Πυον απο ουρήθρα...

sofikaa

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2007
53
0
Καλησπέρα, έχω ένα θηλυκο σπιτζ 3 ετών. Απο χθες παρατήρησα σαν πυον στην ουρήθρα της. Σήμερα είχε λίγο ξεραμενο αίμα και όπως την σκούπησα είδα οτι είχε και λίγο πύον. Σκέφτηκα για πυομήτρα, τελευταία περίοδο είχε στις 19-8-08 καθάρισε πριν 6 μέρες, αλλά δεν είναι αρκετά νωρίς για κάτι τέτοιο? Αν θυμαμαι καλά πυομήτρα εμφανίζεται 1,5 με 2 μήνες μετά την περίοδο....Δυσκολία στην ούρηση δεν έχει...έχετε καμία ιδέα?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Eχεις μιλησει με τον κτηνιατρο?
συνοδευεται και απο καποια περιεργη μυρωδια αυτο το υγρο???

sofikaa

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2007
53
0
Eχεις μιλησει με τον κτηνιατρο?
συνοδευεται και απο καποια περιεργη μυρωδια αυτο το υγρο???
Όχι, χθες ήταν Κυριακή και σήμερα μόλις γύρισα απο την δουλειά την είδα...Το απόγευμα θα την πάω δεν θα το καθυστερήσω....Απλά ήθελα να ρωτήσω μήπως έχει τύχει σε κανέναν....
Δεν μου μυρίζει καθόλου, την σκούπισα με βρεγμένο πανάκι και κυρίως μύριζε το νωπό χαρτί αλλά απ'όσο διαβασα τα υγρά της πυομήτρας μυρίζουν πολύ έντονα...ήταν μικρή η ποσότητα αλλά και πάλι κάτι θα μύριζε πιστεύω...
Η ουρήθρα της πάντως φαίνεται εσωτερικά πολύ κόκκινη και το υγρό φάνηκε να βγήκε απο εκεί και όχι απο το αιδοιο...

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
μπορει να ειναι και ουρολοιμωξη.. να κανετε και εξετασεις ουρων καλο θα ταν. Επειδη οι γιατροι δε λενε οδηγιες και επειδη εχω κανει λιγα μαθηματα για ουρα και εξετασεις καλο ειναι να παρεις πρωινα ουρα -να μην εχει φαει- αφου καθαρισεις περιοχη και -αν ειναι ευφικτο- αφου αφησεις να φυγουν τα πρωτα τσισακια. ετσι περνεις καθαρο δειγμα και αν βρεθουν βακτηρια η αιμα στα ουρα εισαι σιγουρη οτι δεν ειναι απο μη καθαρο δειγμα.:).

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πηγαινε κτηνίατρο και κάνε υπέρηχο για πυομήτρα. Ασε τα πότε έγινε και πώς μυρίζει. Αν δεν είναι, κάνε καλλιέργεια ή ό,τι άλλο σου πεί ο κτηνίατρος.

sofikaa

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2007
53
0
Λοιπόν...μόλις γυρίσαμε απο τον γιατρό. Της έκανε υπέρηχο η μήτρα στο φυσιολογικό μέγεθος. Μας είπε πολύ δύσκολο να είναι πυομήτρα λόγω του νεαρού της ηλικίας. Ούτε ουρολοίμωξη λέει οτι είναι. Μάλλον κολπιτιδα ή αιδοιίτιδα γιατί και αυτός είδε κάποια εκκρίματα αλλά δεν μας έδωσε τίποτα για την ώρα. Μας είπε απλά να παρακολουθούμε και αν δούμε ανορεξία ή πολυδιψία - πολυουρία, κακή διάθεση κ.λ.π. να την ξαναπάμε. Ας ελπίσουμε οτι έτσι είναι....

sofikaa

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2007
53
0
καλησπέρα!!!!
Η μικρή μου και πάλι σαν να έβγαλε λίγο υγρό σήμερα αλλά πολύ λιγότερο απο χθες...η διάθεση της τέλεια η ορεξη της επίσης αρα τα εκλαμβάνω ως θετικά σημάδια. Φυσικά η παρακολούθηση θα συνεχιστεί...Πάντως βρε παιδια αν όντως είναι κάποια κολπίτιδα και πάλι δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί????
Δεύτερη ερώτηση...μόλις κλείσει το δίμηνο θα την πάω για στείρωση, είναι δύσκολη επέμβαση? Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσοχή μετά την εγχείρηση?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr