καταρχήν εννοείται ότι δεν είμαι υπερ των εκτροφείων που δείχνουν στο ίντερνετ (puppy mills).
αλλά έχω μια απορρία. δυσπλασία απο εκτροφείο ελληνικό (καλό) αποκλείεται να σου βγάλει? άλλες αρρώστιες αποκλείεται να σου βγάλει? και αν σου τις βγάλει είτε το ένα είτε το άλλο εσύ θα μετρήσεις τα λεφτά? ή το σκυλάκι που προφανώς το έχεις αγαπήσει? απλά το θέμα μου είναι ότι όσο οι τιμές είναι εξωφρενικές γιατί εξωφρενικές τις θεωρώ τόσο ο κόσμος θα στρέφεται στα puppy mills. και τα ελληνικά που τα δίνουν 500 θα είναι αντίστοιχα puppy mills. γιατί αυτό που σου πουλάνε τα ελληνικά είναι το καλό όνομα που δικαίως έχουν δημιουργήσει. Αποψη μου πάντα... αλλά πιστεύω οτι θα συμφωνείτε όλοι... απλά πρέπει να ρίξουν τις τιμές για να αποτρέπουν τον κόσμο που στερείται πραγμάτων για να καταφέρει να αγοράσει ένα κουταβάκι.
Τίποτα δεν αποκλείεται. Κανείς σοβαρός άνθρωπος δε θα σου δώσει 100% εγγυήσεις ότι ο σκύλος δεν θα βγάλει ποτέ κανένα πρόβλημα. Αλλά παίρνοντας απο σοβαρό εκτροφέα, μειώνεις κατα πολύ τις πιθανότητες να σου βγει προβληματικός ο σκύλος.
Εδώ ελπίζουμε όλοι ότι όταν κάποια στιγμή ο έλληνας μάθει τι εστί puppy mills δεν θα ψωνίζει απο κει κι ας είναι πιο φθηνά (που δεν είναι). Απο κει και πέρα, και με δεδομένο ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι οποιες εγγυήσεις μορφολογίας, υγείας και χαρακτήρα (γιατι αυτό είναι που πληρώνεις στον εκτροφέα), καλά θα κάνει ο ελληνας να υιοθετήσει τον κόπρο της γειτονιάς του. Οχι για να γλυτώσει το αρχικό χιλιάρικο (γιατι ούτως ή άλλως θα ακολουθήσουν πολλά χιλιάρικα), αλλά για να τελειώνει αυτή η ντροπή με τα puppy mills και να βρει κι ενα σπίτι ο κόπρος.
Ούτως ή άλλως, είτε απο puppy mill ψωνίσεις, είτε τον κόπρο υιοθετήσεις, εγγυήσεις δεν έχεις.
Αμα θες εγγυήσεις, πας σε εκτροφέα και μάλιστα καρατσεκαρισμένο. Δεν υπάρχει εναλλακτική.