Προϊόντα εξωπαρασίτωσης: Δράση και χρήσεις.




YoDog

Member
3 Απριλίου 2013
23
0
Χαίρετε, μου τελείωσε το effipro που χρησιμοποιούσα συνήθως και έτυχε να πάω σε άλλο petshop από αυτό που πηγαίνω συνήθως και μου πρότεινε-έδωσε ένα bolfo σε σπρέι.
Ήταν αρκετά φτηνότερο από το παραπάνω και με έβαλε σε σκέψεις.
Είναι καλό? ψάχνω να βρω πληροφορίες για αυτό αλλά δεν βρίσκω και πολλά.
Κάπου είδα ότι είναι μόνο για θεραπεία και όχι για πρόληψη (άρα σχετικά άχρηστο.... :/)
Ξέρεις κανείς? Ισχύει κάτι τέτοιο?
 


Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Λοιπόν, τώρα που δεν μπορώ πλέον να βάζω advantix στον σκύλο μου, αρχίζω και ψάχνω άλλα, όχι χημικά είδη.Το bioband που είναι βιολογικό κολάρο (το scalibor του είχε φέρει τρελή φαγούρα) είναι καλό; Αλλα καλα βιολογικά προιόντα ξέρετε;
 








aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Απλα δε το ειχα ξανακουσει - ψαξει, δε ξερω πχ αν πουλαει ζωα αλλα ειδα τη σελιδα του στο fb και θα περασω απο εκει.

Και Γλυφαδα κιολας, κοντα μου.. Μ εσωσες :D
 










Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Παρατηρώ πως παρόλο που πολλοί κυνοφιλοι ενδιαφέρονται για τον έλεγχο των εξωπαρασίτων που απειλούν την υγεία των σκύλων τους, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την δράση των προϊόντων αποπαρασιτωσης.

Το αποτέλεσμα είναι να νομίζουν ότι ο σκύλος τους είναι προστατευμένος από τα διαφορά εξωπαράσιτα και έντομα και στην ουσία το ζώο να είναι εκτεθειμένο σε κίνδυνο.



Η λεϊσμανιαση, η ερλιχιωση, η διροφιλαρίαση είναι πλέον μάστιγες και η άγνοια κακός σύμμαχος, γι’ αυτό και σκέφτηκα να συγκεντρώσουμε σε αυτό το νήμα κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα πιο γνωστά προϊόντα που προσφέρουν προστασία από τα εξωπαρασιτα.

Ξεκινω με την Advantix, το Frontline, την Exspot, το Scalibor και το Kiltix. Συμπληρώστε και εσείς ότι παραπάνω γνωρίζεται για αυτά ή άλλα προϊόντα αποπαρασιτωσης, έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα οδηγό ενημέρωσης. :)
Εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες. Έριξα μια ματιά στα φάρμακα, αλλά έχοντας μια ελάχιστη εμπειρία από σκύλους θα ήθελα να ρωτήσω. Τα φάρμακα αυτά πρέπει να μας τα προτείνει ο γιατρός? Δεν περιλαμβάνεται κάποιο από αυτά στα εμβόλια ή στις αμπούλες που δίνει ο κτηνίατρος στο σκύλο?
 


Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο αντιπαρασιτικό περιλαίμιο όπως το Scalibor αλλά κάτι χωρίς χημικά γιατί στον λαιμό το δέρμα έχει γίνει κάπως ξηρό στον σκύλο! Ευχαριστώ!
 










Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Χρησιμοποιούσα το Scalibor λες να πάρω αυτό το πρώτο που έβαλες στο λινκ; Θα προστατεύετε ο σκύλος;
Πάρε ένα από τα δύο, εγώ λέω το δεύτερο επειδή το'χω δοκιμάσει και κάνει καλή δουλειά.