Πρόβλημα με τον Άρη μου!

neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εδω και 2 μέρες ο Αρης μου κάθε φορά που τρώει κάνει εμετό. Βγάζει την τροφή άθικτη μέσα σε πολύ μικρό χρονικο διάστημα και πάει να την ξαναφάει αλλα δεν τον αφήνω. απο χθές έχει πιεί ελάχιστο νερό. Τρώει αρκετά λαίμαργα και στην αρχη πίστευα πως αυτό είναι η αιτία. του έβαλα λίγο γάλα σήμερα και τον διέκοπτα συνέχεια για να φάει πιο ήρεμα και ευτυχώς δεν μου το έβγαλε. Το ίδιο έγινε κ με γιαούρτι. Πήγαμε το απόγευμα στον γιατρό και δυστηχώς νιώθω πως δεν με έχει καθυσηχάσει καθόλου. Μου είπε πως ίσως τον έχει πειράξει κάτι που έχει φάει χωρίς να τον δούμε ή φταίει η λαιμαργία του και μέχρι αύριο να τον έχω μόνο με γάλα που το δέχεται το στομάχι του. Πρέπει να σας πω πως είναι 3 μηνών, και δεν έχουμε αλλάξει την τροφή μας καθόλου. Έδώ και ένα μηνα που τον έχω τρώμε την ίδια ξηρά τροφή με εξαιρεση 2 φορες που του έβρασα κοτόπουλο με ρύζι. Ο κακόμοιρος πεινάει πάρα πολύ, πάει συνέχεια στο μπολάκι του κ γκρινιάζει. Κάνει κάτι περίεργα ρεψίματα κάποιες φορές και βγάζει αρκετα σάλια. Έχετε την παραμικρή ιδέα τι μπορεί να είναι αυτό γτ έχουμε τρελαθει? κάτι που ξέχασα είναι πως μέχρι σήμερα το απογευμα που πηγαμε στον γιατρό ήταν ευδιάθετος και παιχνιδιάρης... απο την ώρα που γυρίσαμε είναι συνέχεια ξαπλωμένος. τον πήρα αγκαλιά και άρχησε το γνωστο του παιχνίδι "δαγκώνω ότι κινειται" και μετά πάλι ξάπλα. Σας παρακαλώ επειδή εσείς ξέρετε περισσότερα σιγουρα απο εμάς, βοηθήστε μας να βοηθήσουμε και εμεις τον Αρούλη.. :(

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κάνει διάροιες? Πάρε και μια δεύτερη γνώμη πάντως. Επίσης, μπορείς να του δίνεις τη τροφή του βρεγμένη και σε πολές μικρές δόσεις για να δεις αν τη δέχεται το στομάχι του. Εγω θα πήγαινα και σε άλλον κτηνίατρο για να είμαι σίγουρη. 2 μέρες δεν είναι λίγο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ρεψίματα σάλια και εμετοί, είναι προάγγελοι συστροφής. Επειδή μιλάμε για κουτάβι και αποκλείεται να έπαθε συστροφή, άλλωστε δεν θα ήταν μια χαρά δύο μέρες, ίσως να πρόκειται για τυμπανισμό, έτσι όπως χλαπακιάζει απότομα την τροφή του κατεβάζει και μεγάλες ποσότητες αέρα και για αυτό τα ρεψίματα και οι εμετοί.
Κι εγώ θα έπαιρνα και άλλη γνώμη , δεν νομίζω ότι σου είπε κάτι ουσιώδες ο γιατρός.

neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Διάροιες ευτυχώς δεν έχουμε ... τις ανάγκες του τις κάνει κανονικότατα... Διάβασα πριν λίγο στο φόρουμ ότι το γάλα προκαλέι εμετό. μήπως να μην του δώσω καθόλου και ας το κρατάει το στομάχι του.. δεν μου πίνει κ νερο και φοβάμει μην μου πάθει καμια αφυδάτωση...

neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ξέχασα να σας πω πως μου έδωσε ένα χάπι να πάρουμε μόνο αν συνεχίσει τους εμετούς. τα γνωστά primperan. απο το μεσημέρι που έκανε τον τελευταίο βαρβάτο εμετό δεν έχει ξανακάνει τπτ κ έχει φάει ένα γιαούρτι.. έβγαλε μόνο λιγα σαλια με ελάχιστα υπολείματα του γιαουρτιου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Αν του δίνεις ανθρώπινο φρέσκο γάλα, να το σταματήσεις μαχαίρι.
Απορώ...σου είπε ο γιατρός να του δίνεις τέτοιο γάλα; Ελπίζω πως όχι.
Καλό θα ήταν, να τον αφήσεις νηστικό και χωρίς νερό, ακόμη και για 24 ώρες, να ηρεμήσει λίγο το στομάχι του. Και μετά ξεκίνα του πάλι τροφή, σιγά-σιγά σε μικρές ποσότητες. Εγώ θα δοκίμαζα πάλι με ελάχιστη από την ξηρά του, ελαφρώς μουλιασμένη. Και βλέποντας και κάνοντας.

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Καί εμένα τά γαλακτοκομικά δέν μου φαίνονται ως καλή ιδέα όταν κάποιος έχει στομαχικες διαταραχές καί εμετούς .
Όταν του έδινες κοτόπουλο μέ ρύζι είχε πρόβλημα?

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
του έδωσα νουνου πάνω στο αγχος μου μην μου πάθει καμια αφυδατωση και δεν το εβγαλε και ο γιατρος είπε να το συνεχίσω. δεν του έδωσα αλλο όμως γτ διάβασα οτι δεν κάνει. του έδωσα λίγο γιαούρτι και δεν το έβγαλε και μετά λιγο ρυζάκι και πήρε λίγο τα πανω του.ήπιε και λίγο νεράκι επιτέλου.
Νασια νομίζω πως το πρόβλημα ξεκίνησε με το κοτόπουλο με το΄ρύζι... του άρεσε τόσο πολύ που το έφαγε απίστευτα λαίμαργα και το έβγαλε και μετά ήθελε να το ξαναφάει. δοκίμασα ξηρά τροφή μουλιασμένη σε νερό και ούτε να την φτύσει.. τώρα είναι ευδιάθετος και κρέμεται απο τα μπατζάκια μας πάλι.. ούτε εμετος ούτε αδιαθεσία ... λέτε να του αλλάξω ξηρά τροφή? του πέρνω την orijen puppy γιατί αυτή μου είπαν πως είναι η καλύτερη όλων.

neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια κορίτσια.. Δυστηχως τα πραγματα εκεί που πήγαν να καλυτερέψουν ο Άρης μου άρχισε πάλι να κάνει εμετούς και να βγάζει ένα άχρωμο υγρό σαν βλέννα. τον έχω νηστικό από χθές και συνεχίζει να βγάζει αυτό το πράγμα.. μίλησα κ με αλλο κτηνίατρο και μου είπε να του δώσω σιροπακι primperan και almora για την αφυδάτωση και βλέπουμε. Ευχαριστώ που ενδιαφερθήκατε έστω και εσείς να με βοηθήσετε. Αλλά πραγματικά είναι κρίμα για όσους αγνόησαν όχι εμένα... αυτή τη ψυχούλα που βασανίζεται τόσες μέρες... να είστε όλοι καλα... αντίο!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Τί σημαίνει μίλησα με άλλον κτηνίατρο??? Δηλαδή δεν το είδε το κουτάβι????
Εγώ με τα λίγα που γνωρίζω θα σε συμβούλευα να πάρεις το σκυλάκι σου και να του κάνεις όλες τις εξετάσεις γιατί σου το λέει το καημένο ότι κάτι δεν πάει καλά......περαστικά εύχομαι να είναι!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ρέπει να σας πω πως είναι 3 μηνών, και δεν έχουμε αλλάξει την τροφή μας καθόλου. Έδώ και ένα μηνα που τον έχω τρώμε την ίδια ξηρά τροφή με εξαιρεση 2 φορες που του έβρασα κοτόπουλο με ρύζι.
Ίσως τον πείραξε η αλλαγή τροφής που δεν έχει συνηθίσει από ξηρά σε μαγειρευτό..και μετά το γάλα και το γιαούρτι..
Και εγώ θα σου έλεγα να αφήσεις να ηρεμήσει το στομάχι του χωρίς καθόλιυ φαγητό για μία μέρα και μετά προσαρμογή ξανά σε παπαριασμένη ξηρά λίγο λίγο..
Κόψε μαχαίρι τα γιαούρτια και τα γάλατα..!!
Παρακολούθησε το χρώμα του εμετού και της διάρροιας αλλά και την συχνότητα αυτών.

