Πρόβλημα με την ουρα του σκύλου.

KASTORIANOSS

Member
7 Φεβρουαρίου 2010
15
0
Μιλάμε γι αυτόν τον σκύλο(παλαιά φωτό)

Το καλοκαίρι είχα δει λίγη πτώση τρίχας στην μέση τις ουράς και και παράλληλα στο ίδιο σημείο είχε πρήξιμο(σαν καρούμπαλο)μέσα σε λίγες μέρες χωρίς να το κάνω τίποτα είχε εξαφανιστεί και όλα OK

Τώρα όμως ξανά εμφανίστηκε εδώ και μια εβδομάδα..
Το πρήξιμο παραπροχθές ήταν τεράστιο και δεν είχε από πάνω τρίχα η ουρα του(σε ένα μικρό σημείο)..Και ήταν αρκετά κόκκινο..
Σήμερα ξεπρήστηκε τελείως αλλα είναι κόκκινο με λίγο αίμα και χωρίς τρίχα..

Τώρα να δαγκώθηκε μονος του κάποιο βραδυ?Να την έτριβε κάπου όπως την κουνάει?Να έγινε κάτι άλλο?
Πάντως για ψωρίαση από όσο έχω ακούσει δεν θα είχε καρούμπαλο και θα είχε βγάλει και σε αλλα σημεία του σώματος..Σε άλλο σημείο του σώματος δεν έχει κάποιο πρόβλημα...
Έπειτα ο σκύλος δεν μου δείχνει να πονάει η κάτι άλλο..Μονο που δεν με αφήνει να την κοιτάξω..Μόλις παω να την ακουμπήσω γυρνάει σβούρες και κάνει πως θα την δαγκώσει..
Το πρώτο πράγμα που θα κάνω αύριο είναι να αγοράσω μελάνι και να του ρίξω λίγο..Και αν δεν κάνει βελτίωση θα το παω σε κτηνίατρο..
Το κακό είναι ότι δεν έχουμε κάποιο κτηνίατρο τις προκοπης στην πολη μου από όσα ξέρω και ακούω.

Κάποια άποψη?συμβουλή?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Το πρώτο πράγμα που θα κάνω αύριο είναι να αγοράσω μελάνι και να του ρίξω λίγο..

Ε; :confused::confused:

Και αν δεν κάνει βελτίωση θα το παω σε κτηνίατρο..

Καλώς ήρθες. Πρώτα θα πας στον κτηνίατρο και μετά οι γραφικές τέχνες.

Το κακό είναι ότι δεν έχουμε κάποιο κτηνίατρο τις προκοπης στην πολη μου από όσα ξέρω και ακούω
Δεν θυμάμαι πόσο καιρό το έχεις το σκυλάκι, αλλά δεν έχεις δικιά σου εκτίμηση για τους κτηνίατρους της πόλης σου; Δεν το έχεις ξαναπάει μέχρι τώρα από την μέρα που το βρήκες; Καλό θα είναι να μην ακούς τι λέει ο καθένας. Ετσι κι αλλιώς πρέπει οπωσδήποτε να πας σε γιατρό και μετά θα εκτιμήσεις αν είναι της προκοπής ή όχι. Εκτός αν μπορείς να πας σε παρακείμενη πόλη.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το μελανι..τι ακριβώς κάνει σε αυτες τις περιπτωσεις?
Εγω θα σου έλεγα να το πας σε κτηνίατρο...έχεις κάνει εξετάσεις αίματος για καλαζαρ και ερλιχίωση?

