Προτάσεις για αλλαγή ξηράς τροφής


twipsy

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
329
1
Αργος
Καλησπέρα ,
έχω ένα siberian husky εν ονόματι Περσέας είναι 10 μηνών και μέχρι πρότινος του έδινα orijen ...πλέον έχω αρχίση και φοβαμε με όσα ακούω για υψηλά επίπεδα πρωτείνης και θα ήθελα να μου προτείνετε κάτι καινούργιο (πάντα μιλάμε για puppy τροφή καθώς είναι 10 μηνών ) επίσης δεν έχω προβλιμα με την τιμή της τροφής !!
 






twipsy

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
329
1
Αργος
ακούω πολλά για προβλήματα στα νεφρά και φοβαμε για το μέλλον ..... η ακανα δεν του αρέσει ...
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kοντινή στη "φιλοσοφία" της orijen (ή του τουλάχιστον στον τρόπο προωθησης της.....) αλλά με λιγότερη πρωτεϊνη είναι η σειρά grain-free της acana..... ( έχει δυο τρεις διαφορετικές τροφές).
 


PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
ακούω πολλά για προβλήματα στα νεφρά και φοβαμε για το μέλλον ..... η ακανα δεν του αρέσει ...


Are High Protein Diets Harmful to a Dog's Kidneys? from the Veterinary Services Department, Drs. Foster & Smith, Inc.
"The myth that high-protein diets are harmful to kidneys probably started because, in the past, patients with kidney disease were commonly placed on low-protein (and thus low-nitrogen) diets. Now we often put them on a diet that is not necessarily very low in protein but contains protein that is more digestible so there are fewer nitrogen by-products."

Η διατροφή με υψηλά επίπεδα πρωτεϊνης είναι επιζήμια για τα νεφρά του σκύλου ? from the Veterinary Services Department, Drs. Foster & Smith, Inc.
“ Ο μύθος ότι οι δίαιτες υψηλές σε πρωτεΐνες είναι βλαβερές για τα νεφρά πιθανόν να ξεκίνησε επειδή, στο παρελθόν, οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια τοποθετούνταν κατά κανόνα σε δίαιτες χαμηλές σε πρωτεΐνες (συνεπώς χαμηλές σε άζωτο). Τώρα τους βάζουμε συχνά σε μία δίαιτα, όχι απαραιτήτως χαμηλή σε πρωτεΐνες, όμως να περιέχει πρωτεΐνες πιο εύπεπτες έτσι ώστε να υπάρχουν λιγότερα υποπροϊόντα αζώτου.”
 


PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Επισης παιζει ρολο η ποσοτητα τροφης που δινεις
και οχι ποσο % πρωτεινη εχει η τροφη
Δηλαδη αν για την orijen η πρωτεινη ειναι 38% και δινεις 450 gr
τοτε παιρνει 171 gr πρωτεινης ημερησιως
Κανε το ιδιο για αλλες τροφες και βγαλε συμπερασματα
 




agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
και στα δύο μπουμπούκια μου δίνω την flatazor prestige adult sensible και μπορώ να πω ότι τους αρέσει και την τρώνε με πολύ όρεξη.
ούτε χρειάζεται να την ανακατεύω με κάτι άλλο (όπως έκανα παλιά, δε θυμάμαι με ποιά τροφή) ούτε τίποτα.
και τα σκυλιά μοιάζει να μην έχουν πρόβλημα, ούτε από άποψη ενεργητικότητας, ζωντάνιας, τριχώματος, αφόδευσης και ότι άλλο μπορώ να παρατηρήσω. τώρα ξέρω γω....