Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα να σας πω τι συμβαίνει για να μου πείτε τι να κάνω και μία γνώμη. Δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ. Έχω ένα σκυλάκι κυνηγόσκυλο κρητικό ιχνηλάτη 8 μηνών δεν είχα ποτέ ξανά κατοικίδιο και το ήθελα χρόνια. Μετακομίζω σε ένα σπίτι με τεράστιο κήπο προφυλαγμένο από παντού και αποφασίζω να υοθετησω το σκυλάκι μ. Να σημειωθεί ότι δεν τον έχω έξω μέχρι και μαζί κοιμόμαστε αλλά ήθελα να έχει την δυνατότητα να είναι έξω να παίζει και όχι να αναγκάζομαι να τον έχω μέσα όλη μέρα πέρα από τις βόλτες. Ως νέα σκυλομαμα και ανίδεη δεν φαντάστηκα το πρόβλημα που θα αντιμετώπιζα με τους γείτονες. Στην αρχή που το είχα πάρει είχα μόνιμα ανοιχτά την μπαλκονόπορτα και έβγαινε εξω οπότε ήθελε εκτός τις ώρες κοινής ησυχίας που δεν έβγαινε έξω παρά μόνο με εμένα κρατώντας τον με το λουρί για να μην γαβγίζει( για κάποιο λόγο δεν γαβγίζει όταν τον κρατάω έτσι) Αλλά ξεκίνησαν τα πρόβλημα στον ένα μήνα που τον είχα δεχθεί επίθεση, βρισιές και απειλές πάνω από 5 φορές από τους γείτονες και αναφέρομαι σε μεγάλους καυγάδες γτ και εγώ απαντούσα προφανώς εφόσον το είχα κοιτάξει και βάση νόμου ήμουν καλυμμένη και δεν δεχομουν να μ λένε τι να κάνω σπίτι μου. Οπότε αποφάσισα ο σκύλος μου να μένει μαζί μου σχεδόν όλη ημέρα και όταν μας το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες να βγαίναμε μαζί έξω να τον απασχολω με παιχνίδι η να το μαλώνω κάθε φορά που θα γαβγίζε χωρίς λόγο. Καταφέραμε να κόψουμε το γάβγισμα χωρίς λόγο οπότε άρχισα να τον αφήνω λίγο πιο ελεύθερο μόνο του γτ δεν γαβγίζε εκτός αν περνούσε κάποιος και το γάβγισμα του είναι γτ απλά θέλει να παίξει όχι επειδή είναι επιθετικός ποτέ δεν έχει κάνει καμία επίθεση σε άνθρωπο αντιθέτως όποιον και αν δει του κάνει χαρά. Σήμερα όμως συνέβη ένα περιστατικό πάλι μετά από καιρό. Περνούσαν οι από πάνω και είναι ένα σημείο στο φράχτη που μπορεί και βγάζει το κεφαλάκι του και μ κλωτσισε το σκυλί μ στο κεφάλι του. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση και το μου προτείνετε να κάνω με το σκυλί μ και γενικά με τους γείτονες; Έχω απελπιστει πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως χτυπάει ένα σκυλάκι 8 μηνών με τόσο μίσος ένας άντρας κοντά 40 ετών. Βοηθήστε με σας παρακαλώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων