Πρόβλημα ύπνου!!!!!

Swiftakias7

Member
5 Νοεμβρίου 2016
7
0
32
καλησπερα παιδιά!!!!
Είμαι κάτοχος ενός Doberman 11 μηνών και έχω βρει άσχημα τον μπελά μου!
Πριν πάρω τον μικρό rocky ενημερώθηκα για τη φυλή ότι θέλει πολύ ασχολία γιατί έχουν ενέργεια μέσα τους....
Ο φίλος μας όμως παρά έχει....
Δουλεύω βραδινές ώρες από το απόγευμα μέχρι το πρωί , όποτε όταν σχολάω στις 5 τα ξημερώματα τον βγάζω βόλτα μέχρι τς 7 να κάνει την ανάγκη του και να τρέξει στο πάρκο!!!
Όταν γυρνάμε σπίτι εγώ είμαι κομμάτια αλλά ο rocky δεν με αφήνει να κοιμηθώ ...
μου δαγκώνει τα χέρια και τα πόδια , τρώει τα ρούχα που θα βρει και τα σκεπάσματα....
Δεν ξέρω πως να το χειριστώ...
τώρα έχουμε ξεκινήσει και μαθήματα βασικής υπακοής !!!!
Κάποια ιδέα;

Miniature Schnauzer

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
429
619
καλησπερα παιδιά!!!!
Είμαι κάτοχος ενός Doberman 11 μηνών και έχω βρει άσχημα τον μπελά μου!
Πριν πάρω τον μικρό rocky ενημερώθηκα για τη φυλή ότι θέλει πολύ ασχολία γιατί έχουν ενέργεια μέσα τους....
Ο φίλος μας όμως παρά έχει....
Δουλεύω βραδινές ώρες από το απόγευμα μέχρι το πρωί , όποτε όταν σχολάω στις 5 τα ξημερώματα τον βγάζω βόλτα μέχρι τς 7 να κάνει την ανάγκη του και να τρέξει στο πάρκο!!!
Όταν γυρνάμε σπίτι εγώ είμαι κομμάτια αλλά ο rocky δεν με αφήνει να κοιμηθώ ...
μου δαγκώνει τα χέρια και τα πόδια , τρώει τα ρούχα που θα βρει και τα σκεπάσματα....
Δεν ξέρω πως να το χειριστώ...
τώρα έχουμε ξεκινήσει και μαθήματα βασικής υπακοής !!!!
Κάποια ιδέα;
Να το συζητήσεις με τον εκτροφέα σου

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Τίποτα δεν παρά έχει το κουτάβι σου. Απολύτως φυσιολογικό είναι.
Εσύ τα είχες λάθος στο μυαλό σου όταν πήρες σκυλί. Αφού το πρόγραμμα σου είναι να λείπεις τόσες ώρες συνεχόμενες, τι περιμένεις να κάνει το κουτάβι όταν σε βλέπει μετά από 12 ώρες πχ;
Η ιδέα είναι να κάνεις υπομονή σχετικά με τη νέα τάξη πραγμάτων στην ζωή σου κ να ασχολείσαι με τον σκύλο όσο περισσότερο μπορείς τις ώρες που δεν είσαι στην δουλειά για να του καταναλώσεις όση περισσότερη ενέργεια γίνεται .
Η εκπαίδευση και η ενηλικίωση του θα βοηθήσουν λίγο την κατάσταση, αλλά όπως και να χει για σκύλο μιλάμε, που θέλει να ασχολείσαι μαζί του.
Πρακτικά (και κυνικά)είτε αλλάζεις δουλειά, είτε αποδέχεσαι την κατάσταση (τις ζημιές, την κούραση σου από την αϋπνία κτλ) , είτε δίνεις τον σκύλο σε κάποιον που δεν έχει τόσο δύσκολο πρόγραμμα.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Εγω που εχω Rott 4 μηνων (που δεν εχουν οση ενεργεια εχουν τα Dob) για να κοιμηθω ενα καλο 7 ωρο πρεπει να την εχω εξω 2,5-3 ωρες καθε ημερα και οταν μεγαλωσει και αλλο αυτο θα γινει 4 ωρο συνολο σιγουρα. Θελει περισσοτερη εκτονωση.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Δεν πιστευω οτι ειναι θεμα εκτονωσης μονο...θεωρώ οτι παιζει ρολο κ ο κύκλος της μερας...δηλαδη εσυ λειπεις ολο το βραδυ...λογικα το σκυλι κοιμαται....τη μερα πως να ξανακοιμηθει;;;κ τα σκυλια αντιλαμβάνονται μερα-νυχτα κ έχουν κ αυτά το "ρολοι" τους...
@Asmodeus το ξεθεωνεις το κουταβι...μειωσε κατα πολυ το χρονο της βολτας....η ενεργεια του φαινεται αστειρευτη αλλα καταπονειται κ δεν πρέπει...

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Δεν ειναι σε 1 βολτα αυτο , τη βγαζω 1 ωρα περιπου το πρωι περπατημα και περιπου 1,5 ωρα το βραδυ περπατημα και να παιξει με τα υπολοιπα σκυλια. Οι 2 βολτες εχουν ενα κενο μεταξυ τους περιπου 12 ωρες.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Δεν ειναι σε 1 βολτα αυτο , τη βγαζω 1 ωρα περιπου το πρωι περπατημα και περιπου 1,5 ωρα το βραδυ περπατημα και να παιξει με τα υπολοιπα σκυλια. Οι 2 βολτες εχουν ενα κενο μεταξυ τους περιπου 12 ωρες.
Κ παλι πολυ ειναι για 4 μηνων μια ωρα βολτα...θελει πολλες μικρες...το πολυ εικοσαλεπτο...το καις το μωρο κ ειναι κακο μυιοσκελετικα....

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Το πολλες και μικρες για καποιον που εργαζετε δεν ειναι εφικτο οπως καταλαβαινεις. Εικοσαλεπτο δεν ειναι βολτα ειναι κοροιδια μεχρι να βγεις να κανεις 50 μετρα ξαναγυρνας τελως παντων εγω αυτο μπορω αυτο κανω.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Το πολλες και μικρες για καποιον που εργαζετε δεν ειναι εφικτο οπως καταλαβαινεις. Εικοσαλεπτο δεν ειναι βολτα ειναι κοροιδια μεχρι να βγεις να κανεις 50 μετρα ξαναγυρνας τελως παντων εγω αυτο μπορω αυτο κανω.
Φυσικα το καταλαβαινω κ εγω εργαζομενη με κουταβι ημουν, ξερω τις δυσκολίες...ξερω κ το τι πρεπει σε κάθε ηλικια ομως για το καλο του κουταβιού...
Εγω ενημερωσα, ως όφειλα..εσυ κανεις οτι νομιζεις...

Swiftakias7

Member
5 Νοεμβρίου 2016
7
0
32
Σίγουρα είναι πολλές οι ώρες που λείπω . Αλλά παρόλη την κούραση μετά τη δουλειά τον βγάζω 1-1:30 ώρα βόλτα σε αλάνα και τρέχει αλλά τπτ.... με τ π γυρίσει σπίτι αρχίζει τρώει τον καναπέ τς πόρτες και τα χέρια μου!!!!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αν υποθέσω ότι παίζεις με τον σκύλο μέσα στο σπίτι - πιθανά προσπαθώντας να αναπληρώσεις τις έξτρα βόλτες που θα ήθελες να πηγαίνετε ή να αυξήσεις την εκτόνωσή του - θα πέσω μέσα;

Αν ναι, προτείνω να αφαιρέσεις μπαλάκια, ταγκ, πάλη αλλά και ενθουσιασμό (του τύπου "που είναι το αγόρι μου" κλπ) από το περιβάλλον του σπιτιού. Μέσα στο σπίτι ασχολήσου με την άσκηση του μυαλού του. Αν δεν το κάνεις ήδη, βάλε ένα κάτσε-μείνε πριν από κάθε γεύμα, μεζέ, μασουλητήρι αλλά και άνοιγμα πόρτας για βόλτα. Μάθε του και κανένα τρικ, ακόμα και αν φαίνεται παντελώς άχρηστο.

Διάλεξε πού θέλεις να κοιμάται (κρεβάτι, crate, δωμάτιο) και κάνε του ασκήσεις μέχρι λατρέψει τον χώρο του και να πηγαίνει πρόθυμα μόνος του ή έστω με την πρώτη φορά που θα του το πεις.

Αν θέλεις να μπορείς να παίζεις μαζί του και σε εσωτερικό χώρο εκτός της βόλτας, διάλεξε έναν χώρο που δεν θα είναι κοινός με τον χώρο που κινείστε και ζείτε μαζί μέσα στην ημέρα (πχ αυλή, είσοδος, διάδρομος, άλλο δωμάτιο). Δείξε τον ενθουσιασμό σου την ώρα του παιχνιδιού και όχι πηγαίνοντας προς τον χώρο του παιχνιδιού.

Μάθε τον κοινώς ότι υπάρχει on-off και το off είναι για μέσα στο σπίτι. Και με αυτό το σχέδιο στο μυαλό σου προσπάθησε να βάλεις και στον εαυτό σου το αντίστοιχο on-off. Δεν σημαίνει ότι θα κόψεις κάθε αυθορμητισμό για το υπόλοιπο της κοινής σας ζωής επειδή έχεις έναν σκύλο με ενέργεια, αλλά θα χρειαστεί να εξασκηθείτε και οι δύο σε αυτό μέχρι να γίνει συνήθεια.

Τα παραπάνω δεν αναιρούν ότι καλό είναι να προσφέρουμε όση εκτόνωση είναι πραγματικά απαραίτητη. Υπάρχουν όμως και σκυλιά που μοιάζουν να μην τους φτάνει ποτέ η εκτόνωση, που θα φέρονταν έτσι ακόμα και με 5 βόλτες την ημέρα αν δεν έχουν μάθει ότι υπάρχει και off. Στην πραγματικότητα ακόμα και η ίδια η βόλτα αν είναι μεγάλη σε διάρκεια και ένταση μπορεί να τους προκαλέσει ακόμα περισσότερη ένταση.