Πως μπορώ να μειώσω το ένστικτο της προστασία;




Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Για την έρευνα-διάσωση λες ε? Καλή ερώτηση, δεν έχω ιδέα :p
Ότι έχει πάρει το μάτι μου ως τώρα, είναι εκτός Αθήνας.
Δεν το έχω ψάξει επί τούτου βέβαια.
 






Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Για την ακρίβεια το έχω ψάξει, αλλά πριν 2-3 χρόνια, μπορεί και παραπάνω, οπότε έλεγα ότι μπορεί να έχει αλλάξει κάτι στο μεταξύ. Μπα ε? Κρίμα!

Καλή ιδέα και το frisbee, και πιο προσβάσιμο από τα υπόλοιπα. Δεν θέλει εγκαταστάσεις και μπορεί να γίνει ατομικά.

Edit:

Α μπράβο! Αυτό πρέπει να είχα δει και είχα την αίσθηση ότι κάτι υπήρχε σε πιο φρέσκια πληροφορία. Αλλά σαν τίτλο μόνο, δεν το είχα διαβάσει, το παραδέχομαι :oops:
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το σκυλι ειναι συνεχως σε εγρηγορση και δεν συμπεριφερεται κατ αναγκη ετσι επειδη βαριεται. Θα επρεπε να χαιρεσαι. Ναι ειναι κουραστικο το ξερω. Οι δραστηριοτητες μονο καλο θα του κανουν, αλλά δεν θα πνιξουν τα ενστικτα του. Αδυνατω να χαρακτηρισω την συμπεριφορα του αφυσικη, προβληματικη κλπ. Μαθε του μονο πότε επιτρεπεται κατι και πότε οχι, και περιορισε κατα περιπτωση οταν ενοχλει την γειτονια τα αγρια μεσανυχτα.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Συμπεριφορά φύλαξης και προστασίας πάντως, δεν είναι.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συμπεριφορά φύλαξης και προστασίας πάντως, δεν είναι.
Αυτο κρινεται εκ του αποτελεσματος κυριως ή απο ειδικους και οχι με την παρατηρηση ή την αναγνωση ιστοριων σε φορουμ.
Ο,τι και να ειναι, δεν το θεωρω και τοσο μεγαλη ατυχια να υπαρχει στο σπιτι ενας ζωντανος συναγερμος ολο το 24 ωρο. Απλά θελει καθοδηγηση, φυσικα.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Αυτο κρινεται εκ του αποτελεσματος κυριως ή απο ειδικους και οχι με την παρατηρηση ή την αναγνωση ιστοριων σε φορουμ.
Αυτό γίνεται με όλα τα θέματα του φόρουμ. Κρίνονται από την ανάγνωση και μόνο των ιστοριών. Πως αλλιώς άλλωστε; Το συγκεκριμένο γιατί διαφέρει;


Ο,τι και να ειναι, δεν το θεωρω και τοσο μεγαλη ατυχια να υπαρχει στο σπιτι ενας ζωντανος συναγερμος ολο το 24 ωρο. Απλά θελει καθοδηγηση, φυσικα.
Ποιός μίλησε για "ατυχία"; Απλώς, η προσωπική μου εκτίμηση είναι, ότι δεν πρόκειται για ένστικτο προστασίας. Το ότι είναι συνεχώς το σκυλί allert και ανήσυχο, δεν σημαίνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε περίπτωση κινδύνου. Δεν μπορούν άλλα κι άλλα. Πόσο μάλλον, μια καλότροπη, φιλικότατη και κοινωνικότατη σκυλίτσα, όπως η Μπράντι.

