Πρόληψη κατά ΕΝΔΟπαρασίτων

raul_vet

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2009
55
0
Patras city
2 αποριες.
Αν δινουμε ολον τον χρονο το Milbemax κανουμε κακο στον σκυλο?
Η εξεταση ποτε ειναι καλο να γινεται? Τις εχω ολες προγραμματισμενες για Δεκεμβρη.
Ευχαριστω προκαταβολικα.:)
Η εξέταση Διροφιλαρίασης βγαίνει θετική 6 με 7 μήνες μετά την προσβολή. Επίσης είναι βασικό να γίνεται εξέταση πρίν την έναρξη της χορήγησης αντι-μικροφιλαριακών φαρμάκων (όπως το Milbemax ανα μήνα). Με αυτά τα δεδομένα η καλύτερη εποχή είναι Μάρτη με Απρίλη. Για την χορήγηση του Milbemax ολο το χρόνο δεν έχω στοιχεία.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Η εξέταση Διροφιλαρίασης βγαίνει θετική 6 με 7 μήνες μετά την προσβολή. Επίσης είναι βασικό να γίνεται εξέταση πρίν την έναρξη της χορήγησης αντι-μικροφιλαριακών φαρμάκων (όπως το Milbemax ανα μήνα). Με αυτά τα δεδομένα η καλύτερη εποχή είναι Μάρτη με Απρίλη. Για την χορήγηση του Milbemax ολο το χρόνο δεν έχω στοιχεία.
Ευχαριστω.
:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σημείωση για τους Έλληνες φίλους: η χορήγηση του Milbemax σαν πρόληψη της Dirofilaria πρέπει να γίνεται κάθε μήνα από Απρίλιο έως και Οκτώβριο, αλλιώς δεν έχει αποτέλεσμα.

Πόσοι από εσάς που δίνετε αντιπαρασιτικό για Dirofilaria,κάνετε εξέταση αίματος μια φορά το χρόνο για να δείτε μην έχει κολλήσει ο σκύλος σας;
Raul_vet, ναι, ξέρω οτι στη βόρεια ελλάδα το δίνουν μηνιαίως το milbemax οπου υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος για διροφιλάρια.

Εγω προσωπικά, το δίνω τριμηνιαίως και χωρίς εξετάσεις, γιατι θεωρώ ότι είναι απίθανη περίπτωση να έχει κολλήσει ήδη διροφιλαρια (με δεδομένες τις συνθήκες ζωής του και τη γεωγραφική περιοχή) .

Πάντως και οι οδηγίες του φαρμάκου δεν συνιστούν εξετάσεις πριν απο τη χρήση εκτός αν ο σκύλος ζει ή έχει ταξιδέψει σε περιοχές οπου υπάρχει αυξημένη διροφιλάρια.

Πάντως ο σίγουρος τρόπος είναι αυτός που περιγράφει ο raul_vet.... :)

Last edited:

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Να ρωτήσω κάτι;;; Για τον εχινόκοκκο δίνουμε τίποτα??? Τον τελευταίο καιρό ακούω τους πάντες να μου λένε "έχεις σκύλο θα κολλήσεις εχινόκοκκο και θα πεθάνεις". (η αλήθεια είναι ότι έχω χ*στεί λιγουλάκι πάνω μου γιατί το ακκούω από παντού!)
Ο γιατρός του Ρούμπυ δεν του έδωσε ποτέ κανένα χάπι (μόνο όταν ήταν μωρό μωρό μία πάστα 1-2 φορές).
Μου είχε πει ότι δεν χρειάζεται αντιπαρασιτικά αν δεν έχει κάτι. Το θέμα είναι ότι εγώ ακούω συνέχεια για ένα χάπι που δίνουν κάθε 3 μήνες κι εγώ αυτό δεν το ξέρω!!!
βοήθεια κανείς για να πάω διαβασμένη την επόμενη φορά;

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
Ισχύει σ εμένα έδωσαν Milbenax ,κάθε 3-4 μήνες θα χορηγείται προληπτικά , κοιτάς αν τα κόπρανα της/του έχουν σκουλικάκια κυρίως ... δεν ξέρω αν πρέπει όπως και δήποτε να χορηγείται αλλά το θυμάμαι και από τα προηγούμενα σκυλιά μας

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο πρέπει να κάνεις αποπαρασιτωση, εκτός αν προτιμάς να κάνεις πρώτα εξετάσεις κοπράνων και να δίνεις χάπι μόνο όταν έχει παράσιτα

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Τα νιώθεις κ στην κοιλιά του σκύλου με το χέρι.Αλλά μάλλον δεν θέλεις να φτάσεις εκεί..

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
γμτ! -.-' 2 χρόνια σχεδόν γιατί δεν μου είπε τίποτα ο βλάκας όταν τον ρωτούσα αν πρέπει να παίρνει κάτι άλλο ο σκύλος για προστασία? γμτ! -.-'
ξενέρωσα!
Το άκουσα τυχαία αυτό για το χάπι!
πφφ! άντε να δω τι θα κάνω :(

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
καλά μην αγχώνεσαι αφού δεν έχεις παρατηρήσει κάτι δε θα έχει πρόβλημα αλλά προληπτικά καλό είναι να το παίρνει το χαπακίκι

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Πρέπει να του το δώσω με κάποια ιδιαιτερότητα; πχ πρέπει να έχει φάει πιο πριν; να είναι νηστικός;
επίσης: πού το βρίσκουμε;;;
Σόρρυ για την άγνοιά μου αυτή :(

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Όχι! Ο κτηνίατρος όταν τον ρωτούσα αν δίνουμε κάτι άλλο στα σκυλιά πέρα από τις αμπούλες και τα κολάρα και τα εμβόλια μου έλεγε "πάστα όταν είναι μωρά. τίποτα άλλο." (την οποία έχουμε δώσει 2 φορές).
Το έμαθα τυχαία γιατί ακούω συνέχεια για εχινόκοκκο και το έψαχνα να δω τι είναι και διάβασα ότι δίνουμε ένα χάπι.

Καλά έκανα και δεν ξαναπήγα στον κτηνίατρο αυτό! Έπρεπε να περάσει ένας χρόνος για να το καταλάβω :(

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Πωωω! έχω ξενερώσει! Θα του πάρω σήμερα.
και θα πάω να του κάνω και εξετάσεις όσο πιο σύντομα μπορώ!
Σας ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ ρε παιδιά! Τελικά ακόμα και τον κτηνίατρο πρέπει να μην τον εμπιστεύεσαι πλήρως! Εγώ νόμιζα πως ό,τι λέει είναι κανόνας! Μέχρι που είδα το "πωλούνται καθαρόαιμα πίνσερ" στο κτηνιατρείο του... και ότι πήγε να μου κάνει ξανά τις ίδιες απλές γενικές αντί για εξετάσεις για ερλίχεια που του ζήτησα. πφφ