Πως να φτιαξεις ενα σκυλο


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.566
5.977
Πειραιάς
στο τευχος του περιοδικου scientific american που κυκλοφορει, εχει ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο για ενα πειραμα το οποιο εχει ξεκινησει εδω και εξι δεκαετιες στη σιβηρια που μπορει να ριξει φως στη μεταλλαξη των λυκων σε σκυλους.
ο καθηγητης dmitri belyaev γενετιστης και ζωολογος, εβαλε αλεπουδες σε ελεγχομενο περιβαλλον και μεσω της επιλεκτικης τους αναπαραγωγης και της επαφης τους με ανθρωπους, μελετησε τη διαφορα στη συμπεριφορα και στην οψη τους που προκληθηκαν απο το πειραμα.
το αρθρο υπογραφουν η lyudmila trut (συνεργατης του belyaev απο το 1959 στο novosibirsk που λαμβανει μερος το πειραμα) και ο lee alan dugatkin (συνεργατης της τα τελευταια εξι χρονια για ενα βιβλιο που θα κυκλοφορησει και αφορα τη μελετη αυτη).

https://en.wikipedia.org/wiki/Dmitry_Belyayev_(zoologist)
https://www.scientificamerican.com/...e-transformed-into-pets-in-a-few-generations/
http://155.97.32.9/~bbenham/2510 Spring 09/Behavior Genetics/Farm-Fox Experiment.pdf

μπορειτε να ακουσετε και τον dugatkin να μιλα γι' αυτο το πειραμα εδω: https://www.scientificamerican.com/...ning-wild-foxes-into-mans-second-best-friend/
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Υπάρχει κι οπτικό υλικό σε ένα απο τα πολλά ντοκυμαντέρ για σκυλιά που υπάρχουν στο youtube. Περιγράφει και δείχνει σκηνές απο το εκτροφείο αλεπούδων στη Ρωσία.
 
  • Like
Reactions: mareco




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.931
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95