Το ότι θέλει ερμηνεία γενικώς, το είπαμε.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παντα μιλαμε με καποια επιφυλαξη και δεν ειμαστε καθετοι, εκτος αν κατι ειναι τοσο ευκολο και τοσο φανερο. Στο συγκεκριμενο θεμα μπορεις να εισαι απολυτη? προσωπικα δεν μπορω, και θεωρω οτι ξερω κατι ψιλα απο προστασια και τετοια.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
 




harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η προστασια δεν εχει μονο την στενη εννοια του σκυλου κερβερου συγκεκριμενων φυλων που βλεπουμε στα βιντεο. Ο καθε σκυλος μπορει και εχει καποιο ενστικτο προστασιας σε καποιο βαθμο, ακομα και ενα σκυλακι τριων κιλων. Οπως προστασια δεν ασκει μονο ο ραμπο αλλά και ο εξηνταρης κυριούλης που θα δεχτει απειλη η οικογενεια του και το σπιτι του. O ραμπο θα ειναι απλά πιο αποτελεσματικος.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
 


Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Ο δικός μου (έγινε 8 μηνών εχθές) εξελίσεται σε τσαμπουκά...
Οποιος ξένος πλησιάζει το σπίτι (ακόμα και να κοιμάται) σηκώνεται, πηγαίνει σε μπαλκονόπορτα και αρχίζει γαυγίσματα γρυλίσματα...

Προστασία δεν είναι, περισσότερο άγχος ή φόβος θα έλεγα...ειδικά το βράδυ. Γενικά αγχώνεται αρκετά με διάφορους θορύβους το βράδυ...ειδικά σκυλιά της γειτονιάς (όσο και μακριά και να είναι) που γαυγίζουν ασταμάτητα (μιας και είναι δεμένα-μπαστακωμένα σε ένα πάσσαλο δεν μπορούν να κάνουν και τπτ άλλο...)

Αυτό που δεν μου άρεσε προχθές είναι το εξής:

Είναι μια φίλη (που άντε να έχει έρθει 2-3 φορές σπίτι, αλλά δεν είναι άγνωστη στο Δούκα), πολύ αγχώδης...

Εξαρχής δεν την είχε συμπαθήσει προφανώς λόγω της ενέργειας που εκπέμπει...

Ο δούκας συνηθίζει να κοιμάται στην πόρτα ακριβώς, την είσοδο του σπιτιού γιατί λείπει ένα κομμάτι μοκέτας (για να ανοίγει η πόρτα, καθώς έχω όλο το σπίτι στρωμμένο μοκέτα για να μην γλυστράνε τα πίσω πόδια του) και είναι δροσερά εκεί.

Κοιμόταν που λέτε προχθές κλασικά στην πόρτα, και θα ερχόταν η φίλη αυτή που λέμε...
Λέει η γυναίκα μου, "γιώτα έλα από πίσω να μπεις από το υπνοδωμάτιο για να μην ξυπνήσω τον σκύλο"...Μεσημεράκι ήταν...Εγώ ήμουν στη δουλειά και ότι σας λέω μου το αφηγήθηκε η γυναίκα μου.

Μπαίνει η γιώτα από πίσω...τι το ήθελε;

Ποτέ δεν έχει μπει άνθρωπος στο σπίτι από διαφορετική είσοδο πλην της κυρίας...

Ξυπνάει ο δούκας με το που την κατάλαβε, σηκώνεται τρέχει προς το μέρος της και αρχίζει τα απειλητικά γαυγίσματα...Την κολλάει στον τοίχο ... τα κάνει πάνω της η γιώτα και σηκώνει τα χέρια της (ασυναίσθητα) για να προστατευθεί...

Τι το ήθελε και αυτό;; Σηκώνεται ο δούκας στα 2, βάζει τα 2 μπροστινά του πάνω της (αρκετά κιλά και με φόρα) και την δάγκωσε κιόλας (στα πλευρά) άσχετα αν δεν έβαλε δύναμη...

Η γυναίκα μου τα έκανε και αυτή πάνω της...(όλα έγιναν αστραπιαία) και τον τράβηξε αμέσως...

