Προβλημα με τα κακα

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Εδω και αρκετο καιρο ο Τσαρλι κανει τις περισσοτερες φορες μαλακα κακα. Οχι διαρροια. Απλα ασχηματιστα και παρα πολυ μαλακα.
(Υπαρχουν και μερικες φορες που κανει κανονικα). Σημερα μαλιστα παρατηρησα οτι πηγε να ενεργηθει και στην αρχη εβγαλε κατι σαν σταγονες νερο , σαν βλενα. Και μετα δεν καταφερε να ενεργηθει.

Να σημειωσω οτι οταν παει να κανει την αναγκη του, στριφογυρναει γυρω γυρω και τα κανει σε μια μεγαλη ακτινα!

Του εδινα royal canin, και την αλλαξα σε acana εδω και 10-15 μερες περιπου ωστοσο παραμενει το ιδιο προβλημα.

Τι μπορει να συμβαινει?

Η κτηνιατρος μου ειπε να του κανω σημερα μια εξεταση κοπρανων και αν ειναι να παμε σε royal canin sensitivity.

Κανω μερικες σκεψεις εγω.. Μηπως κρυωνει οταν παταει σε κατω και σε νερα στο μπαλκονι ολη την ωρα? Μηπως φταιει τιποτα απο τα αυτια του που τα βρεχει συνεχως?
Επισης τωρα εδω που βρισκομαι δεν εχουμε την δυνατοτητα να τρωει χορταρακι για το στομαχι.

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
37
Munich/Germany
Καλησπέρα...Κοίτα σίγουρα το καλύτερο είναι να κάνεις εξετάσεις ώστε να είσαι σίγουρος/η οτι ολα είναι κάλά με τον μικρό σου....Από όρεξη γενικά πως είναι?Τρέχει, παίζει? Μπορεί οντως να έχει κρυώσει από κατι,αλλα αν είναι πολλές μέρες πιστευω θα είχε επηρεαστεί και ψυχολογικα.Εγώ οταν ο Δίας πριν 4 μήνες περίπου έμφάνισε κατι τετοιο το πρώτο που έκανα ήταν να σταματήσω την ξηρά τροφή και να του φτίαξω ρυζάκι (λαπά κοινώς!) να δω αν θα υπάρχει διαφορά...όντως κατι τον είχε πειράξει.Πήρα τον γιατρό και μου είπε απλα να συνεχίσω το ρυζάκι αλλες 2 μέρες...μετα ξηρα τροφή πάλι...Μου απέκλεισε το κρύωμα (γτ και εμενα ο δικος μου παει και ξαπλωνει με την κοιλιά του πανω σε νερά και ελεγα μηπως κρυωσε η κοιλιτσα του) αλλά οχι.Ηταν η ξηρά τροφή.Τωρα έιναι μια χαρα.ΤΟ να κάνει ασχηματιστα κακά μπορεί να τύχει.Το οτι τα κάνει σε μεγάλη ακτίνα αυτο δεν νομιζω οτι παίζει ρόλο σε κάτι.Τώρα τι άλλονα σ πω?Δεν είμαι γιατρός να σου πώ κατι ποιο επιστημονικό,οπότε καλυτερα να πας στο γιατρο σου....Βέβαια υπάρχουν παιδιά εδω που ξέρουν πολλά..και θα βοηθήσουν.περαστικά στον μικρο σου!!!Αναμένουμε εξελίξεις!!!

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μηπως κρυωνει οταν παταει σε κατω και σε νερα στο μπαλκονι ολη την ωρα? Μηπως φταιει τιποτα απο τα αυτια του που τα βρεχει συνεχως?
Mε αυτόν τον καιρό μου φαίνεται δύσκολο..

Αυτό το φαινόμενο το παρατήρησες μετά την αλλαγή τροφής ή πριν?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.849
Επισης για να συνηθισει ο οργανισμος του την αλλαγη της ξηρας (σταδιακα την εκανες φανταζομαι...) χρειαζεται αρκετο χρονο.

Το υγρο μπορει να προερχεται επειδη αδειαζουν οι πρωκτικοι αδενες.

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Οχι δεν την εκανα σταδιακα. Τις μπερδεψα γενικα λιγο τις τροφες γιατι εκει που ημουν δεν τις ειχε. Του εδωσα για λιγο και pedigree απο super market με την οποια εκανε τα καλυτερα κακα μεχρι τωρα!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ακομα λοιπον δεν εχει στρωσει με την καινουργια τροφη και ισως γι' αυτο να κανει διαρροιες.
Νομιζω πρεπει να περασει κανας μηνας για να καταλαβεις αν του ταιριαζει η οχι!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.849
Aααα ετσι εξηγειται... Κανε υπομονη θα φτιαξουν με τον καιρο τα κακα του...Βεβαια με τον προυποθεση οτι δεν εχει καποιο αλλο συμπτωμα.
Ειχα ακριβως το ιδιο θεμα... εδωσα και εγω pedigree και ηταν μια χαρα τα κακα του... Κατι κανουν με τις ξηρες των σουπερ και τις δεχονται αμεσως ρε γμτ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Επισης για να συνηθισει ο οργανισμος του την αλλαγη της ξηρας (σταδιακα την εκανες φανταζομαι...) χρειαζεται αρκετο χρονο.
;)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
γιά δώσε και φρίσκις να δούμε μήπως τα κάνει ακόμα πιό τέλεια???

σε πόση ώρα φτάνει η ξηρά απο το στόμα στην άλλη άκρη του σκύλου και την βλέπουμε με την καινούργια της μορφή,γνωστή και ώς κουραδίτσες(ή και αλλιώς,ανάλογα το μέγεθος και του σκύλου) ???

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Συνηθως αφου φαει μετα απο λιγο ενεργειται.
Το ιδιο και με το κατουρημα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εντάξει
αλλά δεν είναι δυνατόν να είναι αυτά που μόλις έφαγε...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
εντάξει
αλλά δεν είναι δυνατόν να είναι αυτά που μόλις έφαγε...
Προφανώς όχι! Για την ξηρά έχω διαβάσει εκδοχές από 8 έως 18 ώρες, με πιο κοινό τις 10-15...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
κι εγώ μια τέτοια πληροφορία έχω
πάρακάτω έλεγε ότι ο αντίστοιχος χρόνος για ωμά ή μαγειρευτό είναι διαφορετικός...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
παντως το να κανει διαροια ενα κουταβι ακομα κι αν οφειλεται στην αλλαγη τροφης.... δεν ειναι καλο να παρατεινεται...
ρωτα τον γιατρό σου ειναι μια γκριζα σκονη.... οξειδιο καποιου.... δεν θυμαμαι πως λεγεται.... βοηθα στις συσπασεις του εντερου και στην αμεση σχηματοποιηση των κοπρανων του σκυλακου ..... κι αλλαξε σιγουρα τροφή...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini