Πως μπορώ να του φορέσω οδηγό;


mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Εδώ και μια εβδομάδα έχω ακόμα ένα σκυλάκι 5 μηνών που ήταν αδεσποτάκι. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν δέχεται να βγούμε με τον οδηγό. Εχω την μαλτεζούλα με τον οδηγό της και αυτός είναι ελεύθερος δίπλα μας.Ειναι αρκετά υπάκουος, αλλά θέλω να νιώθω σιγουριά ότι δεν θα συμβεί κάτι κακό. Μόλις του βάζω τον οδηγό ξαπλώνει κάτω στεναχωρημένος και δεν κουνιέται με τίποτα. Μπορεί να κάτσει και 1 ώρα μετά τον λυπάμαι και του τον βγάζω. Δεν ξεγελιέται ουτε με τα σκυλομπισκότα που του αρέσουν. Πως μπορώ να τον υποχρεώσω να τον δεχτει. Ειχα σκεφτεί και το έκανα να φοράει τον οδηγό αλλά να μην τον κρατάω. Κάθησε αμέσως κάτω και δεν σηκωνόταν με τίποτα. Λες και τον έχουνε βαρέσει και μαλώσει είναι το ύφος του.:(
 


emmanef

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
55
1
Ωρωπός
Έχεις προσπαθήσει να του βάλεις τον οδηγό και στο σπίτι; Κάνει το ίδιο;
Μπορείς να δοκιμάσεις:
1. να του βάλεις σαμαράκι, που θα έχει διαφορετική αίσθηση

2. να συνδυάσεις τον οδηγό με σούπερ μεζεδάκια (όχι απλά και βαρετά σκυλομπισκότα). Αν περισσέψει κανένα κρέας/τυρί από το δικό σας φαγητό, κράτα το για τη βόλτα.
Θα πρότεινα να κάνεις το εξής, αρχικά στο σπίτι, που έχει λιγότερους αντιπερισπασμούς και κατά προτίμηση χωρίς το άλλο σκυλί αν επεμβαίνει/ζηλεύει.
Μόλις του βάλεις τον οδηγό, πες μπράβο και δώσε μεζεδάκι. Μετά βγάλτον και αγνόησέ τον. Μετά από λίγο ξαναπήγαινε και βάλε πάλι τον οδηγό, πάλι μπράβο και μεζεδάκι. Κάντο μέχρι να αρχίσει να σε ακολουθεί για το μεζεδάκι. Βάζε εσύ τον οδηγό και όσο είναι όρθιος ή/και κινείται, λέγε μπράβο και δίνε μεζέ. Μόλις μουλαρώσει, βγάζεις τον οδηγό και τον αγνοείς. Είναι χρήσιμο να λες μπράβο, για να μπορείς να "μαρκάρεις" τη στιγμή, που είτε κινείται είτε βάζεις τον οδηγό, και σύντομα θα καταλάβει ότι μπράβο = μεζεδάκι.
 


mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Το έχω δοκιμάσει και μέσα στο σπίτι αλλά θα δοκιμάσω το κόλπο που μου λες λουρί και αμέσως λιχουδιά. Για να δούμε...:rolleyes:
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Eγώ πάντως, απλά δεν θα τον λυπόμουν και δεν θα του έβγαζα τον οδηγό όταν του τον έβγαλες...
Ο οδηγός φορεμένος μέσα στο σπίτι, χωρίς να τον κρατάς, κι εσύ συνεχίζεις την καθημερινότητά σου αδιαφορώντας για το θλιμμένο ύφος....
 




mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ναι, αλλά μιλάμε για αδεσποτάκι που βρήκε η κοπέλα. Ποτέ δεν ξέρεις αν είχε μια κακή εμπειρία με κάποιο λουρί/σκοινί.

Οπότε καλύτερα να δοκιμάσει την πιο θετική μέθοδο με την επιβράβευση και μετά να απαιτήσει. Είναι μόλις 5 μηνών άλλωστε. Θα το συνηθίσει κάποια στιγμή.
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Συμφωνώ με το Φοίβο.
Δοκίμασε και με σαμαράκι, ίσως νιώθει καλύτερα!
Φόρα του τον οδηγό μέσα στο σπίτι και άστον να τον σέρνει μόνος τους. Μπορεί να κάτσει καμια ώρα ακίνητος, μη δίνεις σημασία και μην το κοιτάς, συνέχισε την καθημερινότητα στο σπίτι. Κάποια στιγμή θα κουνηθεί και θα δει οτι ο οδηγός δεν θα τον φάει :p Τότε δώσε του κι ένα μεζεδάκι σπέσιαλ.
Όσες φορές είχα αυτό το πρόβλημα, μόνο αυτή η μέθοδος έπιασε.

Το να του δώσεις λιχουδιά την ώρα που είναι πεσμένος κάτω και αρνείται να περπατήσει, θα τον μπερδέψει.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Σε αδέσποτη πάντως που όταν της πέρασα κολάρο και λουρι αντέδρασε λες και τη σφάζαν, της άφησα το κολάρο πάνω της και αδιαφόρησα παντλώς για τις αντιδρασεις της. Πριν καν καταφέρω να τη μαζέψω σπίτι. Το λουρί το έβαλα λίγο καιρό μετά, για όσο ήταν στον κήπο. Στην αρχή κοκάλωσε πάλι αλλά είδε ότι θα το φοράει ετσι κι αλλιως. Μετά το συνήθισε σχετικά ευκολα και περπατούσε πιό όμορφα στο λουρί παρά τον άλλο που τον εχω από κουταβι. Αλλά παρέμεινε πολύ ευρυματική στο πως να βγαίνει από το σύστημα κολάρο+οδηγος όταν πλησιαζαμε σε καταστάσεις που δεν θεωρούσε ευχάριστες. π.χ. να τη βάλουμε στο αμάξι. Αυτό άλλαξε κάνοντας την να της αρεσει το αμάξι
 


mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Σαςευχαριστώ πάρα πολυ για τις συμβουλές σας, του έβαλα το λουρί το Σαββατοκύριακο μέσα στο σπίτι το έπαιξα αδιαφορη και άρχισε να περπατάει αλλα είναι μαγκωμένος. Τώρα σας παρακαλώ πεστε μου πως να τον βγάλω έξω από το σπίτι για βόλτα γιατί αρνήτε με το λουρί.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Συνέχισε εσύ να μη δίνεις σημασία στο λουρί. Πάρε και λίγα μεζαδάκια (π.χ παριζάκι κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια) και κάντε εξάσκηση στο "έλα" (ή και σε άλλες εντολές αν ξέρει). Το λουρί εννοείται του το φοράς καθ'όλη αυτή τη διάρκεια και το τραβάει πίσω του. Λογικά σε κανένα μισάωρο θα το'χει συνηθίσει. Δες τότε την αντίδρασή του αν πιάσεις το λουρί στα χέρια σου. Επιβράβευση σε κάθε θαρραλέα του κίνηση μέσα στο σπίτι και όλα θα πάνε καλά. Ίσως το λουρί να του φανεί αδιάφορο στη βόλτα ακόμα και μέσα στην ίδια μέρα..
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.118
Μηνύματα
895.870
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki