Προβλημα χιαστών

elenclever5

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2016
64
24
28
Καλησπέρα σας. Εχω ενα προβλημα με τη σκυλιτσα μου και θα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας μηπως καποιος απο εσας αντιμετοπιζει το ιδιο θεμα. Εδω και 15 μερες περιπου παρατηρουσα το σκυλακι μου να κουτσενει. Επειδη ημουνα διακοπες και δεν υπηρχε κοντα κτηνιατρος δεν μπορουσα να κανω κατι. Σημερα πηγα σε ενα αλλο χωριο οπου ειχε κτηνιατρο ωστε να την εξετασει. Μας ειπε οτι εχουν προβλημα οι χιαστοι των 2 πισω ποδιων. Επειδη το κτηνιατρειο δεν ειχε ακτινολογικο τμημα μας ειπε οταν γυρισουμε Αθηνα να βγαλουμε μια ακτινογραφια, να τη παμε σε ορθοπαιδικο και μετα υπαρχει η πιθανοτητα του χειρουργιο. Οταν μας ειπε τιμη μειναμε. Η επεμβαση κοστιζει απο 2 εως 5 χιλαδες ευρω. Αυτη τη στιγμη δεν εχουμε την οικονομικη ανεση για ενα τετοιο χειρπυργιο. Μας εδωσε κατι αναλγυτικα χαπια για αυτες τις μερες που ειμαι στο χωριο ωστε να μην ποναει το σκυλι. Ξερετε καποια διαφορετικη λυση απο το χειρπυργιο;
Ευχατιστω πολυ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Τόσα λεφτά ούτε ο Βλαχόπουλος δεν πήρε που είναι κορυφή στα χειρουργεία χιαστού. Υπερβολικό ποσό σου είπαν.
Εκτός από την ΤΤΑ που είναι πράγματι ακριβή επέμβαση υπάρχουν και άλλες τεχνικές πολύ πιο οικονομικές και αν δεν είναι βαρύς ο σκύλος μπορεί να πετύχουν. Πρέπει να δεις οπωσδήποτε έναν καλό ορθοπεδικό στην Αθήνα, μέχρι τότε ακινησία. Μπορεί μια μερική ρήξη να γίνει ολική.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Βεβαιώσου οτι εχεις σωστή διάγνωση (με μαγνητική πχ ή με εμπειρο γιατρό) και μην περιμένεις να αποκτήσεις και αρθρίτιδα για να δράσεις.
Αν ο σκύλος έχει πρόβλημα στους χιαστούς και δεν τον χειρουργήσεις θα φτάσει σε σημείο να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Δεν έχεις επιλογές για να αποφύγεις το χειρουργείο. Το ερώτημα είναι τί εγχείρηση.
Είμαι σίγουρη οτι θα βρείς πολύ φτηνότερα.

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
383
288
31
Υπαρχουν διαφορες τεχνικες που χρησιμοποιουνται με καλα αποτελεσματα και δε χρειαζεται να δωσεις τοσα πολλα...

elenclever5

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2016
64
24
28
Συγγνωμη αλλα θελω να σας ρωτησω και κατι αλλο. Επειδη ειμαι στην εξοχη την εχω ελευθερη και τρεχει. Μηπως να την εδενα για να μενει σε ακινησια καποιες ωρες της ημερας; Δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα αλλα θελω τη γνωμη σας

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Βρες έναν ορθοπεδικό που θα την πας μόλις επιστρέψετε, πάρτον τηλέφωνο και μίλησε του και ρώτησε τον και συμβουλές. Καλύτερα ένας γιατρός να σου πει πως πρέπει να κινηθείς παρά εμείς από προσωπικές εμπειρίες.
Βλαχόπουλος
Τσιπιάνιτης είναι αυτοί που έχω προσωπική εμπειρία και είναι καλοί ορθοπεδικοί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Συγγνωμη αλλα θελω να σας ρωτησω και κατι αλλο. Επειδη ειμαι στην εξοχη την εχω ελευθερη και τρεχει. Μηπως να την εδενα για να μενει σε ακινησια καποιες ωρες της ημερας; Δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα αλλα θελω τη γνωμη σας
Πρέπει να δεις οπωσδήποτε έναν καλό ορθοπεδικό στην Αθήνα, μέχρι τότε ακινησία. Μπορεί μια μερική ρήξη να γίνει ολική.