Πρόβλημα με ημιαδέσποτο


antonis

New Member
29 Απριλίου 2009
3
0
Καλημέρα σε όλους κ θα ήθελα την βοήθεια σας

Χθες, Κυριακή σε επίσκεψη στη Σαλαμίνα και σε ένα σπίτι κοντά σε αυτό που επισκέφθηκα υπήρχε στην αυλή ένα σκυλί, ωραίο τσοπανοειδές, μεγαλόσωμο, σχετικά φροντισμένο αλλά δεν φαινόταν να βρίσκεται κάποιος εκεί.

Ρωτησα και μου είπαν πως ο άνθρωπος που το φρόντιζε είχε κάποια προβλήματα υγείας και λόγω κορονοϊού πλέον δεν έρχεται. Φαγητό και νερό του βάζει ένας γείτονας από το φράχτη και ο σκύλος μένει εκεί μόνος του. Λένε ότι βγαίνει και έξω καμιά φορά και γαβγίζει αλλά ξαναμπαίνει μέσα.

Θα τον έπαιρνα αλλά έχω 3 σκυλάκια στο σπίτι και ένα μεγαλόσωμο τσοπανόσκυλο δε χωράει. Ξέρετε τι θα μπορούσα να κάνω για να βρει ίσως ο σκύλος αυτό ένα σπίτι;

Υπάρχει κάποια υπηρεσία του δήμου Σαλαμίνας που θα μπορούσα να επικοινωνήσω ή κάποια φιλοζωική;
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Καλημέρα! Ακόμα κι αν έχουμε χώρο στο σπίτι και ακόμα κι αν έχουμε κάθε καλή πρόθεση να βοηθήσουμε, δεν παίρνουμε σπίτι μας (ή σε άλλο σπίτι!) ότι βρούμε στο δρόμο χωρίς λίγη έρευνα πρώτα :)

Μπορεί να είναι όντως αδέσποτο που δεν το ψάχνει κανείς, μπορεί να είναι δεσποζόμενο όπως στην περίπτωσή σου, μπορεί να είναι αδέσποτο που το φροντίζουν άνθρωποιο οι οποίοι θα χάσουν τον ύπνο τους αν εξαφανιστεί από τα στέκια του ένα ωραίο πρωί κλπ

Στην περίπτωσή σου λοιπόν, εφόσον ο σκύλος έχει ήδη σπίτι, για να φύγει από αυτό ή θα πρέπει να τον δώσει ο ιδιοκτήτης, ή να αφαιρεθεί να αφαιρεθεί από τυχόν ακατάλληλο ιδιοκτήτη ακολουθώντας τη νομική οδό.

Σε πρώτη φάση αν σε ενδιαφέρει ο σκύλος, μπορείς να ξεκινήσεις ο ίδιος να βρεις τον ιδιοκτήτη μέσω του γείτονα και να τον ενημερώσεις ότι ο σκύλος βολτάρει μόνος του, που μπορεί να είναι επικίνδυνο, που είναι και παράνομο, που που που, και ότι θα πρέπει να διορθώσει την περίφραξη του σπιτιού του. Αν δε βγάλεις άκρη με τη συζήτηση, μπορείς να απευθυνθείς στο αστυνομικό τμήμα ενημερώνοντας ότι ο σκύλος βγαίνει βόλτα μόνος του, για να του κάνουν επίσημα τη σύσταση οι αστυνομικοί, και να του δώσουν και το ανάλογο πρόστιμο. Ξεκίνα με αυτά, και βλέπεις πως πάει!
 


antonis

New Member
29 Απριλίου 2009
3
0
Σ ευχαριστώ για την απάντηση και είναι λογικά αυτά που λες. Επειδή έτσι όπως μου τα είπαν ο άνθρωπος που τον μάζεψε και τον τάισε μάλλον αρρώστησε και δεν έρχεται και αυτό είναι σίγουρο, τον ταϊζουν οι γείτονες. Τσιπάκια κλπ σίγουρα δεν έχει το σκυλί ήταν από γέννα σε απέναντι οικόπεδο και μοναδικός επιζών. Μάλιστα λένε ότι μάλλον πατέρας είναι ένα τσοπανόσκυλο από ένα κοπάδι πρόβατα που περνάει ένας τσοπάνος από εκεί κοντά.

Δε ξέρω, έλεγα μήπως υπάρχει κάποια υπηρεσία ή σωματείο που θα μπορούσε να κάνει κάτι. Αστυνομία δε θέλω να πάρω και να μπλέξω έναν ηλικιωμένο και άρρωστο άνθρωπο που απλά τάιζε ένα σκύλο. Μπορεί και να μη ζει
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf