Πρόβλημα με κόψιμο νυχιών

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Και βρήκα μια κριτική του από γκρουμερ (κατά δήλωση) It doesn't have good battery life, and isn't tough enough for a large dog's nails.

The Dremel MiniMite is a MUCH better investment, because it actually has enough power for larger dog's toenails. It is light weight, not too noisy, easy to control. I've only had two dogs in the past month (out of a couple hundred) that objected to it too badly to finish the job.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Που "μπαίνει" βρε παιδιά το νύχι σ'αυτό; Απλός τροχός δεν είναι, η δεν βλέπω καλά;
Πόσο έχει epial; Το έχεις δει; Δεν το βρίσκω τώρα πρόχειρα.

Βρίσκω κι αυτή:
αλλά...τσούζει...93+ λέει!!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Στο pedipaws βάζεις το νύχι στο "παραθυράκι" του κιτρινου καπακιου. Αν το καπάκι για χ/ψ λογους δεν ειναι σταθερό, από την δόνηση μπορεί να μετακινηθει ως και χιλιοστο και να πιασει στο νύχι. Από όσες κριτικές διαβασα ομως το χειροτερο λέει ειναι ο ήχος του.
Και βρήκα και αυτή [h=4]Cruel/Painful Product[/h]
Pedi Paws Consumer Complaint
I am a nail tech so I know what I am talking about. When you put this on your pets nails as you are grinding it is causing friction which in turn is causing heat. This is hurting your pet and is why some of you notice that your pet will pull its paw away or is even scared to get near it at all. It is painful for your pet because the free edge or tip of their nail is more sensitive when you get near the vein. Its even worse pain than it is for you when you feel heat when getting your acrylics filled and drilled by a sloppy technician. Please don't be cruel to your pet by using this..

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εγώ αυτά δεν τα εμπιστεύομαι καθόλου γιατί θεωρώ πως είναι παίδεμα και στρεσάρισμα για το ζώο. Για να λιμάρεις σίγουρα χρειάζεσαι πολύ παραπάνω χρόνο από το να κόψεις. Αυτό μεταφράζεται σε ταλαιπωρία για το σκύλο. Δεν νομίζω να υπάρχει σκύλος που να κάθεται με οικειοθελώς και με ευχαρίστηση να του τροχίσει κάποιος τα νύχια. Και ο κίνδυνος τραυματισμού πάντα υπάρχει, ειδικά αν ο σκύλος είναι από μεσαίου μεγέθους και πάνω που κρατιέται δύσκολα. Ενώ με ένα καλό κόφτη και λίγη προσοχή στο αγγείο τελειώνεις πολύ πιο γρήγορα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
vasgial εγώ σκεφτόμουν τον τροχό, γιατί με 3 μαύρα σκυλιά, με κατάμαυρα νύχια, φοβάμαι πάρα πολύ τον νυχοκόπτη. Δεν έχω εμπειρία επί αυτού. Ευτυχώς μόνο της Δάφνης τα νύχια θέλουν κόψιμο και κάθεται το καημένο, απλώς εγώ το φοβάμαι. Προφανώς μαλακία μου. Και σκεφτόμουν ότι το λιμάρισμα είναι πιο safe, από το κόψιμο.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Η ϊσις που είναι μαύρη με μαύρα νύχια δεν έχει χρειαστεί ποτέ κόψιμο, ευτυχώς τρώγονται μόνα τους. Η Λάρα που έχει διαφανή δεν μου δημιουργεί πρόβλημα στο κόψιμο.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι για πιο λόγο δεν τρώγονται και τα νύχια της Λάρας. Από μικρή έτσι ήταν, πάντα μάκραιναν όσο και να περπάταγε ή να έτρεχε. Μάλλον θα είναι η φόρμα του πέλματος ή ο τρόπος που πατάει, δεν έχω άλλη εξήγηση.
Θεωρητικά το λιμάρισμα είναι πιο ασφαλές γιατί πλησιάζεις το αγγείο με πιο αργό ρυθμό απ' ότι με τον κόφτη αλλά αν το σκυλί δεν είναι συνεργάσιμο ή είναι λίγο τρελό σαν τη δικιά μου τη μαύρη τότε υπάρχει θεματάκι.
Σου λέω στην ιδέα και μόνο να της τα λιμάρω με πιάνουν τα γέλια. Δεν υπάρχει περίπτωση.
Πάντως αν τους παίρνεις, αν χρειάζεται βέβαια, λίγο τις άκρες ίσα ίσα για να μην κάνει κλακ κλακ στο πάτωμα δεν έχει θέμα ο σκύλος, δεν θα βρεις αγγείο. Αν βέβαια έχει μακρύνει πάρα πολύ και έχει γυρίσει το νύχι θα έχει βγει και το αγγείο πιο έξω. Δεν χρειάζεται να τα πάρεις και πολύ μέσα. Αν ειδικά δεν βρίσκουν καθόλου πάτωμα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Το μυστικό είναι λίγο την κάθε φορά και όχι ένα μεγάλο κομμάτι με τη μια.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.873
8.086
Bασίλη ακριβώς το ίδιο θέμα έχουμε κι εμείς. Ο Έλβις με μαύρα νύχια, ποτέ δεν του τα έκοψα, τρώγονται μόνα τους. Ο Τζιμάκος όμως χρειάζεται πεντικιούρ. Η Λούση τώρα κάνει μόνη της. Έχει σχέση το πέλμα των ζώων σίγουρα για το αν φθείρονται μόνα τους ή όχι.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Εγω καθομαι,βαζω το Ρασσελλακι στα ποδια μου ανασκελα και του κοβω τα νυχια.Τον εχω μαθει απο 2 μηνων και εχει συνηθισει γιατι με εμπιστευεται.Τα κοβω οταν ειναι κουρασμενος και να μην εχει ζεστη στο δωματιο γιατι αλλιως δυσανασχετει λιγο,ζεσταινεται και σε καθε κοψιμο τραβαει το ποδι του.Ευτυχως εχει ασπρα νυχια εκτος απο 3-4 που ειναι μαυρα.Αυτα τα κοβω στο ιδιο μηκος αφου εχω κοψει τα διπλα νυχια που ειναι ασπρα. Οταν ειναι κουρασμενος καθεται 1 χαρα.Περιμενει να τελειωσει το μικρο βασανιστηριο και καποιες φορες γερνει πλαγια το κεφαλι του και ψιλοκοιμαται.Παραδινεται.Στο τελος του λεω μπραβο και τον χαιδευω.

koutsounaki

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2011
29
3
Αθήνα
Λοιπόν παιδιά, πήγαμε στον κτηνίατρο και μπορώ να πω με χαρά ότι η δικιά μας έκατσε κυρία, της φορέσαμε το φίμωτρο ήρεμα ήρεμα και ο κτηνίατρος της έκοψε τα νυχάκια μια χαρά! (δωρεάν κιόλας) Οπότε όλα καλά!! Σας ευχαριστούμε για τις συμβουλές σας :D
Μάλλον έτσι θα τα κόβουμε από εδώ και στο εξής για να είμαστε όλοι ήρεμοι και υγιείς (άνθρωποι και σκύλοι) :p!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.678
11.114
Athens
H Κάρλα όταν πήγαινα να της κόψω νύχια έκανε σα λυσσασμένη - ακόμη και στα χέρια έμπειρης γκρούμερ! Η μέθοδος που ανακάλυψα για να μετριάσουμε τα ψυχολογικά της προβλήματα στο θέμα κόψιμο νυχιών ήταν η εξής:

- Ξεπάτωμα σκύλου (την πρώτη φορά ήταν 3ώρες στα βασιλικά κτήματα) μέχρι τελικής πτώσεως
- Επιστροφή στο σπίτι και χτένισμα-μασάζ που της αρέσει πολύ και γίνεται τελείως λιώμα
- Μόλις ο σκύλος γίνει εντελώς φυτό από την κούραση και το χτένισμα-χαλάρωση, τον γυρνάς ανάσκελα χαιδεύοντας και λίγο κοιλιά κοιλιά και κόβεις νύχια - κιχ δεν έβγαλε! :D

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Έχω πάρει αυτό το κίτρινο που λινκαρε η mareco και το δουλεύω εδώ και κάνα χρόνο.

Στα συν ότι είναι πολύ φτηνό , κάτω από 5€. Έρχεται και με αρκετά ανταλλακτικά του τροχού.

Μείον ότι θέλει υπομονή, δεν είναι ιδιαίτερα στιβαρή κατασκευή και αν πχ πιέσεις τον τροχό με δύναμη στο νύχι, σταματάει.

Είναι κινέζικο επίσης.

Κάνουμε τη δουλειά μας μια χαρά εμείς, λίγο μας κουράζει αλλά τι να κάνουμε δεν είχαμε λεφτά για πιο ακριβό.

Γύρω στα 60€ πάντως υπάρχει τροχός που κάνεις τη δουλειά πολύ πιο άμεσα. Απευθύνεται κυρίως σε groomers επαγγελματίες.

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
67
Aθήνα
Επειδή του έκανα χθες πεντικιούρ του Κάστορα με το dremel, παρατηρησα ότι την καλύτερη απόδοση την είχα στις 27000 στροφες!
Kαι αν πιανουν τα χέρια σου, ειναι ανεκτίμητο για μαστορέματα!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Επειδή του έκανα χθες πεντικιούρ του Κάστορα με το dremel, παρατηρησα ότι την καλύτερη απόδοση την είχα στις 27000 στροφες!
Kαι αν πιανουν τα χέρια σου, ειναι ανεκτίμητο για μαστορέματα!
Βρήκες αρνί και τα κάνεις. Θα σου φέρω την Ίσιδα για μανικιούρ-πεντικιούρ να σε δω αν θα είσαι τόσο άνετος.:mrgreen:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
67
Aθήνα
Δεν διαφωνώ, αν και με τον νυχοκόπτη δεν του αρέσει καθόλου!
Μολις νοιώσει την πίεση απ το κόψιμο στο πρώτο νύχι, μετά δεν κάθεται στα υπόλοιπα, ή καθεται με πολύ ζόρι και προσπάθεια!
Οι κυριότεροι λογοι που το χρησιμοποιώ, είναι πρώτον ότι το είχα έτσι κι αλλιώς για μαστορέματα αλλά το βασικότερο είναι ότι χωρις αγχος, ελεγχω μεχρι πόσο βαθεια θα τροχίσω, διότι το ιδιο το σκυλί θα μου δειξει, επειδή ακόμα κι αν ζυγώσω στο νευρο-αγγείο, ενω καθεται ήρεμος, θα τραβηξει το πόδι!
Τώρα αυτα τα φθηνά που κυκλοφορούν έχω την εντυπωση ότι δεν θα κάνουν καλή δουλεια, αφου διαπίστωσα ότι θέλει υψηλές στροφές για να είναι γρήγορο, αποδοτικό και μη ενοχλητικό για το σκυλί.
Σε χαμηλότερες στροφες το σκυλί νοιωθει το ξυσιμο στα νύχια και δεν κάθεται, σε υψηλότερες βλεπω ότι ειναι περιττη η ταχύτητα, δεν τροχιζει τοσο καλά και ταυτόχρονως ζεσταινει το νυχι, διότι πάλι τραβαει το πόδι.
Στις 27000 κάθεται σαν να μην νοιώθει τίποτα!
Απλώς χρειάζεται να μαθει το σκυλί να αγνοει τον ήχο!

Last edited: