Πως ξέρω?

french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Παράγγειλα από έναν να μου φέρει ένα γαλλικό μπουλτόγκ! Εκείνος μου είπε ότι τα εισάγει από τα καλύτερα εκτροφέια του κόσμου! Όταν μου το έφερε στο διαβατήριο έγραφε τα εμβόλια κ.τ.λ του σκύλλου! Όμως μετά είδα ότι το σκυλλάκι ήταν από την Ουγγαρία! Πώς μπορώ να ξέρω ότι δεν ήταν από Pappy mills?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εισαγωγέας...καλύτερα εκτροφεία του κόσμου....
Δυστυχώς έτσι όπως το περιγράφεις εγώ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι από puppy mill...:(

french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Έχω το σκυλλάκι εδώ και 5 μήνες και δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα! Είναι μια χαρά! Αν είναι από pappy mills ποιά είναι η διαφορά?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Έχω το σκυλλάκι εδώ και 5 μήνες και δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα! Είναι μια χαρά! Αν είναι από pappy mills ποιά είναι η διαφορά?
Κοίτα. Μπορεί να σου βγει με προβλήματα υγείας ή και χαρακτήρα, αλλά πάντα υπάρχει η περίπτωση να βγει νορμάλ το σκυλί. Και ο δικός μου από Ουγγαρία είναι από... τα "κορυφαία" puppy mills του κόσμου, αλλά τουλάχιστον μου έκατσε το jocker εκείνη τη μέρα. Απολύτως κανένα πρόβλημα. Τόσο σε υγεία όσο και σε χαρακτήρα. Έχει 2 μορφολογικές ατέλειες, αλλά είναι το τελευταίο που με απασχολεί.

Μη φέρνεις τον αποκλεισμό. Σκύλος σου είναι και ότι είναι να γίνει θα του παρέχεις αυτά που χρειάζεται. Φρόντισε όμως να ενημερωθείς για να μην κάνεις ξανά το ίδιο λάθος. ;)

french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Εγώ το αγαπώ από όπου και αν είναι! Και το γεγονός ότι μπορεί να είναι από pappy mills με κάνει να το αγαπώ περισσότερο αφού αναγνωρίζω τα πόσα πέρασε!:(

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το σκυλί σου, μακάρι να είναι πάντα καλά και να το αγαπάς όσο περισσότερο μπορείς απλά να ξέρεις να μην ξανακάνεις το ίδιο λάθος στο μέλλον!;)

alxdamos

Well-Known Member
20 Αυγούστου 2009
66
0
Athens
καλά τα λέτε και έχετε και δίκιο... ας βάλω όμως μια άλλη πλευρά?
όταν τα ελληνικά εκτροφεία ζητούν 1000-1200 ευρώ και ο εισαγωγέας θα σου πάρει 500, με τον μισθό των 800 ευρώ πως να πάρεις το ελληνικό?

θεωρώ τα 1000 ευρώ υπερβολικά.. τα εκτροφεία πρέπει να ρίξουν τις τιμές.... κατά την άποψη μου.

και για να το αιτιολογήσω.. εγώ ήθελα ένα λαμπραντόρ πολύ καιρό. ξέρετε πόσο καιρό μάζευα απο δώ έκοβα απο κει για να μπορέσω να το πάρω? και πάλι δεν μπορούσα... και το πήρα και 400...βαλε και τα πρώτα έξοδα? σπίτια, εμβόλια κλπ κλπ.... με τα 1200 ακόμα όνειρο θα ήταν.

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Alxdamos,

δεν χρειάζεται να πάρεις κουτάβι από ελληνικό εκτροφείο και δε νομίζω πως αυτή η ιστορία γίνεται για να πλουτίσουν τα εκτροφεία.

Εχεις δει βίντεο για puppy mills? Αυτό που γίνεται είναι φρικτό και απάνθρωπο. Δε θα έδινα ποτέ λεφτά σε κάποιους που βασανίζουν τα ζώα. Ασε που οι τιμές των κουταβιών στα πετ σοπ δεν είναι δα και μικρές.

Υπάρχουν και άνθρωποι που σκέφτονται, άντε, να αγοράσω ένα τέτοιο κουτάβι να το ελευθερώσω απ' την κακιά του μοίρα, αλλά ξεχνάνε πως υπάρχουν χιλιάδες άλλα που δεν μπορούμε να τα σώσουμε, και τα καταδικάζουμε κάνοντας τις βιομηχανίες των παπιμιλάδων να πλουτίζουν.

Ομως κατά τη γνώμη μου το καλύτερο θα ήταν να βγει νόμος που θα τα απαγόρευε, εδώ στη Σερβία π.χ. δε γίνεται λόγος να δεις να πουλάνε κουτάβια σε πετ σοπ.

frenchie

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
93
0
Pireaus
και γω το ίδιο λάθος έκανα, τώρα έμαθα όμως και ενημερώνω όσους θέλουν να αγοράσουν σκυλάκι...όχι μόνο γιατί δεν πρέπει να παίρνουν από pet shop, αλλά και τι ευθύνες έχει να μεγαλώνεις ένα σκυλάκι...ειδικά ένα γαλλικό μπουλντόγκ.
Να το χαίρεσαι:)
Συνήθως έχουν υπέροχο, απολαυστικό χαρακτήρα:)
Πρόσεχε μη σου πάρει τον αέρα, δεν θέλει πολύ, είναι πολύ γαλυφιάρικα ξέρουν πως να μας τουμπάρουν τα άτιμα!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ας το δούμε ανάποδα :

Αν ο εισαγωγέας παίρνει 500+ ο εκτροφέας πόσα να πάρει ?

600 ?

Αν το ψάρεμα από τέτοια εκτροφεία τυχαίων σκύλων με άπειρα προβλήματα χωρίς pedigree κοστολογείται -ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ για 500 - 600 - 800 ευρώ ... πώς γίνεται από τον ίδιο άνθρωπο να μην δικαιολογείται πχ η διπλάσια τιμή (ΞΑΝΑΛΕΩ πολλές φορές είναι ΙΔΙΑ ή ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ) για έναν σκύλο με pedigree, τις περισσότερες φορές βραβευμένους για την μορφολογία τους σκύλους, υγιέστατους, με όλην την φροντίδα υγείας και ανάπτυξης, γνώση, υποστήριξη, εγγύηση πολλές φορές κλπ κλπ ?

Η απάντηση είναι μία ή μάλλον δύο

ΑΜΑΘΕΙΑ - ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ

και

ΑΔΙΑΦΟΡΑ - ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
μ'αρεσει που μερικοι αμεσως "ειναι puppy mill,σιγουρα"...αν δεν ειναι???αν ειναι και του βγει μια χαρα σκυλι?

μια υποσημειωση...οταν μιλαμε για Ουγγαρια δεν πρεπει να ξεχναμε οτι μιλαμε για εναν απο τους παγκοσμιους κυνολογικους κολοσσους!ειναι το παγκοσμιο κεντρο εμποριου σκυλων?ΝΑΙ ειναι...αλλο αυτο και αλλο οτι η χωρα κυνολογικα και εκτροφικα ειναι ετη φωτος μπροστα απο την χωρα μας...με ενα παμπαλαιο κυνολογικο ομιλο και παει λεγοντας...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Υποστηρίζεις δηλαδή ότι ένα σοβαρό Ουγγρικό εκτροφείο (υπάρχουν φυσικά)

...έδωσε για ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ (τελική τιμή 500 ευρώ άρα το πολύ τα μισά στην τσέπη του) σε ΑΓΝΩΣΤΟ σε άλλη χώρα ένα καλό σκυλί ?

Αν θές σήκωσε το pedigree του σκύλου. Σου δώσανε έτσι ? :)

Φυσικά μπορεί να του βγεί μιά χαρά το σκυλί. Σκυλί είναι. Και το μιά χαρά είναι σχετικό με το τί ζητάει ο καθένας. Οπως μπορεί να έχει ένα σκυλί από εκτροφείο ένα πρόβλημα υγείας μπορεί ένα άλλο να μην έχει τίποτα. Μπορεί να έχει όμως. Και να δημιουργήσει μία μεγάλη ταλαιπωρία και τεράστια έξοδα. Η διαφορά στις δύο περιπτώσεις είναι το τί φταίει. Αν φταίει η αμάθεια - προχειρότητά μας είναι σαφώς χειρότερα από τα να φταίει η κακή μας τύχη ή λάθος άλλου. Ο καθένας επιλέγει.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σε μια τόσο προηγμένη κυνολογικά χώρα λοιπόν τι πιο συνηθησμένο από το να στέλνουν τα καλύτερα εκτροφεία τα σκυλιά τους με συνοπτικές διαδικασίες στην Ελλάδα, έχοντας τυφλή εμπιστοσύνη στον εισαγωγέα για την ποιότητα του μελλοντικού ιδιοκτήτη...:rolleyes::rolleyes:
Πως το κόβεις εσύ αυτό ως πιθανό σενάριο;
Εγώ όχι και πολύ..Επίσης η εμπειρία από κουταβοεισαγωγείς μόνο θετική δεν είναι...
Για το αν θα είναι υγιές το κουτάβι(το κάθε κουτάβι με τέτοιο background) είναι όλα πιθανά!
Edit:Με πρόλαβε ο Denis...

french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Θέλω να σημειώσω ότι το αγόρασα 700 ευρό!!!! Αλλά δεν πιστέυω ότι πάντα το ακριβό είναι και το καλό!!!!Αλλά όπως είπε και ο Teobullmastiff μπορεί και να μην είναι και από pappy mills αφού είναι πλήρες υγιές! F

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης