Πρόβλημα στα πόδια....

alex4444

New Member
22 Δεκεμβρίου 2012
4
0
χρονιά πολλά σε όλους έχω ένα θηλυκό μποξερ περίπου 3 μηνών και στραβώνουν τα μπροστινά του ποδαράκια μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι ? το πήγα σε τρεις κτηνιάτρους σε διαφορετικές περιοχές και δεν έβγαλα άκρη. το έδινα ασβέστιο και ο τελευταίως μου είπε να σταματήσω να το δίνω. έχω μπερδευτεί δεν ξέρω τι να κάνω

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Να σταματήσεις το ασβέστιο. Το ασβέστιο βοηθάει στο δέσιμο των κοκκάλων. Δε θες να δέσουν στραβά τα πόδια του λοιπόν.

Για το γεννεαλογικό του δέντρο ξέρεις τίποτα; Αν δηλαδή κάποιος πρόγονός του είχε πρόβλημα δυσπλασίας..

ρια

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2011
64
0
Θεσσαλονικη
και μενα ειχε το ιδιο θεμα στην ιδια περιπου ηλικια.. το εψαξα σε δυο κτηνιατρους. ο ενας ειχε προτεινει ασβεστιο, το οποιο τελικα δεν του δωσα, και ο αλλος ειπε οτι ετσι ειναι λογω των προγονων του, οτι δεν θα εχει θεμα και οτι μπορει να ισιωσουν οταν ενηλικιωθει.. τωρα ειναι 1,5 χρονων, με ποδια σαν μπαλαρινα αλλα κανενα αλλο θεμα :p

alex4444

New Member
22 Δεκεμβρίου 2012
4
0
για τους πρόγονούς μπορώ να μάθω και θα μάθω αύριο, το ασβέστιο το έκοψα αλλά το έδινα για 10 ημέρες να εμπιστευτώ κάποιων κτηνίατρο προς το παρών λίγο δύσκολο γιατί στη ελασσονα όπου μένω καμία σχέση με το αντικείμενο στα Τρίκαλα βρήκα έναν πολύ καλό την είδε του έδειξα και τις τροφές όλα καλά λέει να κόψω το ασβέστιο και αρκετό ήλιο θέλει και υπομονή αλλά από και πέρα μονό μεσώ τηλεφώνου μπορώ να μιλήσω. ανεβοκατεβαίνει σκαλοπάτια και δεν μπορώ να το αποφύγω είναι κακό? ρια είχες το ίδιο πρόβλημα έκανες κάτι το διαφορετικό?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτό που πρέπει να κάνεις για να ισιώσουν είναι κάθε μέρα να του τα ισιώνεις με τα χέρια σου, σαν μασάζ περίπου. Πιανεις το ποδαράκι του με το ένα χέρι σου από το σημείο που ενώνεται με το σώμα, (στον αγκώνα) και με το άλλο χέρι σου τραβάς μαλακά το πόδι προς τα κάτω και προς τα μέσα, ειδικά στη πατούσα. Σκέψου ότι έχεις ένα εύπλαστο υλικό στο οποίο εσύ δίνεις το σχήμα που θέλεις. Αυτό πρέπει να το κάνεις συνέχεια.
Κόψε τα ασβέστια μαχαίρι. Έχει σημασία να δεις από που ξεκινάει το στράβωμα. Αν δηλαδή τα πόδια είναι ίσια και οι πατούσες στραβώνουν μετά τους ταρσούς ή αν οι πατούσες βγαίνουν προς τα έξω επειδή τα γόνατά του συγκλίνουν προς τα μέσα στο στήθος. Στη δεύτερη περίπτωση θα έχεις διαφορά όταν ο σκύλος ανοίξει στο στήθος. Παρόλα αυτά κάνε μασάζ συνέχεια και θα δεις τρομερή διαφορά.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αυτό δεν πρέπει να το κάνει κάποιος επαγγελματίας καλύτερα; Δεν ξέρω κιόλας..

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
αυτο το εχω δει μονο σε bullmastif ,αλλα ο τυπος που το ειχε του εδινε χαλια τροφη ,νομιζω απο lidl ,
το σκυλι ηταν 3 μηνων με θεοστραβα ποδια.
τι τροφη δινεις ??
οσο για το ασβεστιο νομιζω οτι πρεπει να του ξαναδωσεις.
συνηθως αυτο γινεται απο ελλειψη ασβεστιου.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Μπορείς να τον πάς αν θέλεις στην Κλινική της Κτηνιατρικής Σχολής στην Καρδίτσα .

ρια

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2011
64
0
Θεσσαλονικη
ρια είχες το ίδιο πρόβλημα έκανες κάτι το διαφορετικό?
οχι δεν εκανα κατι αλλο. προσπαθησα να τον ελεγξω να μην πολυ πηδαει απο υψη, να μην κατεβαινει σκαλες και γενικα να μην κανει οτιδηποτε σχετικα επιπονο για τα ποδια του. μου ειχαν πει οτι και οι αλλαγες στην τροφη μπορουν να δημιουργησουν τετοιο προβλημα. δεν γνωριζω ομως κατι περαιτέρω.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Και να μην περπατάει σε γλιστερές επιφάνειες, όπως πλακάκια ή παρκέ.

alex4444

New Member
22 Δεκεμβρίου 2012
4
0
έχω 2 τροφές οι οποίες μου είπανε είναι οι καλύτερες και οι κατάλληλες η SCIENCE PLAN τις HILLS και η άλλη NUOVA FATTORIA Full guality από mister puppy τις πρώτες μέρες το έδωσα γάλα και μετά του μαγείρευα διάφορα φαγητά μάλλον εκεί την πάτησα γιατί δεν πήρε τις κατάλληλες βιταμίνες όσο για το ασβέστιο τέλος και κάτι άλλο δεν τις τρώει τις τροφές με όρεξη τις βάζω και ζωμό κρέατος σπιτικό αλλά δύσκολα

Last edited: