Προστατίτιδα και αυξημένη κρεατινίνη








ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά! :)

Κάτια, τι ερλιχιωση... εδώ μιλάμε ότι ο σκύλος πέρασε από κόσκινο και δεν φαίνεται να έχει τίποτα...

ΜΑΚΗ, παρακεντήσατε τον προστάτη για λήψη υλικού μέσα από τον αδένα ή σταθήκατε μόνο στην καλλιέργεια προστατικού υγρού και μετά (αφού η φαρμακευτική αγωγή δεν είχε αποτέλεσμα) στειρώσατε το σκύλο?
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
sorry..:),δεν το είδα ότι του είχες κάνει όλες τις εξετάσεις ,απλά μετά την πρώτη υποψία που ήταν κάποια μόλυνση στο ουροποιητικό σύστημα η προστατίτιδα ,το πρώτο πράμα που μου πέρασε από το μυαλό μετά από αυτά ,ήταν ερλιχίωση η λεϊσμανίαση μιας και δικαιολογούν την αιματουρία.
Αν και τα πράγματα οδηγούν στην στείρωση,άποψη μου είναι μιας εχει αυτήν την μικρή απώλεια αίματος ,ίσως ο οργανισμός του να έχει εξασθένισει λίγο και λαμβάνοντας υπόψιν πως μια τέτοια εγχείριση έχει και την ανάλογη νάρκωση ,να κανεις όλες τις σχετικές εξετάσεις αποκλείοντας οτιδήποτε άλλο και μετά εφόσον ο δρόμος είναι ξεκάθαρος ,να οδηγηθείς στην στείρωση.


Εδώ καποία πράγματα γένικα για την στειρωση.:)
http://vetgr.spaces.live.com/Blog/cns!1B1ECAA87A6EF012!191.entry
και εδω.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=69134144


και εδω παραθετω ενα αρθρο που μιλαει γενικα για τις ανταποκρινομενες αναιμιες που επισης αναφερει μερικες αιτιες απολειας αιματος.

Ανταποκρινόμενες: αυτές που διακρίνονται σε αιμορραγικές και σε αιμολυτικές. Οι αιμορραγικές οφείλονται σε απώλεια αίματος λόγω αιμορραγίας, η οποία μπορεί να προέλθει από τραύματα, έλκη του πεπτικού (γαστρορραγία), καρκίνο, εσωτερικά παράσιτα κι εξωτερικά παράσιτα (τσιμπούρια). Αιμορραγία όμως μπορεί να προκληθεί και από δηλητηρίαση από κάποια ποντικοφάρμακα, από υπερδοσία οιστρογόνων, ώστε να αποφευχθεί κάποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και σε ασθένειες όπως η ερλιχίωση. Σε σπάνιες περιπτώσεις υπάρχει κληρονομική διαταραχή των παραγόντων της πήξης του αίματος (αυτό συμβαίνει και στις αιμομικτικές διασταυρώσεις). Οι αιμολυτικές αναιμίες μπορεί να έχουν κληρονομικά αίτια, τα οποία σχετίζονται με κακή κατασκευή ή κακή λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Άλλη αιτία τους είναι οι ανοσολογικές διαταραχές. Το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά και καταστρέφει με διάφορους τρόπους τα ερυθρά αιμοσφαίρια του οργανισμού. Αυτό συμβαίνει όταν π.χ. η μητέρα έχει διαφορετική ομάδα αίματος από τα κουτάβια, οπότε τα «εχθρικά» αντισώματα με το γάλα εισέρχονται στον οργανισμό του νεογέννητου. Αιμόλυση (καταστροφή δηλαδή των ερυθρών αιμοσφαιρίων) προκαλούν και διάφορες λοιμώδεις ή παρασιτικές ασθένειες, όπως π.χ. η πιροπλάσμωση, η λεϊσμανίωση (καλααζάρ), η διροφιλαρίωση, κ.λ.π. Μεγάλη κατηγορία αιμολυτικών αναιμιών είναι αυτές που οφείλονται σε δηλητήρια, π.χ. μόλυβδος, χαλκός, σε φαρμακευτικές ουσίες, όπως π.χ. η ασπιρίνη, κάποια αναισθητικά, σε έλλειψη βιταμίνης Ε και σεληνίου, σε τσιμπήματα φιδιών ή μελισσών και σε εκτεταμένα τραύματα ή εγκαύματα. Τέλος, αιμολυτική αναιμία μπορεί να προκληθεί και από σηψαιμία, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες και πνευμονίες.

http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=1948

Ευχομαι να πάνε όλα καλά και να μην ειναι τίποτα απλα κάτι πολύ αθώο!!:):)
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.931
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95