Πυρετός(?) μετά από εμβόλιο κατά του καλά-αζαρ.

koudra

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
34
0
Γειά σας!Χθές το πρωί κάναμε το πρώτο εμβόλιο κατά του καλά-αζαρ και σήμερα εκδήλωσε κάποια συμπτώματα αδιαθεσίας όπως πυρετός(μάλλον δηλαδή γιατί δεν έχω θερμόμετρο) ,τρέμουλο και γενική αδιαθεσία(ανορεξία,δεν παίζει κτλ)Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία με το συγκεκριμένο εμβόλιο?Είναι φυσιολογικό?

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Αν και δεν έχω εμπειρία ακόμα ο κτηνίατρός μου με έχει ήδη ενημερώσει ότι για τουλάχιστον 24 ώρες το σκυλί θα αισθάνεται άσχημα, θα είναι χωρίσ ςόρεξη και μπορεί να πονάει (για αυτό προληπτικά δίνουν και κάτι για τον πόνο)
Ενημέρωσε τον κτηνίατρό σου πάντως έστω τηλεφωνικά.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Είναι μία παρενέργεια του εμβολίου. το έχουν παρουσίασει αρκετά σκυλιά μέχρι τώρα, αλλά οι κτηνίατροι λένε ότι είναι αναμενόμενο και καθόλου ανησυχητικό. Κανονικά κρατάει 1 24ωρο μόνο. Κάνε και ένα τηλεφώνημα στον γιατρό σου να του το πεις πάντως.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Υπαρχει περιπτωση να υπαρχουν παρενεργειες σε ολα τα εμβολια. Αλλα το ποιες και ποσες ειναι θεμα του οργανισμου του σκυλου. Καλυτερα να απευθυνθεις στον κτηνιατρο σου για να σου πει τι θεωρειται φυσιολογικο και τι θα επρεπε να σε ανησυχησει.

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Το συγκεκριμνο εμβόλιο κατά του Καλα-αζάρ στην ουσία αυξάνει την άμυνα του οργανισμού του σκύλου (διάφορα είδη λευκών αιμοσφαιρίων) και τον κρατάει έτσι λίγο τσίτα για να μειωθεί η περίπτωση να μολυνθεί το ζώο από το καλααζάρ.
Δεν είμαι φαρμακοποιός ούτε βιοχημικός απλά μεταφέρω αυτά που μου είπε ο κτηνίατρος.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Υπαρχει περιπτωση να υπαρχουν παρενεργειες σε ολα τα εμβολια. Αλλα το ποιες και ποσες ειναι θεμα του οργανισμου του σκυλου. Καλυτερα να απευθυνθεις στον κτηνιατρο σου για να σου πει τι θεωρειται φυσιολογικο και τι θα επρεπε να σε ανησυχησει.
Ο πυρετός είναι μια πολύ συχνή και αναμενόμενη παρενέργεια στο συγκεκριμένου εμβόλιου.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Γειά σας!Χθές το πρωί κάναμε το πρώτο εμβόλιο κατά του καλά-αζαρ και σήμερα εκδήλωσε κάποια συμπτώματα αδιαθεσίας όπως πυρετός(μάλλον δηλαδή γιατί δεν έχω θερμόμετρο) ,τρέμουλο και γενική αδιαθεσία(ανορεξία,δεν παίζει κτλ)Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία με το συγκεκριμένο εμβόλιο?Είναι φυσιολογικό?
Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα και μπορεί και λίγο χειρότερα για τις 20 πρώτες ώρες. Πολύ πυρετό και εντονα ρήγη. Το είπα στο Κτηνίατρο και είπε ότι δεν το είχε ξανα ακούσει. Με παρηγόρησες γιατί άρχισα να ανυσιχώ. Και στα 3 εμβολια περάσαμε τα ίδια με λίγο πιο ήπια συμπτώματα όσο προχωρούσαν οι δόσεις.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Lumpie, μου κάνει εντύπωση που ο γιατρός σου δεν το είχε ξανά ακούσει. Έχω μιλήσει με αρκετούς γιατρούς για το εμβόλιο αυτό και μου επιβεβαίωσαν όλοι τη συγκεκριμένη παρενέργεια. Βασικά έκανα έρευνα για να δω αν θα το κάνω στο καινούργιο μου κουτάβι.

koudra

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
34
0
Καταρχήν σας ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας!Ρώτησα την κτηνίατρο και μου είπε πως είναι ο πυρετός μέρος των παρενεργειών και δεν θα πρέπει να με ανησυχεί ακόμα...Βέβαια μου είπε πως από όλες τις περιπτώσεις που έχει εμβολιάσει μόνο το δικό μου σκυλάκι έχει τέτοια συμπτώματα.Αυτό λίγο με στεναχώρησε και με άγχωσε!ελπίζω από αύριο να καλυτερέψει!

cesar millan

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2012
101
0
Ειναι μια απολυτως φυσιολογικη αντιδραση του οργανισμου του σκυλου σου...Οπως επισης αν κανει εμετο,διαρροιες,περαν των προηγουμενων που αναφερες εσυ !

Μεσα στο 1ο 24ωρο θα ειναι οπως και πριν ο σκυλακος σου:)

koudra

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
34
0
Εχετε δίκαιο τελικά το σκυλάκι μου ήταν πολύ καλύτερα μέσα στο 24ωρο.Το μόνο που επέμεινε λίγο παραπάνω είναι το καρουμπαλάκι που δημιουργήθηκε στη ράχη του από το εμβόλιο τίποτα όμως σημαντικό.Θα σας ενημερώσω αν γίνει κάτι και για τα επόμενα εμβόλια που χρειάζεται να γίνουν!

koudra

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
34
0
Κάναμε και τα 3 εμβόλια που χρειαζόταν να γίνουν και σε όλα περίπου είχαμε τα ίδια συμπτώματα!Στο πρώτο εμβόλιο είχε βέβαια πιο έντονα συμπτώματα!στο δεύτερο παρουσίασε εμετούς και διάρροια μετά από μια εβδομάδα και στο τρίτο αδιαθεσία και πιθανότατα πυρετό!Εύχομαι να είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο και να μην έχει υποστεί αυτή την ταλαιπωρία αδίκως!