Προβλημα σε καραβι

geos3

Member
9 Απριλίου 2010
15
0
Καλησπερα σας
Μενοντας πλεον σε νησι του Ιονιου και συγκεκριμενα στην Ζακυνθο η συνδεση μου με την υπολοιπη Ελλαδα ειναι μεσω θαλλασας και συνεπως μεσω πλοιων.Ταξιδευω σχεδον παντα με τα 2 μου σκυλια.Ενα γιορκσαιρ και εναν γερμανικο ποιμενικο.Μεχρι τωρα δεν ειχα θεμα γιατι ζηταγα να παρκαρω στο πανω παρκινγκ το οποιο ειναι ανοιχτο και μπορω να μεινω μεσα στο αυτοκινητο με τα σκυλια μου χωρις να δημιουργηθει καποιο θεμα, μιας και δεν ειχα καμια ορεξη για να ακουω την καθε κουλαμαρα.
Παρασκευη βραδυ φευγω με το γιορκι μου απο το νησι με την μια απο τις 2 ναυτιλιακες εταιριες που υπαρχουν πλεον στο νησι.Ανεβαινω επανω και μενω στο αυτοκινητο και ολα καλα.Κυριακη βραδυ επιστροφη με την αλλη εταιρια.Η μπουκαπορτα που οδηγει στο πανω παρκινγκ ηταν κλειστη οποτε μπηκαμε στο κατω και βγηκαμε απο το αμαξι να ανεβουμε επανω στο σαλονι, μαζι με τον σκυλο βεβαια.Πριν μπουμε στο σαλονι, ακριβως εξω δηλαδη απο τις πορτες του σαλονιου, ειχε καποιες καρεκλες και για να μην εχουμε προβληματα με τον πασα εναν καθισαμε εκει.Μετα απο κανα μισαωρο ενας λεβεντης που σκουπιζε μας ειπε να φυγουμε απο εκει γιατι απαγορευεται.Εξηγοντας του οτι δεν ειμαστε καν μεσα στο σαλονι και οτι δεν ενοχλουμε κανεναν δεν εχει κανενα δικαιωμα να μας πει να φυγουμε.Φευγει και ερχετε μαζι με αλλον εναν που συστηθηκε ως υπευθυνος σαλονιου και καναμε παλι την ιδια συζητηση και την προχωρησαμε κιολας δειχνοντας μας τον νομο τον οποιο επικαλεστηκε οτι ισχυει.Ηταν τυχοκολλημενο και δεν μπορουσα να το παρω να το διαβασω και μου ειπαν οτι εαν θελω να το διαβασω να παω στο λυμεναρχειο να παρω αντιγραφο.Αφου διαπληκτιστηκαμε αρκετη ωρα μου ειπαν να παω να αφησω κατω στο αμαξι τον σκυλο και αν δεν θελω να παω να κατσω κατω μαζι του.Μιας και δεν ηθελα να δωσω συνεχεια εφυγα (κακως βεβαια) και κατεβηκα στο παρκινγκ, το υποτιθετε κλειδωμενο κατα την ωρα του ταξιδιου, και μειναμε εκει μεχρι να φτασουμε.Σημειωστε οτι ειχε 8 μποφορ!!!
Αποφασισα να το ψαξω και να ενημερωθω παραπανω για να ξερω για την επομενη φορα.Οι 2 εταιριες μου ειπαν οτι ισχυει ο νομος 101/1973 61Α του 1995.Το υπουργειο μου ειπε οτι ισχυει ο νομος 4339.30 του 2004 και μολις ενημερωθηκα απο το λυμεναρχειο οτι ισχυει ο νομος 4039 Α15 του 2012.
Απο την αλλη εταιρια και οχι αυτη που ειχα το προβλημα μου ειπαν οτι και στο σαλονι να παω με τον σκυλο σε κλουβακι ή αγκαλια δεν θα εχω προβλημα.Σε ρωτηση μου στο υπουργειο γιατι δεν εχουν τον καινουργιο νομο του 2012 που ισχυει πηρα απαντηση οτι δεν τους εχει παει ακομη κατι επισημα.Ευτυχως που στο λυμεναρχειο ειναι πιο ενημερωμενοι!!!
Αυτην την φορα εδωσα τοπο στην οργη και τους το ειπα τηλεφωνικα οταν μιλησαμε(με την εταιρια που ειχα το προβλημα).Τους συνεστησα να ενημερωθουν σχετικα γιατι την επομενη φορα θα τους κυνηγησω εως εκει που δεν παιρνει αλλο!!!
Θεωρησα σωστο να σας ενημερωσω για να ξερετε τι εγινε και να ενημερωθειτε απο τους παραπανω νομους για τα δικαιωματα σας.
Ενημερωτικα η εταιρια που ειχα τοπροβλημα ειναι η Ionian Ferries. Η αλλη εταιρια ειναι η Kefalonian Lines.Θελω να ελπιζω οτι ηταν μια κακη στιγμη και δεν θα επαναληφθει...

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Θελω να ελπιζω οτι ηταν μια κακη στιγμη και δεν θα επαναληφθει...
Και εγώ, αλλά I wouldn't bet my money on it, που λεν και στο χωριό μου!
Λυπάμαι γι'αυτό που έγινε, αν και δε με εκπλήσσει.

Ξέρω ότι είναι μια μίνι ταλαιπωρία, αλλά θα σκεφτόσουν να τους γράψεις μια ενυπόγραφη επιστολή διαμαρτυρίας, εκθέτοντάς τους τα περιστατικά, παραθέτοντας τον ισχύοντα νόμο και τονίζοντας τη δυσαρέσκειά σου σχετικά με τον τρόπο που σε προσέγγισαν και το γεγονός ότι έμεινες με 8 μποφόρ στο γκαράζ (καρα-παράνομο εξ' όσων γνωρίζω); Πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να υπάρχουν εγγράφως και on record και οι εταιρείες πρέπει να καλούνται να τα λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.910
20.309
Κι εγώ είμαι υπέρ των εγγράφων παραπόνων, σε έντονο μάλιστα ύφος. Οχι κακόμοιρο και για λύπηση.

geos3

Member
9 Απριλίου 2010
15
0
Και εγώ, αλλά I wouldn't bet my money on it, που λεν και στο χωριό μου!
Λυπάμαι γι'αυτό που έγινε, αν και δε με εκπλήσσει.

Ξέρω ότι είναι μια μίνι ταλαιπωρία, αλλά θα σκεφτόσουν να τους γράψεις μια ενυπόγραφη επιστολή διαμαρτυρίας, εκθέτοντάς τους τα περιστατικά, παραθέτοντας τον ισχύοντα νόμο και τονίζοντας τη δυσαρέσκειά σου σχετικά με τον τρόπο που σε προσέγγισαν και το γεγονός ότι έμεινες με 8 μποφόρ στο γκαράζ (καρα-παράνομο εξ' όσων γνωρίζω); Πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να υπάρχουν εγγράφως και on record και οι εταιρείες πρέπει να καλούνται να τα λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν.
Μιλησα ηδη στο τηλεφωνο με καποιον απο τους ιδιοκτητες.Οποτε την ενημερωτικη κινηση την εκανα.Την επομενη φορα θα τους ενημερωσουν (και οχι μονο) οι αρμοδιες υπηρεσιες...
Να ρωτησω και κατι.Πριν απο κανα δυο μερες διαβασα σε καποιο θεμα σχετικο με τους νομους καποια αναλυση που ειχε κανει καποιο μελος σχετικα με την μεταφορα χωρις φιμωτρο.Αν δηλαδη δεν δημιουργει προβλημα σε ανθρωπους η αλλα σκυλια δεν χρειαζετε αν του φορεσουμε φιμωτρο.Δεν το βρισκω ομως.Μηπως ξερει καποιος σε πιο θεμα ειναι??

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
και εγώ ειμαι υπερ των ξεχεστηριων μέιλ κλπ.
Το τηλεφωνο ως επι το πλείστον δεν το λαμβάνουν υπόψη, μόλις τελειώσει η κληση τελειωνει και το ενδιαφερον τους.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Λοιπόν.

Έχεις το κάθε δικαίωμα να μεταφέρεις τον σκύλο σου με πλοίο, αρκεί να έχεις βιβλιάριο υγείας του μαζί σου, φίμωτρο (όχι απαραίτητα φορεμένο, αρκεί να μπορείς να το επιδείξεις αν χρειαστεί), την κονκαρδούλα του αντιλυσσικού, και κλουβί (νταξ... αυτό παίζει και με τις διαστάσεις του σκύλου. αν είναι μικρόσωμο τότε ναι) ή τσάντα μεταφοράς.

Μπορείς να είσαι στον εξωτερικό χώρο του πλοίου χωρίς ΚΑΝΕΙΣ να μπορεί να σε αναγκάσει (έμμεσα ή αμεσα) να πας στο γκαράζ. Στο σαλόνι το εσωτερικό μπορείς να είσαι αν το σκυλί είναι σε κλουβί - τσάντα μεταφοράς ή στα πόδια σου. Αν οι τριγύρω επιβάτες δεν αναβλύζουν 300 κόμπλεξ από κάθε πόρο του δέρματός τους ανά δευτερόλεπτο (και με δεδομένο πως ο σκύλος σου δεν τους διαταράσσει - ατέλειωτο γαύγισμα ή πολύ ενεργητικότητα) ίσως κινηθείς / κάτσεις στο σαλόνι λίγο πιο άνετα.

Επίσης σε κάθε πλοίο που διαθέτει κατάστρωμα πρέπει να υπάρχει χώρος με τραπεζάκι - παγκάκι και προστατευτικά για τον αέρα και υπόστεγο για να μπορείς να κάτσεις με τον σκύλο σου. Ειδικά εκεί δεν έχει δικαίωμα να σου πει κανείς τίποτα.

Σε δελφίνια και πλοία τύπου highspeed βέβαια μεγαλόσωμο σκύλο δεν βάζεις και τα πιο μικρά αν έχουν όλα τα προαναφερθέντα (κλουβι φίμωτρο κλπ) ίσως τα βάλεις μέσα.

Μερικά πλοία έχουν και "σκυλιέρες", είναι κλουβιά που μπορείς να βάλεις το σκύλο σου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Επιβάλλεται ΜΟΝΟ ένας σκύλος ανά κλουβί, και παίζουν και πλοία με καμπίνες με χώρο για σκύλο. Κάνεις το ταξίδι σου, κοιμάσαι και ο φιλαράκος σου δίπλα.

Επειδή δυστυχώς δεν εννοείται, θα το αναφέρω : ΔΕΝ πληρώνεις ούτε 10 cents για τις σκυλιέρες. Ούτε για να βάλεις τον σκύλο σου μέσα, και κανονικά δεν επιτρέπουν ποτέ να είναι ο σκύλος στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (ειδικά το καλοκαίρι), και είναι και ψιλοπαράνομο να μένει επιβάτης στο γκαράζ.

Αυτά είχα να πω. Τα γνωρίζω από πρώτο χέρι λόγω δουλειάς.

edit : Ξέχασα να αναφέρω.. ΠΑΝΤΑ λουρί, ΠΟΤΕ χωρίς.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Λοιπόν.

Έχεις το κάθε δικαίωμα να μεταφέρεις τον σκύλο σου με πλοίο, αρκεί να έχεις βιβλιάριο υγείας του μαζί σου, φίμωτρο (όχι απαραίτητα φορεμένο, αρκεί να μπορείς να το επιδείξεις αν χρειαστεί),
αφηστε με να σας επιδειξω <<με χιουμορ παντα>>

σκυλιερα ναι

tarantoula

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2013
176
28
Λοιπόν.

Έχεις το κάθε δικαίωμα να μεταφέρεις τον σκύλο σου με πλοίο, αρκεί να έχεις βιβλιάριο υγείας του μαζί σου, φίμωτρο (όχι απαραίτητα φορεμένο, αρκεί να μπορείς να το επιδείξεις αν χρειαστεί), την κονκαρδούλα του αντιλυσσικού, και κλουβί (νταξ... αυτό παίζει και με τις διαστάσεις του σκύλου. αν είναι μικρόσωμο τότε ναι) ή τσάντα μεταφοράς.

Μπορείς να είσαι στον εξωτερικό χώρο του πλοίου χωρίς ΚΑΝΕΙΣ να μπορεί να σε αναγκάσει (έμμεσα ή αμεσα) να πας στο γκαράζ. Στο σαλόνι το εσωτερικό μπορείς να είσαι αν το σκυλί είναι σε κλουβί - τσάντα μεταφοράς ή στα πόδια σου. Αν οι τριγύρω επιβάτες δεν αναβλύζουν 300 κόμπλεξ από κάθε πόρο του δέρματός τους ανά δευτερόλεπτο (και με δεδομένο πως ο σκύλος σου δεν τους διαταράσσει - ατέλειωτο γαύγισμα ή πολύ ενεργητικότητα) ίσως κινηθείς / κάτσεις στο σαλόνι λίγο πιο άνετα.

Επίσης σε κάθε πλοίο που διαθέτει κατάστρωμα πρέπει να υπάρχει χώρος με τραπεζάκι - παγκάκι και προστατευτικά για τον αέρα και υπόστεγο για να μπορείς να κάτσεις με τον σκύλο σου. Ειδικά εκεί δεν έχει δικαίωμα να σου πει κανείς τίποτα.

Σε δελφίνια και πλοία τύπου highspeed βέβαια μεγαλόσωμο σκύλο δεν βάζεις και τα πιο μικρά αν έχουν όλα τα προαναφερθέντα (κλουβι φίμωτρο κλπ) ίσως τα βάλεις μέσα.

Μερικά πλοία έχουν και "σκυλιέρες", είναι κλουβιά που μπορείς να βάλεις το σκύλο σου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Επιβάλλεται ΜΟΝΟ ένας σκύλος ανά κλουβί, και παίζουν και πλοία με καμπίνες με χώρο για σκύλο. Κάνεις το ταξίδι σου, κοιμάσαι και ο φιλαράκος σου δίπλα.

Επειδή δυστυχώς δεν εννοείται, θα το αναφέρω : ΔΕΝ πληρώνεις ούτε 10 cents για τις σκυλιέρες. Ούτε για να βάλεις τον σκύλο σου μέσα, και κανονικά δεν επιτρέπουν ποτέ να είναι ο σκύλος στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (ειδικά το καλοκαίρι), και είναι και ψιλοπαράνομο να μένει επιβάτης στο γκαράζ.

Ύπάρχουν κάπου όλα αυτά γραμμένα (ίσως και επίσημα) για να τα έχουμε εκτυπωμένα μαζί μας?

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Ύπάρχουν κάπου όλα αυτά γραμμένα (ίσως και επίσημα) για να τα έχουμε εκτυπωμένα μαζί μας?
Για το σχετικό άρθρο του Ν4039/2012 (Α10) μπορείς να δεις εδώ--έχει όλο τον νόμο: Ν. 4039/2012, ΦΕΚ Α 15/02.02.2012: Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό - Νομικός Οδηγός: Απλά νομικά για τον πολίτη - Online νομικό βοήθημα

Χρήσιμη ενημερωτική σελίδα για το τι επιτρέπεται και τι όχι υπάρχει και εδώ KATOIKΙΔIA ZΩA ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

Να τονίσω ότι σύμφωνα με το Α10(3) του Ν4039/2012, τα επιβατηγά πλοία υποχρεωτικά διαθέτουν καθαρά κλουβιά, προστατευόμενα από αντίξοες καιρικές συνθήκες, για τη μεταφορά μεγάλων ζώων συντροφιάς.

Τέλος, όπως είπε και η ghelly, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τηλεφώνου και έγγραφης διαμαρτυρίας...στο πρώτο συνδέεσαι σχεδόν μετά βεβαιότητος με Κάιρο!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αυτα που εγραψε ο/η Gaara ξερω κ εγω.

Τι σημαινει ημουν στο σαλονι σε ακρη κ δεν ενοχλουσε ο σκυλος. Στο σαλονι επιτρεπεται μονο αν το σκυλι ειναι μεσα σε κλουβι.

Καλο ειναι να γνωριζουμε τους νομους κ μετα να δημιουργουμε θεμα.

geos3

Member
9 Απριλίου 2010
15
0
Λοιπόν.

Εχω διαβασει σχεδον ολο το νομο που ισχυει αλλα δεν ειδα καπου να λεει οτι μπορω να το εχω στα ποδια μου ή αγκαλια χωρις κλουβι ή τσαντα μεταφορας.Αν το εχεις δει καπου μπορεις να μου πεις σε παρακαλω που ακριβως??
Επειδη ειμαι ψειρας γενικα αλλα και ψυχακιας σχετικα με τα ζωντανα μου σε καμια των περιπτωσεων δεν θα τα εβαζα μεσα σε αυτα τα ελλεεινα και τρασαθλια κλουβια που εχουν τα καραβια!!!Ασχετο-σχετικο:Στον προεδρικο διαταγμα του 2004 λεει:
3. Αριθμός Κλωβών και αναλογία κλωβών για μικρόσωμα και μεγαλόσωμα
ζώα
Σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 1 του ΠΔ 101/95 απαιτείται 1 κλωβός για
κατοικίδια ζώα ανά 200 επιβάτες. Διευκρινίζεται ότι για την εφαρμογή της αυτής
της διάταξης θα πρέπει να υπάρχει κλωβός και για μεγαλόσωμα ζώα σε
αναλογία 1:3 (και κατ’ ελάχιστον 2 σε κάθε υπόχρεο πλοίο).Οι διαστάσεις
κλωβού για μεγαλόσωμα ζώα να μην είναι μικρότερες από 100cmΧ 100cm Χ
100cm. Μικρόσωμο ζώο συντροφιάς θεωρείται αυτό που έχει σωματικό βάρος
μέχρι 5 κιλά, μεσαίου βάρους από 5-15 κιλά και μεγαλόσωμο ζώο αυτό με
σωματικό βάρος άνω των 15 κιλών.
Κατι τοσο αναλυτικο δεν αναφερετε στον νεο νομο του 2012 απο οσο εχω διαβασει.Λεει μονο:
3. Τα επιβατηγά πλοία υποχρεωτικά διαθέτουν καθαρά
κλουβιά, προστατευόμενα από αντίξοες καιρικές συνθή−
κες, για τη μεταφορά μεγάλων ζώων συντροφιάς.
Οποτε αν θεωρησουμε οτι ισχυουν τα του 2004 νομου εχει δει καποιος κλουβι 100x100x100 σε καποιο καραβι???Γιατι εγω εως τωρα δεν εχω δει πουθενα!!!
Γι' αυτο και ψαχνομαι τοσο για τον μικρο.Καμπινες δεν παιζουν στα εδω πλοια γιατι ειναι μοναχα 1 ωρα το ταξιδι.

Τέλος, όπως είπε και η ghelly, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τηλεφώνου και έγγραφης διαμαρτυρίας...στο πρώτο συνδέεσαι σχεδόν μετά βεβαιότητος με Κάιρο!
Το γνωριζω οτι κατα πασα πιθανοτητα με συνεδεσαν αν και το καλυτερο για αυτους θα ειναι να μην το εχουν κανει.Ισως τους στειλω ενα ωραιοτατο mail τελικα...

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Το συγκεκριμένο που με ρωτάς το επιτρέπει μία συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία (που δεν πραγματοποιεί το δρομολόγιο σου), έχει κλουβιά για σκύλους και δεν βάζουν παραπάνω από ένα σκύλο ανά κλουβί.

Σε περιπτώσεις πλοίων καταμαράν ή δελφινιών, που δεν έχουν κλουβιά, όλα αυτά περί σκυλιέρας ή χώρου στο κατάστρωμα δεν πολυισχύουν γιατι δεν έχουν κατάστρωμα, επομένω μπορείς να μεταφέρεις μόνο μικρόσωμα και πάντα με κλουβί, τσάντα μεταφοράς και όλα τα συναφή.

Γνωρίζω πως δεν έχετε καμπίνες στα εκεί δρομολόγια, έγραψα όμως ενα γενικό "μπούσουλα" και για όποιον άλλο το δει και θέλει να ταξιδέψει με κάποιο πλοίο.

Επίσης, να αναφέρω πως και το mail μπορεί να συνδεθεί με Κάιρο. Το καλύτερο ΠΑΝΤΑ είναι τηλεφωνική επικοινωνία, ρωτάς αν η κλήση καταγράφεται (συνήθως ναι), ρωτάς ονοματεπώνυμο ατόμου που μιλάς. Σημειώνεις ημερομηνία, ακριβή ώρα κλήσης (ΩΩ:ΛΛ), τον αριθμό από τον οποίο κάλεσες, αναφέρεις στον κύριο ή κυρία οτι τα έχεις σημειώσει όλα και αν δεις οτι δεν βγάζεις άκρη, τότε mail με όλα τα στοιχεία αυτά μέσα και ζητάς να σου στείλουν Mp3 με την κλήση ή να πας από κάποιο γραφείο τους / εκπρόσωπό τους να την ακούσεις εκεί.

Όσο τραβηγμένο και αν σου ακούγεται, πίστεψε με μόνο έτσι βγάζεις άκρη, γιατι αντιλαμβάνονται πως ξέρεις πως να τους χειριστείς και κάνουν πίσω.