Πρόβλημα συμπεριφοράς!!!


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
κριμα γιατι σαι και mod ρε Stelios , απο σεντονια καλα τα πας αλλα απο αυτοκριτικη αστα..
Το ότι είμαι mod δεν έχει καμία σχέση!Το μοντεριλίκι ακολουθεί τους κανόνες του forum!
Αντιμετώπισε με ως μέλος και μην βρίσκεις να μειώσεις τον άλλο με το να του θίγεις την ιδιότητα!
Αυτοκριτική για ποιο λόγο να κάνω?Δεν έχω εγώ πρόβλημα, ούτε έχω εκθέσει πρόβλημα!Λέω την γνώμη μου για κάτι!

εσυ υποτίθεται δεν μπορεις να μιλήσεις μαζι μου αλλα εκανες 30 σχόλια..

τελος παντων.. εσυ τι πιστεύεις θα έπρεπέ να κανω??
Σου έγραψα την γνώμη μου!Πιο πάνω!:D

Δεν σε κατακρίνω απλώς σου κάνω αισθητό το ότι είναι λάθος να χρησιμοποιήσεις το χεράκι σου ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι άλλο πιο επικοδομητικό και που θα φέρει οφέλη και για τον σκύλο και για σένα!Σου έφερα και επιχειρήματα, σου πρότεινα πως θα το διαχειριζόμουν εγώ!Αυτό!
Τα 30 σχόλια έχουν να κάνουν με την συζήτηση!Και συζήτηση χωρίς σχόλια δεν γίνεται!Νομίζω το καταλαβαίνεις!Θέλουμε να πιστεύουμε όλοι ότι τα σχόλια δεν είναι άχρηστα, γυρίζουν γύρω από το συγκεκριμένο θέμα!
Ωστόσο αν διαθέτεις σωστή κριτική σκέψη θα μεταφράσεις τις παρατηρήσεις σε εφόδια και τις συμβουλές ως οδηγό!
Το αν είμασταν εγώ, ο δίπλα ή ο παραδίπλα απότομοι επέτρεψε μας να μπορούμε να αισθανθούμε έτσι, αλλά αυτό αφορά την πράξη!Το αν εσύ είσαι διατεθειμένος να συζητήσεις και να ανοίξεις το μυαλό σου προς άλλες κατευθύνσεις είναι στο χέρι σου!

Επέτρεψε μου να κλείσω εδώ την όποια διαφωνία γιατί αν το συνεχίσουμε τότε θα καταντήσει ανούσια η συζήτηση!
Αν θες διάβασε 5-10 πράγματα και εδώ και κανόνισε την πορεία σου με τον σκύλο σου!

Είσαι απόλυτος.
Αυτό σαν γενικός κανόνας είναι σωστό. Ο κάθε κανόνας όμως έχει και εξαιρέσεις. Εμάς η μισή μας βόλτα είναι χωρίς λουρί (έχω την τύχη να μένω στην άκρη της πόλης και έναν σκύλο που μόλις τον φωνάξω έρχεται πάντα τρέχοντας.) Και όταν πάρουμε βουνά φυσικά τον έχω χωρίς λουρί.
Έχουμε διαφορετικό τρόπο αντίληψης!
Απόλυτος είμαι γιατί τα ματάκια μας βλέπουν πολλά κάθε μέρα, όπως φαντάζομαι και τα δικά σου!Γι'αυτό!
Οπότε σε θέματα ασφαλείας επέτρεψε μου να είμαι απόλυτος!Και ένα παραπάνω ως στάση ενός forum!
Μπορεί εσύ και ο καθένας να έχει έναν σκύλο με άψογη υπακοή!Οι εξωγενείς παράγοντες όμως είναι αυτοί που επηρεάζουν και δυστυχώς δεν ξέρεις σε ποιον εξωγενή παράγοντα θα πέσεις!

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!! σχολίασες σαν άνθρωπος!!!
Σχολίασε σαν άνθρωπος ή σε βολεύουν οι απαντήσεις που πήρες?:rolleyes:
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Έχουμε διαφορετικό τρόπο αντίληψης!
Απόλυτος είμαι γιατί τα ματάκια μας βλέπουν πολλά κάθε μέρα, όπως φαντάζομαι και τα δικά σου!Γι'αυτό!
Οπότε σε θέματα ασφαλείας επέτρεψε μου να είμαι απόλυτος!Και ένα παραπάνω ως στάση ενός forum!
Μπορεί εσύ και ο καθένας να έχει έναν σκύλο με άψογη υπακοή!Οι εξωγενείς παράγοντες όμως είναι αυτοί που επηρεάζουν και δυστυχώς δεν ξέρεις σε ποιον εξωγενή παράγοντα θα πέσεις!
Στην ουσία δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου. Το έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμά μου.

