Πως θα εκπαιδεύσω έναν σκύλο φύλακα?

Roxy15

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
8
0
Καλησπέρα σας!
Σκέφτομαι να πάρω ένα σκυλάκι για φύλακα γιατί έχω φοβερή φοβία με τους κλέφτες..βέβαια θα φροντίσω να το πάρω από μικρό..
το θέμα μου είναι το πως θα το εκπαιδεύσω ώστε να γίνει αυτό που λέμε "σκύλος φύλακας".

Δώστε μου τα φώτα σας! ;)

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Καλησπέρα..!!

Προσωπική μου άποψη(χωρίς να έχω εμπειρία από σκύλους - φύλακες), είναι πως αν το θέμα σου είναι καθαρά η φοβία με τους κλέφτες, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς άλλη εναλακτική πέραν του σκύλου.

Δυστυχώς, αν οι κλέφτες γνωρίζουν εκ των προτέρων την ύπαρξη σκύλου..και αν αυτή η ύπαρξη, δεν σταθεί ικανή να τους αποτρέψει από το εισβάλλουν στον χώρο σου, τότε είναι απόλυτα βέβαιο, πως θα έχουν σκεφτεί και τον τρόπο αντιμετώπισης του όποιου σκύλου..φύλακα ή μη..

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
η κατοχή ενός εκπαιδευμένου σε φύλαξη σκύλου είναι μια πάρα πολύ δύσκολη και υπεύθυνη επιλογή....

Η φοβία -(δηλ. το άγχος,το στρες και ο πανικός) που νιώθει κάποιος είτε υφίσταται ο κίνδυνος είτε όχι- δεν είναι η καλύτερη ψυχική κατάσταση για την απόκτηση ενός σκύλου -φύλακα, (το λέω όσο πιο ''κομψά'' μπορώ...:rolleyes: )

Το να εκπαιδεύσεις ένα σκύλο για φύλακα είναι κάτι που δεν μπορείς να το κάνεις μόνος/μόνη σου....

-Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέξεις μια φυλή που διαθέτει ένστικτα φύλακα..
-να επιλέξεις ένα εκτροφέα που εκτρέφει την φυλή που σε ενδιαφέρει και προσέχει στην εκτροφή του τα συγκεκριμένα αυτά χαρακτηριστικά....
-να κοινωνικοποιήσεις το κουτάβι που θα πάρεις σε μέγιστο βαθμό.....

και άλλα πολλά.....

Roxy15

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
8
0
και άλλο σκύλο ήθελα να πάρω ούτως ή αλλιώς γιατί τα αγαπάω, αλλά σκέφτηκα μιας και σκέφτομαι να πάρω..αν τελικά πάρω να τον κάνω και φύλακα!
έχω ήδη ένα μικρό πομεράνιαν (μέσα στο σπίτι) που γαβγίζει σαν τρελό όταν έρχεται κάποιος στο σπίτι (ακόμα και εγώ!!) αλλά τι να σου κάνει το μικρούλι?!

σκέφτηκα και για συναγερμό, μην νομίζεις..αλλά νομίζω πως καλύτερα να έχεις συντροφιά έναν σκύλο παρά έναν συναγερμό :rolleyes: δεν το θέλω ώστε όποτε μπάινει κάποιος μέσα να τον "τρώει" κυριολεκτικά, αλλά κυρίως σαν προειδοποίηση σε εμάς ή κάτι..
το βράδυ αφήνουμε την πόρτα της κουζίνας ανοιχτή τις περισσότερες φορές λόγω του ότι η βασίλισσα τα κάνει στο μπαλκόνι και γι'αυτό φοβάμαι περισσότερο! βέβαια τώρα που χειμωνιάζει προσπαθώ να την μάθω να τα κάνει μία φορά το βράδυ και πάλι το πρωί που θα ανοίξω την πόρτα! αλλά το σκέφτομαι ακόμα..πάντως οι κλέφτες μου έχουν γίνει κακός εφιάλτης!

Roxy15

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
8
0
η κατοχή ενός εκπαιδευμένου σε φύλαξη σκύλου είναι μια πάρα πολύ δύσκολη και υπεύθυνη επιλογή....

Η φοβία -(δηλ. το άγχος,το στρες και ο πανικός) που νιώθει κάποιος είτε υφίσταται ο κίνδυνος είτε όχι- δεν είναι η καλύτερη ψυχική κατάσταση για την απόκτηση ενός σκύλου -φύλακα, (το λέω όσο πιο ''κομψά'' μπορώ...:rolleyes: )

Το να εκπαιδεύσεις ένα σκύλο για φύλακα είναι κάτι που δεν μπορείς να το κάνεις μόνος/μόνη σου....

-Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέξεις μια φυλή που διαθέτει ένστικτα φύλακα..
-να επιλέξεις ένα εκτροφέα που εκτρέφει την φυλή που σε ενδιαφέρει και προσέχει στην εκτροφή του τα συγκεκριμένα αυτά χαρακτηριστικά....
-να κοινωνικοποιήσεις το κουτάβι που θα πάρεις σε μέγιστο βαθμό.....

και άλλα πολλά.....

δεν θέλω να τον κάνω "άριστο φύλακα" σε φάση αστυνομικών σκύλων =P~
απλώς τα πιο βασικά του να γαβγίζει στους ξένους κτλπ κτλπ

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Οσο πιο πολυ αγάπη δείξεις στον σκύλο σου τόσα περισσότερα θα κανει αυτός προκειμένου να σε σώσει :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.801
8.004
Καλώς ήρθες!
Από ότι καταλαβαίνω δεν θέλεις ακριβώς έναν σκύλο φύλακα αλλά έναν μεγαλύτερο από το πομεράνιαν σου σκυλάκο που θα λειτουργεί αποτρεπτικά με γαύγισμα και την παρουσία του.
Αν θες αυτό τότε κάθε σκύλος σχεδόν το κάνει χωρίς εκπαίδευση. Αλλά πριν πάρεις δεύτερο σκύλο σκέψου αν είσαι έτοιμη για την επιπλέον δέσμευση, πως θα τα πάει με αυτό που έχεις ήδη τώρα κλπ κλπ :)
Tώρα αν δεν κατάλαβα και θέλεις να εκπαιδεύσεις σε φύλαξη έναν σκύλο τότε διάβασε ξανά το ποστ της TARA ^^

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
και άλλο σκύλο ήθελα να πάρω ούτως ή αλλιώς γιατί τα αγαπάω, αλλά σκέφτηκα μιας και σκέφτομαι να πάρω..αν τελικά πάρω να τον κάνω και φύλακα!
έχω ήδη ένα μικρό πομεράνιαν (μέσα στο σπίτι) που γαβγίζει σαν τρελό όταν έρχεται κάποιος στο σπίτι (ακόμα και εγώ!!) αλλά τι να σου κάνει το μικρούλι?!

σκέφτηκα και για συναγερμό, μην νομίζεις..αλλά νομίζω πως καλύτερα να έχεις συντροφιά έναν σκύλο παρά έναν συναγερμό :rolleyes: δεν το θέλω ώστε όποτε μπάινει κάποιος μέσα να τον "τρώει" κυριολεκτικά, αλλά κυρίως σαν προειδοποίηση σε εμάς ή κάτι..
το βράδυ αφήνουμε την πόρτα της κουζίνας ανοιχτή τις περισσότερες φορές λόγω του ότι η βασίλισσα τα κάνει στο μπαλκόνι και γι'αυτό φοβάμαι περισσότερο! βέβαια τώρα που χειμωνιάζει προσπαθώ να την μάθω να τα κάνει μία φορά το βράδυ και πάλι το πρωί που θα ανοίξω την πόρτα! αλλά το σκέφτομαι ακόμα..πάντως οι κλέφτες μου έχουν γίνει κακός εφιάλτης!
Καλό θα είναι, τότε (για πολλούς λόγους) το μικρό σου να μάθει να μην τα κάνει μέσα..κάνει κ κρύο..που να αφήνεις ανοιχτή την πόρτα..;;;:p
κ από εκεί και πέρα και η δικιά μου τώρα (που είναι 9 μηνών), αλλά και όλοι οι σκύλοι που είχαμε ανέκαθεν και δεν ήταν εκπαιδευμένοι για κάτι τέτοιο, πάντα λειτουργούσαν σαν φύλακες απέναντι στο χώρο τους..από μόνοι τους, χωρίς εκπαίδευση ή κάτι παραπάνω..

Roxy15

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
8
0
Σας ευχαριστώ πολύ που απαντάτε!

@I.Kyveli αυτό θέλω περίπου! Μόνο που αυτόν τον θέλω για τον κήπο και όχι για το σπίτι!
Σκέφτηκα να το πάρω μικρούλι το άλλο σκυλάκι ώστε να είναι από μικρό μαζί του και ώστε όταν μεγαλώσει και λογικά θα γίνει και μεγάλο να μην έχει πρόβλημα με το μικρό διότι αυτό ήδη φοβάται τα άλλα σκυλάκια:/
Βέβαια δεν έχω πάρει την τελική απόφαση λόγω του ότι έχω παραμελήσει το μικρό λόγω φροντιστηρίων και έτσι και δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξω το άλλο σκυλί διότι λογικά αφού έγω το θέλω, εγώ θα πρέπει να ασχολούμαι μαζί του και όχι οι γονείς μου ή η γιαγιά μου και δεν θέλω να το παραμελήσω και να αναγκαστώ να το δώσω:/

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.801
8.004
Βέβαια δεν έχω πάρει την τελική απόφαση λόγω του ότι έχω παραμελήσει το μικρό λόγω φροντιστηρίων και έτσι και δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξω το άλλο σκυλί διότι λογικά αφού έγω το θέλω, εγώ θα πρέπει να ασχολούμαι μαζί του και όχι οι γονείς μου ή η γιαγιά μου και δεν θέλω να το παραμελήσω και να αναγκαστώ να το δώσω:/
Και καλά κάνεις και δεν έχεις πάρει την τελική απόφαση. Αφού δεν έχεις χρόνο για το ένα μην προσθέσεις κι άλλο στην οικογένεια. Κάτσε στο φόρουμ, διάβαζε τα θέματα που σε ενδιαφέρουν και άσε την ιδέα να ωριμάζει μέσα σου ώσπου να είσαι έτοιμη για δεύτερο. Δεν είσαι ακόμη, το ξέρεις και η ίδια :)

Roxy15

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
8
0
Καλό θα είναι, τότε (για πολλούς λόγους) το μικρό σου να μάθει να μην τα κάνει μέσα..κάνει κ κρύο..που να αφήνεις ανοιχτή την πόρτα..;;;:p
κ από εκεί και πέρα και η δικιά μου τώρα (που είναι 9 μηνών), αλλά και όλοι οι σκύλοι που είχαμε ανέκαθεν και δεν ήταν εκπαιδευμένοι για κάτι τέτοιο, πάντα λειτουργούσαν σαν φύλακες απέναντι στο χώρο τους..από μόνοι τους, χωρίς εκπαίδευση ή κάτι παραπάνω..
Δεν τα κάνει μέσα πάντα έξω τα κάνει αλλά πρέπει να είναι και η πόρτα ανοιχτή!
Να δούμεεε..

Roxy15

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
8
0
Και καλά κάνεις και δεν έχεις πάρει την τελική απόφαση. Αφού δεν έχεις χρόνο για το ένα μην προσθέσεις κι άλλο στην οικογένεια. Κάτσε στο φόρουμ, διάβαζε τα θέματα που σε ενδιαφέρουν και άσε την ιδέα να ωριμάζει μέσα σου ώσπου να είσαι έτοιμη για δεύτερο. Δεν είσαι ακόμη, το ξέρεις και η ίδια :)

Χεχεχ! Σκέφτομαι για μετά από Φεβρουάριο που ίσως θα έχω τελειώσει τα πιο πολλά! Όχι για τώρα:)
Αλλά μάλλον θα βάλω σε δράση το μικρό! χαχαχα πλάκα κάνω :p

Roxy15

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
8
0
Χαχαχαχα ψευτομάγκισσα είναι! Όταν είναι μόνη της σπίτι και της χτυπάω την πόρτα δεν γαβγίζει, μόνο όταν είναι κάποιος άλλος μέσα στο σπίτι! χαχα

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
καλως ηρθες!

δεν μας λες ετσι και απο περιεργεια ποσων ετων εισαι;

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το πρόβλημα σου λύνεται με εκπαίδευση, όχι φύλαξης αλλά τουαλέτας που είναι και πολύ πιο εύκολη και ανέξοδη. Μαθαίνει την τουαλέτα του το μικρό, κλείνεις την πόρτα της κουζίνας και δεν έχεις φόβο μην μπει κάποιος.
Το οποίο μικρό χρειάζεται βόλτες, όσο μικρούλι και αν είναι. Θα δεις ότι αν το βγάζεις βόλτες για την τουαλέτα του, πιθανότατα θα σταματήσει εντελώς να λερώνει στο μπαλκόνι.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες. Προσωπικα αυτο που θελω να προσθεσω ειναι οτι οταν καποιος θελει εναν σκυλο-φυλακα δεν τον εχει στον κηπο. Για να σε φυλαει ενας σκυλος πρεπει να ειναι μεσα στο σπιτι που δεν θα το περιμενουνε οι κλεφτες γιατι αν ειναι στον κηπο οι κλεφτες το μονο που εχουν να κανουν ειναι να του πεταξουν ενα μπιφτεκι με φολα και θα μπουνε κυριοι. Οποτε ετσι κινδυνευει και η ζωη του σκυλακου σου αλλα και η δικη σου. Παντως δεν εισαι ετοιμη για δευτερο σκυλο. Πιστευω οτι καλυτερα ειναι να δεθεις με την μικρη σου και να την εκπαιδευσεις στο θεμα τουαλετας και συμπεριφορας και μετα να προσθεσεις αλλο ενα σκυλακι στην ζωη σου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78