Συγνώμη αλλά αυτά που διαβάζω με ταράζουν λιγάκι.
Καταλαβαίνω ότι νιώθεις πελαγωμένος, αλλά κάτσε και ζύγιασέ τα στο μυαλό σου. Καταρχάς το σκυλί είναι μία δέσμευση χρονική, οικονομική και ψυχολογική που κρατάει περίπου 12 χρόνια (καλώς εχόντως των πραγμάτων, στο περίπου).
Χρονική: είναι 24 ώρες τη μέρα, 365 μέρες το χρόνο δική σου ευθύνη. Δεν έχει κάποιον άλλον, δεν είναι γλάστρα που το αφήνεις για πότισμα σε άλλον. Είσαι εσύ και το ζώο.
Οικονομική: να μπορείς να ανταπεξέλθεις με τον καλύτερο τρόπο αρχικά για την τροφή του, μετέπειτα στα έκτακτα που όλα μα όλα τα σκυλιά κάποια στιγμή θα παρουσιάσουν.
Ψυχολογική: περιλαμβάνει την εκπαίδευσή του, την έννοια, του, τη δέσμευση όλα.
Το σκυλί όπως είπε και ο κοπρίτης πολύ όμορφα, δεν είναι μπλουζάκι ή ψυγείο που δε σου κάνει και το αλλάζεις να πάρεις τα λεφτά του πίσω! (αν είναι δυνατόν ρε παιδιά τι λέτε?) Είναι και θα είναι ένα συνεχές μωρό που θα θέλει ντάντεμα, διαφορετικό σε κάθε ηλικία.
Ηρέμησε, ζύγιασέ τα και σκέψου ότι σε κάθε φάση του σκύλου θα περνάς και κάτι διαφορετικό και να σου πω και κάτι, αυτή είναι η απόλαυση, αυτά είναι τα καλά.
Εγώ βλέπω σχεδόν με νοσταλγία όταν ο Κόφι που τον βρήκα στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, είχε πρόβλημα με το στομάχι του και παρόλα τα φάρμακα κλπ έκανε τέτοια διάρροια, με τέτοια πίεση, που γέμιζαν κακά μέχρι και οι τοίχοι του σπιτιού.
Ακόμη σκέφτομαι και γελάω ότι έπεσε σε τσιμπουροφωλιά και 5 κιλά σκατούλα μου έφερε μέσα στο σπίτι 120 μετρημένα τσιμπούρια που 30 εξ αυτών σκαρφάλωσαν πάνω στους τοίχους της γκαρσονιέρας μου...
Και ακόμη θυμάμαι και φουρκίζομαι πώς όταν άλλαζε δόντια μου έφαγε ΟΛΟ το σπίτι, έπιπλα, παπούτσια, τοίχους... Και τότε με ξύπναγε απο τις 6 το πρωί να πάμε βόλτα!!!
Λοιπόν, για ηρέμησε και συλλογίσου λίγο τις επιλογές που έχεις ήδη κάνει. Ψυχραιμία. Αυτά δεν είναι τίποτε μπροστά στο δέσιμο που θα'χεις με το σκυλί, τις απολαύσεις και την αγάπη που θα σου προσφέρει. Εσύ είσαι ο κόσμος του. Στο φόρουμ εδώ όλοι σε βοηθάνε με συμβουλές και συμπαράσταση και το ίντερνετ είναι επίσης γεμάτο με διάφορα tips. Το θέμα είναι εσύ να δεις τη θετική πλευρά από όλη αυτή τη φάση που περνάς...