Αυτό σαν γενικός κανόνας είναι σωστό.
Σίγουρα και τα δικά μου μάτια βλέπουν πολλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπούμε σε γυάλα μην τυχόν και συμβεί κάτι. Ζυγίζουμε τα δεδομένα και πράττουμε αναλόγως. Παράδειγμα σήμερα το πρωί πήγα βόλτα σε μια κοντινή παραλία όπου δεν υπήρχε ψυχή και τον άφησα ελεύθερο να παίξουμε, να τρέξουμε, κτλ. Πριν λίγες μέρες ανεβήκαμε στο βουνό (2000+ μέτρα) και τον είχα ελεύθερο.
Για να καταλάβω εσύ δεν έχεις αφήσει ποτέ τον σκύλο σου ελεύθερο;
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Το ότι είμαι mod δεν έχει καμία σχέση!Το μοντεριλίκι ακολουθεί τους κανόνες του forum!
Αντιμετώπισε με ως μέλος και μην βρίσκεις να μειώσεις τον άλλο με το να του θίγεις την ιδιότητα!
Αυτοκριτική για ποιο λόγο να κάνω?Δεν έχω εγώ πρόβλημα, ούτε έχω εκθέσει πρόβλημα!Λέω την γνώμη μου για κάτι!
Εχει τεραστια σχέση. Ως συντονιστής είσαι ο πρώτος που πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα. Η συμπεριφορά σου έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα της συζητησης και άρα στη χρησιμότητά της στα μέλη και τους επισκέπτες. Δεν εθιξα καμία ιδιότητα, δε μείωσα κανέναν, σχολίασα αρνητικά μια συμπεριφορά, μην τα συγχέεις.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Λοιπόν.... Διαβασα απιστευτα πραγματα. Χτυπάω το ζωο μου και το εχω κανει επιθετικο.. για το παρκο αμα τον εχω ελευθερο (που ξερετε εσεις αμα εχει αμάξια η οχι) και αλλα πολλα!!!! Λεει ο αλλος οτι μου εκανε επιθεση επειδή το χτύπησα, δεν ξερετε τι συμβαίνει και καθετε και γραφετε οτι σας κατέβει... Φυσικα και δεν τον χτυπισα επειδη πηρε το λαδι.. του λεω "Μαρλει τι κανεις εκει '' με το υφος στενάχωρο και εισπράττω μια επίθεση!!! εκει του εδωσα μια ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!!! για να του δείξω οτι εγω κανω κουμάντο, μπορει να ητανε λαθος αλλα δεν ηξερα τι να κανω και δεν εχω ενα yorksire οπως η κυρια που σχολιασε και με θεωρει τον Κοναν τον βαρβαρο, εχω να κανω με 40 κιλα σκυλο!!
Τελος παντων σας ευχαριστω που με ''βοηθήσατε''!!
Αν νομιζεις ότι το 40 κιλά σκύλο, μπροστά στο γιορκσάιρ μετράει... τι να σου πω... δεν εχεις προφανώς γνωρίσει πεισμα τερριέρ... το ότι ειναι 2 κιλά δεν λέει τίποτα γιατι ουτε χρειάστηκε να το δέσω ποτε, ουτε να αναρωτιέμαι τι θα γινει αν μου αρπάξει κανα χέρι από ξυλιά στον πισινο που του εριξα.
Αλλά δεν ανησυχησα ποτε, όχι γιατι ειναι 2 κιλά, αλλά γιατι δεν θεωρησα ότι εχω δικαιωμα να σηκώσω στο κουτάβι μου χέρι, έστω και λιγο πιο δυνατά από χάδι. Εσύ εισαι αυτός που επρεπε να εχεις μάθει στο κουτάβι σου όρια και συμπεριφορές και όχι να εκπλησσεσαι τώρα γιατι σου γρύλισε.
Τώρα αν αυτο-βαφτίζεσαι Κόναν (γιατι κανεις μας δεν το εκανε), αυτό ειναι μάλλον δικό σου ζήτημα.
Αλλά ετσι για να δικαιολογήσω το ότι διαβασα όοοοοοολες τις απαντησεις του θέματος.... πιάσε από την αρχή την εκπαιδευση του σκυλου σου, και την επόμενη φορά που θα κάνει αυτό λάθος, αυτοχαστουκισου αλλά μην ξανασηκώσεις χέρι στο σκυλι. Το σκυλι δεν σου εχει εμπιστοσύνη, αν εχει την "αναγκη" να γρυλλισει για να σε προειδοποιήσει να μεινεις μακρυά.
 


Vasilis Pats

Member
6 Ιανουαρίου 2014
14
0
31
thessaloniki
απορω που σε εκπλησει η αντιδραση του σκυλου σου , εσυ δηλαδη αν την ωρα που επαιρνες κατι για το οποιο δεν σου εχει κανεις εξηγησει οτι δεν πρεπει , ερχομουν και σου εριχνα μια χαστουκα , θα μου φιλαγες το χερι μετα ? νομιζω οτι πρεπει να αναθεωρησεις λιγο τον τροπο που επικοινωνεις με το σκυλι σου , και να μιλησεις και με ενα εκπαιδευτη , να σε βοηθησει λιγο στρον τροπο που επικοινωνειτε , πριν τα πραγματα γινουν δυσαρεστα και για τους δυο σας
μπραβο εισαι πανέξυπνος καταλαβες ακριβώς τι έγινε και με έβαλες στην θέση μου!!!
 


Vasilis Pats

Member
6 Ιανουαρίου 2014
14
0
31
thessaloniki
Aν θέλετε πράγματι να με βοηθήσετε με το θεμα νομιζω πως πρέπει να επικεντρωθούμε σε κατι άλλο και οχι στο να εχει γίνει επιθετικός εξαιτιας μου.... Πριν τον προσεγγίσω εγω προσπάθησε η μάνα μου οπου ειχε το ίδιο αποτέλεσμα!! η οποια δεν εχει καμία σχεση με την εκπαίδευση του ισα ισα ειναι πιο ελαστική απο εμενα! μηπως εχει να κανει με την εφηβεία και το οτι έτρωγε κατι που του άρεζε πολυ?? μπορει να θεωρείτε οτι αποφεύγω το πραγματικό πρόβλημα και το μερίδιο της ευθύνης μου αλλα ειμαι σίγουρος οτι δεν εχει να κανει με βια που δέχτηκε ειμαι με αυτο το σκυλί 9 μήνες,όλη μέρα μαζί και ανάθεμα να του εχω δώσει 5-6 φορές χτυπηματάκι στον πισινό !!!
 


Ira73

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2013
197
3
μπραβο εισαι πανέξυπνος καταλαβες ακριβώς τι έγινε και με έβαλες στην θέση μου!!!

βασικα πανεξυπνη .....:D το θεμα μου δεν ειναι να σε βαλω στη θεση σου , λαθος το καταλαβες φιλε Βασιλη , δεν ειμαι η μανα κανενος εδω μεσα για να σας βαζω στην οποια θεση νομιζω..... ουτε ο σκοπος μου ηταν να στη ''μπω'' , ηθελα να σου δειξω πως μπορει να ενοιωσε ο σκυλος σου , αν ηταν λαθος η εκφραση που χρησιμοποιησα , σου ζητω συγνωμη . Ο σκοπος μου ειναι παντα η αρμονικη συμβιωση μας με τα σκυλια μας , εκφερω παντα την ταπεινη μου γνωμη , ως ενας ανθρωπος καποιας ηλικιας , που ειχε και θα εχει παντα σκυλια , και θα σταματησω εδω , γιατι το ποια η τι ειμαι δεν νομιζω να ειναι σκοπιμο να αναφερθει . Αυτα απο μενα , με πολυ συμπαθεια , γιατι καταλαβαινω οτι εισαι ανθρωπος , και θα κανεις λαθη , και δεν ξεχναω οτι καποτε εκανα κι εγω , κανεις δεν γεννηθηκε να τα γνωριζει ολα .
Σου ευχομαι να βρεις τις ισορροπιες σου με το σκυλακι σου , και να ζησετε μαζι πολλα ομορφα χρονια
 


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Καταρχας...πανω κατω την μπατσα μας νομιζω ολοι την εχουμε ριξει...ξεχναμε οτι καποτε ολοι υιοθετουσαν το γερμανικο προτυπο κ το θεωρουσαν κ αψεγαδιαστο!
Παμε παρακατω...φιλε Βασιλη νομιζω εχει να κανει με θεμα οριων το ζητημα σου δλδ σε δοκιμαζει επειδη ειναι σαυτη την ηλικια αλλα κ οτι πιθανως δεν υπαρχει το "δεσιμο" που ισως εσυ να θεωρεις οτι υπαρχει με το σκυλι σου...καλως η κακως...
Αυτο που αναφερες για μενα προσωπικα ειναι μεγαλο ζητημα κ σε καμια περιπτωση δε θα περναγε στο ντουκου,κ ανυπακοη κ επιθετικοτητα στο ιδιο του το αφεντικο...κατι εχεις κανει λαθος κ πρεπει να το παρεις απτην αρχη κ να δεις που εχει γινει η ζημια...μπορει να μην ειναι καν η "βιαιη" σου συμπεριφορα οπως υπεθεσαν οι παραπανω,μπορει ακομη κ να ειναι οτι το σκυλι θεωρει οτι ειναι το "αφεντικο" η οτι μπορει πολυ ευκολα να γινει...
Κ λυπαμαι αλλα πραγματικα ειναι αλλο πραγμα να χειριζεσαι ενα σκυλι 40 κιλα κ αλλο 2-5-10 κιλα οχι μονο για σενα τον ιδιο αλλα κ οτι πρεπει να διαφυλαξεις σε σημειο αδιαμφισβητητο εφοσον εισαι υπευθυνος ιδιοκτητης οτι το σκυλι σου θα χει μια σωστη συμπεριφορα απεναντι σε ολους κ σε ολα αναπασα στιγμη...ειναι εντελως διαφορετικο το αγχος!
Κατι τελευταιο...φιλε μου Βασιλη την ωρα του φαγητου η οταν του δινεις κατι που του αρεσει πολυ τον πλησιαζεις?μπορεις να του παρεις του οτιδηποτε απτο στομα?
 


Vasilis Pats

Member
6 Ιανουαρίου 2014
14
0
31
thessaloniki
Καταρχας...πανω κατω την μπατσα μας νομιζω ολοι την εχουμε ριξει...ξεχναμε οτι καποτε ολοι υιοθετουσαν το γερμανικο προτυπο κ το θεωρουσαν κ αψεγαδιαστο!
Παμε παρακατω...φιλε Βασιλη νομιζω εχει να κανει με θεμα οριων το ζητημα σου δλδ σε δοκιμαζει επειδη ειναι σαυτη την ηλικια αλλα κ οτι πιθανως δεν υπαρχει το "δεσιμο" που ισως εσυ να θεωρεις οτι υπαρχει με το σκυλι σου...καλως η κακως...
Αυτο που αναφερες για μενα προσωπικα ειναι μεγαλο ζητημα κ σε καμια περιπτωση δε θα περναγε στο ντουκου,κ ανυπακοη κ επιθετικοτητα στο ιδιο του το αφεντικο...κατι εχεις κανει λαθος κ πρεπει να το παρεις απτην αρχη κ να δεις που εχει γινει η ζημια...μπορει να μην ειναι καν η "βιαιη" σου συμπεριφορα οπως υπεθεσαν οι παραπανω,μπορει ακομη κ να ειναι οτι το σκυλι θεωρει οτι ειναι το "αφεντικο" η οτι μπορει πολυ ευκολα να γινει...
Κ λυπαμαι αλλα πραγματικα ειναι αλλο πραγμα να χειριζεσαι ενα σκυλι 40 κιλα κ αλλο 2-5-10 κιλα οχι μονο για σενα τον ιδιο αλλα κ οτι πρεπει να διαφυλαξεις σε σημειο αδιαμφισβητητο εφοσον εισαι υπευθυνος ιδιοκτητης οτι το σκυλι σου θα χει μια σωστη συμπεριφορα απεναντι σε ολους κ σε ολα αναπασα στιγμη...ειναι εντελως διαφορετικο το αγχος!
Κατι τελευταιο...φιλε μου Βασιλη την ωρα του φαγητου η οταν του δινεις κατι που του αρεσει πολυ τον πλησιαζεις?μπορεις να του παρεις του οτιδηποτε απτο στομα?
Οταν τρώει το φαΐ του δεν υπάρχει πρόβλημα να τον πλησιάσω και να του το παρω κιολας.. επίσης
οσες φόρες έχει τύχει να παρει κατι στον δρομο ανοιγει ευκολα το στόμα και του το παίρνω! δεν μπορω να πω το ίδιο ομως και για κατι που του αρέσει παρα πολυ... δλδ αν του εχω δώσει εγω ενα κόκαλο πέτσινο,φοβαμαι πως δεν μπορω να το παρω πισω χωρίς να μου γρυλίσει έστω και λιγο! :/
Πως μπορω να το αντιμετωπίσω αυτο.. πρεπει να το επιδιώκω μέχρι να το συνηθίσει? (η μέχρι να μου φύγει κανα χέρι) η πρέπει να του δειξω με άλλων τρόπο οτι εγώ κανω κουμάντο???
 






PYRROS13

Active Member
23 Δεκεμβρίου 2013
27
0
αχαρναι
Aν θέλετε πράγματι να με βοηθήσετε με το θεμα νομιζω πως πρέπει να επικεντρωθούμε σε κατι άλλο και οχι στο να εχει γίνει επιθετικός εξαιτιας μου.... Πριν τον προσεγγίσω εγω προσπάθησε η μάνα μου οπου ειχε το ίδιο αποτέλεσμα!! η οποια δεν εχει καμία σχεση με την εκπαίδευση του ισα ισα ειναι πιο ελαστική απο εμενα! μηπως εχει να κανει με την εφηβεία και το οτι έτρωγε κατι που του άρεζε πολυ?? μπορει να θεωρείτε οτι αποφεύγω το πραγματικό πρόβλημα και το μερίδιο της ευθύνης μου αλλα ειμαι σίγουρος οτι δεν εχει να κανει με βια που δέχτηκε ειμαι με αυτο το σκυλί 9 μήνες,όλη μέρα μαζί και ανάθεμα να του εχω δώσει 5-6 φορές χτυπηματάκι στον πισινό !!!
φιλε ειχα golden 10 χρονια ολη μερα μαζι.δν ξερω αν το σκυλακι ειναι καθαροαιμο αλλα να εισαι σιγουρος οτι το καθαρο golden δν επιτρεπεται η παραμικρη υποψια επιθετικοτητας.ειναι πραγματικα αρνι με κοστουμι σκυλου.να σου πω ενηλικος ο σκυλος αλλα κ οταν ηταν κουταβι την ωρα που ετρωγε εβαζα φιλους που δν τους ειχε δει ποτε να του περνουν το φαι μεσα απο το στομα κ ουτε αχνα ο σκυλος.ανοιγε το στομα κ ουτε κατα διανοια να γρυλισει ποσο μαλλον να δαγκωσει.10 χρονια δν ειχα δει το σκυλο ποτε να βγαλει δοντια ουτε καν σαν κουταβι για παιχνιδι.δν ξερω αν βοηθησα αλλα τετοια συμπεριφορα για αυθεντικο σκυλο δν δικαιολογειται...
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Aν θέλετε πράγματι να με βοηθήσετε με το θεμα νομιζω πως πρέπει να επικεντρωθούμε σε κατι άλλο και οχι στο να εχει γίνει επιθετικός εξαιτιας μου.... Πριν τον προσεγγίσω εγω προσπάθησε η μάνα μου οπου ειχε το ίδιο αποτέλεσμα!! η οποια δεν εχει καμία σχεση με την εκπαίδευση του ισα ισα ειναι πιο ελαστική απο εμενα! μηπως εχει να κανει με την εφηβεία και το οτι έτρωγε κατι που του άρεζε πολυ?? μπορει να θεωρείτε οτι αποφεύγω το πραγματικό πρόβλημα και το μερίδιο της ευθύνης μου αλλα ειμαι σίγουρος οτι δεν εχει να κανει με βια που δέχτηκε ειμαι με αυτο το σκυλί 9 μήνες,όλη μέρα μαζί και ανάθεμα να του εχω δώσει 5-6 φορές χτυπηματάκι στον πισινό !!!
Δεν είναι φυσιολογικό να σου γρυλίζει ο σκύλος σου όσο κι αν του αρέσει αυτό με το οποίο ασχολείται.
 




vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Και για αυτον ακριβώς τον λογο μπήκα και έγραψα εδω!
To post μου αναφέρεται στην ερώτηση που έκανες (το quote του ποστ μου #53) " μηπως εχει να κανει με την εφηβεία και το οτι έτρωγε κατι που του άρεζε πολυ?? "

Ο σκύλος δε γεννήθηκε επιθετικός, με κάποιον τρόπο αποφάσισε να αγριέψει και κανείς άλλος δεν είναι σε θέση να τον γνωρίζει αυτόν τον τρόπο εκτός απο εσένα που τον ζεις καθημερινά. Λοιπόν το σκυλί έκανε ένα γρου και είδε ότι τον παίρνει οπότε συνέχισε. Για να φτάσει να γρυλίσει όμως στο αφεντικό του σημαίνει ότι κάτι είχε προηγηθεί.

Η συμπεριφορά του σκύλου καθορίζεται απο πολλούς παράγοντες τους οποίους εσύ, σαν ιδιοκτήτης, θα πρέπει να ελέγχεις. Με τα στοιχεία που παρουσιάζεις ο μόνος λόγος για τον οποίο το σκυλί θα μπορούσε να γυρίσει να σου γρυλίσει είναι γιατί είχες ασκήσει πριν βία πάνω του και πιθανόν να το έκανε για να μη το πονέσεις. Αν υπάρχουν άλλα, προηγούμενα περιστατικά που πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά του κούταβου καλό θα ήταν να τα αναφέρεις για να μπορέσει να απαντηθεί και η απάντησή σου.

Σε κάθε περίπτωση, εσύ είσαι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά του σκύλου σου όπως εγώ είμαι για τη συμπεριφορά του δικού μου. Είτε είναι καλή είτε κακή.

Καλημέρα!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
vas...κάποιοι σκύλοι...γεννιούνται και επιθετικοί. Αν και έψαχνα να βρω μια πιο κατάλληλη λέξη από το "επιθετικοί", πιο ήπια, αλλά δεν μου έρχεται. Δεν είναι ο κανόνας, αλλά γονίδια είναι αυτά. Οταν δεν ξέρεις από που προέρχεται ο σκύλος, υπάρχει πάντα η πιθανότητα, την συμπεριφορά του απλώς να την κουβαλάει. Να μην είναι επίκτητη. Και τότε, εκτός που πρέπει να το διαγνώσεις πριν...ακόμη εκδηλωθεί, η "θεραπεία" είναι απείρως δυσκολότερη.

Σε κάθε περίπτωση, εσύ είσαι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά του σκύλου σου όπως εγώ είμαι για τη συμπεριφορά του δικού μου. Είτε είναι καλή είτε κακή.
Οπότε...σύμφωνα με την παραπάνω άποψή μου, κι αυτό για μένα, δεν ισχύει πάντα.
 
Last edited:


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
mareco, σεβαστά αυτά που λες και δε μπορώ να πω ότι διαφωνώ, απλώς για μένα το γρύλισμα στο αφεντικό δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά και εφόσον έγινε θα πρέπει ο θεματοθέτης να το αντιμετωπίσει άμεσα γιατί είναι μεγάλο σκυλί, δεν είναι παίξε γέλασε. Γνωρίζω πως κάποια σκυλία είναι πιο δεκτικά απο τη φύση του και κάποια άλλα όχι και, όπως είπες σε προηγούμενο ποστ η ίδια, αφού μιλάμε για ημίαιμο δε μπορούμε να γνωρίζουμε.

Τέλος, πιστεύω ότι μέσω της εκπαίδευσης μπορούν να γίνουν πολλά. Προσωπικά είδα και βλέπω ακόμα αλλαγές στον σκύλο μου που δεν πίστευα ποτέ πως θα έβλεπα, άρα και η δουλειά που κάνει κάποιος με τον σκύλο του φαίνεται στη συμπεριφορά του.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Με τα στοιχεία που παρουσιάζεις ο μόνος λόγος για τον οποίο το σκυλί θα μπορούσε να γυρίσει να σου γρυλίσει είναι γιατί είχες ασκήσει πριν βία πάνω του και πιθανόν να το έκανε για να μη το πονέσεις. Αν υπάρχουν άλλα, προηγούμενα περιστατικά που πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά του κούταβου καλό θα ήταν να τα αναφέρεις για να μπορέσει να απαντηθεί και η απάντησή σου.
....μπορει να ειναι απλα ενα "μεγαλο κουταβι" που δεν του εχουνε ποτε στερησει αυτο που το εξιταρει, κοινως δεν εχει ορια κ νομιζει οτι αυτο κανει κουμαντο!
Τοσο απλα.
Επισης εφηβος σκυλος+πρωι (μη εκτονωμενη ενεργεια)+εξιταρισμενος(ισως επειδη πρωτη φορα βρηκε κατι τοσο "ενδιαφερον") + αισθηση οτι "απελειται" (θα χασει αυτο που λατρευει) = εκρηκτικος συνδιασμος/ακραια συμπεριφορα.

Συμφωνω απολυτα στο οτι εφ'οσων εμφανισε αυτη τη συμπεριφορα θελει δουλεια.
Διαφωνω καθετα στο οτι ειναι "επιθετικος/επικυνδυνος" γενικα.
Θελει ορια, κ δουλεια, να μαθει οτι "δεν του περναει".....

Υ.Γ. Για να μην βιαστειτε, αν το κανει ξανα η συνεχεια, τοτε μιλαμε για αλλο εργο......
 


Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Τα διάβασα όλα! Καθαρόαιμα ή ημίαιμα,επιθετική συμπεριφορά κτητικότητας,μπάτσα σαν χάδι,λυμένο ή δεμένο κλπ.
Οπως μου έλεγε καί ένας φίλος, πραγματικά "δάσκαλος",δεν υπάρχουν σκυλιά καθαρόαιμα καί ημίαιμα! Ολα είναι ημίαιμα!! Και η παλαιότερη υπάρχουσα αναπαραγόμενη μέχρι σήμερα ράτσα,είναι από ποικίλες διασταυρώσεις.Αρα ημίαιμα! Ολα έχουν standart χαρακτήρα καί συμπεριφορά,πάντα με ατομικές παρεκλίσεις. Στα λεγόμενα καθαρόαιμα,αυτά δηλαδή που βγαίνουν σαν από καλούπι, την γνωρίζουμε σε μεγάλο βαθμό εκ των προτέρων. Στα ημίαιμα την γνωρίζουμε σε λίγους μήνες καί δεν αλλάζει. Σκύλος-αρνί δεν υπάρχει. Ολα,ασχέτως με το DNA τους,αντιδρούν πολλές φορές,ανάλογα με τα στιγμιαία ερεθίσματα καί την συμπεριφορά, που δέχονται. Καθόλου παράξενο που ένας καθ' ομολογίαν ήρεμος σκύλος,γρύλισε ή έδειξε επιθετικότητα,σε κάποια κίνηση μας. Καθόλου παράξενο,έναν σκύλο που τον έχουμε στρατιώτη καί τον λύνουμε χρόνια στην βόλτα,να μας "την κάνει",είτε ράτσας,είτε ημίαιμος. Διαφορετικά δέχεται το χαστούκι κάθε ένας. Τις ιδιαιτερότητες τους αυτές,πρέπει εμείς με το "μυαλό" μας να προβλέπουμε,να αξιολογούμε καί να αντιμετωπίζουμε.
Ενα από τα σκυλιά μου,την πρώτη φορά που του έδωσα κόκαλο βρασμένο,μόνο που πήγα να περάσω δίπλα του,γρύλισε καί ήταν έτοιμος να μου επιτεθεί. Δεν τον χτύπησα φυσικά,για να δείξω ποιός έχει το πάνω χέρι,αδιαφόρησα.Το έκανε ξανά σε λίγες ημέρες καί ξανά. Εγώ το ίδιο. Σήμερα,πηγαίνω με ευκολία καί προσποιούμαι ότι θα του το πάρω καί με αφήνει. Συμπέρασμα,δεν θέλει κόπο καί τιμωρία,θέλει τρόπο καί υπομονή.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Ολα,ασχέτως με το DNA τους,αντιδρούν πολλές φορές,ανάλογα με τα στιγμιαία ερεθίσματα καί την συμπεριφορά, που δέχονται.
Αντίδραση είναι επίσης, να αφήσει αμέσως το αντικείμενο του πόθου του υπακούοντας στην εντολή. Να απομακρυνθεί, να σκύψει το κεφάλι στο μάλωμα του ανθρώπου του, να πάει στην θέση του, στην σιγουριά του, να κουνήσει την ουρά του χαρωπά ή και με εκνευρισμό και ένα σωρό άλλα. Αν αυτά εννοείς, λέγοντας "αντίδραση", ναι θα συμφωνήσω. Γιατί σκυλιά, που είναι από την φύση τους "αρνιά=υποτακτικά" δεν θα αντιδράσουν με επίθεση, ακόμη κι αν τα βασανίζεις.