Πρόβλημα στα μπροστινά πόδια σε Γ.Π

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Εγω στη θεση σου θα πηγαινε σε καποιο εξειδικευμενο γιατρο σε HD και ED για ακτινες παντως (βεβαια ειμαι και λιγο μουρλος)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αν δεν δούμε περπάτημα και τροτάρισμα του σκύλου σε όλη την έκταση του δεν μπορούμε να πούμε τίποτα από εδώ!

Αν σου εμφάνισε αντίστοιχία πόνου από το αριστερό στο δεξί πόδι σε μερικές μέρες πολύ πιθανόν να είναι και αναπτυξιακά άλγη!

Canhydrox από Canina!

Πέρα όμως από τα παραπάνω σιγά σιγά βάλε μπρος και ακτίνες αγκώνες-ισχύα για να έχεις μία καλή άποψη των περιοχών!

Ο σκύλος είναι εκτροφικός ή ημίαμος?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.927
5.315
patra
grdane.blogspot.com
προσθεσε μας λιγο και την εικονα του κουταβιου σου
υψος? κιλα?
κι εγω προσανατολιζομαι σε αναπτυξιακα αλγη...
στελιος... εκτροφικο ανεφερε το παλλικαρι...

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
"Τυχαίνει" οι γονείς του να έχουν pedigree, όπως επίσης "τυχαίνει" να το χω πάρει από πολύ καλό εκτροφέα.
Όχι λοιπόν, δε το πήρα από κάποιον "τυχαίο".
ο εκτροφεας τι συμβουλες σου εδωσε για το προβλημα; αν δε μου εχει διαφυγει κατι, δεν εχεις αναφερει πουθενα απο την αρχη του θεματος την αποψη του...
οι γονεις του κουταβιου τι αποτελεσματα ειχαν στις εξετασεις δυσπλασιας;

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
40
ο εκτροφεας τι συμβουλες σου εδωσε για το προβλημα; αν δε μου εχει διαφυγει κατι, δεν εχεις αναφερει πουθενα απο την αρχη του θεματος την αποψη του...
οι γονεις του κουταβιου τι αποτελεσματα ειχαν στις εξετασεις δυσπλασιας;
αφου ειναι εκτροφικο το σκυλι, οι γονεις θα ειναι ειτε normal ειτε το πολυ πολυ fast normal.
το θεμα ειναι τι κουβαλαει απο τους προγονους του κ πως μπορει να συνδιαστηκαν τα γονιδια.

κατα την γνωμη μου, επειδη μιλαμε για ΓΠ και οχι για οποιαδηποτε φυλη, το καλυτερο που εχεις να κανεις, πριν ξεκινησεις φαρμακα κτλ, ειναι να πας για ακτινογραφιες.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
ο κογπε εχει πιστοποιησει καποιους κτηνιατρους, οκ δεν σε ενδιαφερει να παρεις επισημα αποτελεσματα αλλα το λεω απο την αποψη οτι οι συγκεκριμενοι κτηνιατροι εχουν μεγαλυτερη εμπειρια κ ξερουν σιγουρα να βγαλουν και να διαβασουν σωστα τις ακτινογραφιες.
Έχει "πιστοποιήσει" κτηνιάτρους στην Ελλάδα ο ΚΟΓΠΕ των οποίων οι γνωματεύσεις είναι "έγκυρες"?

Canhydrox της Canina. Χωρίς αλλαγή τροφής, χωρίς συμπληρώματα και κυρίως χωρίς παρενέργειες. Συζήτησε το με τον γιατρό σου.
Το Canhydrox δλδ δεν το θεωρείς συμπλήρωμα?

• Like
Reactions: elpinor

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
40
Έχει "πιστοποιήσει" κτηνιάτρους στην Ελλάδα ο ΚΟΓΠΕ των οποίων οι γνωματεύσεις είναι "έγκυρες"?
ειναι συμβλεβλεμενοι. λαθος χρηση λεξης.
ο κογπε δεχεται ακτινογραφιες μονο απο τους συγκεκριμενους κτηνιατρους.
γνωματευση μπορει να γινει ειτε εντος Ελλαδος ειτε να σταλουν στον SV.
αν η γνωματευση δεν ειναι απο το SV, εμφανιζεται στο pediggre ο χαρακτηρισμος "ausland".

• Like
Reactions: kok and sea-mol

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Το Canhydrox δλδ δεν το θεωρείς συμπλήρωμα?
Δίκιο έχεις.
Πιο σωστό θα ήταν "χωρίς άλλα συμπληρώματα, που συχνά τους πειράζουν στο στομάχι"
γιατί αυτά που δίνονται συνήθως και έχουν και αντιφλεγμονώδη δράση, είναι λίγο βαριά.

• Like
Reactions: sea-mol

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
αφου ειναι εκτροφικο το σκυλι, οι γονεις θα ειναι ειτε normal ειτε το πολυ πολυ fast normal.
το θεμα ειναι τι κουβαλαει απο τους προγονους του κ πως μπορει να συνδιαστηκαν τα γονιδια.

κατα την γνωμη μου, επειδη μιλαμε για ΓΠ και οχι για οποιαδηποτε φυλη, το καλυτερο που εχεις να κανεις, πριν ξεκινησεις φαρμακα κτλ, ειναι να πας για ακτινογραφιες.
συμφωνω οτι το σωστο ειναι να ειχαν ελεγθει οσες γενιες περισσοτερες πισω γινεται, αλλα απο που προκυπτει αυτη η βεβαιοτητα οτι οι γονεις θα ειχαν αυτα τα αποτελεσματα; Ας απαντησει ο θεματοθετης να μιλαμε πανω σε δεδομενα.

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
40
συμφωνω οτι το σωστο ειναι να ειχαν ελεγθει οσες γενιες περισσοτερες πισω γινεται, αλλα απο που προκυπτει αυτη η βεβαιοτητα οτι οι γονεις θα ειχαν αυτα τα αποτελεσματα; Ας απαντησει ο θεματοθετης να μιλαμε πανω σε δεδομενα.
εχεις δει εσυ ποτε γεννα απο εκτροφειο με σκυλια τα οποια εχουν "κοπει"???
ποιος εκτροφεας θα ελεγε κατι τετοιο για τα σκυλια του και ποιος "πελατης" θα αγοραζε κουταβι απο γονεις με δυσπλασια??

το να εχουν δυσπλασια οι γονεις αλλα τα χαρτια να ειναι πλαστα και να φαινονται καθαροι, δεν γνωριζω αν γινεται και ποσο ευκολο ειναι.

αν μιλουσαμε για αλλη περιπτωση πχ. το σκυλι να ειχε εναν ορχι, εκει θα αλλαζαν τα πραγματα γιατι ο εκτροφεας θα μπορουσε να ειχε αποκρυψει πολλα και να συνεχιζε τα ζευγαρωματα με σκυλια που κουβαλουν αυτο το γονιδιο και θα αφηνε το τελικο αποτελεσμα στις πιθανοτητες.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
@george_gs δεν καταλαβες τι υπονοουσα με το ερωτημα μου...το διατυπωνω διαφορετικα:
απο που προκυπτει οτι το σκυλι ειναι πραγματικα εκτροφικο; πεταξε μια κουβεντα ο θεματοθετης και εκτοτε αγνοειται...στον πρωτο που θα επρεπε να εχει απευθυνθει για το συγκεκριμενο (σοβαρο εκ πρωτης οψεως) προβλημα είναι ο εκτροφεας του, οχι το forum... στο δικο σου ερωτημα τωρα, ξερεις πολυ καλα, οτι εκτροφειο απο "εκτροφειο" διαφερουν...οποτε αφου δεν ξερουμε τι ισχυει στην συγκεκριμενη περιπτωση, θεωρω οτι δεν εχει νοημα να το συζηταμε μονοι μας...

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
40
@george_gs δεν καταλαβες τι υπονοουσα με το ερωτημα μου...το διατυπωνω διαφορετικα:
απο που προκυπτει οτι το σκυλι ειναι πραγματικα εκτροφικο; πεταξε μια κουβεντα ο θεματοθετης και εκτοτε αγνοειται...στον πρωτο που θα επρεπε να εχει απευθυνθει για το συγκεκριμενο (σοβαρο εκ πρωτης οψεως) προβλημα είναι ο εκτροφεας του, οχι το forum... στο δικο σου ερωτημα τωρα, ξερεις πολυ καλα, οτι εκτροφειο απο "εκτροφειο" διαφερουν...οποτε αφου δεν ξερουμε τι ισχυει στην συγκεκριμενη περιπτωση, θεωρω οτι δεν εχει νοημα να το συζηταμε μονοι μας...
α, sorry τοτε.

απο οτι θυμαμαι ειχε πει οτι το σκυλι ειναι απο εκτροφειο.
δεν ειχε δωσει περισσοτερες λεπτομερειες ομως.

thodoris29

Member
30 Μαρτίου 2017
6
2
32
Καλησπερα στην παρεα. Απο σημερα το πρωι αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα με ΓΠ θηλυκο 17 μηνων το οποιο δεν ειναι εκτροφειου. Το γιατι δεν ειναι και απο που ειναι ειναι αλλο θεμα εγω απλα την εμπειρια μου θελω να πω σαν ομοιοπαθης. Σημερα λοιπον το πρωι αρχισε να κουτσαινει ποτε το μπροστα αριστερο ποτε το πισω δεξι. Εχει γενικα ορεξη τρωει φυσιολογικα απλα δεν τρεχει και κλαιει που και που. Την τριτη που θα ανοιξει ο γιατρος θα παω για ακτινογραφιες και εξετασεις.
Απλα να προσθεσω οτι χθες ετρεχε πολυ στη βολτα που καναμε και σκεφτομαι μηπως χτυπησε τα ποδαρακια επειδη ειναι και αγαρμπη.

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
383
288
31
Ακτινογραφιες χθες αν ηταν δυνατον. Εχω γραψει και σε αλλο θεμα η σκυλιτσα μου εχει HD βαθμου Ε. Εβγαλε συμπτωματα απο 5-6 μηνων και οι κτηνιατροι που την έβλεπαν ελεγαν οτι δεν ειναι σοβαρο και μου εδωσαν βιταμινες κτλ.

thodoris29

Member
30 Μαρτίου 2017
6
2
32
Κι εμενα τα ιδια μου ελεγε απλα πεσαμε και στις μερες των γιορτων.
Υπαρχει περιπτωση να κουτσαινει επειδη ετρεχε υπερβολικα πολυ εχθες?
Ετσι απο την μια στιγμη στην αλλη?
Γενικα σηκωνεται στα πισω ποδια και δεν μπορω να καταλαβω ποιο ποδι κουτσαινει απλα χανει τον βηματισμο της.

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
383
288
31
Κι εμενα τα ιδια μου ελεγε απλα πεσαμε και στις μερες των γιορτων.
Υπαρχει περιπτωση να κουτσαινει επειδη ετρεχε υπερβολικα πολυ εχθες?
Ετσι απο την μια στιγμη στην αλλη?
Γενικα σηκωνεται στα πισω ποδια και δεν μπορω να καταλαβω ποιο ποδι κουτσαινει απλα χανει τον βηματισμο της.
Μπορει να κουτσαινει για 1002 λογους αλλα ο ενας ειναι η δυσπλασια. Αν ειναι hd οσο νωριτερα το γνωριζεις τοσο το καλυτερο απο οικονομικης πλευρας απο θεμα ταλαιποριας του σκυλου στην οποια θεραπεια επιλέξεις και στο θεμα χρονου για να επιλέξεις το καλυτερο. Απο βδομαδας βρες ενα κτηνιατρο ορθοπαιδικο και ζητα να σου κανει αξιολογιση. Και μενα ετρεχε εκπληκτικα γρηγορα στεκοταν στα πισω ποδια και πηδουσε(αμα βρω κανα βιντεο να το βαλω) κι ομως ειχε αναπτυξει αρθριτιδα απο 10 μηνων. Παρε το σκυλακι μην το αμελήσεις. Εγω βρεθηκα σε πολυ ασχημη θεση λογω ολιγοριας.