Πως να συνετίσω τον σκύλο μου?

natascha

Active Member
21 Ιανουαρίου 2008
44
0
Να ρωτήσω κάτι και γω?

Με την Ξένια (ράτσας λυκόσκυλου... περίπου) έχουμε το πρόβλημα ότι μασουλάει τα πάντα, κι όταν λέμε τα πάντα είναι κυριολεκτικό. Χθες μου έφαγε τα κάτω κλωνάρια ενός φύκου (τα μάσησε κιόλας, αν είναι δυνατόν!), κατέστρεψε μιά μανταρινιά, έσκαψε σε όλο τον κήπο λάκκους (βολικό γιατί δεν χρειάζεται να το κάνω εγώ και θα φυτέψω κατευθείαν αυτά που θέλω ) και έκανε ένα περιοδικό και ένα χαλάκι φύλο και φτερό.... Οταν την μάλωσα (και κάθε φορά που την μαλώνω) και χθες συγκεκριμένα την μάλωσα μόνο με απογοητευμένο τόνο φωνής έδειξε να καταλαβαίνει πολύ καλά τον λόγο, αν και προσωπικά πιστεύω ότι ξέρει πολύ καλά ότι αυτά που κάνει δεν είναι επιθυμητά και το δείχνει με τον τρόπο που φέρεται μετά. Χθες το πρωί πριν την καταστροφή ήρθε με ζωηρό βήμα και κουνιστή ουρά και μου έκανε χαρές. Οταν την είδα μετά τις ζημιές δεν με πλησιάσε, κάθισε κάτω με χαμηλώμένο βλέμμα, σήκωνε το κεφάλι που και που και με κοίταζε έξτρα γλυκά και απέφευγε τα μάτια μου.
Ξέρει πότε κάνει κάτι λάθος και την αποδοκιμάζω. Σκοπός είναι να πάψει να το κάνει και εκεί πραγματικά δεν έχω πλέον καμμία ιδέα..

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Natascha, εμένα μου δείχνει αυτό που περίγραψες, ότι η σκύλα σου βαριέται, και βρίσκει μόνη της τα ενδιαφέροντα.
Ασχολιέσαι καθόλου μαζί της; παίζετε; την έμαθες τα βασικά;
Επίσης για να μην καταστρέφει κάθε μέρα και κάτι,
περιόρισε το κήπο σου έτσι, για να μην έχουν πρόσβαση τα σκυλιά σου
σε όλα τα φυτά και δένδρα.

natascha

Active Member
21 Ιανουαρίου 2008
44
0
Από τότε που γέννησα τις περισσότερες φορές την πηγαίνει ο σύζυγος βόλτα, στο βουνό, που απέχει δύο τετράγωνα από το σπίτι και το πρωί και το βράδυ για περίπου μία ώρα με μιάμιση, όπου την αφήνει ελεύθερη να τρέχει και να εξερευνά. Το ίδιο έχω κάνει και εγώ όσες φορές την πήγα βόλτα που ήταν τις περισσότερες ακόμα και κατά την διάρκεια του ένατου μήνα πριν γεννήσω.

Ομολογώ πως από τότε που γέννησα και ειδικότερα από τότε που την κατέβασα στην αυλή δεν ασχολούμαι πολύ ώρα, είτε γιατί δεν προλαβαίνω είτε γιατί είμαι χώμα από ξενύχτια και δουλειές... Τα βασικά όταν λες ότι της έμαθα? Δεν της έδωσα ποτέ παπούτσια μου ή της οικογένειας για να παίζει, αντιθέτως όταν το έκανε την επέπλητα με το ΜΗ και της τα αντικαθιστούσα με δικό της παιχνίδι, έχω πάρει τόσα που έχω πλέον χάσει τον λογαριασμό... Γενικότερα είχε μάθει να πηγαίνει (όποτε της ερχόταν κουτάβι που δεν μπορούσε να κρατηθεί για πολύ) σε συγκεκριμένο σημείο να τα κάνει. Τώρα υπάρχουν φορές που στην διάρκεια της βόλτας δεν κάνει κάτι άλλο εκτός από ούρα κα με το που γυρνάμε μετά από λίγο τσουπ τα αμολάει και μάλιστα υπήρξαν τρεις περιπτώσεις που ήρθε και τα έκανε ακριβώς έξω από την πόρτα μας (!) πράγμα που μας ξένισε πολύ και μάλιστα αναρωτηθήκαμε μήπως το έκανε επίτηδες αφού το σημείο που χρησιμοποιούσε για τις "έκτακτες" καταστάσεις ήταν αλλού..

Το κακό είναι ότι στα δύο δέντρα που έχει πρόσβαση είναι έτσι φυτεμένα που δεν γίνεται να μην τα πλησιάζει (τουλάχιστον δεν μου έρχεται εμένα κάτι προς το παρόν στο μυαλό, οπότε μάλλον καλύτερα να ρωτήσω κανένα που τον έχει δει τον κήπο αν έχει καμμιά ιδέα :idea: ) αλλά και στα δέντρα να μην φτάσει έχω πλέον την πεποίθηση ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να κάνει κάποια ζημιά... σαν να το έχει μέσα στο αίμα της βρε παιδί μου, τι να πω.. :roll: Δεν έχει χρονίσει ακόμα (σε δυό μήνες έχει γενέθλια) οπότε είναι κατανοητό, μωρό είναι ακόμα οπότε χμμμ.. το παιχνίδι επιβάλλεται.

Οπότε, το καλύτερο θα ήταν α) να πηγαίνει ακόμα μεγαλύτερης διάρκειας βόλτες και β) να κατεβαίνω κατά την διάρκεια της μέρας να της αφιερώνω χρόνο για παιχνίδι να ξεσκάει. Λογικά αυτό θα βοηθήσει την κατάσταση...

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

natascha

Active Member
21 Ιανουαρίου 2008
44
0
Κατά την διάρκεια της βόλτας της είναι τύπος και υπογραμμός... :lol:

Δεν τραβάει ιδιαίτερα στο λουρί γιατί της το μάθαμε από κουτάβι και όταν την αφήνουμε ελεύθερη στο βουνό ξεχύνεται και τρέχει σαν τον άνεμο... τρώει μόνο πρασινάδες (κάτι που το κάνουν τα σκυλιά, τουλάχιστον τα δικά μου όσα είχα το έκαναν πάντα) αλλά δεν καταστρέφει κάτι, είναι πολύ απασχολημένη με το να τρέχει. Το πρόβλημα δεν το έχει όταν είναι έξω αλλά όταν επιστρέφει στο σπίτι όπου ξεκινάει τις διαολιές κι αυτό επειδή προφανώς βαριέται..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
εννοω μπορει να φαει κατι απο κατω στην βολτα?
την εντολη αστω την ξερει??

natascha

Active Member
21 Ιανουαρίου 2008
44
0
Οχι, ποτέ δεν τρώει κάτι από κάτω και την συγκεκριμένη εντολή την γνωρίζει και την υπακούει. Δεν έχω παράπονα πάνω στην βασική υπακοή, Υπακούει σε όλες τις εντολές, ΚΑΤΩ(Για να μην πηδάει πάνω μας και να κάθεται κάτω), ΕΛΑ(οπότε και έρχεται και μας φέρνει και το παιχνίδι που της έχουμε πετάξει), ΜΗ(απαγορευτικό), ΜΠΡΑΒΟ(επιβράβευση), ΠΑΜΕ(οπότε προχωράει στην βόλτα χωρίς να τραβάει το λουρί), ΠΙΑΣΤΟ(οπότε πιάνει το ξύλο ή το παιχνίδι που της πετάμε).

Οταν είμαστε παρόντες είναι πολύ υπάκουο ζώο. Οταν μένει μόνη της χαλάει η μπεσαμέλ.. :?

natascha

Active Member
21 Ιανουαρίου 2008
44
0
Βρε δεν πάει να κάνει ότι θέλει :lol: :lol: :lol:

Αν πάντως δεν αλλάξει κάτι (και εκεί θα χρειαστεί και από τους δύο δουλειά) τότε δεν θα έχω και πολλές επιλογές...

liadim13

New Member
2 Μαρτίου 2008
2
0
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΟΥΛΗ ΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ,ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΜΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ,ΧΟΡΟΠΗΔΑΕΙ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ ΠΟΤΕ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΝΑ.ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΣΥΧΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΔΩΣΕΙ 2-3 ΣΦΑΛΙΑΡΙΤΣΕΣ.ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΩ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟ.ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΛΩΝΩ ΜΕ ΦΩΝΕΣ??

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
σταμάτα το παιχνίδι όταν γίνεται άγριο,όταν αρχίζει τα δαγκώματα και μην του δίνεις σημασία,επίσης όταν σε δαγκώνει βγάλε και μια κραυγή πόνου για να ξέρει πως σε πονάει.Και η αυστηρή φωνή δεν βλάπτει... :wink:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
liadim13 καλώς ήρθες στο Forum. ΜΗΝ ξαναχτυπήσετε το κουτάβι!
Ρίξε μια ματιά, εάν θέλεις σε σχετικές συζητήσεις της ενότηταs «εκπαίδευση και συμπεριφορά» ξεκινώντας από αυτό το θέμα: ΔΑΓΚΩΜΑ

Θερμή παράκληση να γράφεις με μικρά και όχι με κεφαλαία.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

liadim13

New Member
2 Μαρτίου 2008
2
0
καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.διάβασα και προηγούμενα topics και με βοήθησαν πάρα πολύ.εννοείται οτι θεωρώ απαράδεκτο να χτυπάνε το κουτάβι έστω και ελαφρά για εκφοβισμό, το θέμα είναι ότι και ο κτηνίατρος το πρότεινε για συμμόρφωση καμμιά φορά...πάντως ήδη ακολούθησα τις συμβουλές σας και είχαν αποτέλεσμα!ευχαριστώ

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Να ακολουθείς τις συμβουλές του κτηνιάτρου σου αλλά στον τομέα του.
Αμάν πια. Το τι ακούω που λέει ο κάθε κτηνίατρος σε θέματα συμπεριφοράς και συμβίωσης είναι απίστευτο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini