Πρόβλημα με μπροστινό δόντι....

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Λοιπόν έχω ένα χαρτάκι που σαν καλή μαμα σημειώνω τις ημερομηνίες που πέφτουν τα δοντάκια μας.
Σήμερα διαπίστωσα ότι δεν είχα σημειώσει μία ημερομηνία σε έναν από τους τομείς (και ήμουν και σίγουρη ότι είχαν αλλαχτεί όλοι τους) τον επάνω δεξιά όπως βλέπουμε το σκύλο κατά πρόσωπο. Τα υπόλοιπα τα άλλαξε πολύ γρήγορα και εύκολα ρε γμτ.

Μετά λύπης μου διεπίστωσα ότι το καινούριο δόντι έχει βγει από κάτω και κατά πάσα πιθανότητα πιέχει το παλιό προς τα πάνω. Το επάνω δε κουνιέται, αλλά όχι αρκετά για να βγει. Δοκίμασα να το τραβήξω απαλά προς τα κάτω (καθώς θυμόμουν την περίπτωση του κυνόδοντα που έλεγε ο kokonis) αλλά ενώ κουνιέται δεν βγαίνει και η μικρή δείχνε να πονάει. Και το στόμα της μικρής δεν είναι και το πιο ευρύχωρο μέρος για να "δουλεύει" και να επεξεργάζεται κανείς.

Και παρατηρώντας τους κυνόδοντες στη βάση μπροστά από το παλιό δόντι έχουν δύο λευκά φουσκωματάκια. Αλλά θα αγχωθώ αργότερα για τους κυνόδοντες.

Θα πάω αύριο στον κτηνίατρό μας να μας πει τι θα γίνει. Έχω την εντύπωση ότι θα μου πει το αυτονόητο... μιας και κουνιέται, να περιμένουμε μήπως το σπρώξει το καινούριο, αλλά για πείτε μου κι εσείς ....

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Αυτό φοβάμαι κι εγώ, μήπως περίμενε περίμενε έρθει και "κάτσε" σε λάθος θέση το καινούριο. Γνωρίζεις τη διαδικασία? Ανησυχώ λίγο γιατί με τις ναρκώσεις τα μικρόσωμα και δη τα yorkie δεν τα πάνε και πολύ καλά...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Λοιπόν ευχάριστα νέα... αμέσως μετά τη δημοσίευση του θέματος πήγαμε στον κτηνίατρο για να το δει (σε δύο για την ακρίβεια για να έχω δύο γνώμες).

Με διαφορά μόνο στο χρονικό διάστημα και οι δύο κατέληξαν ότι το νεογιλό δοντάκι (το οποίο ήταν αυτό που άλλαζε θέση προς τα έξω) δεν ασκεί τρομερή πίεση στο καινούρι και μου είπαν να περιμενουμε λίγο πριν προβούμε στην αφαίρεση του δοντιού.

Τελικά είμαι στην ευτυχή θέση να σας πω ότι και ο τελευταίος από τους τομείς της μικρής έχει πέσει, το καινούριο δοντάκι είναι μια χαρά και στη σωστή θέση και το "χαμόγελό" μας είναι αστραφτερό και ολοκαίνουριο (σαν της colgate ένα πράγμα...!!). Χι, χι.... :-o

Τώρα είμαστε εν αναμονή να δούμε ωπς θα εξελιχθούν και οι κυνόδοντες να τελειώνουμε και με αυτούς, αν και όλα δείχνουν ότι η εξέλιξη θα είναι η ίδια... έχουν ήδη αρχίσει να μετατοπίζονται οι κουταβίσιοι από τους νέους, άντε γιατί μας έβγαλαν τη ψυχή αυτά τα δόντια!!! :rolleyes:

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Εμας ακομη να πεσουν οι απο πανω κυνοδοντες κ στις 2 !! Στη Ζαιρα αν δε πεσουν, μεσα στο καλοκαιρι θα κανουμε επεμβαση, αλλα θα κανουμε στειρωση κ δοντια μαζι οποτε θα γλιτωσουμε την εξτρα ναρκωση. Η αλλη ειναι ακομη 7μηνων,οποτε αναμενω ,μακαρι να της πεσουν...! Τα αλλα δοντια εχει καιρο που αλλαξαν ολα...τι στο καλο παθαινουν οι βρωμοκυνοδοντες...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Ναι βρε παιδί μου...έχουμε θέμα με τους κυνόδοντες. Για αυτούς μου είπανε να περιμένουμε μέχρι τον 8, αλλά σήμερα που τους "εξέταζα" είδα ότι κουνιούνται αρκετά, οπότε ελπίζω και εύχομαι όλα να πάνε καλά...

Εύχομαι να ξεμπερδέψετε γρήγορα!!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν πιστεύω να έχετε παραιτηθεί από μασουλητήρια, κονγκ και διελκιστινδα.... Γιατί αν ακούσω ναι..:paja1::paja1:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Oχι ομως τραβηγματα πανω στο παιιχνιδι οσο τα δοντια ειναι σε εξελιξη.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Σωστά και εφαρμόζουμε και τα δύο... από μασουητήρια, κονγκ και παιχνίδια για ... δάγκωμα γενικώς, άλλο τίποτα!!

Έχουμε και έναν κόμπο το οποίο εγώ κρατάω (απλά κόντρα) στη μία άκρη και την αφήνω να τραβάει όσο θέλει εκείνη...!!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!! :D