Με το που μπήκα σπίτι γυρνώντας από τη δουλειά, μόλις είχε γίνει το περιστατικό.
Μπαίνω μέσα μου εξηγεί η γυναίκα και πιάνω τον δούκα από το σαμαράκι και τον κρατάω.
Αυτός συνέχιζε να γαυγίζει στην κακομοίρα την γιώτα, του είπα 2-3 ΟΧΙ κρατώντας τον να μην κάνει ντου και ηρέμησε.

Του είπα να πάει να ξαπλώσει, πηγαίνει όλα κομπλέ.
Μετά από λίγο σηκώθηκε και πήγε και έγλυφε τη γιώτα για κανα 5λεπτο!
 








Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Οντως έχω 24 συναγερμό.
Το ότι δεν μπορεί να δαγκώσει ο σκύλος μου δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει όλα τα άλλα.
Αυτή θα προσπαθήσει να με φυλάξει και να με προστατέψει όπως νομίζει αυτή. Δεν γνωρίζει ότι χωρίς να δαγκώσει δεν κάνει τίποτα. Είναι πεπεισμένη ότι με το γαύγισμα και μόνο μπορεί να τρομάξει τον οποιονδήποτε "εχθρο".
Οταν μπαίνει άγνωστος στο σπίτι θα γαυγίσει για 2-3 λεπτά και μετά θα παίξει μαζί του.
Σε ένα άλλο φόρουμ είναι ένας άλλος κυνηγός που έχει και αυτός Ιρλανδικό Σέττερ.
Εχει και ποίντερ. Το Ιρλανδικό το έβαλε μέσα στο σπίτι. Αναφέρετε για το Ιρλανδικό Σέττερ σαν "Αγρυπνος Φυλακας". Είναι χαρακτηριστικό της φυλής.

Απόσπασμα του κυνηγού:

"ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Θ.ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΤΟΝ VAL ,ΠΩΣ ΤΟΥ ΑΛΑΞΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΚΥΛΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ .ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΜΗΝΕΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΟΥ ΓΙΟΣ ΕΜΑΘΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΕΝΑ ΙΡΛΑΝΔΙΚΩΝ . ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΣΚΥΛΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 16 ΗΤΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ. ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΟΥΚΑ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΑΡΓΙΩΤΗ. ΟΤΑΝ ΠΗΡΑ ΤΟ 2 ΜΗΝΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΤΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΩ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ (2 ΠΟΙΝΤΕΡ) ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΑ Ο ΔΟΥΚΑΣ!!! ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ!!! Ο ΔΟΥΚΑΣ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΩΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥ. ΔΕΝ ΤΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!! ΤΑ ΔΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕ. ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΜΙΛΑΕΙ!!!!! ΝΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΜΗΛΟΦΩΝΟ ΓΑΒΓΙΣΜΑ-ΜΟΥΓΚΡΗΤΟ ΣΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΠΧ. ΝΕΡΟ , ΦΑΓΗΤΟ ,ΒΟΛΤΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΚΥΝΗΓΙ. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ . ΕΧΩ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΡΤΥΚΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ Ο ΔΟΥΚΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ. ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΛΟΥΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΓΗΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΓΚΟΜΕΝΟΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΓΙΩΝ ΜΟΥ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΛΩΣ!!! ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ. ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΟΜΟΣ ΓΙΝΕΤΕ."

Η άλλη λύση είναι να απευθυνθώ σε έναν που γνωρίζει πως κατευθύνουν την φύλαξη-προστασία σε αυτα που πρέπει και σε αυτά που δεν χρειάζετε.

Γενικά όμως δεν γαυγίζει και ούτε ανταποκρίνεται ιδιαίτερα στα γαυγίσματα άλλων σκύλων εκτός ελάχιστων περιπτώσεων. Ουτε όταν περνάει κάποιος σκύλος μπροστά από το σπίτι όπως κάνουν άλλα σκυλιά.
Την εβδομάδα που έρχετε θα ασχοληθώ να ρωτήσω εκπαιδευτές αν μπορεί να γίνει κάτι ή όχι.