Πως να αγκαλιασετε ενα μωρο!!!

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
ναι ρε παιδια εκπαιδευτηη. Και αλλο δεν ειναι να θεωρεις τον αλλο κατωτερο και αλλο κουταβι? Οχι? Συμφωνο οτι δεν ειναι σωστο. Αλλα το οτι δεν ειναι σωστο σημαινει οτι ειναι και επικινδυνο?

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Τα σκυλια επιτιθενται στα κατωτερα ιεραρχικα μελη?
Αν ασπουμε αντιλαμβανεται το νεο μελος σα κουταβι τι κακο υπαρχει?
Δεν επιτίθενται απαραίτητα, αλλά επειδή δεν μιλάνε πχ έχουν άλλους τρόπους να διορθώνουν ανεπιθύμητες συμπεριφορές (γρυλίσματα, δαγκωματιές κλπ). Έχεις δει σκύλα να σβερκώνει κουτάβι? Το κουτάβι δεν παθαίνει τίποτα αλλά δε νομίζω ότι θα ήθελε κανείς να είναι ένα μωρό στη θέση του....

Και συνηθως αυτο που ακουμε με το ηταν τοσο γλυκος ειναι αφου ενα παιδι πηγε να χαιδεψει ενα σκυλι στην αυλη του, συνηθως απο αυτα που λεμε "αγριες φυλες".
Συνήθως ίσως, αλλά όχι πάντα. Μια χαρά μπορεί να δαγκώσει κι ένα λαμπραντόρ ή ακόμα κι ένα κοκεράκι ή ένα τσιουάουα.

Επίσης και δυστυχώς, έχουν καταγραφεί κατά καιρούς ένα σωρό επιθέσεις από σκυλιά της οικογένειας προς τα νεώτερα μέλη και νομίζω σ'αυτό αναφερόταν η chloe με τις ιστοριες "ηταν τοσο γλυκος δεν ξερω πως εγινε"

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Αυτο με το γλυκο ηταν ο σιρ ερλικ οχη η λιζα ;) Μμμμ ισως να εχετε δικαιο αλλα νομιζω με επιβλεψη δεν υπαρχει κινδυνος. Δε λεω οτι ειναι το ιδιο.. αλλα δεν αφηνετε μονα τους τα γατοσκυλα σας? Ε δε σκοτωνονται. Δε λεω προσ θεου δε θα αφηνα το παιδι μπυ μονο του με το σκυλι αλλα νομιζω οτι με επιβλεψη ειναι οκ. Δηλαδη εσεις δε θα τα αφηνατε ουτε να παιζουν? Γιατι και στο παιχνιδι υπαρχει κινδυνος.

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Εγώ νομίζω ότι εξαρτάται από το σκύλο...
Με το μαλτέζο μου δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω παιδί διότι παρόλο που δεν δαγκώνει, δεν έχει καθόλου υπομονή με τα παιδιά και ούτε κουβέντα να τον τραβάς από την ουρά(ειδικά τώρα που είναι μεγάλος σε ηλικία);)
Με τον Dante όμως θα άφηνα το παιδί χαλαρά...Και ανάποδα να τον πετάξεις, και την ουρά να του τραβήξεις, και τ' αυτιά, και τη μύτη να του ζουμπίξεις, δεν πρόκειται ν' αντιδράσει...
Καταλαβαίνεις από τον χαρακτήρα του σκύλου σου τις αντιδράσεις που μπορεί να έχει...
Ακόμα όμως είναι υπό στενή παρακολούθηση και ο Dante επειδή τώρα διαμορφώνει χαρακτήρα...
Συμφωνώ ότι κανένας μέλος της οικογένειας δεν πρέπει να θεωρεί κατώτερό του ο σκύλος...εννοείται;)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
ναι αλλα δε μου λυσατε την απορια το αν οσκυλος θεωρει το παιδι σου κουταβι αν ειναι καλο η κακο? Γιατι πως μπορεις να τον πεισεις οτι ειναι ανωτερο. Ουτε μη λεει το βρεφος ουτε επιβαλλεται. Μου φαινεται πιο λογικο το σκυλι να το βλεπει σαν το βρεφος της αγελης παρα ως ανωτερο. Νο?

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Είναι κακό γιατί αν το θεωρεί κουτάβι, αυτομάτως θεωρεί ανώτερο ιεραρχικά τον εαυτό του.

Γιατι πως μπορεις να τον πεισεις οτι ειναι ανωτερο.
Με τη δική μου λογική με το να μην έχει πρόσβαση στο δωμάτιό του για παράδειγμα, ή με το να μην επιτρέπεται να το "καβαλάει". Άλλο ένα σημείο που θα μπορούσαν να μας διαφωτίσουν οι εκπαιδευτές

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
νομιζω οτι εχεις δικιο. Γιατι εμενα μου καθοταν πιο λογικα να το βλεπει σαν κουταβι η σαν συνκουταβι, γιατι η δικια μας π.χ. πιο πολυ σαν κουταβι φερεται παρα σαν ενηλικη. Και θεωρουσα οτι αυτο σημαινει οτι θα το προστατευει. Γιατι ακομα και αν του αποκλειεις την προσβαση η να μην του επιτρεπεις να το καβαλαει., δε θα αποκλεισεις το γεγονος οτι αμα παιζουν το σκυλι αυτοματως καταλαβαινει οτι ειναι πιο δυνατο.οχι:confused:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ναι θα το καταλάβει. Και γενικά σε τέτοια "παιχνίδια" δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπουμε στο σκυλί να "νικάει". Την έχω κάνει τη βλακεία και ξέρω... Τώρα πια, έστρωσε και κάθε φορά που παίζουμε "άγρια" παιχνίδια υποχωρεί πάντα πρώτος γυρίζοντας κοιλίτσα. Νομίζω αυτή είναι αποδεκτή συμπεριφορά.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Λογικά το καταλαβαίνει, γι'αυτό όμως πρέπει ΠΑΝΤΑ να είναι παρόν αυτός που θα θέτει τα όρια

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εεμ αυτο λεω. Μηπως τελικα τα σκυλια μας παραμενουν παντα κουταβια? Και απλα εμεις ειμαστε αυτοι που θα τα διαπαιδαγωγησουμε? Υπαρχει τετοιο τοπικ η να το ανοιξω? Μοντσ?

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Χοχο κοιτατε τι βρηκαααα
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=y7FJRbSGb5c&feature=related"]YouTube - BIG dog playing with a baby[/ame]

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Εεμ αυτο λεω. Μηπως τελικα τα σκυλια μας παραμενουν παντα κουταβια? Και απλα εμεις ειμαστε αυτοι που θα τα διαπαιδαγωγησουμε? Υπαρχει τετοιο τοπικ η να το ανοιξω? Μοντσ?
δεν νομιζω καντο! αν υπαρχει τα κανουμε Merge !!

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Xritaki τελειο το εχω δει κ εγω! Το κορυφαιο ειναι οτι δν πηγε ουτε μια στιγμη στο προσωπο του μωρου μονο στην κοιλια και χωρις ν'ανοιξει το στομα στιγμη.:)

Δν ξερω θεωρω οτι με επιβλεψη και σωστη διαπαιδαγωγηση του σκυλου δν υπαρχει κινδυνος!
Εγω θα τα αφηνα μαζι παντα με εμενα μπροστα βεβαια!

cocker-fan

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2007
264
1
Acharnai
Δν ξερω θεωρω οτι με επιβλεψη και σωστη διαπαιδαγωγηση του σκυλου δν υπαρχει κινδυνος!
Eγω παλι θεωρω οτι με σωστη διαπαιδαγωγηση του παιδιου δεν υπαρχει κινδυνος..:D

Gas

Well-Known Member
29 Μαϊου 2008
128
0
44
να ρωτησω σχολιαζουμε την photo που τραβηχτηκε προφανος για λογους promo?? τες πα...δεν θα αφηνα ενα μωρο με τον σκυλο επειδη το μωρο δεν ξερει περι τινος προκειτε....σκυλο μετα απο τα 10 χρονια ...(του παιδιου....)

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
38
Διόνυσος
Kαλά το 10 χρόνια που λες είναι υπερβολή... Οκ αυτό είναι και για μένα λάθος αλλά όχι και 10 χρόνια...

Maria91

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2008
61
0
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=QiePun8R0QQ&feature=related"]YouTube - great dane and baby[/ame]

Εγω παντως δε θα αφηνα το σκυλο μου να γλυφει ετσι το μωρο...(μηπως ειναι off topic το συγκεκριμενο βιντεο; :roll::oops:)

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
38
Διόνυσος
Ούτε και γω εννοείται και δεν το βρήκα και καθόλου γλυκό.Για μένα αυτό το πράγμα είναι ανευθυνότητα.Ούτε άνθρωπος δεν κάνει να το κάνει αυτό σε μωρό, πόσο μάλλον σκύλος.
Δεν ξέρω πως το βλέπουν αυτοί σίγουρα πάντως υπάρχουν ακραίες καταστάσεις που δεν σημαίνει ότι είναι και σωστές.Δε λέω, πανέμορφο το παιδάκι, πανέμορφο και το σκυλάκι (σκύλαρος) αλλά υπάρχουν και όρια.Δε συμφωνείτε?

cocker-fan

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2007
264
1
Acharnai
Εγω πιστευω οτι ενα παιδι πρεπει να μεγαλωσει κοντα σε σκυλο γιατι ετσι αποκταει περισσοτερα αντισωματα με φυσικο τροπο και δεν αρρωσταινει τοσο ευκολα...