Πως θα ξυπναει πιο αργα??

andreaslabrador

Active Member
3 Μαϊου 2009
40
0
ΠΑΤΡΑ
Το 2 μηνων κουταβακι μου καθε μερα ξυπναει 6 παρα και σκουζει μεσα απο το crate του το οποιο το εχει ηδη αναγνωρισει σα φωλια.προσπαθω να μη του δινω σημασια αλλα εχει απιστευτη ενεργεια εκεινη την ωρα.Οταν σταματησει για λιγο το βγαζω εξω το ταιζω και ξαναπεφτω για υπνο χωρις να του δινω σημασια αλλα αυτο ερχετε διπλα στο κρεβατι μου και μου γαυγιζει για να του δωσω.υπαρχει τροπος να μεταφερθει αυτη η ενεργια σε αλλη ωρα και να ξυπναει πιο αργα??ολοι μου ειπαν οτι ειναι μικρο ακομα και αργοτερα θα ξυπναει οποτε κι εγω.τι πρεπει να κανω ομως αν παιξω μαζι του εκεινη την ωρα θα μαθει οτι παντα εκεινη την ωρα θα παιζουμε.ευχαριστω

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Είναι μικρο ακόμα, θέλει υπομονή σίγουρα αλλά μην του δίνεις σημασία όταν ξυπνάς, άνοιγε το crate μετά από ένα τέταρτο.
Εγώ εξακολουθώ να το κάνω και σήμερα πχ τις ξύπνησα στις 10:40

andreaslabrador

Active Member
3 Μαϊου 2009
40
0
ΠΑΤΡΑ
Ξυπναει 6 παρα, εχει πολλη ορεξη για παιχνιδι μετα απο λιγο ξανακοιμαται.ξυπναει λιγο πριν τον ταισω στις 2, τρωει, κοιμαται τον ξυπναω στις 6 να φαει.παιζει λιγο ξαπλωνει χωρις να κοιμαται ,τρωει στις 9 λυσαει μεχρι τις 10 και μιση.κοιμαται,ξυπναει στις 12 που τον βαζω στο crate.κλαψουριζει λιγο κοιμαται

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Πωπω σε ζηλευω ρε συ αυτο κοιμαται ολη μερα! Ειναι και μικρο βεβαια.

Εσυ τι ωρα κοιμασαι; Εγω ας πουμε που κοιμαμαι σχετικα αργα τον κραταω ξυπνιο (απο τη φασαρια και τα φωτα, μην φανταστεις οτι παω και τον σκουνταω για να ξυπνησει:p..καλα ενιοτε του κανω και χαρουλες οταν περναω απο διπλα του και σηκωνεται να δει τι καλο εκανε:p) μεχρι να πεσω και εγω για υπνο και ετσι το πρωι νυσταζει ακομα:D Αν ξυπνησει νωριτερα δεν του δινω σημασια και μετα απο λιγο τα παραταει και ξαναξαπλωνει. Δε νομιζω οτι πρεπει να του ανοιγεις και να παιζετε το πρωι, αστον να ηρεμησει και βγαλτον αργοτερα. Στην αναγκη παιξτε περισσοτερο το βραδυ για να κουραστει;)

Υπομονη, ο πρωτος καιρος ειναι δυσκολος:)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
πιστεύω ότι σε αυτή την ηλικία αναγκαστκά θα ξυπνέι λόγω "αναγκών" γι αυτό φρόντιζε να τον κρατάς ξύπνιο χαλαρά μέχρι τις 12..... αλλά τον πρωί να τον βγάλεις από το κλουβί για ανάγκες και μετα ξανακοιμήσου.....

andreaslabrador

Active Member
3 Μαϊου 2009
40
0
ΠΑΤΡΑ
να τον ταιζω πιο αργα το πρωι??δεν γινεται να τον κρατησω το βραδυ απο ενα σημειο και μετα οτι και να του κανεις δεν δινει σημασια.αλλα το πρωι πολυ ενεργια ρε παιδι μου.οταν μεγαλωσει θα μεταφερθει σε αλλη ωρα???

Last edited:

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Υποθέτω ότι ακόμη δεν το βγάζεις βόλτα γιατί δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολίων του?
Να ρωτήσω κάτι αδαές... όταν λες "λυσσαει", "παίζει" κλπ... Δλδ τι κάνει? Εσύ πόση ώρα παίζεις μαζί του και τι? Ειναι πιο κουραστικό για τον μικρό να παίξεις μαζί του, παρά να παίζει μόνος του. Αν έχεις μπαλκόνι ή ταράτσα αξιποίησέ τα και παίξτε μπάλα, με κάποιο παιχνίδι, κυνηγητό κλπ. Και θα δεθείς μαζί του και κουραστεί.
Ειναι βολικό να παίζετε πριν τον ύπνο του, ώστε να πέφτει μετά "ξερό". (αν παίξεις πολλή ώρα θα πέφτεις μετά και εσύ ξερός, χεχε)

Όσο μεγαλώνει που θα μπορεί να κρατιέται πιο πολύ θα αλλάξουν οι ώρες του, τώρα όμως υπομονή, μωρο είναι ακόμη, πολύ μωρό.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
παιδια δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ ζηλεψα...
μου θύμισε εκείνη την εποχή πριν 3 χρόνια περιπου που η Λουλού ήταν κουταβάκι,με ξυπνούσε στις 7 για να βγεί έξω απο το κλουβακι και παίζαμε μέχρι να ζεσταθεί το φαγητό της και μετά πάλι μέσα για ύπνο.Το πιο όμορφο συναίσθημα το νιώθεις και όταν είναι κουτάβι πιο πολυ αλλα και όταν μεγαλώνει όταν κοιμάται στην αγκαλιά σου ή είναι φοβισμένο και τρέχει προς το μέρος σου για να το προστατεύσεις.Αυτές οι μεγάλες ματάρες που σε κοιτάνε με τόση απορία τις πρώτες μέρες όταν του μαθαίνεις να υπακούει σε βασικές εντολές...μου έχουν λείψει όλα(συγνώμη για το off topic αλλα παρασήρθηκα.:D)Ανδρέα...και εγώ έτσι έλεγα,γιατι να με ξυπνάει τοσο νωρις?γιατι δε μπορω να της έχω συνέχεια μπροστα της φαγητο και πρεπει να το ετοιμαζω καθε 3 και λιγο?γιατι κλαίει κ δε μπορω να καταλάβω γιατι?(η ειρωνια ειναι οτι αυτα μας καταλαβαινουν ενω εμεις αυτα οχι...και υποτηθετε πως εμεις ειμαστε οι εξυπνοι)η συμβουλη μου ειναι να απολαύσεις αυτούς τους πρώτους μήνες με το κουτάβι σου γιατι θα φτάσει η εποχή που θα τους αναπολείς...αν σε ενοχλεί τόσο το πρωινο ξύπνημα να παίζεις μαζί του ως αργά το βράδυ για να το κουράζεις και να εχει περισσοτερη όρεξη για υπνο..
καλη τύχη με το νεο σου φιλαρακι

andreaslabrador

Active Member
3 Μαϊου 2009
40
0
ΠΑΤΡΑ
παιδια δεν εχει ορεξη να παιξει μαζι μου ασχολειτε λιγο και μετα με παραταει.το κουταβι ειναι σχετικα ησυχο εγω εχω αγχωθειτοσο πολυ που εχω σκεφτει ακομα και να τον δοσω πισω στον εκτροφεα.και ειναι ακομα ηπρωτη εβδομαδα που τον εχω.τα ειχα σκεφτει ολα αυτα πριν το παρω και ημουν συγουρος αλλα αυτο δεν το περιμενα σε καμια περιπτωση.

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Παραπονιαρηηηηηηη.:D....υπαρχει καλυτερο ξυπνητηρι!!!!
Εγω με την Λακτα ,με ξυπναγε το πρωι 6.30 την πηγενα βολτα, 15' γυριζα επινα το καφεδακι μου και εφευγα για δουλεια!!! σουπερρρρρρρρ

Δεν τα ειχες σκεφτει ολα Αντρεα αλλιως θα επερνες ενηλικο σκυλακο

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Δεν είναι δυνατόν να ασχολείται ΛΙΓΟ μαζι σου...τα δικά μου κουτάβια ήταν συνεχώς πάνω μου.Μηπως εννοεις τα βραδυα?τοτε το σκυλάκι μαλλον θα ναι κουρασμένο.Κοίτα εγώ σου λεω μη το δώσεις...την ιδια βλακεια εκανα και την πληρωνω ακριβα.Ακομα...αυτο που περνάς τώρα είναι το λιγότερο.Μετά θα πρέπει να αρχίσει η εκπέδευση...δουλεύεις για να έχεις έναν σύντροφο για χρόνια,και αν σου φαινεται πως ασχολεισαι πολυ μαζι του σκεψου αυτο...εσυ έχεις πολλους φίλους,εκεινο,εχει μόνο εσένα γι'αυτο και τα πρωινα ζητα την προσοχή σου γι'αυτο και κλαιει για να το βγάλεις έξω.Κουταβάκι είναι,δεν καταλαβαίνει πολλά...στο χέρι σου είναι το πως θα το μάθεις για να μην είναι ενοχλητικό,αλλα να ξέρεις απο τώρα οτι τα σκυλιά μένουν πάντα κουτάβια,μεγαλώνουν αλλα και πάλι παίζουν ζητούν χάδια αγάπη αγγαλιές...μην αφήσεις καποιον και μετα το μετανιωσεις...αποψή μου....
φιλικα,βας

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ειδα οτι και ενας-μια ψαχνει λαμπραντορ για μιληστε
Το κουτάβι πρέπει να επιστραφεί πίσω στον εκτροφέα και να πέρει πίσω τα χρήματα του. ΟΧΙ να πουληθεί αλλού.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
τωρα που ειναι τα ευκολα και τα χαριτωμενα πελαγωσες?
αργοτερα τι θα κανεις?

1.απο τα γραφομενα σου βγαζω το συμπερασμα οτι δεν θα τα καταφερεις και θα σου προτεινα να τον πας πισω..........

2.λογω του οτι εχουμε περασει και πιο δυσκολες καταστασεις με κουταβια στο σπιτι οι περισσοτεροι απο αυτην που περιγραφεις θα σου ελεγα να προσπαθησεις πιο σκληρα........

εσυ αποφασιζεις........

παντως τιποτα,κανενας και κανενα πλασμα σε αυτον τον πλανητη δεν χρειαζεται να συμβαδιζει απολυτα με το δικο μας προγραμμα ,με τις δικες μας συνηθειες ,με το δικο μας βιολογικο ρολο'ι' κτλ.

ολα εξαρτωνται απο την διαθεση σου:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
παιδια δεν εχει ορεξη να παιξει μαζι μου ασχολειτε λιγο και μετα με παραταει.το κουταβι ειναι σχετικα ησυχο εγω εχω αγχωθειτοσο πολυ που εχω σκεφτει ακομα και να τον δοσω πισω στον εκτροφεα.και ειναι ακομα ηπρωτη εβδομαδα που τον εχω.τα ειχα σκεφτει ολα αυτα πριν το παρω και ημουν συγουρος αλλα αυτο δεν το περιμενα σε καμια περιπτωση.
Δεν το πιστεύω αυτό που διαβάζω..... μα τι έχετε πάθει όλοι και τα παρατατε στην πρώτη δυσκολια..... τι είναι ο σκύλος να τον επιστρέψεις? χαλασμένο ψυγείο που κάνει θόρυβο? Τι περίμενες όταν πήρες κουτάβι? Οτι θα ξύπναγε όταν θες εσύ, θα έπαιζε όταν θες εσύ, θα κοιμόταν όταν θες εσύ??

Ενα μωρό πήρες! Δεν το κατάλαβες?? Πως είναι δυνατον να μην το ξέρεις?? Αν δεν ήθελες μωρό, ας έπαιρνες ενήλικο!!!! (που κι εκεί κάτι θα έβρισκες....)

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Συγνώμη αλλά αυτά που διαβάζω με ταράζουν λιγάκι.

Καταλαβαίνω ότι νιώθεις πελαγωμένος, αλλά κάτσε και ζύγιασέ τα στο μυαλό σου. Καταρχάς το σκυλί είναι μία δέσμευση χρονική, οικονομική και ψυχολογική που κρατάει περίπου 12 χρόνια (καλώς εχόντως των πραγμάτων, στο περίπου).
Χρονική: είναι 24 ώρες τη μέρα, 365 μέρες το χρόνο δική σου ευθύνη. Δεν έχει κάποιον άλλον, δεν είναι γλάστρα που το αφήνεις για πότισμα σε άλλον. Είσαι εσύ και το ζώο.
Οικονομική: να μπορείς να ανταπεξέλθεις με τον καλύτερο τρόπο αρχικά για την τροφή του, μετέπειτα στα έκτακτα που όλα μα όλα τα σκυλιά κάποια στιγμή θα παρουσιάσουν.
Ψυχολογική: περιλαμβάνει την εκπαίδευσή του, την έννοια, του, τη δέσμευση όλα.

Το σκυλί όπως είπε και ο κοπρίτης πολύ όμορφα, δεν είναι μπλουζάκι ή ψυγείο που δε σου κάνει και το αλλάζεις να πάρεις τα λεφτά του πίσω! (αν είναι δυνατόν ρε παιδιά τι λέτε?) Είναι και θα είναι ένα συνεχές μωρό που θα θέλει ντάντεμα, διαφορετικό σε κάθε ηλικία.
Ηρέμησε, ζύγιασέ τα και σκέψου ότι σε κάθε φάση του σκύλου θα περνάς και κάτι διαφορετικό και να σου πω και κάτι, αυτή είναι η απόλαυση, αυτά είναι τα καλά.
Εγώ βλέπω σχεδόν με νοσταλγία όταν ο Κόφι που τον βρήκα στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, είχε πρόβλημα με το στομάχι του και παρόλα τα φάρμακα κλπ έκανε τέτοια διάρροια, με τέτοια πίεση, που γέμιζαν κακά μέχρι και οι τοίχοι του σπιτιού.
Ακόμη σκέφτομαι και γελάω ότι έπεσε σε τσιμπουροφωλιά και 5 κιλά σκατούλα μου έφερε μέσα στο σπίτι 120 μετρημένα τσιμπούρια που 30 εξ αυτών σκαρφάλωσαν πάνω στους τοίχους της γκαρσονιέρας μου...
Και ακόμη θυμάμαι και φουρκίζομαι πώς όταν άλλαζε δόντια μου έφαγε ΟΛΟ το σπίτι, έπιπλα, παπούτσια, τοίχους... Και τότε με ξύπναγε απο τις 6 το πρωί να πάμε βόλτα!!!
Λοιπόν, για ηρέμησε και συλλογίσου λίγο τις επιλογές που έχεις ήδη κάνει. Ψυχραιμία. Αυτά δεν είναι τίποτε μπροστά στο δέσιμο που θα'χεις με το σκυλί, τις απολαύσεις και την αγάπη που θα σου προσφέρει. Εσύ είσαι ο κόσμος του. Στο φόρουμ εδώ όλοι σε βοηθάνε με συμβουλές και συμπαράσταση και το ίντερνετ είναι επίσης γεμάτο με διάφορα tips. Το θέμα είναι εσύ να δεις τη θετική πλευρά από όλη αυτή τη φάση που περνάς...

Last edited:

andreaslabrador

Active Member
3 Μαϊου 2009
40
0
ΠΑΤΡΑ
Μπορω να προσπαθησω ακομα.νομιζω ομως πως οσο πιο νωρις τοσο το καλυτερο για ολους.και πρωτα απο ολα για το σκυλο.δεν θα ηθελα να τον κρατησω 2-3 μηνες και να τον δοσω μετα.τεσπα το κουταβι μονο στον εκτροφεα θα επιστραφει δεν τον δινω πουθενα αλλου.