Πρόβλημα με κόψιμο νυχιών

koutsounaki

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2011
29
3
Αθήνα
Χρειάζομαι κάποια συμβουλή γιατί θέλουμε να κόψουμε τα νύχια της σκυλίτσας μας και είναι απλά αδύνατον. Δεν έχει μάθει από μικρή σε αυτή τη διαδικασία και όποτε πάμε (με λιχουδιές) να της τα κόψουμε αγριεύει πάρα πολύ. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν μακρύνει σε μεγάλο βαθμό και πλέον φοβόμαστε μην της δημιουργηθούν άλλα προβλήματα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάτσει ήσυχη και να της τα κόψουμε πιο άνετα; (εκτός από φαγητό γιατί δε βοηθάει καθόλου)
Φυσικά η επόμενη λύση είναι κτηνίατρος.

Fotis_B

Active Member
7 Φεβρουαρίου 2012
27
18
Χαλάνδρι
Πρέπει να συμβουλευτείτε ειδικό (εκπαιδευτή).Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση μην δώσετε ηρεμιστικά ή κάνετε αναισθησία ακόμα και αν σας το προτείνει ο θεωρητικά καλύτερος groomer ή κτηνίατρος.Μια έσχατη λύση ανάγκης είναι ένα φίμωτρο για να είστε ασφαλείς,κάνετε τον σκύλο να νοιώσει όσο πιο άνετα γίνεται με τις όποιες γνώσεις διαθέτετε δίνοντας μεγάλη προσοχή την ώρα που κόβεται το νύχι το πόδι να είναι πολύ σταθερό γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα το τραβήξει με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ή να βγει όλο το νύχι.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Εχει κάτι βίντεο στο you tube άμα κάνεις αναζήτηση "dog nail trim" που βοηθάνε κάπως.
Επίσης δεν μπορείτε 2 άτομα, ο ένας να δίνει την λιχουδιά (τυράκι-ζαμπονάκι) και ο άλλος να κόβει?
έτσι το έκανα και εγώ αλλά τελικά έμεινε αχρείαστος ο σκυλο-νυχοκόφτης γιατί τα λιμάρει μόνος του στην βόλτα, θα δεί καμμιά γάτα και θα αρχίσει να σπινιάρει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.873
8.086
Χρειάζομαι κάποια συμβουλή γιατί θέλουμε να κόψουμε τα νύχια της σκυλίτσας μας και είναι απλά αδύνατον. Δεν έχει μάθει από μικρή σε αυτή τη διαδικασία και όποτε πάμε (με λιχουδιές) να της τα κόψουμε αγριεύει πάρα πολύ. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν μακρύνει σε μεγάλο βαθμό και πλέον φοβόμαστε μην της δημιουργηθούν άλλα προβλήματα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάτσει ήσυχη και να της τα κόψουμε πιο άνετα; (εκτός από φαγητό γιατί δε βοηθάει καθόλου)
Φυσικά η επόμενη λύση είναι κτηνίατρος.
Ο κτηνίατρος πιθανότατα να την ναρκώσει κάτι που δεν είναι σωστό, φίμωτρο και κόψιμο με προσοχή, μόνο τις ακρούλες για να μην ματώσει. Στα άσπρα νύχια φαίνεται που είναι η φλεβίτσα και είναι πιο απλό το κόψιμο, τα μαύρα είναι δύσκολα.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Αφηστε το σκυλι να τρεξει στα τσιμεντα , ετσι ξεχνας το κοψιμο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αφηστε το σκυλι να τρεξει στα τσιμεντα , ετσι ξεχνας το κοψιμο.
Ανάλογα το βάρος του σκύλου.... δεν τριβουν ολα επαρκώς τα νύχια τους.
Αν την καταφερετε ομως, δώστε μεγάλη προσοχή στο πού ειναι η μητρα του νεύρου στο νύχι. Εχετε δοκιμάσει να την πατε λαου λαου? δλδ, να βγάλετε το ψάλιδι διπλα της, να παιζετε μαζι της ωστε να ξεκλειδωσει από αυτο και μετά να το μαζέψετε, την επόμενη μέρα να το ξανακάνετε ίσως αφηνοντας το ανοιχτο και ξανα παιχνίδι διπλα του, την μεθεπόμενη να το παρετε στα χέρια σας, να της δινετε διαρκώς λιχουδιές κλπ....
Τα ποδια -χωρις να κρατάτε ψαλιδι- αφηνει να τα πιάνετε?

koutsounaki

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2011
29
3
Αθήνα
Όσες φορές της τα είχαμε κόψει τα νύχια, ήταν ναρκωμένη λόγω κάποιας άλλης μικροεπέμβασης στον κτηνίατρο. Απλά παλιότερα τρίβονταν από μόνα τους και δε χρειάζονταν κόψιμο. Έχουμε δοκιμάσει και με φίμωτρο σκέτο αλλά δεν το δέχεται με τίποτα αφού δεν έχει μάθει έτσι.
Τα πόδια της γενικά ναι δεν έχει πρόβλημα να τα ακουμπάμε αλλά όταν είναι να της κόψουμε νύχια το καταλαβαίνει αμέσως. Λογικά θα ξαναδοκιμάσουμε με φίμωτρο προς το παρόν, αλλιώς μας βλέπω για τον κτηνίατρο. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια :)

ΥΓ: Όταν λέτε ηρεμιστικά για τα σκυλιά εννοείτε κατι σαν ελαφριά αναισθησία; Είναι κάτι διαφορετικό δηλαδή;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Όσες φορές της τα είχαμε κόψει τα νύχια, ήταν ναρκωμένη λόγω κάποιας άλλης μικροεπέμβασης στον κτηνίατρο. Απλά παλιότερα τρίβονταν από μόνα τους και δε χρειάζονταν κόψιμο. Έχουμε δοκιμάσει και με φίμωτρο σκέτο αλλά δεν το δέχεται με τίποτα αφού δεν έχει μάθει έτσι.
Τα πόδια της γενικά ναι δεν έχει πρόβλημα να τα ακουμπάμε αλλά όταν είναι να της κόψουμε νύχια το καταλαβαίνει αμέσως. Λογικά θα ξαναδοκιμάσουμε με φίμωτρο προς το παρόν, αλλιώς μας βλέπω για τον κτηνίατρο. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια :)

ΥΓ: Όταν λέτε ηρεμιστικά για τα σκυλιά εννοείτε κατι σαν ελαφριά αναισθησία; Είναι κάτι διαφορετικό δηλαδή;
εγω θα ελεγα να πατε σε εκπαιδευτή να δειτε πώς μπορείτε να χειριστείτε το θέμα αυτό. Όχι στον κτηνιατρο. Δεν ειναι καλο να φορτώνεται ο οργανισμός του σκυλιου ηρεμιστικά και αλλες "χαλαρωτικες" ουσιες.

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Koutsounaki επειδή αναφερεις ότι τα νύχια παλιότερα τριβονταν μόνα τους, τώρα τι έχει αλλάξει? Δεν περπατάει αρκετά ο σκύλος?
Εξέταση για καλαζαρ έχετε κάνει φέτος???

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

koutsounaki

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2011
29
3
Αθήνα
Το πρόβλημα είναι ότι μένουμε σε μικρή επαρχιακή πόλη και δεν υπάρχει κάποιος εκπαιδευτής εδώ.
Εξέταση για καλαζαρ δεν έχουμε κάνει αλλά και ο κτηνίατρος δεν μας έχει πει ότι χρειάζεται.
Όσο για τα νύχια της, υπάρχουν δύο λόγοι. Αρχικά, λόγω ηλικίας (8μιση χρονών πλέον) δεν τρέχει τόσο όσο παλιότερα για να τρίβονται τα νύχια της. (ειδικά σε εξωτερικό περιβάλλον) Και τα τελευταία 2 χρόνια μετακομίσαμε και έχουμε μάρμαρο στο πάτωμα. Οι βόλτες της δηλαδή δεν αρκούν για να προλάβουν να τριφτούν τα νυχάκια της όπως παλιά. Και εγώ εννοείται ότι δεν θέλω να της κάνουμε αναισθησία ή κάτι παρόμοιο γιαυτό προσπαθώ να βρω διάφορους τρόπους για να την καταφέρουμε μόνοι μας.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Το πρόβλημα είναι ότι μένουμε σε μικρή επαρχιακή πόλη και δεν υπάρχει κάποιος εκπαιδευτής εδώ.
Εξέταση για καλαζαρ δεν έχουμε κάνει αλλά και ο κτηνίατρος δεν μας έχει πει ότι χρειάζεται.
Όσο για τα νύχια της, υπάρχουν δύο λόγοι. Αρχικά, λόγω ηλικίας (8μιση χρονών πλέον) δεν τρέχει τόσο όσο παλιότερα για να τρίβονται τα νύχια της. (ειδικά σε εξωτερικό περιβάλλον) Και τα τελευταία 2 χρόνια μετακομίσαμε και έχουμε μάρμαρο στο πάτωμα. Οι βόλτες της δηλαδή δεν αρκούν για να προλάβουν να τριφτούν τα νυχάκια της όπως παλιά. Και εγώ εννοείται ότι δεν θέλω να της κάνουμε αναισθησία ή κάτι παρόμοιο γιαυτό προσπαθώ να βρω διάφορους τρόπους για να την καταφέρουμε μόνοι μας.
γιατιδεν χρειάζεται? κρινει εξ οψεως ο γιατρος οτι ειναι εντάξει? Να κανετε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο μόλις τελειώσει ο σοβαρός κίνδυνος τον Οκτώβρη-Νοέμβρη εξέταση λεϊσμανίωσης