KASTORIANOSS

Member
7 Φεβρουαρίου 2010
15
0
Κτηνιάτρους σωστούς δεν έχουμε..
Ξέρω ότι θα το μπουκώσουνε στα χάπια τον σκύλο..Είναι τα κλασικά..
Σε κτηνίατρο τον έχω πάει και τζάμπα το πήγα όταν το βρήκα..Ένα μάτι το έριξε και μου είπε τις κλασικές ενέσεις και το χάπι για τα σκουλήκια..Πράγματα που τα ήξερα λόγο του ότι έχουν περάσει πολλά σκυλιά στα χερια μου(και εμβόλια και τέτοια μονος μου τα κάνω)

Το μελάνι που λέτε πωλειται στα petshop και είναι σε μπουκαλάκι σπρέι..Το οποιο καιει την πληγή και την κάνει να κλίση πιο γρήγορα..(πιάνει κουκούδη)και για να μην πιάσει σκουλήκια στο σημείο αυτό κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν είσαι κτηνίατρος. Υπάρχει λόγος που υπάρχει η κτηνιατρική ως επιστήμη. Πρέπει να τον πας στον κτηνίατρο. Και ναι, θες εξετάσεις αίματος και ούρων οπωσδήποτε. Εδώ στην Αμερική πρέπει να κάνουμε κοπρανολογικές δυο φορές το χρόνο παρά τις αποπαρασιτώσεις.

KASTORIANOSS

Member
7 Φεβρουαρίου 2010
15
0
katerina k. Ντε καλά έφαγες κώλυμα με το καλαζάρ..:p:D
Για να το αναφέρεις θα ξέρεις και τα συπτώματα φαντάζομαι..;)
Και τέτοια συμπτώματα ο σκύλος δεν έχει

Sara Sara μπορεί να μην είμαι κτηνίατρος..Αλλα γεμίσαμε κτηνιάτρους ελληναράδες που σπούδασαν ρουμανια και φαντάζομαι θα καταλαβαίνεις τι γίνετε(πιο πολλά ξέρουμε εμείς από αυτούς)

Έπειτα εγώ δεν ειπα ότι δεν θα τον παω σε κτηνίατρο..Εννοείτε πως θα τον παω..Απλά ήθελα να ακούσω και κάποια γνώμη η αν έχει γίνει κάτι παρόμοιο σε κάποιον για να ξέρω τι γίνετε..Μην μου αμολάει ένα σορό χάπια κάνας κτηνίατρος και το χαζέψω το σκυλί..Έχω χάσει σκυλί εξαιτίας κτηνιάτρου(γερμανικό ποιμενικό)και πλέον το ψάχνω πολύ πιο πολύ.

KASTORIANOSS

Member
7 Φεβρουαρίου 2010
15
0
Σήμερα το ειδε κτηνίατρος και άκρη δεν βγηκε..:mad:
Μου εδωσε αντιβίωση baytril 150mg + το μελάνι που σας έλεγα..
Μου ειπε αυτα για αρχή και βλέπουμε:confused:

foto

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Το μελάνι αυτό πως λέγεται; Πάντως δεν μου φαίνεται και πολύ καλό. Βέβαια δεν μπορώ να ξέρω αν η πληγή είναι κυρίως από το δάγκωμα λόγω ενόχλησης ή από την πάθηση αυτή καθ' εαυτή. Θα μπορούσε να είναι κάποιας μορφής δερματίτιδα. Εξετάσεις αίματος δεν σου είπε ότι χρειάζεται να κάνει;

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ειναι μελανι τεραμυκινης,ειναι πολυ καλο γιατι οι αλοιφες στο τριχωμα δεν πιανουν καλα,και αυτο ειναι και αιμοστατικο.

KASTORIANOSS

Member
7 Φεβρουαρίου 2010
15
0
Το μελάνι αυτό πως λέγεται; Πάντως δεν μου φαίνεται και πολύ καλό. Βέβαια δεν μπορώ να ξέρω αν η πληγή είναι κυρίως από το δάγκωμα λόγω ενόχλησης ή από την πάθηση αυτή καθ' εαυτή. Θα μπορούσε να είναι κάποιας μορφής δερματίτιδα. Εξετάσεις αίματος δεν σου είπε ότι χρειάζεται να κάνει;
Το μελάνι δεν θυμάμαι πως λέγεται και δεν το έχω τώρα μαζί μου..Πάντως είναι σε σπρέυ και απλά το ρίχνεις..Μου είπε όπως και ήξερα ότι ξεραίνει πιο γρήγορα την πληγή και το αποτρέπει από τα σκουλήκια(πιο πολύ για το καλοκαίρι)πάντως το σίγουρο είναι ότι αυτό το σπρέυ τσούζει..Γιατί τον ταλαιπώρησα μέχρι να τον ψεκάσω σε εκείνο το σημείο..Μόλις έπεφτε το μελάνι τιναζόταν..
Πως το έπαθε και τι ακριβώς είναι μου είπε και αυτήν χίλια δυο μπορεί να είναι..
Μου πρότεινε για αρχή να πάρει την αντιβίωση και να του ρίχνω αυτό το σπρέυ και αν δεν αρχίσει να στρώνει μέσα σε 3 μέρες μετά θα το ξυρίσει μου είπε και θα κόψει λίγο από εκείνο το σημείο για να το εξετασει περαιτέρω..
Μου έλεγε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό τόσο όσο για να ταλαιπωρήσουμε το σκύλο..

Τι να πω ρε παιδιά..Το μονο που δεν θέλω είναι να ταλαίπωρο το σκύλο με χάπια και άλλες βλακείες και στο τέλος να φτάσουμε να του δώσουμε κάνα 10 αντιβιωσεις για να του φυγει το πρόβλημα..Το μονο σίγουρο είναι ότι έκανε βελτίωση από μονο του..Από εχθές ήταν πολύ καλύτερα το πρωί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Στην όψη μου θυμίζει μια δερματίτιδα που είχαμε κι εμείς μόλις πριν λίγο καιρό. Βέβαια είχε καταντήσει σ' αυτά τα χάλια από το πολύ δάγκωμα. Ξυρίσαμε όλη την ουράκλα και παραλίγο από τα καπούλια και πίσω. Σκέτος Τέλης Σαβάλας μιλάμε :D Χάπια δεν παίρνουμε σ' αυτή την περίπτωση (το ΄χουμε ξαναπάθει). Το αντιμετωπίζουμε με πλύσεις με αντιβακτηριδιακά προιόντα. Η αλήθεια είναι ότι αργεί λιγάκι να αναρρώσει αλλά τουλάχιστον δεν είναι κάτι σοβαρό. Αλλεργικής φύσεως. Σκέτος μπελάς. Ισως είναι κι εσένα κάτι τέτοιο. Και αφού λες ότι ήδη είναι καλύτερα... :)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
katerina k. Ντε καλά έφαγες κώλυμα με το καλαζάρ..:p:D
Για να το αναφέρεις θα ξέρεις και τα συπτώματα φαντάζομαι..;)
Και τέτοια συμπτώματα ο σκύλος δεν έχει
Ναι, μωρέ..έχεις δίκιο..περίμενε εσύ τα συμπτώματα...:p:D:(

Last edited by a moderator:

KASTORIANOSS

Member
7 Φεβρουαρίου 2010
15
0
mareco Μακάρι να είναι κάτι απλό..Περιμένω να περάσουν οι μέρες;)

katerina k. Τα πρώτα συπτώματα εμφανίζονται πολύ γρήγορα αν γνωρίζεις..
Τέλος πάντων..Απλά φάε τι γλώσσα σου που λέμε;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
mareco Μακάρι να είναι κάτι απλό..Περιμένω να περάσουν οι μέρες;)

katerina k. Τα πρώτα συπτώματα εμφανίζονται πολύ γρήγορα αν γνωρίζεις..
Τέλος πάντων..Απλά φάε τι γλώσσα σου που λέμε;)
Κράτα μας ενήμερους να εμπλουτίζουμε τις ιατρικές μας γνώσεις :)

Οσο και να τρώμε τις γλώσσες μας δεν φτάνει. Η Katerina έχει δύο σκυλιά με καλαζάρ που διαγνώσθηκαν πριν εμφανίσουν ευτυχώς συμπτώματα και καταλαβαίνεις ότι έχει λόγο (καλό) που προσπαθεί να σε ταρακουνήσει.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δυστυχώς φίλε μου...τα συμπτώματα μπορει και να μην εμφανισθούν καθόλου...
Και τη τελευταία φορά που τσέκαρα..το δάγκωμα της γλώσσας...δεν θεωρείται πρόληψη για το καλαζάρ!!:D:D

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Αγαπητέ φίλε.
Σου προτείνω να κάνεις εξετάσεις αίματος στο σκύλο για ερλιχείωση και καλαζάρ. Υπάρχουν ζώα που έχουν 1/800 και δεν έχουν κανένα σύμπτωμα και ξαφνικά μέσα σε μία βδομάδα έχουν τέτοια ραγδαία επιδείνωση που δεν προλαβαίνεις τίποτε.

Το μελάνι που προφανώς λες υποπτεύομαι ότι είναι το Pulvo το οποίο και δεν είναι για μακροχρόνια χρήση. Επίσης, δε γιατρεύει απλώς βοηθάει στην επούλωση.

Ερώτηση: ο γιατρός το κοίταξε το ζώο για ψύλους???? Κοίταξε την ουρά του γύρω γύρω και επίσης κοίτα στη βάση της ουράς, δλδ εκεί που αρχίζει ο πωπός-πλάτη και δες αν εκεί υπάρχουν μέσα μικρά μαυραδάκια, το δέρμα είναι λίγο ερεθισμένο κλπ. Μπορεί να είναι η εξέλιξη κάποιας δερματίτιδας που προκαλείται από τους ψύλλους και μετά πχ να έπιασε και κάποιον σταφυλόκοκο.
Θεραπεύσιμα είναι, αλλά πρέπει να μεριμνήσεις για τη θεραπεία τους.

Έχω την εντύπωση ότι στη φωτογραφία που έβαλες, βλέπω μαυραδάκια, μικρούτσικα μπαλάκια. (βέβαια το ζώο είναι και μαύρο και είναι πιο δύσκολο να το δεις αλλά ψάξτο διεξοδικότατα).
Την ουρά του και την πλάτη του τα "τρώει"-ξύνει με τα δόντια του?

Χρησιμοποιείς γενικά ανα μήνα frontline?

Κάνε εξετάσεις στο ζώο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και διάβασε για το καλαζαρ.

KASTORIANOSS

Member
7 Φεβρουαρίου 2010
15
0
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον παιδιά..
Η πληγή έκλεισε πλέον..Σε ένα σημείο είναι μονο κόκκινο και αυτό πολύ ελάχιστα..
Απλά έπεσαν και άλλες τρίχες και έμεινε έτσι..Και έχει χαρακιές η ουρα..Αυτές τις χαρακιές δεν μπορώ να τις καταλάβω..
Περιμένω άλλες 3 μέρες να τελειώσει η αντιβίωση και μετά θα το ξανά δει ο κτηνίατρος..

kyveli Τα κοίταξε όλα αυτά που είπες;)
Και το σκυλί δεν έχει αλλάξει κάτι στο χαρακτήρα του..Όπως ήταν είναι..Όπως και με το φαγητό δεν σταματάει να τρώει έτσι κάνει και τώρα..Οποτε και να του βάλω θα φαΐ:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Sara Sara μπορεί να μην είμαι κτηνίατρος..Αλλα γεμίσαμε κτηνιάτρους ελληναράδες που σπούδασαν ρουμανια και φαντάζομαι θα καταλαβαίνεις τι γίνετε(πιο πολλά ξέρουμε εμείς από αυτούς
Ε, βρες έναν κτηνίατρο που να μη σπούδασε Ρουμανία. Συνήθως οι γιατροί λένε πού σπουδάσανε και κολλάνε και τα πτυχία τους στον τοίχο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.