Συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Το πνευμονικό οίδημα μπορεί να είναι κάλλιστα σύμπτωμα κληρονομικού καρδιακού προβλήματος σε σκύλους και μάλιστα πολύ σοβαρού. Θα πρέπει να δει το σκυλί καλός κτηνίατρος και όχι της κωλοπάντζας σαν κι αυτόν της φίλης σου, Κωσταντίνα μου, και να το ψάξει για mitral stenosis και dysplasia, που συγγνώμη αλλά δεν ξέρω πώς το λέμε ελληνικά, και για φύσημα τώρα και αργότερα. Δυστυχώς η χειρότερη περίπτωση που μπορεί να αντιμετωπίσει η φίλη σου με το σκύλο της είναι η καρδιακή ανεπάρκεια (congestive heart failure), που είναι επίσης κληρονομική, και που δυστυχώς οδηγεί στο θάνατο.
Κληρονομική πάθηση της καρδιάς έχει και το δικό μου το Μουφ, το οποίο αν και πήρα από καταφύγιο, φαντάζομαι κάποιος μαλάκας ήταν ο "εκτροφέας" του (που δυο να 'ναι οι ώρες του κι εκείνες στο κρεβάτι!). Έχει φύσημα, αλλά ευτυχώς δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα σοβαρό διότι δεν φαίνεται να είναι πολύ σοβαρή η επίσης κληρονομική του ασθένεια. Βέβαια σκοτώνομαι κι εγώ να το τρέχω σε καλή κτηνίατρο και να του δίνω τα ωμέγα-3 του τακτικότατα και να εύχομαι να μη δούμε και χειρότερα...

Και φυσικά δεν έχει αναπτύξει καρδιακή ανεπάρκεια, αλλιώς θα είχε χεστεί η παροιμιώδης φοράδα στο παροιμιώδες αλώνι...