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
Εφοσον βρε παιδια το σκυλακι ειναι τρειων μηνων ποιος ο λογος να πινει ακομα γαλα???

neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
η κατασταση παραμένει ίδια... και χειρότερη! πήγαμε και σε αλλο γιατρο, καναμε εξετάσεις αιματος, ακτινογραφίες, υπέρηχους και τπτ... μας έκανε ένεση αντιεμετική μαζι με τονοτική και αντιβίωση και πάλι τα ίδια. επειδή όμως απελπίστηκα μετά απο πολλές ώρες διαβάσματος στο ιντερνετ και μέσα από ένα δικό μου προαίσθημα μιας και είμαι διαιτολόγος και προσπάθησα να βγάλω διάγνωση αν θα ήταν ανθρωπος και κατέληξα στον μεγαοισοφάγο ή οισοφαγική δυσφαγία ή αναγωγη οπως στο καλο το λένε... μπορείτε να μου πείτε αν αυτό μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά? γτ αν δεν είναι θέμα γενετικό τότε κάτι έχει φράξει μερικώς τον οισοφάγο... σήμερα θα πάμε για εξέταση με βάριο ΄και ακτινογραφία οισοφάγου έπειτα απο δική μου παράκληση... αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα πράγματα γι'αυτο ας μας βοηθήσει...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Πολυ καλα εκανες και ζητησες ακτινογραφια. Ισως χρειαστει και αλλο υπερηχο. Σε ποια οργανα κανατε; Η πιθανοτητα να εχει φαει κατι που δε μπορει να λιωσει στο στομαχι του ή να εχει φρακαρει πως δεν περασε σαν σκεψη απο τους κτηνιατρους δε το καταλαβαινω. Ειναι και πολυ επικινδυνο αν εχει συμβει και δε θελει χασιμο χρονου.

Sent from my Liquid MT using Tapatalk

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Neneia μπράβο που το ψάχνεις με αυτό το τρόπο γιατί έτσι μόνο θα βγάλεις άκρη.
Έχω ακούσει την πάθηση που αναφέρεις έχω δει και τα ειδικά καρεκλάκια που βάζουν τον σκύλο που πάσχει μέσα και τον ταίζουν εκεί.
Ήξερα ομως ότι είναι πρόβλημα που εμφανίζεται από την γέννηση του ζώου.
Κράτα μας ενήμερους.

neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
έχω καλα και κακά νέα. ο Άρης μας βρέθηκε με μεγαοισοφάγο ή αχαλασία οισοφάγου όπως αλλιώς το λένε. φάνηκε στην ακτινογραφία με βάριο πεντακάθαρα. Του κάνουμε ενέσεις neurobion, αντιβίωση και κορτιζόνη και εμφάνησε μια μικρή βελτίωση. φτιάξαμε σκαμνάκι για να τρώει το φαγητό του και μετά αγκαλιά όρθιος για να κατέβει και είναι κάπως καλύτερα. μέσα σε 2 μέρες πήραμε 400 γρ δόξα το θεο! πέρνουμε και viyo συμπληρωματικά για να φτιάξουμε την αναιμία και την ατονία που νιώθει και παρόλα τα κλάματα και την στεναχώρια μας ο Αρούλης μας ανταποκρίνεται. το καλό είναι πως ενώ άλλα σκυλιά θέλουν 15 λεπτά σε όρθια θέση για να κατέβει το φαγητό, εμείς σε 5-10 λεπτα είμαστε καλα ενώ πλέον δεν βγάζουμε οτιδήποτε πέρνουμε σε υγρή μορφή. πολλά και μικρα γεύματα μέχρι το απόγευμα (το βράδυ που έχει ξάπλing γίνεται λίγο χειρότερα).Επίσης μετά απο κάποια γεύματα δοκιμάσαμε και βόλτα και δεν έβγαλε ούτε το φαγητό που έφαγε πριν, ούτε το νερό που ήπιε μετά χωρίς να κάτσει όρθιος. Σήμερα ξαναπήγαμε για τις ενέσεις μας και μας είπε κάποια καλά νέα που μας ανεβασε λιγάκι ευτυχώς. μια πιθανη αιτία είναι μυασθένεια Gravis για την οποία υπάρχει λέει θεραπέια και αν είναι αυτό τότε η κατάσταση θα βελτιωθεί συμαντικα. Επίσης μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι πολύ μικρό το κουτάβι και να αναπτύχθηκε πιο προωρα ο οισοφάγος οπότε όταν μεγαλώσει κ αλλο πάλι θα βελτιωθεί ( σε 10 μέρες θα ξανακάνουμε ακτινογραφία να συγκρίνουμε μεγέθη) και η τρίτη εκδοχή είναι πιο σπάνια λέει αλλά τυχαίνει, να έχει πάθει αλλεργία από το εμβόλιο που είχε κάνει 1 εβδομάδα πριν και να εκδηλώθηκε έτσι. αυτές είναι οι αισιόδοξες εκδοχές για τις οποίες προσευχόμαστε όλη μέρα!! μας έδωσε φαρμακευτική αγωγή με primperan, peptonorm, epadoran kai amoxil ημερησίως και ενέσεις neurobion και prerolon (ελπίζω να γράφω σωστά τις ονομασίες.. γράμματα γιατρού καταλαβαίνετε!!!!) και σε 10 μέρες επανεξέταση και εξέταση για την μυασθένεια να δούμε που βρισκόμαστε! αλλάξαμε και τροφή σε royal canin gastro intestinal για να μειωθούν οι εκκρίσεις στομάχου και να περιοριστεί η βλέννα που τον πνίγει τα βράδυα! Παρόλα αυτά την παρασκευή θα πάμε και σε έναν άλλο γιατρό που ακούσαμε πολύ καλα λόγια να δει τις ακτινογραφίες μας και την φαρμακευτική αγωγή και να μας πει μια 10000 γνώμη!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Neneia περαστικά να είναι εύχομαι! Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα γίνει καλά ο μικρός σου γιατί το ψάχνεις και τον φροντίζεις πολύ. Μην τον πηγαίνεις βόλτα μετά τα γεύματα κατ'ευθείαν , και σε σκυλάκια χωρίς πρόβλημα δεν χρειάζεται αυτό, καλύτερα να ξεκουράζεται μετά το γεύμα του, εκτός αν ο γιατρός σας έχει πει το αντίθετο.
Περιμένουμε τα νέα και από τον άλλο γιατρό!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ελπιζω ειλικρινα να καταφερει ο μικρουλης να γινει καλα συντομα και να τον χαιρεσαι για πολλα πολλα χρονια. Μπραβο σου που νοιαζεσαι και το ψαχνεις τοσο πολυ. Θα στο ανταποδωσει το dogακι σου στο μεγιστο να εισαι σιγουρη!
Να πεις και σε αυτο το καθαρμα που ζευγαρωσε τη σκυλα του και εδωσε τα κουταβια τοσο νωρις οτι δε θα επρεπε να εχει καν σκυλο :mad:

neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εγώ παρατήρησα πως αν πάμε βόλτα μετά το φαγητό δεν μου κάνει αναγωγές γτ είναι σε κίνηση και με το κεφάλι ψηλά. αν ξαπλώσει μόλις φάει είναι ότι χειρότερο γιατί ανεβαίνει το φαγητό πιο εύκολα και είναι πιθανόν ο οισοφάγος να πάθει ζημιά απο τα γαστρικά υγρά που ανεβαίνουν και τον πνίγουν. το ανέφερα στην γιατρό μας και δεν μου είπε κάτι σχετικά με αυτό πάντως τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα και του φτιάχνει την διάθεση και αυτό μου αρκεί. άλλωστε η αντιμετώπιση της αχαλασίας γίνεται μόνο με αντιμετώπιση των συμπτωμάτων απ'ότι διάβασα. εύχομαι να τα καταφέρει! όσο δεν ταλαιπωρείται αυτός εμείς θα είμαστε δίπλα του σε ότι χρειάζεται! και 60 κιλά σκύλος να γίνει αγκαλιά θα τον πέρνω μέχρι να μου ρεφτεί! όσο για τον "εκτροφέα" του αναφέραμε το περιστατικό και μας ειπε να τον πάμε και σε δικό του γιατρό γτ κανένα κουτάβι δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα μέχρι τώρα! Δεν ξέρω αν τον πιστεύω και δεν θέλω να μπω σε αυτή την διαδικασία. όλη την προσοχή μου και την ενέργεια μου την δικαιούται ο Άρης και μόνο!! και τον χρόνο πίσω να γύριζα και να έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στον Άρη και τον αδελφο του, πάλι τον Άρη θα διάλεγα και ας ήξερα τι έχει! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια και για την συμπαράσταση. θα μαθαίνετε νεα μας συνέχεια και ελπίζουμε να μας δείτε να μεγαλώνουμε για να γινόμαστε το πιο ωραίο dogo στο ηλιακό σύστημα (sorry Amaliaz :p) !!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Εφόσον έχεις παρατηρήσει ότι τον βοηθάει η βόλτα άκυρο το σχόλιο μου!
Ευτυχώς που πήγε το μυαλό σου εκεί και ζήτησες περαιτέρω εξετάσεις..!
Εύχομαι να το ξεπεράσει και να τον γνωρίσουμε όταν θα είναι σκύλαρος πια!!!
Μπράβο σου για όλα όσα κάνεις για τον άρη σου, εύχομαι περαστικά μέσα απο την καρδιά μου!