Πρόβλημα στα μπροστινά πόδια σε Γ.Π

nickk

Member
6 Απριλίου 2017
10
2
45
Καλησπέρα,

το πρόβλημα ξεκίνησε πριν 3 μήνες σε κουτάβι γ.π (τώρα είναι 11 μηνών) στο αριστερό μπροστινό πόδι. Άρχισε να κουτσαίνει ελαφρά και όσο περνούσαν οι μέρες χειροτέρευε. Τον έψαξα για αρχή μήπως είχε κάποιο αγκαθάκι που τον ενοχλούσε αλλά τίποτα. Ύστερα από επίσκεψη στο κτηνίατρο, μου είπε ξεκούραση και μου δωσε αντιφλεγμονώδη. Μετά από 3-4 μέρες άρχισε να περπατάει κανονικά, όπως πριν.

Ύστερα από 2 βδομάδες ξανά το ίδιο ακριβώς, στο ίδιο πόδι.Άρχισε να χειροτερεύει, όμως αυτή τη φορά τον περιόρισα κατευθείαν μέσα στο σπίτι, δε του έδωσα αντιφλεγμονώδη και ξανά ήρθε στα κανονικά του μετά από καμιά βδομάδα.

Και ερχόμαστε στο τώρα, όπου αφού μεσολάβησαν 2 βδομάδες που ήταν τέλεια, άρχισε πριν 4-5 μέρες να κουτσαίνει πάλι, αλλά αυτή τη φορά στο δεξί μπροστινό!

Τις προηγούμενες 2 φορές που το παθε του είχε πέσει η διάθεση, έτρωγε λιγότερο, δεν είχε όρεξη για παιχνίδι κλπ. Λογικό.

Τώρα, ξανά τα ίδια απλά νομίζω σε χειρότερο βαθμό. Κοιμάται πάρα πολύ, τρώει πολύ λιγότερο. Τον έχω εννοείται περιορισμένο. Ο κτηνίατρος μου είχε πει ότι είναι επειδή αναπτύσσεται γρήγορα και τα πόδια του δεν αντέχουν αυτήν την απότομη αύξηση του βάρους.

Πολύ φοβάμαι ότι πρόκειται για δυσπλασία των αγκώνων από αυτά που διαβάζω στο ίντερνετ και η ψυχολογία μου έχει φτάσει στο πάτο δυστυχώς. Να συμπληρώσω ότι πριν 5 μέρες, του έβγαλα και ένα τσιμπούρι πίσω απ'το αυτί. Το λέω μήπως υπάρχει περίπτωση να παίζει και κάτι άλλο;

Αύριο θα τον πάω στο κτηνίατρο. Όποιος θέλει ας γράψει παρόμοιες εμπειρίες γιατί μέχρι αύριο δε παλεύεται η αναμονή.
Ευχαριστώ.

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Να πας και σε άλλο κτηνίατρο, να πας σε 2-3 να δεις τι θα πούνε. Μην το αφήνεις ούτε στιγμή.
Εύχομαι περαστικά και καλή τύχη! για να βρήκες τσιμπούρι σε σκύλο κλεισμένο / περιορισμένο μέσα στο σπίτι άστα να πάνε άστα..

Πάνε και τα πιο ανθεκτικά σκυλιά (Γ.Π) με τις ότι να ναι γέννες ανάπηρα τα βγάζουν πλέον.

nickk

Member
6 Απριλίου 2017
10
2
45
Να πας και σε άλλο κτηνίατρο, να πας σε 2-3 να δεις τι θα πούνε. Μην το αφήνεις ούτε στιγμή.
Εύχομαι περαστικά και καλή τύχη! για να βρήκες τσιμπούρι σε σκύλο κλεισμένο / περιορισμένο μέσα στο σπίτι άστα να πάνε άστα..

Πάνε και τα πιο ανθεκτικά σκυλιά (Γ.Π) με τις ότι να ναι γέννες ανάπηρα τα βγάζουν πλέον.
Το τσιμπούρι το κόλλησε στην αυλή, την ίδια μέρα που άρχισε να κουτσαίνει το δεξί του πόδι.

Σε ευχαριστώ για τα περαστικά αλλά δε καταλαβαίνω που μπορεί να βοηθήσει η τελευταία σου πρόταση με το πρόβλημα που έχω.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Περιμενε να δεις τι θα σου πει ο γιατρος καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη, Μην ρωτας για γνωμες και μην τρελενεσαι με το ιντερνετ γιατι δεν εχεις την απαραιτητη γνωση για να φιλτραρεις την πληροφορια. Εδω παρανυχιδα εχεις και αν ψαξεις στο ιντερνετ σαν πρωτο αποτελεσμα σου βγαζει καρκινο. Ψυχραιμια και σου ευχομαι το καλυτερο.

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
40
για να εισαι σιγουρος για τα ποδια πηγαινε να κανεις ακτινογραφιες.
ο κογπε εχει πιστοποιησει καποιους κτηνιατρους, οκ δεν σε ενδιαφερει να παρεις επισημα αποτελεσματα αλλα το λεω απο την αποψη οτι οι συγκεκριμενοι κτηνιατροι εχουν μεγαλυτερη εμπειρια κ ξερουν σιγουρα να βγαλουν και να διαβασουν σωστα τις ακτινογραφιες.

δεν γνωριζω αν η ερλιχιωση μπορει να παρουσιασει τετοια συμπτωματα αλλα οι εξετασεις αιματος θα σου δειξουν αν νοσει ή οχι.

καλη επιτυχια και περαστικα!

nickk

Member
6 Απριλίου 2017
10
2
45
Σας ευχαριστώ όλους.

Εννοείται δε θεωρώ ως δεδομένο κάτι απ'το ίντερνετ αλλά καλώς ή κακώς μέχρι να γίνει η επίσκεψη αύριο, δε μπορώ να μη το ψάχνω και να χαλιέμαι με αυτά που διαβάζω, που στη προκειμένη περίπτωση ταιριάζουν πάρα πολύ με τα δικά μου....

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Το τσιμπούρι το κόλλησε στην αυλή, την ίδια μέρα που άρχισε να κουτσαίνει το δεξί του πόδι.

Σε ευχαριστώ για τα περαστικά αλλά δε καταλαβαίνω που μπορεί να βοηθήσει η τελευταία σου πρόταση με το πρόβλημα που έχω.

Τα τελευταία χρόνια τα γ.π λόγο ανεύθυνων που ζευγαρώνουν ότι να ναι σκυλιά έχουν τεράστιο πρόβλημα με δυσπλασίες.
Να τολμήσω να πω ότι και εσύ από κάποιον τυχαίο το πήρες χωρίς να ξέρεις και όχι από εκτροφείο σωστά;
Δεν λέω ότι έκανες ή κάνεις κάτι λάθος, δεν με αφορά ούτε έχω δικαίωμα.
Το μόνο που σου λέω τρέξε και κάνε ότι μπορείς. Οι γιατροί θα δώσουν λύση.

• Like
Reactions: Orilis

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
40
Τα τελευταία χρόνια τα γ.π λόγο ανεύθυνων που ζευγαρώνουν ότι να ναι σκυλιά έχουν τεράστιο πρόβλημα με δυσπλασίες.
Να τολμήσω να πω ότι και εσύ από κάποιον τυχαίο το πήρες χωρίς να ξέρεις και όχι από εκτροφείο σωστά;
να μου επιτρεψεις να κανω 3 παρατηρησεις:
1. το προβλημα με τις δυσπλασιες δεν εμφανιστηκε τα τελευταια χρονια
2. και οι υπευθυνοι μην νομιζεις οτι τα πανε καλυτερα, δυστυχως
3. κατα την ταπεινη γνωμη, κυκλοφουν πολλα εκτροφικα ΓΠ με δυσπλασια αλλα οι ιδιοκτητες δεν γνωριζουν οτι το σκυλι τους εχει δυσπλασια λογω μη υπαρξης εμφανων συμπτωματων. αν δεν εχουν γινει ακτινογραφιες δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι το σκυλι σου ειναι "καθαρο".

nickk

Member
6 Απριλίου 2017
10
2
45
"Τυχαίνει" οι γονείς του να έχουν pedigree, όπως επίσης "τυχαίνει" να το χω πάρει από πολύ καλό εκτροφέα.
Όχι λοιπόν, δε το πήρα από κάποιον "τυχαίο".
Επίσης έχω και 7 άστεγα σκυλάκια στην αυλή μου για να σε προλάβω αν πας να πεις ότι με νοιάζει το pedigree.
Το θέμα όμως έχει να κάνει με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω, όχι με καχυποψίες.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
"Τυχαίνει" οι γονείς του να έχουν pedigree, όπως επίσης "τυχαίνει" να το χω πάρει από πολύ καλό εκτροφέα.
Όχι λοιπόν, δε το πήρα από κάποιον "τυχαίο".
Επίσης έχω και 7 άστεγα σκυλάκια στην αυλή μου για να σε προλάβω αν πας να πεις ότι με νοιάζει το pedigree.
Το θέμα όμως έχει να κάνει με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω, όχι με καχυποψίες.
Να ενημερωσεις τον εκτροφεα σου, αν δεν το εχεις κανει. Αυτος σιγουρα εχει μεγαλυτερη εμπειρια απο εσενα και ενδεχομενως να μπορει να σε κατευθυνει στις επομενες κινησεις σου η να σου προτεινει καποιο γιατρο.

• Like
Reactions: Orilis

nickk

Member
6 Απριλίου 2017
10
2
45
Ξαναπήρα τον κτηνίατρο, δε με βλέπω να ηρεμώ σήμερα.Μου είπε ότι θα του δώσουμε και βιταμίνες. Με καθησύχασε κάπως λέγοντας ότι είναι πιο πιθανό να γίνεται αυτό λόγω ανάπτυξης παρά δυσπλασίας.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Οπως τα λες (απλα κ μονο επειδη μια ηταν το ενα ποδι μια το αλλο) κάλλιστα μπορεί να ειναι μια απλη πανοστειτιδα...οπου κανει το κυκλο της,θα περάσει απο ολα τα ποδια...κ θα γινει μια κακη αναμνηση...
Αυτο πιστεύω δλδ οτι ειναι κιολας...

Επειδή όμως μιλαμε για κουταβι μεγαλοσωμης φυλής κ υπάρχει παντα ο φοβος μιας δυσπλασιας,αυτο που εχω να σου προτεινω ειναι να πας να κάνεις ακτινογραφιες (οχι στον δικο σου...γιατι πολυ ευκολα μου φαινεται τα δινει τα αντιφλεγμονώδη) κ φυσικα κ να ενημερωσεις κ τον εκτροφεα σου (βιταμινες κλπ άστα)

nickk

Member
6 Απριλίου 2017
10
2
45
Οπως τα λες (απλα κ μονο επειδη μια ηταν το ενα ποδι μια το αλλο) κάλλιστα μπορεί να ειναι μια απλη πανοστειτιδα...οπου κανει το κυκλο της,θα περάσει απο ολα τα ποδια...κ θα γινει μια κακη αναμνηση...
Αυτο πιστεύω δλδ οτι ειναι κιολας...

Επειδή όμως μιλαμε για κουταβι μεγαλοσωμης φυλής κ υπάρχει παντα ο φοβος μιας δυσπλασιας,αυτο που εχω να σου προτεινω ειναι να πας να κάνεις ακτινογραφιες (οχι στον δικο σου...γιατι πολυ ευκολα μου φαινεται τα δινει τα αντιφλεγμονώδη) κ φυσικα κ να ενημερωσεις κ τον εκτροφεα σου (βιταμινες κλπ άστα)
Σε ευχαριστώ, με καθησύχασες πολύ...
Προσεύχομαι να είναι πανοστείτιδα. Δυστυχώς πάντα σκέφτομαι το χειρότερο και για αυτό αγχώνομαι για δυσπλασίες.

