η κατοχή ενός εκπαιδευμένου σε φύλαξη σκύλου είναι μια πάρα πολύ δύσκολη και υπεύθυνη επιλογή....
Η φοβία -(δηλ. το άγχος,το στρες και ο πανικός) που νιώθει κάποιος είτε υφίσταται ο κίνδυνος είτε όχι- δεν είναι η καλύτερη ψυχική κατάσταση για την απόκτηση ενός σκύλου -φύλακα, (το λέω όσο πιο ''κομψά'' μπορώ...)
Το να εκπαιδεύσεις ένα σκύλο για φύλακα είναι κάτι που δεν μπορείς να το κάνεις μόνος/μόνη σου....
-Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέξεις μια φυλή που διαθέτει ένστικτα φύλακα..
-να επιλέξεις ένα εκτροφέα που εκτρέφει την φυλή που σε ενδιαφέρει και προσέχει στην εκτροφή του τα συγκεκριμένα αυτά χαρακτηριστικά....
-να κοινωνικοποιήσεις το κουτάβι που θα πάρεις σε μέγιστο βαθμό.....
και άλλα πολλά.....
Καλό θα είναι, τότε (για πολλούς λόγους) το μικρό σου να μάθει να μην τα κάνει μέσα..κάνει κ κρύο..που να αφήνεις ανοιχτή την πόρτα..;;;και άλλο σκύλο ήθελα να πάρω ούτως ή αλλιώς γιατί τα αγαπάω, αλλά σκέφτηκα μιας και σκέφτομαι να πάρω..αν τελικά πάρω να τον κάνω και φύλακα!
έχω ήδη ένα μικρό πομεράνιαν (μέσα στο σπίτι) που γαβγίζει σαν τρελό όταν έρχεται κάποιος στο σπίτι (ακόμα και εγώ!!) αλλά τι να σου κάνει το μικρούλι?!
σκέφτηκα και για συναγερμό, μην νομίζεις..αλλά νομίζω πως καλύτερα να έχεις συντροφιά έναν σκύλο παρά έναν συναγερμόδεν το θέλω ώστε όποτε μπάινει κάποιος μέσα να τον "τρώει" κυριολεκτικά, αλλά κυρίως σαν προειδοποίηση σε εμάς ή κάτι..
το βράδυ αφήνουμε την πόρτα της κουζίνας ανοιχτή τις περισσότερες φορές λόγω του ότι η βασίλισσα τα κάνει στο μπαλκόνι και γι'αυτό φοβάμαι περισσότερο! βέβαια τώρα που χειμωνιάζει προσπαθώ να την μάθω να τα κάνει μία φορά το βράδυ και πάλι το πρωί που θα ανοίξω την πόρτα! αλλά το σκέφτομαι ακόμα..πάντως οι κλέφτες μου έχουν γίνει κακός εφιάλτης!
Και καλά κάνεις και δεν έχεις πάρει την τελική απόφαση. Αφού δεν έχεις χρόνο για το ένα μην προσθέσεις κι άλλο στην οικογένεια. Κάτσε στο φόρουμ, διάβαζε τα θέματα που σε ενδιαφέρουν και άσε την ιδέα να ωριμάζει μέσα σου ώσπου να είσαι έτοιμη για δεύτερο. Δεν είσαι ακόμη, το ξέρεις και η ίδιαΒέβαια δεν έχω πάρει την τελική απόφαση λόγω του ότι έχω παραμελήσει το μικρό λόγω φροντιστηρίων και έτσι και δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξω το άλλο σκυλί διότι λογικά αφού έγω το θέλω, εγώ θα πρέπει να ασχολούμαι μαζί του και όχι οι γονείς μου ή η γιαγιά μου και δεν θέλω να το παραμελήσω και να αναγκαστώ να το δώσω:/
Δεν τα κάνει μέσα πάντα έξω τα κάνει αλλά πρέπει να είναι και η πόρτα ανοιχτή!Καλό θα είναι, τότε (για πολλούς λόγους) το μικρό σου να μάθει να μην τα κάνει μέσα..κάνει κ κρύο..που να αφήνεις ανοιχτή την πόρτα..;;;
κ από εκεί και πέρα και η δικιά μου τώρα (που είναι 9 μηνών), αλλά και όλοι οι σκύλοι που είχαμε ανέκαθεν και δεν ήταν εκπαιδευμένοι για κάτι τέτοιο, πάντα λειτουργούσαν σαν φύλακες απέναντι στο χώρο τους..από μόνοι τους, χωρίς εκπαίδευση ή κάτι παραπάνω..
Και καλά κάνεις και δεν έχεις πάρει την τελική απόφαση. Αφού δεν έχεις χρόνο για το ένα μην προσθέσεις κι άλλο στην οικογένεια. Κάτσε στο φόρουμ, διάβαζε τα θέματα που σε ενδιαφέρουν και άσε την ιδέα να ωριμάζει μέσα σου ώσπου να είσαι έτοιμη για δεύτερο. Δεν είσαι ακόμη, το ξέρεις και η ίδια![]()
Mια χαρά αποτρεπτικά λειτουργεί και ο μικρός!!!Αλλά μάλλον θα βάλω σε δράση το μικρό! χαχαχα πλάκα κάνω![]()