Προσπάθεια διάσωσης για το Κοκόνι


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνετε από μία ομάδα ανθρώπων για την διάσωση και αναγνώριση αυτής της Αρχαίας Ελληνικής φυλής και που πληροφορηθήκαμε από το μέλος elenamagna,θα δημιουργηθεί αυτό το θέμα το οποίο θα προσπαθήσει να ενισχύσει την προσπάθεια.

Σε αυτό το θέμα θα μεταφερθούν χρήσιμες δημοσιεύσεις,φωτογραφίες και θα δημοσιεύουν τα μέλη τις φωτογραφίες και τα στοιχεία από τα σκυλιά που βρήκαν και πιστεύουν πως ταιριάζουν στις περιγραφές.

Το άλλο θέμα θα παραμείνει για τον λοιπό σχολιασμό.
Παρακαλώ σε αυτό το θέμα να περιοριστούμε στις χρήσιμες πληροφορίες μόνο!

Ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία!

Από elenamagna:

καλησπερα σε ολους σας.
μεσω του αγαπητου κ. Στελιου Μακαριτη, γνωστου για την κυνοφιλικη του δραση χρονια τωρα, γινεται μια προσπαθεια να σωθει η ελληνικη φυλη στη χωρα μας κ να μαζευτουν δειγματα σκυλων προς εμπλουτιση των γονιδιακων γραμμων κ αναπαραγωγης.
μιλαμε για το ελληνικο ''ΚΟΚΟΝΙ'' , το μικροσωμο κατοικιδιο σκυλακι των ελληνων.
επειδη δεν γνωριζω την διαδικασια θα ηθελα απο τους αρμοδιους να βοηθησουν κ να βαλουν μια παραθεση στην αναφορα που εχει γινει κ την παρουσιαση της φυλης σε αλλο topic, ωστε να βλεπουν ολοι τις φωτο κ το προτυπο της φυλης.
ζητουντε λοιπον , οσοι ιδιοκτητες εχετε σκυλακια που μιαζουν ισως στα ματια σας για ''κοκονια'' ή που εχετε δει καπου στη γειτονια σας, να με ενημερωσετε μεσω pm κ αν ειναι εφικτο να μου στειλετε κ φωτο κ να σας φερω σε επικοινωνια με τον κ.Μακαριτη, ωστε , ειτε να υοθετηθουν καποια σκυλια, ειτε να χρησιμοποιηθουν για αναπαραγωγη κ τελος να γινει αφορμη ολο αυτο να βγαλετε κ μερικοι ''χαρτια'' καθαροαιμιας στα σκυλακια σας που ως τωρα νομιζατε...κοπρακια ημιαιμα κ να συμετεχετε ακομη κ σε εκθεσεις!(κ φυσικα οι ελληνικες φυλες λαμβανουν μερος δωρεαν!)
ειναι μια προσπαθεια διασωσης κ διαδωσης της φυλης κ ειναι δυσκολο να γινει με την προσπαθεια μονο ενος ατομου.
επισης νομιζω ειναι μια καλη αφορμη να σωθουν πολλα αδεσποτα απο δρομους κ ασιλα της επαρχιας η οποια ειναι γεματη απο τετοια σκυλια.
ευχαριστω.
 


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Από SwkDoG 18/04/07:

ΚΟΚΟΝΙ

Καταγωγή: Ελληνική

Χρησιμότητα: Σκύλος συντροφιάς,φύλακας μικρών οικόσιτων ζώων και ειδοποίησης.

Γενική εμφάνιση: Μικρόσωμος σκύλος με κορμό μακρύτερο από ότι το ύψος του,τρίχωμα κοντό στο πρόσωπο και στα πρόσθια μέρη των σκελών,μετρίως μακρύ στον κορμό και στον λαιμό και μακρύτερο στην ουρά και στούς γλουτούς.Τριγωνικό κεφάλι με πεσμένα αυτιά.Η ουρά σχηματίζει ημικύκλιο.Με γρήγορη και ζωηρή κίνηση.

Μέγεθος και βάρος: Ύψος αρσενικών 24-28εκ.
Ύψος θηλυκών 23-27εκ.
Βάρος 4-8 κιλά

Χρώμα: Όλα τα χρώματα και οι συνδυασμοί χρωμάτων είναι αποδεκτά.
 


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Από ROTTIE 18/04/07:

Φυλή με αρχαία καταγωγή. Άπειρες αναπαραστάσεις σε αγγεία, αγάλματα, ειδώλια και νομίσματα φανερώνουν την ύπαρξή του και την τόσο κοντινή σχέση του με την αρχαία ελληνική οικογένεια. Από αναφορές σε κείμενα και γκραβούρες ο σκύλος αυτός εμφανίζεται από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα σε μια αδιάσπαστη συνέχεια σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.
 




admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Από kokoni 07/08/08:

ακόμα μαθαίνω αλλά θα σας πώ ότι μπορώ

ναι μεν όλα τα χρώματα είναι αποδεκτα
αλλά το πρότυπο λέει ας πούμε ότι το τρίχωμα πρέπει να είναι κοντό εδώ κι εδώ και μακρύ εκεί και εκεί.(3 διαφορέτικά μήκη)
ή λέει ότι πρέπει να είναι τάδε διαστάσεων και μακρύτερο από το ύψος.
γενικα όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει προσεκτικά το πρότυπο-δεν νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε κόπριτέξ να ταιριάζει.

δώστε λίγο βάση στον χαρακτήρα ο οποίος και είναι η ειδοποιός διαφορά από άλλα σκυλιά αυτού του μεγέθους.

Η μητέρα μου όταν είδε την φωτογραφία στον κοε μου είπε ότι η γιαγιά της είχε δυό και η κουμπάρα εκ φιλιπιάδως ορμώμενη μου είπε ότι ακόμα κυκλοφορούν διάφορα εκεί.

Εγώ να πώ ότι είναι μικράκι ακόμα αλλά το θαυμάζω στο πόσο πολύ ενδιαφέρεται για τα παιδιά. όσο μικρότερα τόσο πιο πολύ. και ποτέ δεν έχει γαυγίσει παιδιά ενώ με τους μεγάλους όπως και με τις γάτες και τους άλλους σκύλους το πρώτο που κάνει είναι να γαυγίσει,αλλά βέβαια παιχνίδια θέλει μόνο:)

Δείχνει μιά τάση να διεκδικεί το χώρο του και είναι αρκετά υπάκουο και φιλομαθές
 


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Από krisai 09/08/08:

Μελιταιο και κοκονι ειναι η ιδια φυλη θα ανηκε στην ομαδα 9 και μοιαζει με σπανιελ συντροφιας η αλωπεκιδα ανηκει στην ομαδα 5 στους πρωτογονους σκυλους ειναι σαφως πιο σταθεροποιημενη σαν φυλη με περισσοτερα δειγματα
αλλα δεν αναγνωριστηκε απο τον κοε λογω προσωπικων διαφορων πραγματικα πολυ κριμα ....,ειναι ορθωοτη που ειναι μια βασικη διαφορα σε σχεση με το μελιταιο
Τελος ειναι κριμα να χρησιμοποιητε η ονομασια κοκονι που στα περισσδοτερα
μερη της ελλαδος σημαινει ο αχρηστος σκυλος αυτος που δεν κανει για την δουλεια που του αναθετεις πχ κυνηγαει ο σκυλος? -ΜΠΑ κοκονι ειναι
αυταααα.
 


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Από FAINOMENON 12/09/08:

