Πτώση σκύλου από μεγάλο ύψος και αίμα στα κόπρανα

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Χρυσούλα δεν πρόκειται να αναπτύξω τις σκέψεις μου πάνω στον τρόπο που διατυπώθηκαν οι παρατηρήσεις των μελών, γιατί επηρεάζονται από προηγούμενα θέματα, και έχω πρόβλημα μεγάλο με την αδικία (ζυγός γαρ ίσως φταίει και το ζώδιο ποιος ξέρει? :maria: )
Κατά τα άλλα είχα μεγάλη άνεση να αναφέρω τα λάθη μου σε σχέση με το σκύλο μου εδώ μέσα, πες το και αφέλεια ή εμπιστοσύνη γενικώς στους άλλους κυνόφιλους, και έχω ακούσει κάποια πράγματα, για το καλό του (οι βόλτες χωρίς λουρί για τις οποίες χρειάστηκε κάποιοι να με μεταπείσουν είναι ένα παράδειγμα).
Για την ιστορία τους καταλαβαίνω όλους, και την Ειρήνη και όσους απάντησαν απότομα.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Παιδιά ας μην γελιώμαστε... κανείς δεν είναι τέλειος!! Και όλοι έχουμε κάνει λάθη!!

Το θέμα είναι πρόκειται για λιθοβολισμο ή απλά "tough love", όπως λένε και sto AmeriΚa...??

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.700
319
Lund, SE
Απλά:

Να την ξαναπας αύριο το πρωί στον κτηνίατρο πάλι!!!

Και αν δεν θέλεις να σου πεθάνει τότε να την πάρεις μέσα στο σπίτι και να την προστατεύεις από διάφορους κινδύνους και όχι να την εκθέτεις σε αυτούς!
Συγγνώμη που σου μιλάω απότομα αλλά αυτό είναι εγκληματική αμέλεια από μέρους σου όπως αποδείχτηκε!
Ελπίζω από εδώ και πέρα το σκυλί να είναι μέσα στο σπίτι και όταν λείπεις!

Και το καλοκαίρι τα πρωινά έχει καλό καιρό αλλά έχει και 40 βαθμούς κελσίου ντάλα ήλιο, εσύ την αφήνεις και τότε πάνω στην ταράτσα?

Εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά και να καταλάβεις ότι αυτό που έκανες ήταν πολύ ανόητο!

Φιλικά
Στέλιος
+ 1.000 σε ό,τι ανέφερες και δε χρειάζεται να προσθέσω οτιδήποτε άλλο. Το θεωρώ ανεύθυνο.

Στην ιδιοκτήτρια του σκύλου:

Το έχει καλό καιρό και αρέσει στο σκυλί να λιάζεται είναι εκλογίκευση. Μια ηλιόλουστη ημέρα για 'σενα και για 'μενα μπορεί να είναι ήπια αλλά εμείς δεν είμαστε καλυμμένοι κατά 100% από τρίχα. Επομένως όταν ο σκύλος έχει κάτσει ξαπλωμένος μπροστά στον ήλιο γιατί δεν έχει που αλλού να κάτσει δε σημαίνει πως το απολαμβάνει κιόλας. Και κάτι ακόμα ένα μωρό δε θα το άφηνες ποτέ στην ταράτσα χωρίς κάγκελα. Ή μήπως θα το άφηνες; Το να ανησυχείς εκ των υστέρων λέει κάποια πράγματα για το πως αισθάνεσαι για το σκύλο σου μέσα σ' αυτά και ενοχές. Το να φτάσεις όμως στο σημείο να ανησυχείς κατόπιν εορτής σημαίνει πως δεν προνόησες.
Ή έχουμε το συντροφάκι μας και δεν κοιτάμε την προσωπική μας βολή, ή δεν τον έχουμε καθόλου. Σίγουρα είναι ευκολότερο να μαζεύεις τα ξεραμένα κακά απ' την ταράτσα παρά να τρέχεις βόλτες οποιαδήποτε ώρα και στιγμή ηλιόλουστες και μη ημέρες γιατί ο φίλος που επέλεξες εσύ να έχεις, το έχει ανάγκη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Το θέμα είναι πρόκειται για λιθοβολισμο ή απλά "tough love", όπως λένε και sto AmeriΚa...??
Ούτε tough love ουτε λιθοβολισμός. Εγώ προσωπικά θα το πω πολύ ωμά αλλά δεν με νοιάζει αν ο Χ νίκος μέλος ενός φόρουμ τον οποίο μπορεί να γνωρίσω κάποτε μπορεί και όχι πνίγεται από τύψεις για το σκυλάκι του που τον είδε να έρχεται απο την βεράντα και πάνω στην χαρά του έπεσε από την κενό που υπήρχε εκεί που τα κάγκελα τελειώνουν στο κάτω μέρος και διαλύθηκε ( τέτοιο συμβάν μου έχει διηγηθεί φιλόζωη , συνέβη στον σκύλο της). Αν διαλύθηκε και ο νίκος μετά από τύψεις δεν με απασχολεί πραγματικά. Εγώ λυπάμαι το άμοιρο το σκυλάκι που κανείς δεν προνόησε για να μην πάθει το ατύχημα. Και για αυτό γράφω, μήπως αυτός που θα διαβάσει ή και ο ίδιος ο νίκος μια επόμενη φορά είναι πιο προσεχτικός. Κάνω και εγώ λάθη και βλακείες, αλλά βάζω το μυαλό μου και δουλεύει για το πως θα αποφύγω τα ατυχήματα, ειδικά με τον μικρό που είναι πολύ εύκολο. Μπορεί να μου τύχει και εμένα και τότε δεν θα το γράψω στο φόρουμ. Για ποιό λόγο αλλωστε; Αφού ήταν ευθύνη μου θα βράσω απλά με το ζουμί μου..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ενημερωτικά για όσους ενδιαφέρονται, η Νταίζη θα τις καπουλάρει απ'ότι μου είπε ο κτηνίατρος γιατί έχει τραυματιστεί το έντερο και δεν έιναι κάποια άλλη εσωτερική αιμοραγία. Μου έδωσε 2 αντιβιώσεις και ιμόντιουμ για μια βδομάδα και όλα καλά.
Πολύ καλά νέα!Αυτό νομίζω είναι το πιο σημαντικό, που πρέπει να κρατήσεις/ουμε!

Εγώ τουλάχιστον αυτό κρατάω!

Καλή ζωή να έχετε εύχομαι!

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Το έχει καλό καιρό και αρέσει στο σκυλί να λιάζεται είναι εκλογίκευση. Μια ηλιόλουστη ημέρα για 'σενα και για 'μενα μπορεί να είναι ήπια αλλά εμείς δεν είμαστε καλυμμένοι κατά 100% από τρίχα. Επομένως όταν ο σκύλος έχει κάτσει ξαπλωμένος μπροστά στον ήλιο γιατί δεν έχει που αλλού να κάτσει δε σημαίνει πως το απολαμβάνει κιόλας.
Δεν θα συμφωνησω σε συτο. Εμένα ο δικός μου πριν λίγες μέρες που είχε καλό καιρό και έβγαζε συνέχεια ήλιο, πήγαινε στην μπαλκονόπορτα, τραβούσε την κουρτίνα και ξάπλωνε εκεί που χτύπαγε ο ήλιος. :) Τους αρέσει πιστεύω ειδικά τέτοιες ανοιξιάτικες μέρες, που ο ζέστη είναι ευχάριστη και υποφερτή. Τώρα τα καλοκαίρια που εχει 45 βαθμους υπο σκιαν, αυτο είναι τελείως διαφορετικό...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.700
319
Lund, SE
Στους θερινούς μήνες αναφερόμουν και όχι στον τωρινό ήλιο που ως επί το πλείστον, έχει μεν ήλιο αλλά κι εμείς δε φοράμε κοντομάνικο. Όπως και να 'χει κι εγώ δεν τις έχω κλεισμένες σε ένα διαμέρισμα, έχω πάντα ανοιχτές μπαλκονόπορτες χειμώνα και καλοκαίρι ώστε να έχουν την επιλογή και τη δυνατότητα αν θέλουν να βγουν έξω να παίξουν ή να κάτσουν στον ήλιο. Είμαι κάθετα αντίθετος στο θέμα ανεξέλεγκτο το ζώο στην ταράτσα. Γιατί συνήθως οι ταράτσες δεν έχουν κάγκελα, γιατί δεν πιστεύω πως πρέπει να μένει τελείως μόνο του το ζώο και γιατί στην τελική πάντα ο σκύλος για κάποιο λόγο θα κάνει έστω και ένα γαβ και είναι πιθανό κάποιος που θα ενοχληθεί από γειτονικό ψηλότερο κτίριο να πετάξει κανά μπιφτεκάκι με καρφίτσες. Πολλά ''μπορεί'' που είναι αδύνατο να ελέγξεις όταν δεν έχεις οπτική επαφή.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Η γειτόνισσά μας στην Αθήνα πετάει μπιφτεκάκι με δηλητήριο πάντως. :( Όντως Ειρήνη, πρόσεχε το σκυλάκι σου από δω και πέρα και περαστικά.

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
πολύ "κομπλεξισμος" ρε παιδιά έλεος.."γιαφτο" δεν γράφω τα προβλήματα μου εδώ και ρωτάω μονο ότι θέλω και αυτό σε 2-3 άτομα μέσο fb.as γίνει καλά το σκυλάκι και όλα τα αλλα "ξεχνατα"

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Η γειτόνισσά μας στην Αθήνα πετάει μπιφτεκάκι με δηλητήριο πάντως. :( Όντως Ειρήνη, πρόσεχε το σκυλάκι σου από δω και πέρα και περαστικά.

Και γιατί αφού την ξέρετε δεν της κάνετε τίποτα?(νομικά εννοω)Εσύ πως το ανακάλυψες?Μακάρυ όχι με τον άσχημο τρόπο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Διότι εγώ μένω στην Αμερική κι όλος αυτός ο χορός ανηθίκων ηλιθίων μένει στην Αθήνα και πρώτον τα ανέχεται και δεύτερον τα καλύπτει ("έλα τώρα, δεν κάνει!"). Εγώ τι μπορώ να κάνω από Αμερική? Άντε να πάω στην αστυνομία, αλλά πρώτον δεν έχω αποδείξεις κι αυτοί που τις έχουν (δηλαδή όλη η γειτονιά που μάλιστα μου το είπε) δεν τις δίνουν και δεύτερον θα μου κοπανήσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που, όπως ξέρεις, στην Ελλάδα βασιλεύει (στην Αμερική είναι πολύυυυυυ σπάνιο να τη δεχτεί το δικαστήριο διότι είναι δύσκολο να αποδειχτεί και θεωρείται "προσωπική γνώμη", άρα προστατεύετα από το σύνταγμα). Και όχι ότι φοβάμαι τη μήνυση διότι αν ήμουν στην Ελλάδα και τα είχα δει πρώτο χέρι θα την έπαιρνε και θα τη σήκωνε και θα μ' ακούγανε (αφού πιάνει και το "είμαι καθηγήτρια πανεπιστημίου"!). Το θέμα είναι ότι εκ των υστέρων και από Αμερική δε γίνεται τίποτα. Και ναι, ρώτησα.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Διότι εγώ μένω στην Αμερική κι όλος αυτός ο χορός ανηθίκων ηλιθίων μένει στην Αθήνα και πρώτον τα ανέχεται και δεύτερον τα καλύπτει ("έλα τώρα, δεν κάνει!"). Εγώ τι μπορώ να κάνω από Αμερική? Άντε να πάω στην αστυνομία, αλλά πρώτον δεν έχω αποδείξεις κι αυτοί που τις έχουν (δηλαδή όλη η γειτονιά που μάλιστα μου το είπε) δεν τις δίνουν και δεύτερον θα μου κοπανήσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που, όπως ξέρεις, στην Ελλάδα βασιλεύει (στην Αμερική είναι πολύυυυυυ σπάνιο να τη δεχτεί το δικαστήριο διότι είναι δύσκολο να αποδειχτεί και θεωρείται "προσωπική γνώμη", άρα προστατεύετα από το σύνταγμα). Και όχι ότι φοβάμαι τη μήνυση διότι αν ήμουν στην Ελλάδα και τα είχα δει πρώτο χέρι θα την έπαιρνε και θα τη σήκωνε και θα μ' ακούγανε (αφού πιάνει και το "είμαι καθηγήτρια πανεπιστημίου"!). Το θέμα είναι ότι εκ των υστέρων και από Αμερική δε γίνεται τίποτα. Και ναι, ρώτησα.
Με κάλυψες .Φαντάστηκα ότι κάτι τέτοιο θα συμβαίνει .Αλλά κανένας δεν πάει έστω και εμβρασμό ψυχής να την κράξει? Μου κάνει εντύπωση...
Σε έναν οικισμό κοντά εδώ που μένω ,έχουν σχεδόν όλοι σκύλους. Κάθε χρόνο σχεδόν έπεφτε ομμαδική φόλα σε όλα .Τα περισσότερα έμεναν στην αυλή για φύλαξη ή έξω από το σπίτι .Τα αποτελέσματα ,μακαβρια.Αλλά κανένας δεν έκανε τίποτα και είχα μάθει ότι γνώριζαν ποιός το έκανε.
Μην ρωτάς εγώ τι θα έκανα?Δεν θέλω να το σκέφτομαι!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ω ναι, την κράζουνε συνέχεια. Αφού είναι μαλωμένη με όλη τη γειτονιά. Αλλά αφού δεν κάνουν τίποτα παραπάνω και όποιες προσπάθειες έχουν γίνει και για άλλα πράματα ναυαγούν, δε γίνεται τίποτα. Όσο τι θα έκανα εγώ αν μου έκανε εμένα τίποτα, νομίζω ότι η απάντηση είναι ότι ΚΑΙ γι' αυτό δεν παίρνω ποτέ το Μουφ στην Ελλάδα... :(

rottweilerman

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2011
64
0
Ω ναι, την κράζουνε συνέχεια. Αφού είναι μαλωμένη με όλη τη γειτονιά. Αλλά αφού δεν κάνουν τίποτα παραπάνω και όποιες προσπάθειες έχουν γίνει και για άλλα πράματα ναυαγούν, δε γίνεται τίποτα. Όσο τι θα έκανα εγώ αν μου έκανε εμένα τίποτα, νομίζω ότι η απάντηση είναι ότι ΚΑΙ γι' αυτό δεν παίρνω ποτέ το Μουφ στην Ελλάδα... :(
Βασικα αφου ειναι τοσο σκ@@νια η χωρα μας καλυτερα να μην ερχοσουν ποτε πισω...
θα ησουν πιο ασφαλης και εσυ και το μουφακι σου στην αμερικη...
Σιγουρα τα πραγματα εκει θα ειναι πολυ πιο καλα απο εδω... ισως αν ηθελες να μας τα περιγραψεις και λιγο (παντα σε σχεση με τα σκυλια )
Σιγουρα στην αμερικη δεν θα πετανε φολες ούτε θα εγκαταλειπουν σκυλια ... ποσο μαλλον byb...
γενικα δεν μπορω να φανταστω να υπαρχουν στην αμερικη ανθρωποι οι οποιοι θα μπορουσαν να κανουν εγκληματικα πραγματα στα σκυλακια..
μονο εδω στο ελλαντα υπαρχουν οι μπουρτσοβλαχοι φαντασμενοι που νομιζουν πως καποιοι ειναι...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πώς δεν εγκληματούν στην Αμερική κατά των σκύλων? Και ΒΥΒ έχουμε και παπυμιλλάδες έχουμε, και κυνομαχίες έχουμε, απ' όλα έχει ο μπαχτσές! Απλώς εφαρμόζουν τους νόμους και οι άνθρωποι είναι πιο πολύ στραμένοι στον εθελοντισμό. Επίσης το γεγονός ότι μπορούν και ψηφίζουν κάθε χρόνο και τα δημοψηφίσματα είναι σχετικά εύκολα, ενώ οι πολιτικοί τους είναι υποχρεωμένοι να εξυπηρετούν το κοινό, έχουν τη δυνατότητα να πιέζουν τις κυβερνήσεις τους.