Πρόβλημα σπονδύλου-οστεοαρθρίτιδα (;) σε pug

aloutos

Member
3 Δεκεμβρίου 2007
21
0
Κύπρος
Παιδιά καλησπέρα, δε γράφω για ευχάριστο λόγο.. Σήμερα πληροφορήθηκα από τον πατέρα μου (στην Κύπρο/εγώ σπουδάζω Αθήνα), ότι προέκυψε πρόβλημα με την Maya μας (θηλυκό Pug, 1 χρόνου+) ξαφνικά.

Λοιπόν, μου είπε ότι το μεσημέρι που μπήκε στο σπίτι είδε την Maya να τρέμει και αμέσως την πήρε στο γιατρό. Εκεί την εξέτασε (συγκεκριμένα τα πίσω της πόδια ήταν τεντωμένα και η ουρά της κάτω) με το ειδικό σφυρί για τα αντανακλαστικά. Της κτύπησε στη σπονδυλική στήλη και δεν είδε καμία αντίδραση(δεν έχουν πειραχτεί νεύρα; ). Η απάντηση ήταν ότι μάλλον έχει πρόβλημα με τον σπόνδυλο/κάποιο δίσκο. Της έκανε ένεση και έδωσε στον πατέρα μου παυσίπονα χάπια (rimadyl carprofen) και του είπε ότι αν δεν περάσει το πρόβλημα να την ξαναπάρει για ακτινογραφίες.

Έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοιο/ίδιο θέμα με αυτά τα συμπτώματα; Τι άλλο χρειάζεται να κάνουμε από εξετάσεις; :-|

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Η προηγούμενη σκύλα μου είχε δισκοπάθεια.
Δυο φορές παρέλυσε, δυο φορές κάναμε χειρουργείο (η δεύτερη ήτανε και η τελευταία).
Και τις δυο φορές ξεκινούσε με τρέμουλο.
Μυελογραφία και χειρουργείο και τις δυο φορές.

Κάνε μια μυελογραφία.

Στο μεταξύ από τη δική μου εμπειρία μπορώ να σου πω ότι δυο πράγματα είναι ζωτικής σημασίας:
1. μη χάνεις καθόλου χρόνο. Αύριο κιόλας κάνε την εξέταση.
2. Κράτα το σκυλί περιορισμένο. Κλείστο σε crate, μην το αφήνεις να κινείται καθόλου μέχρι να κάνεις μυελογραφία. Ας τα κάνει και πάνω του προκειμένου να μην μετακινείται.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

aloutos

Member
3 Δεκεμβρίου 2007
21
0
Κύπρος
Επιστρέφω με ευχάριστα νέα!
Απ' ότι αποδείχθηκε στη συνέχεια, ευτυχώς, η Maya είχε πρόβλημα δυσκοιλιότητας και γι' αυτό μάλλον έτρεμε από τον πόνο που δεν μπορούσε να κάνει την ανάγκη της! Εδώ και 2 μέρες είναι εντάξει, χαρούμενη, ενεργητική αφού πρώτα στο χωράφι έκανε αυτό που έπρεπε! Φυσικά θα της έχουν και την ανάλογη παρακολούθηση!
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου Loukia :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.