Γνωρίζει κανείς αν στη πανοστείτιδα υπάρχουν και πόνοι; Σαν να έκλαψε πριν λίγο ...

nickk

Member
6 Απριλίου 2017
10
2
45
Από αυτά που διάβασα ταιριάζουν πάρα πολύ η δυσπλασία με την πανοστείτιδα. Δηλαδή δε νομίζω να υπάρχει τρόπος να καταλάβεις από τα συμπτώματα τι από τα 2 έχει διότι είναι σχεδόν ίδια.

Μαρία αυτό που είπες δλδ ότι μάλλον πανοστείτιδα είναι αφού έρχεται και φεύγει, διάβασα ότι το ίδιο γίνεται και με τη δυσπλασία.

Κάποιος πιο ειδικός να μας πει;

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Κουκλακι ειναι.. Αυτο που μπορω να σ πω ειναι οτι κ σε αλλες μεγαλοσωμες φυλες γινεται αυτο κ μαλιστα σε τετοιες ηλικιες αρχιζει πανω στην αναπτυξη.. Η δυσπλασια δεν ειναι καθολου σιγουρη!!! Επισης οι ακτινογραφιες γινονται μολις εχει ολοκληρωθει η αναπτυξη ακριβως γιατι πιο πριν μπορει κ να δειξει ελαφρια δυσπλασια που ολοκληρωνοντας την αναπτυξη να μην υπαρχει. Επισης ακουω συχνα εκτροφεις που λενε για κουτσο σε τετοιες ηλικιες και ξερουν οτι δεν ειναι κατι.. Φυσικα εσυ ψαξτο.. Κ οπωσδηποτε κουβεντα με τον εκτροφεα οχι για να ζητησεις τα ρεστα αλλα θα σε κατευθυνει σωστα αν ειναι οντως καλος.

• Like
Reactions: nickk

nickk

Member
6 Απριλίου 2017
10
2
45
Μόλις γύρισα από τον κτηνίατρο. Τον επισκέφτηκα σπίτι του για να συζητήσουμε. Μου είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για πανοστεϊτιδα και υπάρχουν μικρές πιθανότητες για δυσπλασία του αγκώνα.

Μου έδωσε ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα και μου πρότεινε να πάρω την φαρμακευτική Hill's J/D που είναι ειδική για αρθριτικά κλπ.
Η Hill's υπόσχεται υποτίθεται αποτελέσματα σε 21 μέρες. Όντως, από κριτικές που διάβασα από μέλη εδώ μέσα έχουν δει απίστευτα αποτελέσματα οπότε σκέφτομαι να την πάρω.

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Επειδή περάσαμε πανοστεΐτιδα και μας παίδεψε μέχρι να κάνει τον κύκλο της, μας έσωσε το Canhydrox της Canina. Χωρίς αλλαγή τροφής, χωρίς συμπληρώματα και κυρίως χωρίς παρενέργειες. Συζήτησε το με τον γιατρό σου.

• Like
Reactions: mareco

nickk

Member
6 Απριλίου 2017
10
2
45
Επειδή περάσαμε πανοστεΐτιδα και μας παίδεψε μέχρι να κάνει τον κύκλο της, μας έσωσε το Canhydrox της Canina. Χωρίς αλλαγή τροφής, χωρίς συμπληρώματα και κυρίως χωρίς παρενέργειες. Συζήτησε το με τον γιατρό σου.
Ευχαριστώ για τη πρόταση. Θα ρωτήσω αύριο το γιατρό μου.

Βέβαια αν πάω στη λύση της j/d δε θα χρειαστώ συμπληρώματα λογικά. Πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά της αν κάνει αυτά που υπόσχεται και αν θεωρήσω ότι εμπιστεύομαι το λόγο του γιατρού μου όπως επίσης και των κριτικών εδώ μέσα.

Η μόνη μου ανησυχία είναι η γεύση μιας και ο δικός μου είναι αρκετά επιλεκτικός. Μη τη πάρω και είναι πεταμένα τόσα λεφτά...Κάτι που παίζει πολύ σαν σενάριο.