Πρόβλημα με τροφή

sofia_tik

Member
17 Ιουνίου 2012
7
0
Καλησπέρα σας!
Πριν από 1 μήνα περίπου υιοθέτησα ένα ημίαιμο malinois κουταβάκι , την Ηλέκτρα,η οποία σήμερα ειναι περίπου 2.5 μηνών και 6.300 κιλά. Απ' την αρχή ξεκίνησα να της δίνω Orijen puppy. Της αρέσει πάρα πολύ αλλά μέτα από κάθε γεύμα βαράει κόκκινο!!!! Έχει τρελή ενέργεια, δαγκώνει τα πάντα και δεν της φτάνουν τα παιχνίδια της δαγκώνει και εμας...Λόγω μιας κολλίτιδας που πέρασε της είχα κάνει μια διατροφή 7-8 ημέρων αποκλειστικά με κονσέρβες της Hills. Είδα εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Ναι μεν υπήρχε όρεξη για παιχνίδι αλλά δεν είχαμε το έντονο δαγκώμα.Αυτό που με ανησυχεί είναι μηπως ευθύνεται η πρωτεΐνη γι' αυτή την ένταση που βγάζει και ύστερα από συζήτηση με τον κτηνίατρο και τον εκπαιδευτή μου αποφάσισα να της αλλάξω τροφή. Επειδή λοιπόν εχω ακούσει διάφορα περί τροφών δεν ξέρω προς τα που να κινηθώ...Σήμερα πηγα και σε ενα pet shop, ο ιδιοκτήτης είναι γνωστός μας, και μου πρότεινε την equilibrio puppy αλλά δεν διάβασα τα καλύτερα για αυτήν την τροφή.
Έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος παρόμοιο πρόβλημα; Και αν ναι τι κάνατε;;;

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Να σου ζησει η μικρη Ηλεκτρα. Ειμαστε και συνονοματες :p Δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο για την τροφη? Ποση πρωτεινη εχει?

sofia_tik

Member
17 Ιουνίου 2012
7
0
Ευχαριστώ πολύ!!!!Έχει 40%... και γι'αυτό αγχώνομαι... Εν τω μεταξύ μας είχαν πει οτι η τροφή θέλει περιπου εναν μήνα για να δειξει αν ταιριάζει στο σκύλι και είδαμε οτι τα κακά της, που ήταν λίγο μαλακά, έστρωσαν αλλα το δαγκωμα χειροτερεύει.... Μπορεί να ευθύνονται μόνο τα δόντια που βγάζει???

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
40% ειναι οντως πολυ πρωτεινη αλλα το δαγκωμα δεν ευθυνεται σε αυτο. Ολα τα κουταβια περνανε απο αυτο το σταδιο λογο δοντιων οπως ειπες. Μεγαλωνοντας θα της περασει αλλα αν το κανει σε σενα να μην την αφηνεις να κανεις "αου" και να φευγεις για λιγο. Αφου τα κακα της ειναι καλα και την τρωει με ορεξη μην την αλλαξεις.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αν έχει αίματα από Malinois τότε δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στα δαγκώματα. όσον αφορά στο διάστημα που έτρωγε Hills και ήταν πιο ήρεμη, μην ξεχνάς πως σε εκείνο το διάστημα ήταν και αδιάθετη λόγω κολιτιδας..

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Και να συμπληρώσω σε αυτό που έγραψε ο Τάκαρος ότι το να του "κόψεις" τα δαγκώματα θα ήταν κακοποίηση για τέτοιο σκυλί :D

sofia_tik

Member
17 Ιουνίου 2012
7
0
Το ίδιο σκεφτομαι και εγώ αλλα μου είπε ο εκπαιδευτής πως τόση πρωτεινη δεν κανει καλό στα σκυλιά για το δικό μας κλίμα... Αν την έβλεπες πως κάνει μετά το φαγητό θα καταλάβαινες τι σου λέω...τρελαίνεται, έρχεται και μας δαγκώνει χωρίς καν να την κοιτάξουμε. γενικώς παρα έχει ενέργεια και οσο αφορά το αου και να φευγω η Ηλέκτρα δεν καταλαβαίνει απο τέτοια. Απλά περιμένει ποτε θα γυρίσουμε για να ξαναδαγκώσει, χωρίς να γινεται επιθετική βέβαια. Απλά δεν ελεγχει το πόσο ¨πρέπει΄ να δαγκώσει. Γι'αυτό ίσως φταίει το οτι δεν έμεινε με αδέρφια και μητέρα μέχρι 2 μηνών που θα έπρεπε....

