Πρόστιμα για τα κατοικίδια!


cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Δεν ήξερα που να το βάλω και άνοιξα καινούριο θέμα!!
Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει γιατί δεν αναγράφει τον αριθμό της νομοθεσίας.
Σας το βάζω να το δείτε!



Με 100 ευρώ θα τιμωρούνται όσοι δεν καθαρίζουν τους κοινόχρηστους χώρους που λερώνουν τα κατοικίδια τους. Στα 30.000 ευρώ θα φτάνει η κακοποίηση των ζώων.

Για πρώτη φορά θα κόβονται πλέον πρόστιμα και για τα κατοικίδια. Από την Δευτέρα η δημοτική αστυνομία του δήμου Αθηναίων θα τιμωρεί με 100 ευρώ χρηματικό πρόστιμο όποιους ιδιοκτήτες δεν καθαρίζουν τα πεζοδρόμια που λερώνουν τα κατοικίδια τους.

Παράλληλα ιδιαιτέρως «τσουχτερά» θα είναι τα πρόστιμα για όσους τραυματίσουν με το όχημα τους ή κακοποιήσουν αδέσποτο ζώο.

Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Α. Αντωνόπουλος διευκρίνησε πως «θα επιβάλλονται πρόστιμα, από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν θα καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και θα φτάνουν τις 30.000 ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού ζώου. Για τους παραβάτες ιδιοκτήτες petshop, θα προβλέπεται ακόμη και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός τους».

Ο κατάλογος των προστίμων


• 100 ευρώ για ακαθαρσίες σε δημόσιους χώρους

• 300 ευρώ για την εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου μετά από τροχαίο

• 300 ευρώ για την παράληψη πιστοποιητικού ταυτοποίησης στον δήμο

• 1.000 ευρώ για την πώληση ζώου συντροφιάς κάτω των 2 μηνών

• 30.000 ευρώ για την κακοποίηση ζώων

• Προβλέπεται μέχρι και ανάκληση αδείας του pet shop σε πρόπτωση που ο ιδιοκτήτης του καταστήματος παραπέσει σε ένα από τα παραπάνω παραπτώματα.

Η παράλειψη προσκόμισης, στον δήμο, αντιγράφου του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ, για την εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ για την πώληση ζώου συντροφιάς σε ηλικία μικρότερη των οκτώ εβδομάδων προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Μετά τους πρώτους μήνες εφαρμογής του νόμου, ο δήμος Αθηναίων θα πραγματοποιήσει ημερίδα, στη διάρκεια της οποίας θα αποτιμηθούν τα πρώτα αποτελέσματα, με τους συναρμόδιους φορείς και άλλους δήμους.

πηγή:Real.gr - Επικαιρότητα - Πρόστιμα για τα κατοικίδια
 


συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ειναι τοσο ελπιδοφορο αλλα ζουμε στην Ελλαδα...Οτι εγινε και με τον φορο καπνισματος φοβαμαι οτι θα γινει!Μακαρι αυτο να βρει εφορο εδαφος..Και βεβαια τα πετσοπ χαλαρα θα την βγαλουν παλι.
 








stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
4039/12 ο νεος νομος, και οπως εγραψα και σε αλλο ποστ , καθαρα εισπρακτικος...
Γιατί θεωρείς καθαρά εισπρακτικό το αποτέλεσμα ....φυσικά και να κοπεί πρόστιμο σε αυτόν που πάει βόλτα και δεν μαζεύει τις ακαθαρσίες του σκυλιού ΤΟΥ από τον δρόμο και την πληρώνει το σύμπαν ολόκληρο επειδή έχει σκυλιά. Και παραπάνω να βάζανε...μπας και γίνουμε άνθρωποι κάποια στιγμή.
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
4039/12 ο νεος νομος, και οπως εγραψα και σε αλλο ποστ , καθαρα εισπρακτικος...
Τι άλλο θα μπορούσε να έκανε ο νόμος; Κάθειρξη μερικών ετών; Ας σταματήσουμε τη γκρίνια και ας υποστηρίξουμε, όπως μπορεί ο καθένας, τα βήματα που γίνονται προς την θετική κατεύθυνση
 


Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
46
www.speedtest.me
Έχω δει live προσπάθεια εφαρμογής του μέτρου στο Δήμο που ζω κ μπορώ να πω ότι είδα κ έπαθα να ηρεμήσω τους παραβάτες που ήθελαν να πλακώσουν στο ξύλο τους δημ. αστ.

Βάση αυτού του γεγονότος αλλά κ γνωρίζοντας τη νοοτροπία μας δεν πιστεύω ότι το πρόστιμο θα ακουμπήσει τους κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση παραβάτες.
 


mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Να πουμε για τα 300 ευρω για εγκαταληψη; Φανταζομαι οτι ξερεις πολλες περιπτωσεις που η Ελληνικη αστυνομια εχει διελευκανει τετοια περιστατικα. Κακοποιηση ζωων; Ο αλλος στο Αγρινιο εσερνε το σκυλακι κατι χιλιομετρα και αφεθηκε ελευθερος γιατι ειπε οτι το σκυλακι ηταν ηδη νεκρος . Να πουμε για τον αλλον που το πεταξε απο το μπαλκονι η αυτον με το μηχανακι η για το περιστατικο στο Μαραθωνα και ποσα αλλα εχουν γινει ; Πώληση ζώου συντροφιάς σε ηλικία μικρότερη των οκτώ εβδομάδων προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ. Να δω τον συστιματικο ελενχο των πετσοπ και τι στον κοσμο . Προσεξω τον συστιματικο και οχι αυτο που (μπορει) να γινει στις αρχες μονο και μονο για εντυπωσιασμο. Εκτροφη και πωληση ζωου συντροφιας χωρις αδεια 3000ευρω . Πιστευεις πραγματι οτι θα ψαχνουν πορτα πορτα για να δουν ποιος εχει γεννες στην πισω αυλη; Προστιμο 300 ευρω για σκυλο χωρις λουρι; Μου εχουν δωσει οποιαδηποτε επιλογη σε δημοσιο χωρο ωστε το σκυλακι μου να μπορει να ασκηθει παιξει μαζι μου; Υποτιθετε οτι μερος των δημοσιων παρκων μπορουν να χρησημοποιηθουν απο εμας τους σκυλοιδιοκτητες και ομως ολα τα παρκα (στην δικια μου περιοχη) εχουν ταμπελες "Απαγορευονται οι σκυλοι" και ακομα απο παρκο που δεν εχει περιφρεξη η σημανση η δημοτικη αστυνομια μας ζητησε ενα φυγουμε γιατι παιζουν παιδια . Και προσεξε δεν ζηταω να μου φτιαξουν ενα σκυλοπαρκο εξω απο την πορτα μου , ζηταω αυτο που λεει ο Νομος , οτι δηλαδη μπορω να χρησιμοποιησω εγω ο φιλος μου το παρκο της περιοχης μας (τηροντας παντα του κανονες υγιεινης). Να μην τα αναλυσω ενα ενα πιστευω το πνευμα το καταλαβες . Απο εκει και περα αν τα βαλω ολα στο συνολο και προσθεσω την διαθεση των αρχων να τα εφαρμοσουν , στο συμπερασμα που φτανω ειναι οτι , πιανουμε αυτον που λερωνει η οτι δουν τα ματια μας , εισπρατουμε αυτα που ειναι να εισπραξουμε (γιατι ως γνωστον οι Δημοι ειναι φαληρισμενοι) και για τα υπολοιπα εχει ο Θεος



ΥΓ Οσο ποιο εντονα μπορω , Υποστιριζω 100% ενεργειες οταν αυτες γινονται σε σωστη κατευθυνση . Δεν ειμαι γκρινιας , αλλα πρακτικα απο αυτα που αναφερει ο Νομος μονο οσα εχουν αμμεσα εσοδα θα εφαρμοστουν ....Μακαρι να ειμαι λαθος και αυριο το πρωϊ να παρουν ολα σαρκα και οστα και τοτε θα ερθω και εγω κοντα σας με το δικο μου συννεφακι
 
Last edited:


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Στην κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα, τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα;

Μπορείς να αναπτύξεις τις προτάσεις σου για να μην έχουμε όλα αυτά που αναφέρεις;
Η παράβαση του νόμου θα γίνεται πάντα. Ποια θα πρέπει να είναι τα μέτρα και οι νόμοι που θα σε έκαναν να πιστέψεις ότι κάτι πάει να αλλάξει;
 


mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Ακομα και συνταγματολογος να ειμουν το προβλημα δεν θα μπορουσα να το λυσω . Οχι οταν αυτα ΔΕΝ εφαρμοζονται. Λεω και παλι , δεν αδικα μετρα η νομοι , αδικο ειναι οτι θα εφαρμοστουν επιλεκτικα και φωτογραφιζουν το μεσο ιδιοκτητη . Και μερικα πραδειγματα; Ο προσφατος νομος κατα του καπνισματος . Πηγαινε σημερα σε καποιο κλαμπ καφετερια να δεις την εφαρμογη του (και ειμαι καπνιστης) . Κρανος στις μοτοσυκλετες , εφαρμογη αναλογα με το αν εχει κεφια ο εκαστοτε εφαρμοστης (με το υποκριτικο της υποθεσης το κρανος να εχει φορο ως ειδος πολυτελειας ) με την ζωνες; τα ιδια κτλ κτλ .
Επειδη μαλλον παρεξηγηθηκα , ξαναλεω δεν ειναι αδικα , απλα ειναι εισπρακτικα (τουλαχιστον οπως εγω πιστευω οτι θα εφαρμοστουν)
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Μακαρι να ειμαι λαθος και αυριο το πρωϊ να παρουν ολα σαρκα και οστα και τοτε θα ερθω και εγω κοντα σας με το δικο μου συννεφακι
Συγγνώμη αλλά δεν είμαι σε κανένα συννεφάκι και αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα με υποτιμά.

Για την ορθότητα του νόμου μιλάμε. Η σωστή εφαρμογή του από όλα τα μέρη είναι μια άλλη συζήτηση...
 


mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Συγγνώμη αλλά δεν είμαι σε κανένα συννεφάκι και αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα με υποτιμά.

Για την ορθότητα του νόμου μιλάμε. Η σωστή εφαρμογή του από όλα τα μέρη είναι μια άλλη συζήτηση...

Καμια διαθεση να προσβαλω εσενα η τον οποιδηποτε δεν ειχα . Τι διαφορετικο λεω εγω ; Η ορθοτητα του νομου δεν αμφισβιτηθηκε , η εφαρμογη του ομως ειναι αλλο θεμα . Εξ'ου και η λεξη εισπρακτικο . Να με συμπαθεις κιολας , αλλα οταν κατι εφαρμοζεται επιλεκτικα (οταν θελουμε. οταν μπορουμε, οπου μπορουμε, οπου μας ειναι ποιο ευκολο) με τα αποτελεσματα να ειναι το ιδιο επιλεκτικα (εισπραξεις) αμφισβητειται η ορθοτητα αυτου ή οι λογοι για τους οποιους θεσπιστικε αυτο;


ΥΓ και παλι συγνωμη αν σε προσεβαλα ειλικρινα δεν υπηρχε τετοιος σκοπος
 
Last edited:


vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
52
Ο νόμος υπάρχει για να ρυθμίζει και να προστατεύει , όχι για να τρομάζει .
Διάβασα για το τσιγάρο και ότι στις καφετερίες καπνίζουν .
Αν ζητήσεις να σταματήσουν να καπνίζουν ενώ εσύ απολαμβάνεις τον καφέ σου , θα το κάνουν αμέσως .(αυτό είναι η ύπαρξη του νόμου)
Αν καλέσεις την αστυνομία τη στιγμή που θα πέσει στην αντίληψη σου η κακοποίηση ενός ζώου , ο παραβάτης θα τιμωρηθεί .
Αν επιπλήξεις κάποιον που αφήνει το κατοικίδιο του να λερώνει δε νομίζω να έχει και πολλά να πει όταν ξέρει την ύπαρξη του νόμου.
Αν πάρεις την πινακίδα και καταγγείλεις αυτόν που εγκαταλείπει το χτυπημένο ζώο , παραβάτης θα μπλέξει γιατί θα υπάρχει ο νόμος .
Η πραγματικότητα είναι στο πόσο εμείς θέλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες, πόσο εμείς θέλουμε να συνδράμουμε στην καλυτέρευση του κοινωνικού ιστού.
Σε μια σωστά δομημένη κοινωνία οι πολίτες φροντίζουν να τηρούνται οι νόμοι και οι αρχές να τους εφαρμόζουν.
 


mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Προφανως μου ειναι δυσκολο να περασω αυτο που εννοω , οποτε ειναι καλυτερα να σταματησω , ισως βρεθει καποιος με την ιδια αποψη με εμενα που μπορει να εκφραστει καλυτερα και ετσι ταυτιστω και εγω μαζι του .
 




ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
και τι με νοιαζει εμενα,,,!!?? δεν μενω στο δημο της αθηνας ,, ==))
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Ο νόμος υπάρχει για να ρυθμίζει και να προστατεύει , όχι για να τρομάζει .
Διάβασα για το τσιγάρο και ότι στις καφετερίες καπνίζουν .
Αν ζητήσεις να σταματήσουν να καπνίζουν ενώ εσύ απολαμβάνεις τον καφέ σου , θα το κάνουν αμέσως .(αυτό είναι η ύπαρξη του νόμου)
Αν καλέσεις την αστυνομία τη στιγμή που θα πέσει στην αντίληψη σου η κακοποίηση ενός ζώου , ο παραβάτης θα τιμωρηθεί .
Αν επιπλήξεις κάποιον που αφήνει το κατοικίδιο του να λερώνει δε νομίζω να έχει και πολλά να πει όταν ξέρει την ύπαρξη του νόμου.
Αν πάρεις την πινακίδα και καταγγείλεις αυτόν που εγκαταλείπει το χτυπημένο ζώο , παραβάτης θα μπλέξει γιατί θα υπάρχει ο νόμος .
Η πραγματικότητα είναι στο πόσο εμείς θέλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες, πόσο εμείς θέλουμε να συνδράμουμε στην καλυτέρευση του κοινωνικού ιστού.
Σε μια σωστά δομημένη κοινωνία οι πολίτες φροντίζουν να τηρούνται οι νόμοι και οι αρχές να τους εφαρμόζουν.
Δεν αλλάζω ούτε λέξη!!!

Πολύ σωστά ο Βαγγέλης έθεσε το ζήτημα!
Ο νόμος εφαρμόζεται από μας!Από την μονάδα!Από εμένα και σένα!
Αν εσύ δεν έχεις την στοιχειώδη αντίληψη να μαζέψεις το σκατό του σκύλου σου που αύριο στην βόλτα θα το πατήσεις γιατί περνάς από τα ίδια μέρη τι αν σε κάνει ο νόμος!
Το ότι πηγαίνει κατα διαόλου η εφαρμογή του νόμου οφείλεται σε μένα και σε σένα αγαπητέ!
Αν εσύ δεν πιέσεις δν γίνεται τίποτα!Μην τα περιμένεις όλα από το κράτος.

Τον τελευταίο καιρό πάμπολλα περιστατικά κακοποίησης ζώων είδαν το φως!Πίεσαν ενεργοί πολίτες, ως μονάδες με το να καταγγέλλουν τα περιστατικά και να πιέζουν όσο μπορούν το κράτος για την εφαρμογή!Πέφτουν καμπάνες πλέον!Πριν κάποια χρόνια, όχι πολλά 2-3, δεν πήγαιναν τόσες πολλές υποθέσεις στην δικαιοσύνη!Πλέον κάθε βδομάδα βλέπεις και από ένα περιστατικό και την αντίστοιχη ποινή η οποία βγαίνει αμέσως!Πριν 2-3 χρόνια λέγαμε ότι αν πας στηνα στυνομία και καταγγείλεις κακοποίηση ζώου θα σε γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια!Πλέον τα παίρνουν στα σοβαρά!
Ο νομοθέτης στηρίζεται στον πολίτη όσον αφορά την εφαρμογή του νόμου!Στηρίζεται σε σένα για το πόσο ενεργός πολίτης είσαι!Εσύ ουσιαστικά ρυθμίζεις τους νόμους με τους οποίους θέλεις να ζεις!
Θέλεις να ζεις με τα σκατά του σκύλου του γείτονα?Τότε δεν θα υπάρξει εφαρμογή!Αν πιέσεις και καταγγείλεις ότι δεν σου αρέσει δεν θα 'σαι ρουφιάνος αλλά ενεργός πολίτης!
Το ρητό "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη" ή "δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα" πλέον έχει ξεφτύσει!

Είμαστε υπεύθυνοι ως μονάδες για την εφαρμογή των νόμων!
Όσο έχουμε ανοχή εμείς ως πολίτες τόσο οι νόμοι δεν θα εφαρμόζονται!
Το κράτος είμαστε εμείς οι πολίτες απλώς δεν θέλουμε να το πάρουμε χαμπάρι και η εύκολη λύση είναι να κατηγορούμε!
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Συμφωνώ με τους γερμανικούς που μίλησαν. Να προσθέσω μόνο ότι η επιβολή ενός νόμου μόνο επιλεκτικά μπορεί να γίνει. Εκτός αν βάλουν έναν δημοτικό αστυνόμο σε κάθε γωνία της πόλης να παραφυλάει.
Το ότι ο ελεγχος δεν λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο δεν είναι λόγος να απορρίπτει κανείς το νόμο. Ούτε μου δίνει άλλοθι το γεγονός ότι δεν τηρείται 100% να συνεχίσω εγώ να παρανομώ. Είναι σα να περιμένω να λειτουργήσει πρώτα 100% ο νόμος για να συμμορφωθώ εγώ, ενώ αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι δε θα λειτουργήσει αν δεν συμμορφωθώ. Παράλογο τελείως και ένας από τους λόγους που πάντα γκρινιάζουμε όλοι για όλα αλλά τίποτα δεν αλλάζει.
 


KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Η παράλειψη προσκόμισης, στον δήμο, αντιγράφου του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ
Αυτό πάλι τί σημαίνει? Πρέπει να προσκομίσω επίσημα στον δήμο που μένω αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης? Δεν αρκεί που είναι καταχωρημένο στον κτηνιατρικό σύλλογο το τσιπάκι στο όνομά μου?
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.128
Μηνύματα
895.992
Μέλη
19.940
Νεότερο μέλος
desps