Πρόβλημα με το γιόρκι

Kwnstadina

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
98
0
32
Εκαλη,Αθηνα
twitter.com
Ηθελα να μοιραστω και εγω ενα προσφατο περιστατικο με το γιορκι μιας φιλης μου. Ακομα δεν ξερω πολλες λεπτομερειες αλλα μου ειπε οτι επαθε πνευμονικο οιδημα και το τρεχαν στον κτηνιατρο. το κουταβι δεν πρεπει να ειναι ουτε 3 μηνων και δεν το εχει ουτε 2 βδομαδες στο σπιτι της. Περιττο να σας πω οτι το ειχε παρει απο ιδιωτη που της ειχε προτεινει μαλιστα ο κτηνιατρος της. Ελπιζω να γινει καλα το σκυλακι και να αποτελει μια ζωντανη αποδειξη αυτου που προσπαθειται να αποδειξεται τοσο καιρο,οτι δεν παιρνουμε ποτε σκυλι απο ιδιωτη!

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Δεν φταιει το οτι το πηρε απο ιδιωτη. Απ' οσο ξερω το πνευμονικο οιδημα δεν ειναι κληρονομικη αρωστεια.

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Λαθος η μη, σημασια εχει οτι τωρα το πηρε και να το αγαπησει και να το προσεξει οσο μπορει!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Το πνευμονικό οίδημα μπορεί να είναι κάλλιστα σύμπτωμα κληρονομικού καρδιακού προβλήματος σε σκύλους και μάλιστα πολύ σοβαρού. Θα πρέπει να δει το σκυλί καλός κτηνίατρος και όχι της κωλοπάντζας σαν κι αυτόν της φίλης σου, Κωσταντίνα μου, και να το ψάξει για mitral stenosis και dysplasia, που συγγνώμη αλλά δεν ξέρω πώς το λέμε ελληνικά, και για φύσημα τώρα και αργότερα. Δυστυχώς η χειρότερη περίπτωση που μπορεί να αντιμετωπίσει η φίλη σου με το σκύλο της είναι η καρδιακή ανεπάρκεια (congestive heart failure), που είναι επίσης κληρονομική, και που δυστυχώς οδηγεί στο θάνατο.

Κληρονομική πάθηση της καρδιάς έχει και το δικό μου το Μουφ, το οποίο αν και πήρα από καταφύγιο, φαντάζομαι κάποιος μαλάκας ήταν ο "εκτροφέας" του (που δυο να 'ναι οι ώρες του κι εκείνες στο κρεβάτι!). Έχει φύσημα, αλλά ευτυχώς δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα σοβαρό διότι δεν φαίνεται να είναι πολύ σοβαρή η επίσης κληρονομική του ασθένεια. Βέβαια σκοτώνομαι κι εγώ να το τρέχω σε καλή κτηνίατρο και να του δίνω τα ωμέγα-3 του τακτικότατα και να εύχομαι να μη δούμε και χειρότερα... :( Και φυσικά δεν έχει αναπτύξει καρδιακή ανεπάρκεια, αλλιώς θα είχε χεστεί η παροιμιώδης φοράδα στο παροιμιώδες αλώνι...

Last edited:

Kwnstadina

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
98
0
32
Εκαλη,Αθηνα
twitter.com
Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν ειναι κληρονομικο,κατι που και εγω το θεωρω πιθανο, αλλα νομιζω και ελπιζω να μην της βγουν περισσοτερα προβληματα στο μελλον,γιατι ταλαιπωρειται και η ιδια και το σκυλακι. Δεν νομιζω να υπαρχει πιο τρομακτικο πραγμα να σου βγαζει προβλημα το κανουριο σου το κουταβακι. Και περαστικα στο δικο σου το σκυλακο και να μην εχει περεταιρω προβληματα :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το σκυλάκι είχε κάποια ασθένεια ?
Πνευμονικό οίδημα από τι? στα καλά καθούμενα ?

Kwnstadina

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
98
0
32
Εκαλη,Αθηνα
twitter.com
Δυστυχως δεν ξερω λεπτομερειες ακομα γιατι η κοπελα το εχει κλειστο το τηλεφωνο της(ελπιζω να μην εγινε τιποτα το σοβαρο) αλλα φαινοταν υγιες τις πρωτες μερες. Εκεινη το πηρε απο ιδιωτη αρα τρεχα γυρευε τι κληρονομικες ασθενειες μπορει να βγαλει η μικρη στο μελλον :/

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δυστυχως δεν ξερω λεπτομερειες ακομα γιατι η κοπελα το εχει κλειστο το τηλεφωνο της(ελπιζω να μην εγινε τιποτα το σοβαρο) αλλα φαινοταν υγιες τις πρωτες μερες. Εκεινη το πηρε απο ιδιωτη αρα τρεχα γυρευε τι κληρονομικες ασθενειες μπορει να βγαλει η μικρη στο μελλον :/
Όντως και όπως έχω γράψει και αλλού, οι κληρονομικές ασθένειες μπορεί να μην μπορούν να τις δουν αμέσως. Π.χ. το μεταβολικό πρόβλημα του Μουφ, επίσης κληρονομικό, το βρήκανε τελικά όταν ήταν σχεδόν έξι χρονών. Μόλις το βρήκαμε όμως, το αντιμετωπίσαμε συντηρητικά βρίσκοντας την κατάλληλη τροφή.

Ορίστε πληροφορίες για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το πνευμονικό οίδημα στους σκύλους:

Pulmonary Edema In Dogs - How to Diagnose, Treat and Prevent

Επίσης προσωπική μου παρατήρηση θα ήταν και το εξής: καλά η φίλη σου ήθελε να πάρει yorkie και μάλιστα άρρωστο. Ας έπαιρνε όμως τουλάχιστον ένα από τα τόσα παρατημένα και άρρωστα, που όμως θεραπεύονται με λίγη φροντίδα και τα οποία δείχνουν τα παιδιά εδώ στο νήμα με τα παρατημένα σκυλιά "ράτσας":

http://www.dogforum.gr/v3/γενικά.θέματα-14/καθαρόαιμα.στο.δρόμο-22188/index7.html#post559154

Kwnstadina

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
98
0
32
Εκαλη,Αθηνα
twitter.com
Σαρα ευχαριστω παρα πολυ για ολες τις πληροφοριες και θα τις μεταφερω οταν μπορεσω και επικοινωνησω μαζι της!Εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να τους λεω για τους BYB και για τα pet shops. Μια αλλη κοπελα μου ελεγε της προαλλες οτι το αγορι της θελει να παρει σκυλο και εγω της μιλαγα για τουλαχιστον ενα μισαωρο για τους κινδυνους να παρει απο pet shop και για τα puppy mills.Αμφιβαλλω πραγματικα αν ακουσε εστω τα μισα απο αυτα που ελεγα :/

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τους είπες ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους; Ίσως τους συνεφέρει αυτό.

Kwnstadina

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
98
0
32
Εκαλη,Αθηνα
twitter.com
Χαχαχα xD Ετσι δεν το εθεσα και μπορει αν το εκανα να με ακουγαν :p Παντως παρατηρησα απο τις συζητησεις μου οτι οι περισσοτεροι δεν ξερουν καν απο που ερχονται τα κουταβια στα πετ σοπ και τι ειναι οι BYB. Τελικα ολα γυρνανε πισω στο θεμα της παιδειας γυρω απο τα σκυλια

Kwnstadina

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
98
0
32
Εκαλη,Αθηνα
twitter.com
Μιλησα τελικα με την φιλη μου και μου ειπε λεει οτι αυτο το επαθε επειδη ηρθαν κατι παιδια στο σπιτι της και ξεθεωσαν το σκυλακι!Ετσι της ειπε ο κτηνιατρος βασικα. Γινεται να παθει ενα σκυλακι πνευμονικο οιδημα απο το πολυ παιχνιδι :S ? Το καλο ειναι οτι το σκυλι ειναι καλα. Κατι ομως που παρατηρησα ειναι οτι παρολο που η κοπελα ειναι εξυπνη και ανοιχτο μυαλο γενικα, οσο προσπαθουσα να της εξηγησω οτι εκανε λαθος που πηρε απο ιδιωτη μου ελεγε πραγματα οπως "Η κυρια αυτη ηξερε" και "Ειχε πολλα σκυλια" κτλ. Απο την μια χαιρομαι που το σκυλακι ειναι καλα, απο την αλλη στεναχωριεμαι που ακομη και νοημονες ανθρωποι δεν μπορουν να καταλαβουν το προβλημα με τα pet shop και τους byb :/

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μια χαρά ανοιχτο παραμένει το μυαλό της, απλά πληγώνεται ο εγωισμος της αν παραδεχτεί το λάθος της... Σημασία εχει ότι ειναι καλά το σκυλι.