Πρόβλημα στο ματάκι :(

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Πήγα σήμερα την Ράνυ στον κτηνίατρο για τα εμβόλια της, για εξετάσεις και να ρωτήσω περί στείρωσης. Το σκυλάκι μου είναι μια χαρά, ευτυχώς το ροχαλητό μου είπε ότι είναι φυσιολογικό, αλλά μου είπε πως έχει πρόβλημα στο ματάκι της. Στο ένα μάτι το δέρμα είναι λίγο πιο πάνω από οτι θα έπρεπε και αυτό της προκαλεί τσίμπλες. Μου είπε ότι αντιμετωπίζεται μόνο με χειρουργείο, αλλά δεν είναι σοβαρό και ότι δεν χρειάζεται να βάλουμε το σκυλί σε αυτή την διαδικασία. Εντελώς τυχαία πριν πάω, διάβασα το ποστ ενός μέλους που έλεγε πως ο σκύλος του τυφλώθηκε από βλέφαρο που γύρισε. Και ανυσήχησα. Ο κτηνίατρος βέβαι με καθυσήχασε, αλλά ακόμα και τώρα ανυσηχώ. Μήπως είχε κανένας παρόμοιο περιστατικό ;;;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ναι αυτό διάβασα το πρωί. Αλλά δεν θυμόμουν την λέξη, και δεν το είπα στον κτηνίατρο.
Υπάρχει περίπτωση να είναι αυτο;; :(

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λογικά αυτό είναι.. αλλά ο κτηνίατρος που το είδε είναι το θέμα να σου πει τι προτείνει..?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μου είπε οτι διορθώνεται με χειρουργείο αλλά δεν είναι σοβαρό και δεν υπάρχει λόγος να την βάλω σε αυτή την διαδικασία. Απλά,είπε, να το καθαρίζω συχνά με γάζα όταν έχει τσίμπλες..
Δηλαδή χειρουργείο όχι.. Μήπως πρέπει όμως.. Δεν θέλω να πάθει τίποτα το ματάκι της..

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Τι σκυλο εχεις? Και τι ηλικια εχει? Καλο θα ειναι πριν αποφασισεις για χειρουργιο παντως να παρεις σιγουρα και δευτερη γνωμη.

Σου εδωσε να βαλεις καποιο κολυριο τωρα?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εχω μια ημίαιμη μικρή ( σαν κοκόνι μοιάζει) και είναι 2-3 χρονώ δεν ξέρω ακριβώς.. Ναι σίγουρα θα πάρω πολλές γνώμες πριν αποφασίσω για χειρουργείο.. Όχι δεν μου έδωσε τίποτα.. Με ρώτησε αν έχω παρατηρήσει να ξύνεται στο μάτι τι σκυλί ή να τρίβεται, κ αφού του είπα όχι, μου είπε οτι δεν την ενοχλεί άρα δεν χρειάζεται να κάνω κάτι..

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Παιδιά ξανανοίγω το θέμα γιατί εδώ και μέρες παρατήρησα κάτι.. Η μικρή μου, κάνει κάτι περίεργο (σαν τικ είναι) .
Σηκώνει το ποδαράκι της και κάνει μια περιστροφική κίνηση δίπλα από το κεφάλι σαν να θέλει να ξυθεί.. Αλλά δεν ακουμπάει καθόλου ούτε το κεφάλι ούτε τίποτα. Λέτε να είναι ένδειξη ότι την ενοχλεί το πρόβλημα στο μάτι;;; Ανυσηχώ.. Το θέμα είναι ότι ο κτηνίατρος είπε να μην την βάλω χειρουργείο όπως είπα, εκτός αν ξύνει το μάτι πολύ κλπ, Δεν το ξύνει αλλά αυτό το τικ ίσως το κάνει λόγω ενόχλησης..

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
Παιδιά ξανανοίγω το θέμα γιατί εδώ και μέρες παρατήρησα κάτι.. Η μικρή μου, κάνει κάτι περίεργο (σαν τικ είναι) .
Σηκώνει το ποδαράκι της και κάνει μια περιστροφική κίνηση δίπλα από το κεφάλι σαν να θέλει να ξυθεί.. Αλλά δεν ακουμπάει καθόλου ούτε το κεφάλι ούτε τίποτα. Λέτε να είναι ένδειξη ότι την ενοχλεί το πρόβλημα στο μάτι;;; Ανυσηχώ.. Το θέμα είναι ότι ο κτηνίατρος είπε να μην την βάλω χειρουργείο όπως είπα, εκτός αν ξύνει το μάτι πολύ κλπ, Δεν το ξύνει αλλά αυτό το τικ ίσως το κάνει λόγω ενόχλησης..
Πάρε και μια δεύτερη γνώμη για το μάτι. Εγώ αυτό θα έκανα. Από εδώ μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ναι είμαστε για κτηνίατρο. Απλά ρωτάω γιατί μου είπε ξεκάθαρα ο κτηνίατρος πως δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε διαδικασία χειρουργείου αν δεν την ενοχλέι πολύ!!