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Κάντε μια εξέταση για καλαζαρ. Τα μακριά νύχια είναι ένα από τα συμπτώματα του καλαζαρ. Δεν είναι ακριβή εξέταση.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.873
8.086
Πιθανότατα είναι επειδή δεν τρίβονται πια όπως παλιά αλλά επειδή είναι και ένα σύμπτωμα του καλαζάρ κάντε μια εξέταση καλού κακού.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Δλδ αν το σκυλι πασχει από καλααζαρ, μακραίνουν πιο γρήγορα από το συνηθισμένο τα νύχια του?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.873
8.086
Δλδ αν το σκυλι πασχει από καλααζαρ, μακραίνουν πιο γρήγορα από το συνηθισμένο τα νύχια του?
Ναι,εγω. Πέρσι ξανάκανα στον Τζιμάκο εξέταση λίγους μήνες αφού τον βρήκα για αυτό τον λόγο, τελικά ήταν η ζωή στο διαμέρισμα. Άσε που ο δικός μου έχει περίεργα νύχια και οι ρίζες τους είναι μέχρι την άκρη σχεδόν και το κόψιμο πολύ δύσκολο!!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ναι,εγω. Πέρσι ξανάκανα στον Τζιμάκο εξέταση λίγους μήνες αφού τον βρήκα για αυτό τον λόγο, τελικά ήταν η ζωή στο διαμέρισμα. Άσε που ο δικός μου έχει περίεργα νύχια και οι ρίζες τους είναι μέχρι την άκρη σχεδόν και το κόψιμο πολύ δύσκολο!!!
μια κτηνιατρος μου ειχε πει πως αν τσιμπας τα νύχια ανα 2 βδομάδες περιπου, τότε ανεβαίνει σιγά σιγά η μητρα του νεύρου προς τα πάνω. Δεν ξερω αν θα σε βοηθήσει.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Ναι, συνηθως οταν το ζωο εχει καλαζαρ τα νυχια μακραινουν πιο γρηγορα, αλλα ειναι και αναλογα που θα χτυπησει.
Η Μοκα οταν τη βρηκαμε ηταν σαν γυπας, μακρια και με καμπυλη προς τα μεσα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.873
8.086
μια κτηνιατρος μου ειχε πει πως αν τσιμπας τα νύχια ανα 2 βδομάδες περιπου, τότε ανεβαίνει σιγά σιγά η μητρα του νεύρου προς τα πάνω. Δεν ξερω αν θα σε βοηθήσει.
Έτσι ακριβώς προσπαθώ να κάνω αλλά έχουμε μάχη για τα νυχάκια μας, δεν με δαγκώνει αλλά το διαπραγματευόμαστε πολύ ώρα!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Δεν ειναι αναγκη να τη ναρκωσει εντελως. Μπορει να της κανει απλα μια ηρεμιστικη. Δεν ειναι τιποτα τρομερο, ειδικα αν το σκυλι ειναι υγιες. Καλυτερα αυτο παρα να τραυματιστει καποιο νυχι που εχει μακρυνει πολυ.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Έτσι ακριβώς προσπαθώ να κάνω αλλά έχουμε μάχη για τα νυχάκια μας, δεν με δαγκώνει αλλά το διαπραγματευόμαστε πολύ ώρα!
Νυχάκια ειναι σε εμας... σε εσάς ειναι νυχάρες!
Παντως κατι μου λέει οτι διαπραγματευτικά υπερτερεις του Τζιμάκου