Έχετε δίκο αγαπητοί "Skilos" και "Krisai"...άλλη η Αλωπεκίς (Alopecis / Αλωπεκίς= "μικρή αλεπού" και εχουμε και περιγραφή της απο τα αρχαία χρονια...) και αλλο το Μελιταίο Κυνίδιο ("σκυλακι απο την Μίλητο" της Ιωνίας, απ΄όπου πήρε το όνομά της ή Μάλτα γιατί αποικία των Μιλησίων ήταν...). Δυστυχώς ο ΚΟΕ (?) αποφάσισε να συμπτύξει τις δυο φυλές σε μια...ΓΙΑΤΙ ; ας ΜΗΝ επεκταθούμε επ' αυτού, σαφώς περι μισαλλοδοξίας προκειται και προσωπικού κόμπλεξ...εκεί το θυσίασαν το κυνολογικό θέμα κάποιοι, στα προσωπικά τους συμπλέγματα...τελος παντων, άποψή μου οτι αυτό θα δημιουργήσει εκτροφικά προβλήματα ανομοιομορφίας και διαπάλης τύπων...διοτι η Αλωπεκίς & το Μελιταίο εχουν αυτο-σταθεροποιηθεί με τα χρόνια και τωρα παμε και τους δίνουμε μια σφαλιάρα, τις εξαφανίζουμε και τα μπερδευουμε...Άκου Κοκόνι!!! ας όψεται, η ιστορία θα μας κρίνει ολους αλλα θαναι αργα αν / οταν ζημιωθουν οι φυλές μας...βλεπε και ελληνικό ποιμενικό...κρίμα...και ελπίζω καποτε να επικρατήσει η λογική και η κυνοτεχνική εντιμότητα στην Ελλάδα! :(:rolleyes::confused::shock:.......................
 


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Από elenamagna 22/12/08:

ΚΟΚΟΝΙ

ΚΑΤΑΓΩΓΗ= Ελληνικη, απανταται σε ολη την Ελλαδα
ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ= σκυλος συντροφιας, ειδοποιησης, φυλακας μικρων οικοσιτων ζωων
ΚΑΤΑΤΑΞΗ FCI =ομαδα 9 σκυλοι συντροφιας- χωρις εξετασεις εργασιας
ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ=φυλη με αρχαια καταγωγη.απειρες αναπαραστασεις σε αγγεια, αγαλματα, ειδωλια κ νομισματα φανερωνουν την υπαρξη του κ την τοσο κοντινη σχεση του με την αρχαια ελληνικη οικογενεια. απο αναφορες σε κειμενα κ γκραβουρες ο σκυλος αυτος εμφανιζεται απο την αρχαιοτητα μεχρι κ σημερα σε μια αδιασπαστη συνεχεια σε ολο τον ελλαδικο χωρο.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ=μικροσωμος σκυλος με κορμο μακρυτερο απο το υψος του.τριχωμα κοντο στο προσωπο κ στα προσθια μερη των σκελων, μετριως μακρυ στον κορμο κ τον λαιμο κ μακρυτερο στην ουρα κ τους γλουτους.τριγωνικο κεφαλι με πεσμενα αυτια. η ουρα σχηματιζει ημικυκλιο. με γρηγορη κ ζωηρη κινηση.
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ-ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ= ζωηρος, χαρουμενος, εξυπνος , πιστος


απο την εφημεριδα ''TOP DOGS''
 




admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Από ιστοσελίδα Κ.Ο.Ε. :
  • ΠΡΟΤΥΠΟ ΦΥΛΗΣ
ΚΑΤΑΓΩΓΗ :
Ελληνική, απαντάται σε όλη την Ελλάδα.
ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ:
Σκύλος συντροφιάς, σκύλος ειδοποίησης, φύλακας μικρών οικόσιτων ζώων.
ΚΑΤΑΤΑΞΗ F. C. I.:
Ομάδα 9 Σκύλοι Συντροφιάς
Χωρίς εξετάσεις εργασίας
ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ :
Φυλή με αρχαία καταγωγή. Άπειρες αναπαραστάσεις σε αγγεία, αγάλματα, ειδώλια και νομίσματα φανερώνουν την ύπαρξή του και την τόσο κοντινή σχέση του με την αρχαία ελληνική οικογένεια. Από αναφορές σε κείμενα και γκραβούρες ο σκύλος αυτός εμφανίζεται από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα σε μια αδιάσπαστη συνέχεια σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ:
Μικρόσωμος σκύλος με κορμό μακρύτερο από ότι το ύψος του, τρίχωμα κοντό στο πρόσωπο και στα πρόσθια μέρη των σκελών, μετρίως μακρύ στον κορμό και τον λαιμό, και μακρύτερο στην ουρά και τους γλουτούς. Τριγωνικό κεφάλι με πεσμένα αυτιά. Η ουρά σχηματίζει ημικύκλιο. Με γρήγορη και ζωηρή κίνηση.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ:
Μήκος σώματος μακρύτερο του ύψους του. Μήκος ρύγχους μικρότερο από το μήκος του κρανίου. Εύρος κρανίου ελαφρώς μικρότερο του μήκους του.
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ / ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ:
Ζωηρός, χαρούμενος, έξυπνος, πιστός.
ΚΕΦΑΛΙ:
Σε αναλογία με το σώμα.
ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΡΑΝΙΟΥ:
Κρανίο: Μετρίως θολωτό βλέποντάς το είτε από εμπρός, είτε από το πλάι. Με εύρος πάντα μικρότερο από το μήκος του. Πλευρές μέτρια ανεπτυγμένες και επίπεδες. Ελαφρώς εμφανές ινιακό οστούν. Υπερόφρυα τόξα ελαφρώς ανεπτυγμένα.
Ρινομετωπικό κοίλωμα: Ελαφρά τονισμένο, αβαθές.
ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ:
Μύτη: Μετρίου μεγέθους, επίπεδη, με ανοιχτά ρουθούνια, μαύρη.
Ρύγχος: Κοντύτερο του κρανίου, σφηνοειδές, λεπταίνει σταδιακά από τη βάση του προς το ακρορίνιο.
Χείλη: Μετρίως λεπτά, σφιχτά, μαύρου χρώματος.
Σιαγόνες / Δόντια: Γνάθοι καλά ανεπτυγμένες με κανονική οδοντοστοιχία. Δάγκωμα ψαλίδι.
Μάτια: Μετρίου μεγέθους, αμυγδαλωτά, με σφικτά βλέφαρα, και ίριδες χρώματος σκούρου καστανού.
Αυτιά: Τριγωνικά, μετρίου μεγέθους, πεσμένα και ευκίνητα. Τοποθετημένα σχετικά ψηλά, πάνω από την νοητή γραμμή του ματιού, καλύπτονται από κοντό τρίχωμα. Κάποια δείγματα έχουν μακρύτερο τρίχωμα στο εξωτερικό μέρος του, από την βάση μέχρι το μέσον του πτερυγίου.
ΛΑΙΜΟΣ: Μετρίου μήκους, ελαφρώς τοξωτός, με σφιχτό δέρμα, καλύπτεται από μακρύτερο τρίχωμα, ειδικότερα στους αρσενικούς.
ΚΟΡΜΟΣ:
Γενική εμφάνιση:
Συμπαγής, αρκετά καλά δεμένος, αρμονικός, μήκος κορμού μακρύτερο από το ύψος στο ακρώμιο.
Άνω γραμμή σώματος: Επίπεδη, δυνατή.
Ακρώμια : Ελαφρώς εμφανή.
Ράχη: Επίπεδη και συμπαγής. Κατά την κίνηση κρατιέται σταθερή.
Οσφύς: Μέσου μήκους, δυνατή και σταθερή.
Λεκάνη: Δυνατή, με εύρος, ελαφρώς κεκλιμένη.
Στήθος: Φαρδύ, βαθύ και καλά απλωμένο. Προστέρνο τονισμένο.
Κάτω γραμμή σώματος και κοιλιά: Κάτω γραμμή θώρακος σχετικά ίσια . Μετρίως ανασυρμένη κοιλιά.
ΟΥΡΑ:
Φέρεται ψηλά σχηματίζοντας ημικύκλιο, η άκρη της ακουμπά στην πλάτη. Καλύπτεται από πλούσιο τρίχωμα, σχηματίζοντας θύσανο. Κατά την στάση ή ανάπαυση μπορεί να φέρεται πεσμένη, χωρίς αυτό να αποτελεί λάθος.
ΑΚΡΑ :
ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΑΚΡΑ: Ίσια, παράλληλα μεταξύ τους, οι άκρες τους μπορεί και να τείνουν ελαφρώς προς τα έξω.
Ωμοπλάτη: Μακριά, καλά κεκλιμένη. Μέτρια μυώδης, ενώνεται σταθερά με τον θώρακα.
Βραχίονας: Καλού μήκους, κεκλιμένος, ελαφρώς κοντύτερος της ωμοπλάτης.
Αγκώνες: Βρίσκονται κοντά στο σώμα, και είναι καλά δεμένοι με αυτό χωρίς να τείνουν προς τα μέσα ή προς τα έξω.
Πρόσθιο σκέλος: Ίσιο, μέσου μήκους, το πίσω μέρος του καλύπτεται από μακρύτερο τρίχωμα.
Μετακάρπιο: Ευλύγιστο, κοντό, ισχυρό, ελαφρώς κεκλιμένο προς τα μπρος βλέποντάς το από το πλάι.
Μπροστινά πέλματα: Μικρά, στρογγυλωπού σχήματος, ελαφρώς τοξωτά, με γερά νύχια. Μπορεί να τείνουν και ελαφρά προς τα έξω σε κάποια δείγματα.
ΠΙΣΩ ΑΚΡΑ: Δυνατά, μυώδη, με πίσω σκέλη ίσια και παράλληλα μεταξύ τους.
Μηρός: Δυνατός, καλού μήκους και φαρδύς.
Γόνατο: Δυνατό, με μέτρια γωνίωση.
Κνήμη: Δυνατή, καλού μήκους και μετρίως φαρδιά.
Ταρσοί: Χαμηλά τοποθετημένοι.
Μετατάρσια: Ίσια και κάθετα.
Πίσω πέλματα: Όπως τα εμπρός. Ελαφρώς κοντύτερα και περισσότερο τοξωτά.
Διασκελισμός / Κίνηση : Ελεύθερη, γρήγορη, απαλή, με δυνατή ώθηση των πίσω σκελών.
Δέρμα: Ελαστικό και σφιχτό σε ολόκληρο το σώμα. Ποτέ χαλαρό.
ΜΑΝΔΥΑΣ: Διπλός μανδύας.
Τρίχωμα: Εξωτερικός μανδύας μακρύς, λεπτός, ίσιος ή ελαφρά κυματιστός. Υπομανδύας κοντός, πυκνός. Κεφάλι, μέρος των αυτιών ή και όλο το αυτί, μπροστινό μέρος των άκρων καλύπτονται από κοντό και λείο μανδύα μήκους 1 εκ. Στον λαιμό και τον κορμό ο μανδύας είναι μακρύτερος, σχετικά επίπεδος, μήκους περίπου 4-8 εκ. Στην ουρά και το πίσω μέρος των γλουτών ο μανδύας είναι ακόμη πιο μακρύς με μήκος 8-14 εκ.
Χρώμα: Όλα τα χρώματα και οι συνδυασμοί χρωμάτων είναι αποδεκτά.

ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ:
Ύψος
αρσενικά 24 - 28 εκ. θηλυκά 23 - 27 εκ.
Βάρος 4-8 κιλά.
Ανεκτή απόκλιση 1 εκ πάνω ή κάτω από τα προαναφερθέντα όρια.
ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ:
Οποιοδήποτε απόκλιση από τα παραπάνω επιθυμητά χαρακτηριστικά θεωρείται ελάττωμα, που πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα με το βαθμό της σοβαρότητάς του.
ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ:
Σοβαρά ελαττώματα:
Κοντό τρίχωμα εκτός των σημείων που αναφέρει το πρότυπο, σκληρή υφή τριχώματος, έλλειψη υπομανδύα, επίπεδο κρανίο, πολύ τονισμένο ρινομετωπικό κοίλωμα, τοξωτό ρύγχος, μάτια στρογγυλά και μεγάλα, ανοιχτόχρωμα μάτια, χαλαρή ράχη, 3 εκ περισσότερο από το πάνω όριο ύψους. Αποχρωματισμός βλεννογόνων. Ταρσοί αγελάδος, κομμένη ουρά.
Ελαττώματα αποκλεισμού: Προγναθισμός, υπογναθισμός, κρανίο σε σχήμα μήλου, όρθια αυτιά, εντρόπιον, εκτρόπιον, ανουρία, κατσαρό τρίχωμα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αρσενικοί πρέπει να έχουν δύο απόλυτα κανονικούς σε εμφάνιση όρχεις κανονικά τοποθετημένους μέσα στο όσχεο.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναλογία κορμού και ποδιών? είχα την εντυπωση ότι είναι εμφανώς κοντοπόδαρα σκυλιά..... στις παραπάνω φωτό ο πάνω δεξιά σκύλος και ο τελευταίος κάτω κάτω, δε φαίνονται ιδιαίτερα κοντοπόδαροι....

απ'οτι κατάλαβα από το πρότυπο, αρκεί ο κορμός να είναι μακρύτερος από το ύψος?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναλογία κορμού και ποδιών? είχα την εντυπωση ότι είναι εμφανώς κοντοπόδαρα σκυλιά..... στις παραπάνω φωτό ο πάνω δεξιά σκύλος και ο τελευταίος κάτω κάτω, δε φαίνονται ιδιαίτερα κοντοπόδαροι....

απ'οτι κατάλαβα από το πρότυπο, αρκεί ο κορμός να είναι μακρύτερος από το ύψος?
Τις ερωτήσεις αυτές καλύτερα να μας τις απαντήσει στο άλλο νήμα (ψαχνωντας κοκονια!!!!), η Έλενα/elenamagna που είναι ειδήμων.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τις ερωτήσεις αυτές καλύτερα να μας τις απαντήσει στο άλλο νήμα (ψαχνωντας κοκονια!!!!), η Έλενα/elenamagna που είναι ειδήμων.
Συγνώμη. Λάθος. Ρώτησα εδώ γιατί θεώρησα ότι θα ήταν χρήσιμη η πληροφορία για όσους προσπαθούν να καταλάβουν αν εμπίπτει το "κοκονι" τους....

admin, κάνε το θαύμα σου και σβήσε....:)
 


elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
41
ΑΘΗΝΑ
επειδη ειδημων δεν ειμαι, αλλα ουτε κ κανω τον ξερολα κ ουτε εχω αρνητισμο θα σας πω αυτα που με εχει πληροφορησει ο ιδιος ο κυριος Μακαριτης για την φυλη, κ που εχω διαπιστωσει κ απο μονη μου τις ελαχιστες μεν φορες που εχω ερθει σε επαφη με ενα τετοιο σκυλο.
σαν γενικη εμφανιση ειναι ενα κοντοποδαρο σκυλακι , 28-29 εκατοστων στο ακρωμιο, δηλαδη μεχρι το υψος της ωμοπλατης μετρωντας απο το δαπεδο.ειναι μακρυκορμο σκυλακι κ με ισιο τριχωμα το οποιο ειναι πιο μακρυ στην ουρα , τα ποδαρακια κ την κοιλια.
ειναι μια διαφορετικη φυλη απο οτι ο μικρος κατοικιδιος σκυλος(αλωπεκης) κ δεν θα πρεπει να συγχωνευεται.
μεγαλη εμφαση δινεται στον χαρακτηρα του που ειναι ευχαρος, κ πολυ εξυπνος σκυλος χωρις σιμαδια επιθετικοτης.ειναι αριστα με τα παιδια τα οποια κ λατρευουν!
αφωσιωμενα, πανεξυπνα σκυλια, τρομερα κοινωνικα κ ευκολα στην εκπαιδευση. ειναι προειδοποιητικοι φυλακες.
το μεγαλο τους προτερημα ειναι η ευρωστια τους!( πολυ υγειη σκυλια)
 


elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
41
ΑΘΗΝΑ
ζητω συγνωμη αλλα θα χριαστει να φυγω κ δεν θα μπορεσω να σας μεταφερω τωρα τα οσα υποθηκαν στην συζητηση μου με τον κ. Μακαριτη.

παντως μου εχει στειλει αρκετο φωτογραφικο υλικο που θα προσπαθησω να σας στειλω (παω να φερω βοηθεια:p).κ επετε κ συνεχεια καθως διαθετει 12 ολοζωντανα μοντελα !
αυτο που θελω να τονισω ειναι πως καμια απο αυτες τις φωτο εδω στην ροτυ (γενικα απο το infodogs,εκτος του τριχρωμου που εβαλα ) δεν ειναι απο αντιπροσωπευτικο δειγμα κοκονιου! για την ακριβεια δεν ειναι καν κοκονια, οποτε θεωρω καλο να αφεραιθουν τελειως απο τους αρμοδιους για αποφυγη παρεξυγησεων. ευχαριστω πολυ.
 










despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
μπραβο ελενα πολυ καλη δουλεια!καλε κοιτα ωραιες ουριτσες που εχουν!!!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.816
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf