Πρόβλημα με τα δοντάκια του σκύλου μου

3 Οκτωβρίου 2017
6
4
40
Γεια σε ολους!!!!! Εχω ενα απιστευτο ημιαιμο κοκονακι με τσιουαουα και προσφατα ανακαλυψα οτι στα πισω τα δοντακια υπαρχει φουλ πετρα (ειναι κατακιτρινα!!!!).Το πηγα σε μια κτηνιατρο να το κοιταξει και μου ειπε οτι θα χρειαστει να κανουμε καθαρισμο .Εγω οταν το ακουσα αυτο πανικοβληθηκα στην ιδεα οτι πρεπει να το ναρκοσουμε,την ρωτησα αν υπαρχει καποια αλλη λυση και μου εδωσε ενα συμπληρωμα το οποιο πρεπει να το βαζω στο νερο του σκυλου και οτι με αυτο δεν θα γινουν χειροτερα τα δοντακια του αλλα πρεπει να ερθω καποια στιγμη να τον κανουμε το καθαρισμο.Οταν εφτασα σπιτι μου διαβασα στη πισω πλευρα του συμπληρωματος οτι πρεπει να το βαζω στη τροφη . καλα λεω αλλα μου λεει αυτη αλλα λεει το προιον.Για να μη σας τα πολυλογω πηγα και σε μια αλλη κτηνιατρο να παρω και δευτερη γνωμη και μου εξηγησε πολλα πραγματα γυρω απο το πως να προστατευσουμε το σκυλο μασ απο τη πετρα και τη κακη συσοσμια.Οποτε οπως καταλαβαινετε μου κερδισε την εμπιστοσυνη μου και απο εδω και περα θα ειναι η κτηνιατρος του σκυλου μου.Το θεμα μου ειναι το εξης να συνεχιζω να του δινω το συππληρωμα??? μπορει να παθει ο σκυλοσ μου κατι απο αυτο στα νεφρα η συκωτι?? να το βαζω στο φαγητο η στο νερο?? εχω μπερδευτει σιγουρα θα ρωτησω τη κτηνιατρο μου για αυτα αλλα θα ηθελα και τη δικη σας γνωμη. Οπως σας ειπα το σκυλακι μου ειναι ημιαιμο κοκονακι με τσιουαουα και ειναι 5 κιλακια το συμπληρωμα λεγεται Plaque Attack απο την εταιρεια Madpet ανεβαζω και μια φωτο του για να το δειτε και εσεις. σας ευχαριστω πολυ

Attachments

• 28,5 KB Προβολές: 15
  • 87,1 KB Προβολές: 15

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Να κάνεις καθαρισμό και μετά βούρτσισμα με ειδική οδοντόκρεμα για σκύλους. Μην παίρνεις στο χαλαρό την πέτρα γιατί μπορεί να σου δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα που μετά πάνε ντόμινο. Με κανένα σκευασμα δεν θα απαλλαγείς από την πέτρα που ήδη έχει το σκυλί. Ίσως επιβραδύνει τη δημιουργία νέας, ισως. Μόνη σίγουρη λύση ο καθαρισμός. Δεν θες να μπλέκεις με ουλίτιδα για παράδειγμα, πίστεψέ με.

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Δε το γνωρίζω το συγκεκριμένο. Το καλύτερο είναι να ρωτήσεις και τη νέα κτηνίατρο. Έχω χρησιμοποιήσει το τζελ της tropiclean, είδα μία διαφορά, ίσως είναι πιο κατάλληλο για συντήρηση. Για το τζελ της platimum έχω διαβάσει εδώ μέσα τα καλύτερα και μάλιστα μέλος ανέβασε φωτογραφίες με το πριν και το μετά και η αλλαγή ήταν θεαματική. Τώρα αν είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα ίσως ο καθαρισμός είναι μονόδρομος.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Να κάνεις καθαρισμό και μετά βούρτσισμα με ειδική οδοντόκρεμα για σκύλους.
Ο καθαρισμός δεν είναι αθώος. Αφαιρεί και σμάλτο μαζί, που σημαίνει πως τα δόντια γίνονται πιο ευάλωτα και επιρρεπή στον σχηματισμό νέας πέτρας.
Αν μπορούμε δηλαδή καλό είναι με συχνό βούρτσισμα και σκευάσματα τύπου τζελ της τροπικλιν πχ να τα διατηρούμε σε ανεκτή κατάσταση και να καθυστερούμε τον καθαρισμό.
Εκτός πια αν μιλάμε για σοβαρή περίπτωση.
Όσο πιο νωρίς ξεκινάς τόσο το χειρότερο.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

3 Οκτωβρίου 2017
6
4
40
παιδια εχω ξεκινησει καθημερινο βουρτσισμα απο τη παρασκευη .Μαλλον του τα χαλασα εγω τα δοντακια με κατι κωλοκροκετες που επαιρνα απο το super market. Οποτε καθαρισμος με τη κτηνιατρο καθημερινο βουρτσιτσμα και θα κοιταξω για το tzel που μου ειπατε. 18 μηνων ειναι το σκυλακι. επισης δεν ανοιγει καθολου το στομα του μονο καμια φορα για να γαυγισει αλλα και αυτο σπανιαα ισων να το εχει παθει και απο αυτο

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Η δεύτερη γιατρός που πήγες τι σου είπε για τα δόντια του; Και αυτή θεωρεί πως θέλουν καθαρισμό;

3 Οκτωβρίου 2017
6
4
40
Η δεύτερη γιατρός που πήγες τι σου είπε για τα δόντια του; Και αυτή θεωρεί πως θέλουν καθαρισμό;
n
Ναι και η δευτερη το ιδιο μου ειπε

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ο καθαρισμός δεν είναι αθώος. Αφαιρεί και σμάλτο μαζί, που σημαίνει πως τα δόντια γίνονται πιο ευάλωτα και επιρρεπή στον σχηματισμό νέας πέτρας.
Αν μπορούμε δηλαδή καλό είναι με συχνό βούρτσισμα και σκευάσματα τύπου τζελ της τροπικλιν πχ να τα διατηρούμε σε ανεκτή κατάσταση και να καθυστερούμε τον καθαρισμό.
Εκτός πια αν μιλάμε για σοβαρή περίπτωση.
Όσο πιο νωρίς ξεκινάς τόσο το χειρότερο.
Ναι το γνωρίζω εμείς κάναμε τους πρώτους καθαρισμούς στη μία στα 10 γιατί είχε από την πέτρα είχε πάθει και ουλίτιδα, αντιβίωση κτλ. Στην άλλη στα 7 για πρόληψη μην έχουμε τα ίδια. Είχε και αυτή φουλ πέτρα. Μετά αρχίσαμε βούρτσισμα με tropiclean gel. Κάνει δουλειά αλλά αν το πρόβλημα είναι έντονο δεν κάνει και θαύματα. Κάνει και για γάτες και δεν χρειάζεται οπωσδήποτε βούρτσα, μπορείς και με το δάχτυλο μα κανείς πέρασμα από τα δόντια.

@Ανδρεας Τασιοπουλος σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις ανθρώπινη οδοντόκρεμα, είναι τοξική για τον σκύλο.

• Like
Reactions: Yorkaddict

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Πάρε ένα αρκετά μεγάλο κόκκαλο μοσχαρίσιο από τον χασάπη και δώστο.
Ωμό ή ελαφρά ζεματισμένο. 5 λεπτά το πολύ.
Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο.
Δοκίμασέ το και ξανασυζητάμε. Αν χρειαστεί...

Btw πως ξέρεις την διασταύρωσή του;

3 Οκτωβρίου 2017
6
4
40
Πάρε ένα αρκετά μεγάλο κόκκαλο μοσχαρίσιο από τον χασάπη και δώστο.
Ωμό ή ελαφρά ζεματισμένο. 5 λεπτά το πολύ.
Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο.
Δοκίμασέ το και ξανασυζητάμε. Αν χρειαστεί...

Btw πως ξέρεις την διασταύρωσή του;
ετσι μου ειπανε αυτοι που μου το δωσανε :) πολυ καλο tip αυτο με το κοκκαλο θα το δοκιμασω σε ευχαριστω

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Στον σκύλο μου που είχε στοματίτιδα, έκαναν καταπληκτική δουλειά τα Milk Twisters της Pet Interest. Δοκίμασέ τα αν θέλεις.:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
παιδια σας ευχαριστω ολους για τη προσοχη σας :)
Αν δοκιμάσεις κάτι απ'όλα, ενημέρωσέ μας για το αποτέλεσμα.
Και...καλό είναι να μάθεις επίσης, ότι δεν αποκτούμε σκύλο, από pet shops και αγγελίες ή γνωστούς γνωστών, που βάζουν τα σκυλιά τους, να αναπαράγονται.

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Αν δοκιμάσεις τ κόκκαλο που σου προτάθηκε μ προσοχή, μαζί μ τα συν έχει και μείον. Ρώτα κ τ γιατρό σου

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Τι μείον έχει;
Ο σκύλος κάνει διάρροιες κ πρέπει πάντα ν είναι μ έλεγχο γιατί κόμματι από τ κόκαλο μπορεί ν μείνει ανάμεσα στα δόντια του κ στα ούλα (υπάρχει κ περιστατικό αν τ ψάξεις)