Πυτιρίδα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Ο Γιώργος έχει εδώ και 3-4 μέρες "πυτιρίδα" στη ράχη (με Ultrex λούστηκες...?) - κάπως σαν ξηροδερμία... Τον έψαξα και δεν έχει εκζέματα ή κάτι τέτοιο.

Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Του δινεις λινελαιο φανταζομαι??

Και λαδι σολομου που και που?

Αυτην την περιοδος, που μαδανε τα περισσοτερα σκυλια πολυ εντονα- πολλα εχουν λιγο ξηροδερμια! Το βλεπο καθε μερα!

Τριψε και το τριχομα του με ενα πανακι με μυλοξυδο!!
Και εναντια στην φορα- για να φτασει στο δερμα!!!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
FrenchieFan said:
Του δινεις λινελαιο φανταζομαι??

Και λαδι σολομου που και που?

Αυτην την περιοδος, που μαδανε τα περισσοτερα σκυλια πολυ εντονα- πολλα εχουν λιγο ξηροδερμια! Το βλεπο καθε μερα!

Τριψε και το τριχομα του με ενα πανακι με μυλοξυδο!!
Και εναντια στην φορα- για να φτασει στο δερμα!!!
Aπό λάδι του δίνω κυρίως λινέλαιο - λάδι σολωμού δεν έχω ...που το βρίσκω αυτό - σε delicatessen? :D

Το μηλόξιδο το σκέφτηκα αλλά φοβήθηκα μήπως αναστέλλει τη δράση του λουριού scalibor. Θα τον τρίψω όμως τελικά με μηλόξιδο και θα δούμε...

Πάντως μάδημα δεν έχουμε...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εμένα μια φορά του παρουσιάστηκε ξηροδερμία και πιτυρίδα μετά από το μπάνιο και κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται το σαμπουάν, διότι από τότε που το άλλαξα δεν είχα ξανά πρόβλημα.
Αυτό που έκανα και είχε πολύ καλό αποτέλεσμα, είναι να βάλω λίγη ποσότητα baby oil στα χέρια μου και να του κάνω απαλό μασαζ στο τρίχωμα από την αντίθετη φορά, με τον τρόπο του περιέγραψε η Frenchie.

vrmode said:
Πάντως μάδημα δεν έχουμε...
Τυχερή!!!
Παιδιά το τι σκυλότριχα μαζεύω κάθε μέρα ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ!!! :evil:
Στο τέλος θα αρχίσω να πλέκω πουλόβερ! :lol:

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
Εγω το λαδι σωλομου το παιρνω απο pet shop σε υγρη μορφη.

Του εβαλα χθες και εγω baby oil και το τριχωμα του φαινεται τελειο! Το θεμα ειναι οτι φαινεται λιγο λιπαρο και σημερα πρεπει να βαλω frontline spray.

Τι λετε να το βάλω ή να τον ξεπλυνω πρωτα?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλημέρα ΦΟΙΒΟΣ!
Από τη στιγμή που θα ψεκάσεις το μικρό με frontline, το baby oil πρέπει να το ξεπλύνεις διότι δημιουργεί ένα στρώμα λιπαρότητας στο τρίχωμα.
Για αυτό το λόγο καλύτερα να το χρησιμοποιείς μόνο εάν υπάρχει πρόβλημα απολέπισης και σε πολύ μικρή ποσότητα και γιατί διαφορετικά λαδώνει.
Εξάλλου πρόκειται για προσωρινή λύση.
Το καλύτερο θα ήταν να εντοπίσουμε την πιθανή αιτία της ξηροδερμίας, που μπορεί να είναι ένα ακατάλληλο προϊόν καθαρισμού, αλλεργίες, κακή ποιότητα διατροφής, δείγμα κακού ανοσοποιητικού, αποτέλεσμα έντονού στρες ακόμα και ενδεχόμενο ψώρας και να δώσουμε ριζική και μόνιμη λύση.
Ο γενικός κανόνας είναι πως αν παρατηρήσουμε έντονη τριχόπτωση, ξηροδερμία και φαγούρα, καλό θα είναι να απευθυνθούμε στον κτηνίατρο. :wink:

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Επειδή δεν θέλω να κάνω ακόμα μπάνιο την μικρή,την καθαρίζουμε με μια υγρή πετσέτα ή χρησιμοποιούμε χαμομήλι.Διάβασα εδώ όμως και για μηλόξιδο,σε ποια αναλογία το αραιώνουμε με νερό :?:

dior

Active Member
12 Αυγούστου 2007
36
0
υπαρχει περιπτωση η πυτιριδα να ειναι αρχικο συμτωμα του καλαζαρ?γιατι ο πρωτος σκυλος που ειχα.ενα ημιαιμο ονοματι flox οταν ειχε καλαζαρ πριν βγαλει δερματικα σημαδια ειχε εντονη πυτιριδα..

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
Αυτο δεν το ηξερα!!!!

Πως ακριβως γινεται:? απο τη στιγμη που θα κολλησει καλαζαρ εχει μονιμα πιτυριδα ή μονο για λιγο και μετα εξαφανιζεται?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Είναι ένα από τα συμπτώματα της λεϊσμανίασης. Θαμπό τρίχωμα, ξηροδερμία, πιτυρίδα. Ακολουθείται συνήθως από απώλεια τριχώματος και καταλήγει σε πληγές που δεν επουλώνονται.

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Για να μην φτιαχνω νεο θεμα .....ο δικος μου εκανε μπανιο πριν μια εβδομαδα με σαμπουαν ενννοειται..σημερα παρατηρησα πισω απο το αυτι ξηροδερμια...μονο εκει..σε ολο το υπολοιπο σωμα πουθενα...ελπιζω απλα να μην τον ξεβγαλα καλα σε εκεινο το σημειο..ειναι πιθανο κατι τετοιο...αυριο μετα απο δουλεια θα παω καρφι ιατρο..απλως να μου φυγει το αγχος ρωταω

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Με τι σαμπουάν έκανε μπανιο?
για σκυλους της Virbac...εννοειται οτι δεν κανει με κανονικο....απλα φοβαμαι μηπως δεν τον ξεβγαλα κατα λαθος καλα εκει πισω....θα περασω απο κτηνιατρο το απογευμα να δει και πρωκτικους αδενες γιατι πηγαινει αρκετες φορες τσουληθρα...παρολο την καλη τροφη που τρωει ..