Πρόληψη κατά ΕΝΔΟπαρασίτων

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Έκανα μια αναζήτηση στο φόρουμ αλλά έχω ελαφρώς μπερδευτεί διότι δεν πρέπει να κυκλοφορούν τα ίδια φάρμακα για πρόληψη ενδοπαρασίτων παντού. Εσείς ποιο προτιμάτε για τα σκυλιά σας? Το Drontal Plus νομίζω το είχατε βρει καλύτερο από τα άλλα? Δεν το έχω δει να πολυκυκλοφορεί εδώ και χρησιμοποιώ γενικά Interceptor διότι αυτό δίνανε όλοι στο Μουφ. Νομίζω κάποιος είχε κάποτε αναφέρει ένα φάρμακο που θεωρούνταν το καλύτερο. Είναι και το Heartgard εδώ, αλλά μερικοί Αυστραλέζοι είναι αλλεργικοί σ' αυτό μου είπε κάποιος. Μ' ενδιαφέρει το φάρμακο να είναι πρωτίστως για heartworms και μετά για τα υπόλοιπα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Νομιζω εγω του δινω το Milbemax!Αυτο μου εδωσε ο κτηνιατρος για χαπακι!

Αν δεν κανω λαθος ειναι για ενδοπαρασιτα!

Υ.Γ.: Με γεια το νεο ονομα!:D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ααα πολυ ωραια!

Δεν την ηξερα την 2η ιδιοτητα του!

Τα παντα ολα για το Αδαμακι!:D

Οσον αφορα το Drontal Plus προσωπικα το εχω ακουσει απο πολλους ιδιοκτητες να το δινουν στα σκυλια τους!Δεν ξερω τωρα τι παιζει εκει σε σας Σαρα!

Το Drontal που αναφερεις παντως ειναι πολυ καλο!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Έκανα μια αναζήτηση στο φόρουμ αλλά έχω ελαφρώς μπερδευτεί διότι δεν πρέπει να κυκλοφορούν τα ίδια φάρμακα για πρόληψη ενδοπαρασίτων παντού. Εσείς ποιο προτιμάτε για τα σκυλιά σας? Το Drontal Plus νομίζω το είχατε βρει καλύτερο από τα άλλα? Δεν το έχω δει να πολυκυκλοφορεί εδώ και χρησιμοποιώ γενικά Interceptor διότι αυτό δίνανε όλοι στο Μουφ. Νομίζω κάποιος είχε κάποτε αναφέρει ένα φάρμακο που θεωρούνταν το καλύτερο. Είναι και το Heartgard εδώ, αλλά μερικοί Αυστραλέζοι είναι αλλεργικοί σ' αυτό μου είπε κάποιος. Μ' ενδιαφέρει το φάρμακο να είναι πρωτίστως για heartworms και μετά για τα υπόλοιπα.
Χωρίς να είμαι σίγουρη..μπορεί και να λέω βλακείες...αλλά νομιζω ότι για το παράσιτο της καρδιάς...υπάρχει ξεχωριστό φάρμακο...πρόληψης.
Το Drontal δεν νομίζω ότι κάνει για heartworm prevention.
Το Heartgard το ξέρω...και από όσο γνωρίζω υπάρχει και μία αλοιφή..(δεν θυμάμαι το όνομα).
Αυτό που ξέρω ότι είναι καλό έιναι το ML, Αλλά μόνο γιατρος μπορέι να στο πει αυτό γιατί όντως σε κάποια σκυλιά κάποια heartworms φαρμακα προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις...

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Παιδια αλλο το drontal που δινουμε ανα 3 μηνες για αποπαρασιτωση και αλλο για το σκουληκι της καρδιας που δινουμε interceptor. Για το σκουληκι της καρδιας υπαρχει και ενεσιμο φαρμακο που κραταει νομιζω 1 χρονο. Εγω παντως δινω drontal καθε τρεις μηνες και interceptor ανα μηνα απο μαρτιο εως οκτωβριο

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παιδια αλλο το drontal που δινουμε ανα 3 μηνες για αποπαρασιτωση και αλλο για το σκουληκι της καρδιας που δινουμε interceptor. Για το σκουληκι της καρδιας υπαρχει και ενεσιμο φαρμακο που κραταει νομιζω 1 χρονο. Εγω παντως δινω drontal καθε τρεις μηνες και interceptor ανα μηνα απο μαρτιο εως οκτωβριο
Kαι το drontal, και το milbemax, και το interceptor είναι για (ενδο)αποπαρασίτωση. Το milbemax και το interceptor καλύπτουν ΚΑΙ για το σκουλίκι της καρδιάς εκτός των άλλων. Το milbemax περιέχει σε σχέση με το interceptor μια ενεργή ουσία παραπάνω (praziquantel εκτος απο milbemycin που έχουν και τα δυο) και ως εκ τούτου είναι λίγο πιο γενικό.

Για αλλεργίες δεν έχω ακούσει, αλλά σε κάθε περίπτωση οταν δίνεται milbemax ή interceptor πρεπει να τσεκάρεται αν ο σκυλος έχει ηδη το σκουλίκι της καρδιάς, γιατι αν το έχει μπορει να του κάνει κακό η απότομη αποπαρασίτωση.

Προσωπικά, δίνω milbemax για να είναι καλυμμένος για οσο το δυνατον περισσότερα σκουλικια.

Επίσης, βρίσκω υπερβολικό να δίνει κανείς και interceptor ΚΑΙ drontal ταυτόχρονα....

Ρωτήστε τον κτηνίατρο σας πριν κάνετε οτιδήποτε!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ναι βρε παιδια αλλο ειναι το Drontal και αλλο το Milbemax!Το Milbemax συμπεριλαμβανει και το σκουληκι της καρδιας!

Αυτο λεμε!

Η Σαρα ρωταει αν υπαρχει αλλο εκτος απο αυτο που δινει!

Παμε παρακατω...απαντηστε σε αυτο που ρωταει η Σαρα!

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Kαι το drontal, και το milbemax, και το interceptor είναι για (ενδο)αποπαρασίτωση. Το milbemax και το interceptor καλύπτουν ΚΑΙ για το σκουλίκι της καρδιάς εκτός των άλλων. Το milbemax περιέχει σε σχέση με το interceptor μια ενεργή ουσία παραπάνω (praziquantel εκτος απο milbemycin που έχουν και τα δυο) και ως εκ τούτου είναι λίγο πιο γενικό.

Για αλλεργίες δεν έχω ακούσει, αλλά σε κάθε περίπτωση οταν δίνεται milbemax ή interceptor πρεπει να τσεκάρεται αν ο σκυλος έχει ηδη το σκουλίκι της καρδιάς, γιατι αν το έχει μπορει να του κάνει κακό η απότομη αποπαρασίτωση.

Προσωπικά, δίνω milbemax για να είναι καλυμμένος για οσο το δυνατον περισσότερα σκουλικια.

Ρωτήστε τον κτηνίατρο σας πριν κάνετε οτιδήποτε!
Και γω απο κτηνιατρο τα ακολουθω τα παραπανω. Ναι παντα για ενδοαποπαρασιτωση μιλαμε. Εγω δινω καθε 3 μηνες drontal και για το σκουληκι της καρδιας απο μαρτιο εως οκτωβριο μια φορα το μηνα interceptor φυσικα οι δοσολογιες αναλογα με τα κιλα του καθε σκυλου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος ως τωρα. Οπως προειπα υπαρχει φαρμακο και σε ενεσιμη μορφη για το σκουληκι της καρδιας.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, απαντάτε. Ο λόγος που ρωτάω είναι η ενημέρωσή μου. Interceptor συνεχίζω να του δίνω φανατικά κάθε μήνα όπως είπε η κτηνίατρος αν και θα ξέρουμε σίγουρα το Φεβρουάριο αν το Μουφ έπιασε σκουλήκι της καρδιάς. Θυμάστε ίσως το φιάσκο της φάρμας όταν έλειπα το καλοκαίρι. Οι γιατροί του (είδε τρεις) είπανε ότι θα μπορούμε να ξέρουμε μόνο στις 1 Φεβρουαρίου σίγουρα αν έπιασε τίποτα αφού του στέρησαν μάλλον το Interceptor ίσως και τρεις μήνες. Τον είχα στείλει σε δυο διαφορετικές φάσεις που συμπεριλάμβαναν τις μέρες που έπεφτε να του δώσουν Interceptor. Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι δεν του βάλανε το Frontline Plus και ότι γενικά εγκαταλείφθηκε γι' αυτό έπιασε όλα τα σκουλήκια που είχε όταν γύρισα. Αν έχει πιάσει και σκουλήκια καρδιάς χ*στηκε η φοράδα στ' αλώνι...

Ρωτούσα όμως και γιατί στέλνω χριστουγεννιάτικο πακέτο σε ελληνικό καταφύγιο και θέλω να ξέρω τι κυκλοφορεί συνήθως στην Ελλάδα. Ένα από τα προβλήματα που έχω είναι ότι δεν μπορώ να αποκτήσω όλα τα φάρμακα που μπορεί να με ενδιαφέρουν διότι εδώ δίνονται αποκλειστικά με συνταγή γιατρού και μόνο εάν έχει δει ο κτηνίατρος το σκύλο.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Όχι, απαντάτε. Ο λόγος που ρωτάω είναι η ενημέρωσή μου. Interceptor συνεχίζω να του δίνω φανατικά κάθε μήνα όπως είπε η κτηνίατρος αν και θα ξέρουμε σίγουρα το Φεβρουάριο αν το Μουφ έπιασε σκουλήκι της καρδιάς. Θυμάστε ίσως το φιάσκο της φάρμας όταν έλειπα το καλοκαίρι. Οι γιατροί του (είδε τρεις) είπανε ότι θα μπορούμε να ξέρουμε μόνο στις 1 Φεβρουαρίου σίγουρα αν έπιασε τίποτα αφού του στέρησαν μάλλον το Interceptor ίσως και τρεις μήνες. Τον είχα στείλει σε δυο διαφορετικές φάσεις που συμπεριλάμβαναν τις μέρες που έπεφτε να του δώσουν Interceptor. Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι δεν του βάλανε το Frontline Plus και ότι γενικά εγκαταλείφθηκε γι' αυτό έπιασε όλα τα σκουλήκια που είχε όταν γύρισα. Αν έχει πιάσει και σκουλήκια καρδιάς χ*στηκε η φοράδα στ' αλώνι...

Ρωτούσα όμως και γιατί στέλνω χριστουγεννιάτικο πακέτο σε ελληνικό καταφύγιο και θέλω να ξέρω τι κυκλοφορεί συνήθως στην Ελλάδα. Ένα από τα προβλήματα που έχω είναι ότι δεν μπορώ να αποκτήσω όλα τα φάρμακα που μπορεί να με ενδιαφέρουν διότι εδώ δίνονται αποκλειστικά με συνταγή γιατρού και μόνο εάν έχει δει ο κτηνίατρος το σκύλο.
Αν μπορουμε να σε βοηθησουμε για τιποτα απο εδω στην ελαδα ζητα οτι θες εγω προσφερομαι να σε βοηθησω σε οτι θελεις

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κοίτα, στα καταφύγια συνήθως δίνουν drontal, ειδικά στα νότια που δεν τίθεται θέμα σκουλικιού καρδιάς. Μπορείς πάντως να συνεννοηθείς με κάποιο πετσοπ εδώ να τους πληρώσεις και να στειλουν εκείνοι ότι φάρμακα θέλεις στο καταφύγιο.

raul_vet

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2009
55
0
Patras city
Με μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα είδα ότι το Drontal κυκλoφορεί στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με το Milbemax.

Και το Drontal και το Interceptor είναι πολύ καλά ευρέος φάσματος αντιπαρασιτικά για ενδοπαράσιτα, απλά το Interceptor πιάνει και τη Dirofilaria imitis.

Σημείωση για τους Έλληνες φίλους: η χορήγηση του Milbemax σαν πρόληψη της Dirofilaria πρέπει να γίνεται κάθε μήνα από Απρίλιο έως και Οκτώβριο, αλλιώς δεν έχει αποτέλεσμα.

Πόσοι από εσάς που δίνετε αντιπαρασιτικό για Dirofilaria,κάνετε εξέταση αίματος μια φορά το χρόνο για να δείτε μην έχει κολλήσει ο σκύλος σας;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ κάνω εξετάσεις μια φορά το χρόνο και είναι υποχρεωτικές. Νομίζω ότι το Milbemax απαγορευόταν στην Αμερική κάποιον καιρό και κυκλοφορεί μόνο στον Καναδά.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Σημείωση για τους Έλληνες φίλους: η χορήγηση του Milbemax σαν πρόληψη της Dirofilaria πρέπει να γίνεται κάθε μήνα από Απρίλιο έως και Οκτώβριο, αλλιώς δεν έχει αποτέλεσμα.

Πόσοι από εσάς που δίνετε αντιπαρασιτικό για Dirofilaria,κάνετε εξέταση αίματος μια φορά το χρόνο για να δείτε μην έχει κολλήσει ο σκύλος σας;
2 αποριες.
Αν δινουμε ολον τον χρονο το Milbemax κανουμε κακο στον σκυλο?
Η εξεταση ποτε ειναι καλο να γινεται? Τις εχω ολες προγραμματισμενες για Δεκεμβρη.
Ευχαριστω προκαταβολικα.:)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εγω τωρα που ειναι 3,5 μηνων του εδωσα τωρα και θα του δινω καθε 3 μηνες μισο χαπακι Milbemax!

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
Εγω τωρα που ειναι 3,5 μηνων του εδωσα τωρα και θα του δινω καθε 3 μηνες μισο χαπακι Milbemax!
γιατί μισό?

για κουτάβια απο 1-5 kg είναι 1 χαπάκι και για 5-10kg είναι 2 χαπάκια (μιλάω για τα μικρά με περιεκτικότητα 2.5 mg milbemycin)​

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
γιατί μισό?

για κουτάβια απο 1-5 kg είναι 1 χαπάκι και για 5-10kg είναι 2 χαπάκια (μιλάω για τα μικρά με περιεκτικότητα 2.5 mg milbemycin)​
Αμαν με εβαλες σε υποψιες και πηρα τον κτηνιατρο!

Πριν λιγες μερες που πηγαμε του εδωσε ενα χαπακι αλλα επειδη τα εβγαλε μεσα στο αμαξι επειδη καναμε και το 3ο εμβολιο και αντιλυσσικο και κουνα κουνα το αμαξι του ρθαν πολλα:D!Και μου ειπε αστον λιγο να ηρεμησει και αυριο μεθαυριο του δινεις μισο και μετα κανονικα καθε 3 μηνες ενα ολοκληρο!Εχεις δικιο εγω δεν καταλαβα καλα!Αλλα αντ'αλλων δοσολογιες θα του 'δινα!Δε λες παλι καλα που διευκρινιστηκε:eek:!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και το Μουφ πάντως που έκανε καμιά δεκαριά εμβόλια μαζί πέρσυ μαζί με το τριετές αντιλυσσικό, έβγαλε τ' άντερά του μετά, οπότε έχε υπόψη σου ότι μπορεί να ξαναγίνει. Απλώς μην του δίνεις να πάρει κάτι σημαντικό μέχρι να συνέλθη.