Πρόληψη εξωπαρασίτων


Panos895

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2021
49
4
21
Καλημέρα στα μέλη. Με αφορμή ότι αρχίζει η έντονη περίοδος για τα εξωπαράσιτα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις που προέκυψαν μέσω της προσπάθειάς μου για να εξασφαλίσω την βέλτιστη προστασία για τον σκύλο μου για τα εξωπαράσιτα και ειδικά για την σκνίπα που όλοι ξέρουμε ότι μπορεί να μεταφέρει αυτή την πολύ βλαβερή αρρώστια.
1) Διάβασα ότι οι σκνίπες συνήθως τσιμπούν τα μέρη του σκύλου που δεν έχουν τρίχωμα ( κοιλιά -πέλματα). Πώς λοιπόν μπορούν τα σκευάσματα (κολάρα και αμπούλες ) να καλύπτουν τα πέλματα υπό την έννοια οτι ακόμα και αν φτάνει εκεί τι φάρμακο με το τρεξιμο του σκύλου χάνεται και έτσι όταν σκύλος είναι ξαπλωμένος και κοιμάται είναι απροστάτευτος σε αυτά τα μέρη.

2) Καλώς η Κακώς μετά από δική μου έρευνα και γνώμη του κτηνιάτρου αγόρασα κολάρο με δελταμεθρίνη (prevendog ίδια ουσια με scalibor απλά το πήρα επειδή μου φάνηκε πιο ωραίο οπτικά ) και όχι το ακριβότερο με δύο άλλα φάρμακα επειδή μου είπε ότι για τη σκνίπα είναι καλύτερο το scalibor kai prevendog . Διαβάζοντας τις οδηγίες γράφει ξεκάθαρα ΝΑ ΜΗΝ χρησιμοποιείται παρέα με άλλα εξωπαρασιτοκτόνα . Όπως όμως κάνουν πολλοί ιδιοκτήτες συνδυάζουν το κολλάρο μαζί με αμπούλα. Συνδυάζουν δηλαδή διαφορετικά φάρμακα που δεν έχουν μελετηθεί μεταξύ τους το πως λειτουργούν και επιδρούν . Δέν ξέρω ( και κανείς δεν ξέρει γιατί αν γνωρίζω καλά δεν έχουν γίνει σχετικές μελέτες ) αν συνδυάζοντας τόσες ουσίες ( φυτοφάρμακα ) επιτυγχάνεται μεγαλύτερη προστασία όπως λογικά γίνεται ΑΛΛΑ για να αναγραφει ο κατασκευαστής ΝΑ ΜΗΝ χρησιμοποιείται παρέα με άλλα εξωπαρασιτοκτόνα σίγουρα θα έχει σοβαρό λόγο. Και από πλευράς κέρδους θα τον σύμφερε να μην το γράφει για να πουλάει σαν εταιρία και αμπούλες.

Αυτές είναι κάποιες σκέψεις μου δεν ξέρω αν είναι σωστές η λανθασμένες απλά της παραθέτω στο foroum για σκέψη
 


Ηρώ

New Member
18 Μαϊου 2022
1
0
45
Άρα καλό θα ήταν δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε ή το κολάρο ή την αμπούλα ; Σήμερα συγκεκριμένα πήγα να πάρω αμπούλα και ρώτησα τον κτηνίατρο μου εάν μπορώ πλέον να βάλω στο 8 μηνών κουταβι κολάρο ή καλύτερα μόνο την αμπούλα . Η απάντηση του ήταν πως μόνο η αμπούλα δεν θα τον καλύψει . Να σημειώσω ότι ζω στην επαρχία όπου από δω και πέρα ,τσιμπούρια ,σκνίπες κτλ οργιάζουν …
Εγώ να δεχτώ αυτό που λέει ο κατασκευαστής ,αυτό αγόρασα άλλωστε απλά δεν άνοιξα ακόμα τη συσκευασία ώστε να διαβάσω τις οδηγίες . Η οδηγία από τον κτηνίατρο ήταν να βάλω αμπούλα ,να βγάλω το κολάρο να μείνει έξω από τη συσκευασία μια μέρα και την επόμενη να το βάλω στο ζώο . Η αλήθεια είναι πως προβληματίστηκα για το αν πρέπει να του το βάλω..
 


glf

Member
13 Μαϊου 2021
20
19
Κοζάνη
Και εγώ με το prevendog για κολάρο, η οδηγία του κτηνίατρου είναι να βάζουμε και την αμπούλα.
 


Panos895

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2021
49
4
21
Και εγώ με το prevendog για κολάρο, η οδηγία του κτηνίατρου είναι να βάζουμε και την αμπούλα.
Από το επίσημο σαιτ της εταιρείας. Και τώρα το ερώτημα είναι ακούμε τον κτηνίατρο η την εταιρεία? Το πολύ πολύ να πάρω ένα τηλ την εταιρεία να ρωτήσω.
Screenshot_20220519-223732_Chrome.jpg
 
Last edited: