Πρώτα φαγητό και μετά βόλτα ή ανάποδα;

mariaef

Member
21 Απριλίου 2011
23
0
Καλησπέρα , έχω ένα κούταβο τσοπανοσκυλάκο 6 μηνών περίπου.Τον ταίζω δύο φορές την ημέρα.Μία το πρωί και μία το απόγευμα.Επειδή θέλω να του μάθω να κάνει την ανάγκη του έξω,του δίνω φαγητό και μετά τον βγάζω βόλτα.Είναι καλύτερα όμως να γίνεται ανάποδα;Υπάρχει περίπτωση να του προκαλέσω πρόβλημα επειδή των βάζω να ακείται φαγωμένος;Εάν ναι , δεν θα θέλει να κάνει όμως την ανάγκη του και μετά το φαγητό οπότε τελικά θα την κάνει μέσα;πως το χειρίζεστε το θέμα αυτό;

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Κανονικά θα έπρεπε να έχει μάθει ήδη 6 μηνών να ενεργείται έξω.Σε αυτή την ηλικία μπορούν να ψιλοκρατηθούν,εσύ ξερεις καλλύτερα όμως.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες πάντως.Μια λέει πως πρέπει να βγάζεις πρώτα το σκύλο βόλτα κ με την επιστροφή να τρώει.Έτσι ενδόμυχα ο σκύλος έχει μια υποψία αίσθησης κυνηγιού.Προσωπικά δεν το πολυπιστεύω αλλά όπως κ να εχει το πράγμα ο σκύλος νιώθει ότι πρέπει να παράξει ένα έργο για να απολαύσει μετά τις απολαβές που του προσφέρει..

Αν για κάποιο λόγο βλέπεις πως ο σκύλος ενεργείται αμεσως μετα το φαί,έχε υπόψην ότι οι βόλτες πρέπει να είναι πολύ ήρεμες,σύντομες και χωρίς να ανεβοκατεβαίνει σκαλιά κλπ.Απαραίτητο το ασανσέρ κ το περπάτημα.Να μην έχει φάει πολύ να μπουκώσει επίσης.Απέφυγε κ το νερό μόλις φάει αν είναι να βγει για βόλτα μετά.Θα μπορέσει να πιεί μόλις γυρίσετε.

Αυτό για να αποφύγεις τον κίνδυνο του bloating - η συστροφή στομάχου ελληνιστί.

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εμεις παντως ασυζητητι πρωτα βολτα και μετα απο μια ωρα χαλαρωσης ακολουθει το φαγητο του! Αλλιως θα ειχαμε προβλημα με τη συστροφη στομαχου!
Κι αν χρειαστει να τον βγαλω παλι μετα το φαγητο,μια πολυ ηπια και μικρη βολτα ή στο κηπο της πολυκατοικιας!

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
Καλό είναι με γεμάτο στομάχι να μην έχει εντονη ασκηση.Ο δικος μου έχει μαθει να τα κανει μετα το φαγητο οποτε τον παω βολτα έξω πιο πριν και μόλις γυρίζω τον ταίζω και τον βγάζω ίσα να τα κάνει

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Αν έχει φάει, αλλά έχουν περάσει 2 ώρες απο τότε. Γίνεται να τον βγάζεις βόλτα και να τρέχει, πηδάει κλπ; Πόση ώρα πρέπει να περάσει απο το φαγητό;

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
με γεματο στομαχι δεν κανει να τρεχει και να πηδαει,,, περπατημα μονο στο χαλαρο.. αλλα τωρα κουταβι και χαλαρο περπατημα δεν παιζει ==))

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
επειδη τελευταια την επαθα με τον κουταβο θα σας πω το εξης.

τον ειχα παει βολτα ΜΕΓΑΛΗ, γυρισαμε και του εβαλα νερο και φαγητο. ολα καλα μεχρι εδω. μετα πεθανε στον υπνο και μετα απο 1.30-2 ωρες ξυπνησε εκανε συσπασεις το στομαχι του και κατεληξε να κανει 7 εμετους.

απο τοτε αφηνω παντα 2.5 ωρες να περνανε μετα το γευμα του για να παμε για μεγαλη βολτα και οταν επιστρεφουμε τον βαζω για υπνο και οταν ξυπνησει που θα ειναι ηρεμος και χαλαρος τρωει το επομενο γευμα.

συμπερασματικα: μεγαλη βολτα -> 2.5 ωρες μετα το γευμα
γευμα -> 1 ωρα χαλαρωσης μετα την μεγαλη βολτα.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Αν πρωτα φαει και μετα βγει βολτα , αλλα η βολτα ειναι μονο περπατημα και επιστροφη στο σπιτι ?
Αν δεν τρεξει και δεν παιξει , υπαρχει προβλημα συστροφης?
Γιατι να μην βοηθαει το απλο περπατημα στην χωνεψη ? Οπως εξαλλου συμβαινει και με εμας?
Και εγω μετα το φαγητο τον βγαζω για βολτα γιατι τον βοηθαει να κανει τα κακα του. Αν δεν φαει δεν νομιζω να τα κανει.
Το πολυ πολυ να ψιλοπαιξει με αλλο σκυλι , αλλα παντα ηρεμα γιατι εξαλλου ειναι μονιμως στο λουρι.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Όταν το συζήτησα με τον εκπαιδευτή του μου είπε ότι αν ταϊζω το σκυλί και μετά απο 1-2 ώρες βγαίνω έξω, είναι επόμενο μετά το σκυλί να κάνει την ανάγκη του και μερικές ώρες αργότερα να θέλει πάλι γιατί στην πρώτη βόλτα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της χόνεψης. Έτσι πλέον το σκυλί ταϊζεται πάντα μετά την τελευταία βόλτα της ημέρας έτσι ώστε να έχει μπροστά του όλο το βράδυ να χονέψει. Βέβαια στο κουτάβι δε μπορείς να κάνεις ένα γεύμα μόνο τη μέρα αλλά αφου μάθει να λερώνει μόνο έξω, προσπάθησε να εφαρμόσεις αυτό, να κάθεται μεσα μετά το γεύμα όσο γίνεται περισσότερες ώρες μέχρι να ξαναβγεί. Το λέω με κάθε επιφύλαξη αυτό γιατί είναι συμβουλές εκπαιδευτή και όχι κτηνιατρου, πάντως στον δικό μου έχει κάτσει πολύ καλά αυτό το "σύστημα".

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
εξαρταται...αν οι βολτες ειναι για εκτονωση τοτε το σκυλι πρεπει να βγει νηστικο και να φαει μετα απο καμμια δυο ωρες...αν η βολτα ειναι μονο για την αναγκη του... δηλαδη ηρεμο και χαλαρο περπατημα..τοτε μπορει να φαει και να βγει εξω για μιση περιπου ωρα....

mariaef

Member
21 Απριλίου 2011
23
0
Κανονικά θα έπρεπε να έχει μάθει ήδη 6 μηνών να ενεργείται έξω.Σε αυτή την ηλικία μπορούν να ψιλοκρατηθούν,εσύ ξερεις καλλύτερα όμως.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες πάντως.Μια λέει πως πρέπει να βγάζεις πρώτα το σκύλο βόλτα κ με την επιστροφή να τρώει.Έτσι ενδόμυχα ο σκύλος έχει μια υποψία αίσθησης κυνηγιού.Προσωπικά δεν το πολυπιστεύω αλλά όπως κ να εχει το πράγμα ο σκύλος νιώθει ότι πρέπει να παράξει ένα έργο για να απολαύσει μετά τις απολαβές που του προσφέρει..

Αν για κάποιο λόγο βλέπεις πως ο σκύλος ενεργείται αμεσως μετα το φαί,έχε υπόψην ότι οι βόλτες πρέπει να είναι πολύ ήρεμες,σύντομες και χωρίς να ανεβοκατεβαίνει σκαλιά κλπ.Απαραίτητο το ασανσέρ κ το περπάτημα.Να μην έχει φάει πολύ να μπουκώσει επίσης.Απέφυγε κ το νερό μόλις φάει αν είναι να βγει για βόλτα μετά.Θα μπορέσει να πιεί μόλις γυρίσετε.

Αυτό για να αποφύγεις τον κίνδυνο του bloating - η συστροφή στομάχου ελληνιστί.

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk
Ο κούταβος ήταν αδέσποτάκος..τον έχω ενάμιση μήνα περίπου..
Ακριβώς σε αυτό (συστροφή στομάχου ) αναφερόμουν.Οπότε αν είναι να φάει πρώτα..ήρεμη βόλτα μετά..απλό περπάτημα..διαφορετικά για κάτι πιο έντονο να έχουν περάσει μία με δύο ώρες μετά το φαγητό απότι καταλαβαίνω..;σε ευχαριστω

mariaef

Member
21 Απριλίου 2011
23
0
Παιδιά τον κούταβο τον έχω ενάμιση μήνα περίπου..ήταν αδεσποτάκος..δυστυχώς τον συνήθισα μέχρι στιγμής στο εξής πρόγραμμα...πρωινό γεύμα και μετά για πέντε με δέκα λεπτάκια έξω και κακάκια..και απογευματινό γεύμα και μετά από κανένα 15λεπτο βόλτα μισή ώρα τουλάχιστον..με περπάτημα χαλαρό σε γενικές γραμμές ..όμως ανά φάσεις τον πιάνει μανία και για τρέξιμο..οπότε απότι καταλαβαίνω επειδή η συστροφή στομάχου είναι θέμα θα πρέπει να του αντιστρέψω το πρόγραμμα..αυτό θα κάνω..και ελπίζω να τα κάνει και πάλι έξω ..Ευχαριστώ όλους

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
φυσικα θα μπορουσες να προσθεσεις στο προγραμμα του μια βολτα.....
στην οποια ενω θα εχει περασει πολυ ωρα απο την ωρα του γευματος....
η θα φαει πολυ αργοτερα απο την βολτα...
εκει θα παιζετε , θα τρεχετε, και θα κανετε πολλα ακομα... ( οτι σας κατεβαινει στο κεφαλι..) ετσι ωστε το κουταβι να εκτονωνεται , ( κατι το οποιο το εχει αναγκη....)
ετσι θα σταματησουν πιθανα και οι ξαφνικες τρελες του στιγμες..

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
Όταν το συζήτησα με τον εκπαιδευτή του μου είπε ότι αν ταϊζω το σκυλί και μετά απο 1-2 ώρες βγαίνω έξω, είναι επόμενο μετά το σκυλί να κάνει την ανάγκη του και μερικές ώρες αργότερα να θέλει πάλι γιατί στην πρώτη βόλτα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της χόνεψης. Έτσι πλέον το σκυλί ταϊζεται πάντα μετά την τελευταία βόλτα της ημέρας έτσι ώστε να έχει μπροστά του όλο το βράδυ να χονέψει. Βέβαια στο κουτάβι δε μπορείς να κάνεις ένα γεύμα μόνο τη μέρα αλλά αφου μάθει να λερώνει μόνο έξω, προσπάθησε να εφαρμόσεις αυτό, να κάθεται μεσα μετά το γεύμα όσο γίνεται περισσότερες ώρες μέχρι να ξαναβγεί. Το λέω με κάθε επιφύλαξη αυτό γιατί είναι συμβουλές εκπαιδευτή και όχι κτηνιατρου, πάντως στον δικό μου έχει κάτσει πολύ καλά αυτό το "σύστημα".
Δηλαδη δεν υπαρχει στανταρ ωρα που πρεπει να βγει μετα το φαγητο για την αναγκη του μονο ;

Δεν θα υπαρχει προβλημα να μεινει το φαγητο 7-8 ωρες στο στομαχι ?
Ρωταω γιατι με ενδιαφερει το θεμα κ παντα ειχα την απορια..
Μου ειχαν πει μετα απο κανα μισαωρο να βγαινει για την αναγκη του,ο πρωην ιδιοκτητης .

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ενταξει μην ειμαστε και υπερβολικοι. Αν βγει μονο για την αναγκη του μετα το φαγητο δεν θα παθει τιποτα.
Μετα το φαγητο δεν θελει εντονο τρεξιμο και αλματα και να ξαπλωνει αναποδα και τετοια χαζα.
Αν ο σκυλος σου εχει συνιθισει ετσι , συνεχισε το.
Επισης οταν ειναι κουταβι δεν εχει προβλημα απο συστροφη. Χοντρικα λενε απο 5 ετων και πανω να προσεχεις.