sofia_tik

Member
17 Ιουνίου 2012
7
0
Αν έχει αίματα από Malinois τότε δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στα δαγκώματα. όσον αφορά στο διάστημα που έτρωγε Hills και ήταν πιο ήρεμη, μην ξεχνάς πως σε εκείνο το διάστημα ήταν και αδιάθετη λόγω κολιτιδας..

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Οσο αφορά την αδιαθεσία που λες δεν υπήρχε κανένα αλλο δείγμα πέρα απ΄το οτι δεν δαγκωνε τοοοσο πολυ.

sofia_tik

Member
17 Ιουνίου 2012
7
0
Και να συμπληρώσω σε αυτό που έγραψε ο Τάκαρος ότι το να του "κόψεις" τα δαγκώματα θα ήταν κακοποίηση για τέτοιο σκυλί :D

BiggBilly εννοείτε πως δεν θέλω να του κόψω τα δαγκώματα απλά θελω να ξέρω τι ευθυνεται για αυτη την υπερβολικη ενέργεια οπως είπες και εσυ.
Οπως είπα μετα απο συζητηση με γιατρο και εκπαιδευτη εφτασα στο σημειο να σκεφτομαι να αλλαξω τροφη και αυτο γιατι μου ειπαν πως η orijen δεν ειναι καλή για το κλίμα της ελλαδας...

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Αλλο να του κοψεις τα δαγκωματα και αλλο να δαγκωνει το χερι σου.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Οσο αφορά την αδιαθεσία που λες δεν υπήρχε κανένα αλλο δείγμα πέρα απ΄το οτι δεν δαγκωνε τοοοσο πολυ.
Όταν μιλάμε για Malinois (έστω και ημίαιμο), δεν υπάρχει σοβαρότερο δείγμα αδιαθεσίας από αυτό...:D:D:p

sofia_tik

Member
17 Ιουνίου 2012
7
0
Οποτε Τάκη θεωρείς οτι δεν θα πρέπει να με ανησυχει??? Είναι κάτι το οποίο θα το μειώσει μολίς ωγουν τα δοντιά?
Για την orijen ποια ειναι η γνώμη σου? την εχεις δώσει στο σκυλί σου (το οποίο ειναι πανέμορφο!!! )

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Ευχαριστώ... Δεν έχω ταίσει Orijen και έτσι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Ξέρω όμως την Acana που είναι της ίδιας εταιρείας και την θεωρώ πάρα πολύ καλή τροφή, που πρέπει όμως να προσέχεις δοσολογίες, και να τσεκάρεις (και με εξετάσεις) κατά πόσο ταιρίαζει στο σκυλί σου.

Δεν με ανησυχεί καθόλου το δάγκωμα που κάνει το κροκοδειλάκι σου, αρκεί εσείς να μπορείτε να διαχειριζόσαστε σωστά την κατάσταση. Πιθανώς το μέλος superman που έχει μαλινουα θα μπορούσε να σε βοηθήσει στο τί πρέπει να κόβεις και τι να αφήνεις, σεβόμενη και το dna της σκύλας, όπως πολύ σωστά σου είπε και ο φίλος BiggBilly

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
BiggBilly εννοείτε πως δεν θέλω να του κόψω τα δαγκώματα απλά θελω να ξέρω τι ευθυνεται για αυτη την υπερβολικη ενέργεια οπως είπες και εσυ.
Οπως είπα μετα απο συζητηση με γιατρο και εκπαιδευτη εφτασα στο σημειο να σκεφτομαι να αλλαξω τροφη και αυτο γιατι μου ειπαν πως η orijen δεν ειναι καλή για το κλίμα της ελλαδας...
Δεν μπορώ να καταλάβω από που βγάζουν το συμπέρασμα ότι η υψηλή πρωτεΐνη έχει να κάνει με το κλίμα, και ότι είναι για πιο ψυχρά κλίματα. Τα ίδια μου έλεγαν και εμένα. Δλδ. το χειμώνα και εμείς να λαμβάνουμε περισσότερη πρωτεΐνη για να ανταπεξέλθουμε.
Η υψηλή πρωτεΐνη δεν έχει να κάνει τόσο με την ενέργεια, όσο με τη μυική ανάπτυξη! Τώρα για την υπερβολική ενέργεια μάλλον ευθύνεται η ράτσα, τα αίματα του κουταβιού και βεβαίως το νεαρό της ηλικίας του!! Υπομονή και επιμονή!

ΟΡΦΕΑΣ GSD

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
76
1
οσον αφορα την πρωτεινη 40% ειναι πολυ υψηλη,για τα γερμανικα ποιμενικα η τροφη δεν πρεπει να εχει πανω απο 33% και λογικα μπορει να ισχυει κατι τετοιο και για τα μαλινουα ας ειναι κ ημιαιμο, αυτο ψαξτο. acana εχουμε δοκιμασει,ειναι πολυ καλη αλλα οχι για το δικο μας κλιμα λογω της πρωτεινη . η πρωτεινη αυξανει τη μυικη μαζα αρα την αντοχη μας που σημαινει εχουμε περισσοτερη ενεργεια για να ανταπεξελθουμε στο κρυο,οσον αφορα το κλιμα. Εμεις στην Αττικη δεν εχουμε τοσο κρυο οποτε δεν ειναι αναγκη να δινουμε τοση πρωτεινη σε συγκεκριμενες ρατσες.οσο για το δαγκωμα οφειλεται και στα δοντια του που πονανε και αντιδρα ετσι.Σκεφτητε εμεις πως ειμαστε οταν μας ποναει ενα δοντι,οχι τα κουταβια που τους πονανε περισσοτερα. Δαγκωνοντας απαλυνει τον πονο.

Last edited:

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Sorry Ορφέα, αλλά θα διαφωνήσω. Αντοχή στο κρύο έχουν οι οργανισμοί (γενικά) με μεγαλύτερο ποσοστό λίπους και όχι μεγαλύτερης μυικής ανάπτυξης. Επίσης αντοχή στο κρύο δεν συνεπάγει μεγαλύτερη ενέργεια, αλλά λόγω του κρύου καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια. Η οποία όμως δεν αναπληρώνεται από την πρόσληψη περισσότερης πρωτεΐνης, αλλά περισσότερων λιπαρών τροφών, αλλά και άλλων πλούσιων σε σάκχαρα.

Κατά την γνώμη μου, έχει λανθασμένα συσχετισθεί η υψηλή πρωτεΐνη με το κλίμα, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να συσχετίζεται με την έντονη ή όχι δραστηριότητα του σκύλου!

sofia_tik

Member
17 Ιουνίου 2012
7
0
Παιδιά την άλλαξα τελικά την τροφή και επιλέξαμε την ENOVA. Το αποτέλεσμα μετά από 10 ημέρες είναι:
1. Πιο σφιχτά κόπρανα
2. Δεν έχει τόση "νευρικότητα"
Όσον αφορά τη συσχέτιση πρωτεΐνη - κλίμα θεωρώ ότι υπάρχει κάποια βάση και αυτό γιατί, καπου είχα διαβάσει ότι λόγο υψηλής πρωτεΐνης σε θερμά κλίματα αποβάλουν την τρίχα επειδή δεν την χρειάζονται για να κρατάνε ζεστό το σώμα τους. Και αφού πεσαμε από το 40% στο 30.5% σε πρωτεΐνη, η Ηλέκτρα δεν μαδάει καθόλου και το τρίχωμα της είναι μαλακό και γυαλίζει. Με λίγα λόγια όλα μια χαρά!!!
(Βέβαια το δάγκωμα λόγω δοντιών συνεχίζεται. :p)