Πρόπτωση ορθού?

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Γεια σας παιδιά, καιρό έχω να μπω, να σας διαβάσω... ελπίζω να είναι όλα καλά με τα τετράποδάκια σας!!

Μπαίνω στο θέμα αμέσως.
Πριν δύο εβδομάδες ακριβώς βρήκα έναν κούταβο, αδυνατισμένο και με το έντερο να κρέμεται από τον πρωκτό του.
Πήγαμε αμέσως κτηνίατρο και του έκανε αναισθησία για να "διορθώσει" την κατάσταση. Μου είπε πως έχει σκουληκάκια και ότι κάποιος πιθανόν χορήγησε ενδοαποπαρασιτικό και προφανώς όταν το είδε έτσι το πέταξε.
Πήραμε αντιβίωση, έκανε κακά του για μια εβδομάδα με πολύ δυσκολία και ελάχιστα αλλά με πολλή όρεξη για φαγητό, και το προηγούμενο Σάββατο μόλις τον είδα το πρωί πάλι τα ίδια.. Τον ξαναπήγα, τον περιποιήθηκε πάλι, του έκανε και μασάζ με έλαια όπως είπε και όλα καλά πάλι για μια εβδομάδα με αντιβίωση, κανονικά το φαγητό του και κακάκια πάλι με πολύ δυσκολία! Σήμερα τα ίδια, σε μικρότερο βαθμό ευτυχώς... μου είπε να του δώσω καθαρκτικό και να τον παρακολουθώ, αν δεν θα ξανά πάμε.
Το λυπάμαι, μια σταλίτσα είναι (περίπου 3 μηνών), αν ξέρετε κάτι παραπάνω, τα φώτα σας!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οταν γινεται αναταση του εντερου- του ραβει τον προκτο ο ιατρος?

Το ειχε παθει μια σκυλα μου κουταβι ( ετσι την παρελαβα, οταν πεθανε ο εκτροφεας και οι συγγενεις δεν ηταν σε θεση να φροντισουν τα σκυλια σωστα) και εφτιαξε!
Εαν η προκτοραφη δεν εχει αποτελεσμα- πρεπει να ανοιχτει το κουταβι και το εντερο να ραφτει μεσα στην κοιλιακη χωρα για να μην ξαναβγει!

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Δεν ήξερα πως πρέπει να ραφτεί, βασικα δεν ειχα ιδεα οτι συμβαίνει συχνα αυτο... αυριο θα παω να παρω το μικρουλι απο το ιατριο και θα ρωτησω. Επισης, ποναει το κουταβι οταν του συμβαινει αυτο; Γιατι ο μικρος δε δειχνει κατι, ολο χαρουλες κανει... απλα δυσκολευετε να περπατησει.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και η δικια μου δεν εδειχνε να ποναει!

Εκανε αρκετο καιρο για να περασει και ηθελε πολυ προσοχη!
Στην δικια μας ειχε ραφτει ο προκτος και τα ραμματα εμειναν για 7-10 μερες.
Μετα ειχε ενοχλησεις οποτε εκανε κακακια της ( τα οποια επρεπε να μην ειναι πολυ σφυχτα). Μαλλον την ετσουζε και ετσι προσπαθουσε να σφυχτει συνεχεια- με αποτελεσμα να ξαναβγει μερικες φορες το εντερακι- το οποιο το εσπρωνα παλι πισω. Για να μην συμβει αυτο, την σταματαγαμε εμεις, μολις βλεπαμε οτι τελειωνε με την εκκενοση αλλα εσπροχνε ακομα. Της καναμε τοτε κομπρεσσα με κρυο νερακι ή λιγη αλοη για να ηρεμησει και να σταμταει να σφυγγετε.
Εαν παρολα αυτα το εντερακι ξαναβγαινει πολυ- και συχνα, θα πρεπει να ραφτει εντοκοιλιακα.

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Σήμερα τον έφερα σπίτι, και τελικά μου το είπε και ο γιατρός ότι αν ξανά γίνει αυτό, στον ίδιο βαθμό, θα χρειαστεί ράψιμο. Προς το παρόν είναι καλά, έκανε και κακάκια μόλις μπήκε σπίτι... τρώει καλά, αλλά μόνο κονσέρβα αφήνει ο γιατρός, είναι όμως και πάρα πολύ αδύνατο το καημενούλι.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.652
11.063
Athens
Σήμερα τον έφερα σπίτι, και τελικά μου το είπε και ο γιατρός ότι αν ξανά γίνει αυτό, στον ίδιο βαθμό, θα χρειαστεί ράψιμο. Προς το παρόν είναι καλά, έκανε και κακάκια μόλις μπήκε σπίτι... τρώει καλά, αλλά μόνο κονσέρβα αφήνει ο γιατρός, είναι όμως και πάρα πολύ αδύνατο το καημενούλι.
Κάποια δυναμωτική πάστα ίσως?
Υπάρχει μία αλλά δεν θυμάμαι πως την λένε...

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Δεν έκανε καθόλου διάρροιες, αντιθέτως είναι δυσκοίλιος... Ο γιατρός είπε κανονικά τις κουταβοκονσερβες για λίγο καιρό ακόμη, για να ενεργείται και πιο εύκολα και μόλις περάσει η ταλαιπωρία θα βάλει γιατί έχει πολύ όρεξη.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Οταν βλεπεις οτι ζοριζεται πολυ να κανει τα κακα του και μπορει να του βγει το εντερο απο το ζορι, ρωτα τον κτηνιατρο αν μπορεις να χρησιμοποιησεις βρεφικο κλυσμα. Ειναι το πιο ελαφρυ αλλα μετα θα σου γεμισει τον τοπο κακα. Οπως και απο το στομα μοπορεις να δωσεις το duphalac χωρις τις ασχημες συνεπειες του κλυσματος αλλα για συγκεκριμενο αριθμο ημερων αν θυμαμαι καλα. Το διναμε σε σκυλακι που ειχαμε βρει με σοβαρο προβλημα δυσκοιλιοτητας.