Προληπτική εξέταση αίματος- υπερβολή;

kallia k.

Active Member
18 Ιανουαρίου 2011
26
0
Καλησπέρα!
Ήθελα να σας ρωτήσω γιατί νομίζω ρε παιδιά οτι δεν είμαι παράλογη, κι ας πάνε να με παρουσιάσουν έτσι.
Όπως έχω αναφέρει, είμαι εν αναμονή γέννας της εκτροφέως west highland και στο αναμεταξύ διαβάζω για να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη.
Παράλληλα, ένα ζευγάρι φίλων έχει ένα 3 ετών θηλυκό yorkshire, από byb, αξιαγάπητο, αλλά λίγο φοβικό με άλλα σκυλιά και λίγο ευαίσθητο με διάφορα δερματικά που εμφανίζει ανά διαστήματα.
Όταν είχα πάει σπίτι τους πριν κάποιες μέρες παρατήρησα οτι το σκυλάκι ξυνότν πολύ έντονα και οτι είχε φτάσει στο σημέιο να έχει κάνει μικρές πληγές κυρίως στα πίσω πόδια της από το ξύσιμο κατά πάσα περίπτωση. Είδα επίσης οτι δεν φορούσε αντιπαρασιτικό κολάρο και οτι τέλος πάντων δεν είχαν λάβει κανένα μέτρο προφύλαξης για ψύλλους κα. Επίσης έιχε ψύλλους που τους βγάζανε και της βρήκαν και ένα τσιμπούρι, το οποίο και αφαίρεσαν, έναν θεός ξέρει πώς!
Τους έπεισα λοιπόν και πήγαν στον κτηνίατρο, και τους είπε οτι οι πληγές είναι από το ξύσιμο, έβαλε στο σκύλο αμπούλα (δεν ξέρουμε ποιά) και... αυτά!!! Τίποτα άλλο, καμιά εξέταση αίματος, τίποτα!!!:eek:
Και της λέω της κοπέλας, καλά δεν πρέπει να κάνετε αιματολογικές εξετάσεις για καλαζάρ και γω δεν ξέρω τι άλλο??? Και μου απαντάει, οτι ρώτησε το γιατρό και της είπε οτι δε χρειάζεται, γιατί το σκυλί φαίνεται εντάξει!!!:eek::eek::eek:
Είναι δυνατόν ρε παιδιά να το κατάλαβε έτσι απλά? Είμια παράλογη που ετοιμάζομαι να πάρω εγώ το σκυλάκι μαζίμου και να πάω στο γιατρό να απαιτήσω εξετάσεις??

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
φυσικά και πρέπει να κάνει εξετάσεις αίματος το σκυλί!
όλοι οι σκύλοι πρέπει να κάνουν εξετάσεις αίματος ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ μια φορά το χρόνο (2 είναι ότι πρέπει)! Π'οσο μάλλον αν βρέθηκε τσιμπούρι πάνω του!!!!!!
να πάει σε γιατρό πάλι, αλλά κατά τη γνώμη μου να πάει σε άλλο γιατρό!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κατα τη γνώμη μου, αν φτάσεις σε σημείο να χρειάζεται να απαιτήσεις οτιδήποτε απο τον κτηνίατρο, ήρθε η ώρα ν'αλλάξεις κτηνίατρο. (εσύ ή οι φίλοι σου)

kallia k.

Active Member
18 Ιανουαρίου 2011
26
0
Ναι, καλά δεν το συζητάω, θα τον έβριζα και θα άλλαζα, αλλά δυστυχώς δεν είναι δικό μου το σκυλί... Θα τους το πω οτι είναι καλό να αλλάξουν, αλλά δεν ξέρω αν θα το κάνουν... Το θέμα είναι μήπως εγώ μπορώ να κάνω κάτι να βοήθησω την κατάσταση.. Να το πάρω δηλαδή σ άλλο κτηνίατρο και να πάμε για εξετάσεις, ε? Θα τους το πω για να δούμε... Έχω κάτι νεύρα, δε σας λέω τίποτα!

Α, και κάτι άλλο αν γίνεται... Μπόρει κάποιος να μου πει αν ξέρει κανέναν καλό κτηνίατρο στο Ηράκλειο Κρήτης? Ευχαριστώ πολύ!

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
εισαι αδικη. δεν ξερω το σκυλακι τι εχει. αλλα να ξερεις οτι καποιες δερματοπαθεις φαινονται με το ματι (το εκπαιδευμενο). ας πουμε τις αλεργιες τις βλεπεις απο την κατανομη στο σωμα, κ.α. και μετα αποκλειεις καποια αλλα νοσηματα που μπαινουν στη διαφορικη...
οποτε ο γιατρος να ειδε κατι που εσυ δεν μπορεις να δεις....! Δεν λεω οτι εχει δικιο.μπορεινακανει λαθος. μπορει (μακαρι οχι ) να εχει και Λεισμανιωση (KalaAzar). αλλα δεν λεει κατι αυτο. ΠΑντως απο την στιγμη που του ζητησε (αν του ζητησε!!!) νακανει LEISH test ειναι "χαζος" που δεν εκανε. εστω προληπτικα.αυτοομω δεν τονκανει κακο κτηνιατρο...

ΥΓ. δεν το λεω για εσενα αλλα αν εκανε τεστ ελεγαν το 90% οτι τοεκανεχωριςναχρειαζεται.για να τα αρπαξει... LOL . εδω διαβασα οτι ολοι δινου frontline αμπουλα γτ βγαζουν λεφτα... Ελεος.

ΥΓ2. οι ψυλοι κανουν αλλιωσειςστοπισω μερος του κορμου. ραχη ποδια. και εφοσωνεχει ψιλους κατα 99% ειναι αυτο. αρα προτα καταπολεμαμε τουςψιλους . και μετα αν ειμαστε στο 1% (τυχη βουνο) παμε στα πιο βαθια... Ετσι λενε προτοκολλα δερματολογικα(χοντρικα τα γραφω. μην παρεξηγηθω..)

ελπιζωνα βοηθησα και να σε ηρεμησα λιγο.... ΄-)

σκουπισμα ολο το σπιτι (σκουπα κενου) οπωσδηποτε...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
veteriarian η kallia k. λέει ότι το σκυλάκι είχε πάνω του ένα τσιμπούρι. Δεν θεωρείς απαραίτητο να γίνουν εξετάσεις? μπορεί να δει με το μάτι ο γιατρός αν έχει το σκυλί λεισμανια?
Επίσης τόσο καιρό το σκυλάκι ήταν χωρίς καμία προστασιά στη σκνίπα (απ`ότι διαβάζω τουλάχιστον). Με το μάτι είδε ο γιατρος ότι δεν έχει καλαζαρ?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Έτσι κι αλλιώς αν ήταν πρόσφατα το δάγκωμα απο το τσιμπούρι η εξέταση για λεισμάνια δεν θα δείξει κάτι.

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
δεν καταλαβες τι λεω.
με βαση οσα λες μπορει να εχει Ταπαντα.!
αλλα για την συγκεριμενη δερματοπαθεια με τα συγκελριμενα στοιχεια , οι ψυλοι φταινει. αρα καλα εκανε και προτινε αντιχυλικη θεραπεια.

τωρα το τι μπορει να εχει ακομα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο. (μπορει να συνηπαρχουν ενα σωρο δερμ/παθειες). αλλο να ζητησει προληπτικες εξετασεις για αλλες δερματοπαθεις ,(το τσιμπουρι απλα το αναφερει στο ιστορικο στο μελλον αν εχει κατι αλλο το σκυλακι απο αλλο συστημα)

και η εκφραση με το ματι στην δερματολογια εχει μεγαλη βαση. μην την υποτιμας. σου ξαναλεω...αλλο το ενα και αλλο το αλλο.
οταν εχεις ψυλλους αποκλειεις πρωτα την ΑΨΔ και μετα αν συνεχισουν τα ρποβληματα πας σε αλλα μονοπατια. το να δεις αν συνηπαρχει κατι ειναι αλλο πραγμα. δεν αποκλειεται να εχει. Αλλα κατα 99% εχει ΑΨΔ το σκυλακι..

ελπιζω να καταλαβαινεις τι λεω...
ΥΓ. μου αρεσει παρα πολυ να απανταω...,και μουκανει καλο...! ακομα και η πιο "κουφη" ερωτηση (με την καλη εννοια...το λεω) μου δινει εμπειρια για να βγω στη δουλεια σε μερικο καιρο...

να διορθωσω κατι η λεισμανια μεταδιδεται με την σκνιπα. το τσιμπουρι μεταδιδι αλλες ασθενιες.

και επισης το εξωπαρασιτωνο,το περιλαιμιο(scalibor, τα σπαει!!!) δεν προστατευει 100%. αποφυγεται σε μερη με σκνιπες το σουρουπο , και βαλτε και σιτες στο χωρο του σκυλου.

και κατι αλλο. ερυενα στην ελλαδα εδειξε οτι το 70% εχουν λεισμανια. σαν φορεις. το θεμα ειναι να μην εκδιλωθει η νοσος.

kallia k.

Active Member
18 Ιανουαρίου 2011
26
0
Ναι, δεν ξέρω, γι' αυτό ρώτησα αν είναι υπερβολή! Απ' οτι διαβάζω χρειάζονται εξετάσεις αίματος, και μου φαίνεται και λογικό... Γι΄αυτό θα το συζητήσουμε με τους ιδιοκτήτες να πάρω εγώ το σκυλάκι σ έναν άλλο γιατρό να δω τι θα μου πει..

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
BigBilly συμφωνώ αλλά ο γιατρός δεν είπε, ελάτε σε 1 μήνα για εξετάσεις, είπε δε χρειάζεται αφού το σκυλάκι φαίνεται μια χαρα!
(πάντα κατα τα γραφόμενα της kallia k.)
Και της λέω της κοπέλας, καλά δεν πρέπει να κάνετε αιματολογικές εξετάσεις για καλαζάρ και γω δεν ξέρω τι άλλο??? Και μου απαντάει, οτι ρώτησε το γιατρό και της είπε οτι δε χρειάζεται, γιατί το σκυλί φαίνεται εντάξει!!!
veteriarian δεν καταλαβαίνω για ποια δερματοπάθεια μιλάς, ο γιατρός είπε ότι οι πληγές είναι απο το ξύσιμο.
τους είπε οτι οι πληγές είναι από το ξύσιμο, έβαλε στο σκύλο αμπούλα (δεν ξέρουμε ποιά) και... αυτά!!!
Δεν υποτιμώ καθόλου "το μάτι" ενός καλού επιστήμονα. Όμως ξαναλέω, δε νομίζω κανένας καλός γιατρός να ισχυρίζεται ότι καταλαβαίνει αν το σκυλί έχει ή δεν έχει λεισμανία, ερλιχεια κλπ με το μάτι!!!!!!!
Το σκυλί αυτό δεν είχε καμία αντιπαρασσιτική προστασία! Μόνο εμένα μου φαίνεται ανήκουστο να μην του γίνουν εξετάσεις?

να διορθωσω κατι η λεισμανια μεταδιδεται με την σκνιπα. το τσιμπουρι μεταδιδι αλλες ασθενιες.
έχεις δίκιο, το γνωρίζω, ήταν "τυπογραφικο" λάθος :)

Last edited:

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Α, και κάτι άλλο αν γίνεται... Μπόρει κάποιος να μου πει αν ξέρει κανέναν καλό κτηνίατρο στο Ηράκλειο Κρήτης? Ευχαριστώ πολύ!
Ρωτα την Ελενα στο pets on parade, στην 62 μαρτύρων αν θυμαμαι ειναι

kallia k.

Active Member
18 Ιανουαρίου 2011
26
0
α, ναι τώρα κατάλαβα τι εννοείς! Όχι, αυτό με τα δερματικά το ανέφερα ως ιστορικό, το πιστεύω και γω οτι οι πληγές είναι από το ξύσιμο ή τους ψύλλους τέλος πάντων!
Τις εξετάσεις αίματος τις ανέφερα ως μέτρο για το γεγονός οτι το σκυλί έμεινε εκτεθειμένο χωρίς προστασία μέχρι και τώρα (για φέτος μιλάω, πέρυσι είχε κολάρο).
Και "κουφές" οι ερωτήσεις μου?? Ντροπή!!!:D:D

Ρωτα την Ελενα στο pets on parade, στην 62 μαρτύρων αν θυμαμαι ειναι
Ευχαριστώ!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Σίγουρα πρέπει να γίνουν εξετάσεις αλλα όχι τωρα σε κανενα μήνα ... όντως κανονικά πρέπει να κάνουμε εξετάσεις αίματος 2 φορές το χρόνο

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
BigBilly συμφωνώ αλλά ο γιατρός δεν είπε, ελάτε σε 1 μήνα για εξετάσεις, είπε δε χρειάζεται αφού το σκυλάκι φαίνεται μια χαρα!
Οπως να'ναι καλό είναι ο σκύλος να κάνει ένα πλήρες check-up γιατί απο ότι έχω καταλάβει έχει καιρό να πατήσει πόδι σε ιατρείο. Αυτό ναι είναι υποχρέωση του κτηνιάτρου να το συστήνει αλλά και ο ιδιοκτήτης έχει μια ευθύνη.

kallia k.

Active Member
18 Ιανουαρίου 2011
26
0
Πάνε στον κτηνίατρο, δε μπορώ να πω, απλά δεν το ψάχνουν και πολύ... Αν γίνει κάτι, πάνε.
Ναι, θα τους το πω να το κάνουν το check up, αλλιώς θα προσφερθώ να αναλάβω, δεν πιστεύω να πουν όχι..
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
μην αγχωνεσαι. Αλλεργικη απο ψιλους δερματιτιδα εχει. περιμενε να δρασει το αντιψυλικο.
πηγαινε κανε και προληπτικες εξετασεις. καλο ειναι. κακο δεν ειναι.
αλλα να ξερεις οτι οσο αφορα τη λεισμανια θελει ενα χρονο να αναπτυχθει... αρα θα τσεκαρεις αν κολλησε κατι περισυ.!
καληνυχτα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Ποιά είναι η γνώμη σας σχετικά με το πότε ένα κουτάβι πρέπει να ξεκινήσει προληπτικές εξετάσεις αίματος για ερλίχεια καλαζάρ, βιοχημικές;

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
εμενα για την μικρη μου ειχαν πει ΟΛΟΙ αφου κλεισει χρονο, γιατι πριν θα ηταν υπερβολη και δεδομενου οτι δεν ειχα βρει τσιμπουρι, προσεχα πολυ γενικα, ετρωγε καλη(ο θεος να την κανει) ξηρα κλπ.

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
ΣΟΥΡΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜ. (Χάνδακος 79) ξερω οτι ειναι πολυ καλος απο φιλο κολλημενο με σκυλια που τον εχει!!!

Last edited: