Πως ξέρω?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν διαφωνησα με τιποτα απο οσα οι συνφορουμιτες εγραψαν στο θεμα...μονο στην απολυτη σιγουρια τους εμεινα λιγο και υπερασπιστικα την τοσο ταλαιπωρημενη αλλα πραγματικα προηγμενη κυνολογικα Ουγγαρια.

δεν εχω συγγενεις εκει -δεν ειμαι puppy millas- ουτε pet shopas-ουτε εκτροφεας (μακαρι μια μερα να καταφερω να γινω-ειναι ενα απο τα ονειρα μου).

η Ουγγαρια εχει ασχημο παρελθον και παρον κυνολογικα,αλλα τεραστια κυνολογικη παρακαταθηκη.αυτο το δευτερο απλα τονισα εγω,τιποτε αλλο.

french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Όπως είπα και πρίν και από pappy mills να είναι πάντα θα το αγαπώ! Κάπιοι σκέφτονται ότι έτσι σώζουν τουλάχιστο ένα αθόω ζωάκι! Δεν λέω έτσι αλλά ότι έγινε έγινε! Από όπου και να έιναι το σκυλλάκι μου εγώ θα το αγαπώ και δεν με νοιάζει!:)

french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Τέλος ευχαριστώ για την βοήθεια από όλους!!!! Οι συμβουλές όλων είναι χρήσιμες!!!!Και πάλι ευχαριστώ!!!!:)

alxdamos

Well-Known Member
20 Αυγούστου 2009
66
0
Athens
έμαθα ότι στα πετ σοπ τα κουτάβια (λαμπραντόρ συγκεκριμένα) τα παίρνουν χονδρική 250-300 ευρώ. και τα πουλάνε 550-600 με pedigree. Βέβαια διάβασα κάπου ότι παίζει και πολύ μούφα pedigree... δεν ξέρω όμως παραπάνω.

εγώ προσωπικά μου το έφερε εκπαιδευτής το σκυλί και πλήρωσα 430 (με pedigree) υποτίθεται όσα του πήρε ο εισαγωγέας. δεν μπορώ να ξέρω αν λέει αλήθεια ή όχι αυτός (υποτίθεται ότι είναι γνωστός μου) αλλά επίσης δεν μπορώ να ξέρω από που το πήρε ο εισαγωγέας.

αν εμένα μου έλεγε πάντως το εκτροφείο εδώ στην Ελλάδα 700 θα το έπαιρνα από δώ, αλλά 1200?

και για κάποιον που έλεγε ότι αν το πουλάνε το εισαγωγής Χ χρήματα γιατί ο έλληνας να μην το πουλάει πιο πολύ. Είναι απλό... γιατί στο εισαγωγής μεσολαβεί εισαγωγέας και έμπορος. Οπότε θεωρητικά πιο πολύ ενδιάμεσοι. δεν λέω ότι το κάνουν για να κονομήσουν. αλλά μάλλον έχουν υπερτιμήσει την αξία τους.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
alxdamos,

Μού έχουν πει πως στην Ελλάδα βρίσκεις από εκτροφείο λάμπραντορ από 400 έως 1200 ευρώ, δε νομίζω πως υπάρχει στατική τιμή σε όλα τα εκτροφεία.

Αν έχεις αυτοκίνητο μπορείς και να έρθεις Σερβία όπου τα πουλάνε 200-400 ευρώ στα εκτροφεία. Και κάνεις μια διαδρομή που είναι ίσα με Θεσ/νικη - Αθήνα.

Γενικώς πιστεύω πως αν κάτι το θες, γίνεται.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
αν εμένα μου έλεγε πάντως το εκτροφείο εδώ στην Ελλάδα 700 θα το έπαιρνα από δώ, αλλά 1200?
Μην ανησυχείς επένδυση είναι! Πληρώνεις +500 και γλιτώνεις κάτι χιλιάδες ευρώ που μπορεί να χρειαστούν για αγωγή άρρωστου κουταβιού ακολουθούμενη από ευθανασία, για εγχείρηση δυσπλασίας, εκπαίδευση με επαγγελματία μέχρι τελικής πτώσης λόγω ανεπιθύμητων συμπεριφορών που προκαλεί η απομάκρυνση απ' τη μάνα σε απαράδεκτα μικρή ηλικία και οι συνθήκες ζωής κ.ο.κ. Αν θέλεις βέβαια το ρισκάρεις. Γλιτώνεις τα 500 ευρώ και περιμένεις να δεις τι θα γίνει. Μπορεί να βγει καλό το σκυλί.
Γλιτώνεις έτσι και τα χρήματα για το επόμενο σκυλί.
Ταυτόχρονα ενισχύεις την κουταβοπαραγωγή στα κολαστήρια των σκύλων, αλλά εδώ μιλάμε για λεφτά.

alxdamos

Well-Known Member
20 Αυγούστου 2009
66
0
Athens
Μην ανησυχείς επένδυση είναι! Πληρώνεις +500 και γλιτώνεις κάτι χιλιάδες ευρώ που μπορεί να χρειαστούν για αγωγή άρρωστου κουταβιού ακολουθούμενη από ευθανασία, για εγχείρηση δυσπλασίας, εκπαίδευση με επαγγελματία μέχρι τελικής πτώσης λόγω ανεπιθύμητων συμπεριφορών που προκαλεί η απομάκρυνση απ' τη μάνα σε απαράδεκτα μικρή ηλικία και οι συνθήκες ζωής κ.ο.κ. Αν θέλεις βέβαια το ρισκάρεις. Γλιτώνεις τα 500 ευρώ και περιμένεις να δεις τι θα γίνει. Μπορεί να βγει καλό το σκυλί.
Γλιτώνεις έτσι και τα χρήματα για το επόμενο σκυλί.
Ταυτόχρονα ενισχύεις την κουταβοπαραγωγή στα κολαστήρια των σκύλων, αλλά εδώ μιλάμε για λεφτά.

καταρχήν εννοείται ότι δεν είμαι υπερ των εκτροφείων που δείχνουν στο ίντερνετ (puppy mills).
αλλά έχω μια απορρία. δυσπλασία απο εκτροφείο ελληνικό (καλό) αποκλείεται να σου βγάλει? άλλες αρρώστιες αποκλείεται να σου βγάλει? και αν σου τις βγάλει είτε το ένα είτε το άλλο εσύ θα μετρήσεις τα λεφτά? ή το σκυλάκι που προφανώς το έχεις αγαπήσει? απλά το θέμα μου είναι ότι όσο οι τιμές είναι εξωφρενικές γιατί εξωφρενικές τις θεωρώ τόσο ο κόσμος θα στρέφεται στα puppy mills. και τα ελληνικά που τα δίνουν 500 θα είναι αντίστοιχα puppy mills. γιατί αυτό που σου πουλάνε τα ελληνικά είναι το καλό όνομα που δικαίως έχουν δημιουργήσει. Αποψη μου πάντα... αλλά πιστεύω οτι θα συμφωνείτε όλοι... απλά πρέπει να ρίξουν τις τιμές για να αποτρέπουν τον κόσμο που στερείται πραγμάτων για να καταφέρει να αγοράσει ένα κουταβάκι.

(εγώ το δικό μου το έκανα παραγγελία και περίμενα κανα μήνα να το φέρουν και το φέρανε 2,5 μηνών... έχω μια ελπίδα στο βάθος του μυαλού μου ο εισαγωγέας αυτός που συνεργάζεται ο εκπαιδευτής να είναι σωστός επαγγελματίας. θα δείξει.. μην το κακομελετάω κι όλας..χιχιχι)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Δεν είναι ακριβώς στο πνεύμα της συζήτησης, αλλά δε θα ξεχάσω ποτέ κάτι που είπε κάποτε η galazio :D
εκεινες οι δυο ζημιες.....κοστος γυρω στο εναμιση μυριο (τοτε):mad:.......
(και μετα σου λενε οι αλλοι,παιρνω απο το πετ σοπ να γλιτωσω τα 200 ευρω..χαχαχααχχαχααχαχαχ:D:D:D:D)

στον απληστο τον εκτροφεα ου-ου-ουυ, δεν τα δινω! εμενα δεν θα με πιασει ποτε κανενας μαλακα! ου-ου..
και μετα του τρωει το χαλι και αχχχχχχχχ...ρουφα την ρε τρομπα!:D:D:D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
καταρχήν εννοείται ότι δεν είμαι υπερ των εκτροφείων που δείχνουν στο ίντερνετ (puppy mills).
αλλά έχω μια απορρία. δυσπλασία απο εκτροφείο ελληνικό (καλό) αποκλείεται να σου βγάλει? άλλες αρρώστιες αποκλείεται να σου βγάλει? και αν σου τις βγάλει είτε το ένα είτε το άλλο εσύ θα μετρήσεις τα λεφτά? ή το σκυλάκι που προφανώς το έχεις αγαπήσει? απλά το θέμα μου είναι ότι όσο οι τιμές είναι εξωφρενικές γιατί εξωφρενικές τις θεωρώ τόσο ο κόσμος θα στρέφεται στα puppy mills. και τα ελληνικά που τα δίνουν 500 θα είναι αντίστοιχα puppy mills. γιατί αυτό που σου πουλάνε τα ελληνικά είναι το καλό όνομα που δικαίως έχουν δημιουργήσει. Αποψη μου πάντα... αλλά πιστεύω οτι θα συμφωνείτε όλοι... απλά πρέπει να ρίξουν τις τιμές για να αποτρέπουν τον κόσμο που στερείται πραγμάτων για να καταφέρει να αγοράσει ένα κουταβάκι.

Τίποτα δεν αποκλείεται. Κανείς σοβαρός άνθρωπος δε θα σου δώσει 100% εγγυήσεις ότι ο σκύλος δεν θα βγάλει ποτέ κανένα πρόβλημα. Αλλά παίρνοντας απο σοβαρό εκτροφέα, μειώνεις κατα πολύ τις πιθανότητες να σου βγει προβληματικός ο σκύλος.
Εδώ ελπίζουμε όλοι ότι όταν κάποια στιγμή ο έλληνας μάθει τι εστί puppy mills δεν θα ψωνίζει απο κει κι ας είναι πιο φθηνά (που δεν είναι). Απο κει και πέρα, και με δεδομένο ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι οποιες εγγυήσεις μορφολογίας, υγείας και χαρακτήρα (γιατι αυτό είναι που πληρώνεις στον εκτροφέα), καλά θα κάνει ο ελληνας να υιοθετήσει τον κόπρο της γειτονιάς του. Οχι για να γλυτώσει το αρχικό χιλιάρικο (γιατι ούτως ή άλλως θα ακολουθήσουν πολλά χιλιάρικα), αλλά για να τελειώνει αυτή η ντροπή με τα puppy mills και να βρει κι ενα σπίτι ο κόπρος.

Ούτως ή άλλως, είτε απο puppy mill ψωνίσεις, είτε τον κόπρο υιοθετήσεις, εγγυήσεις δεν έχεις.

Αμα θες εγγυήσεις, πας σε εκτροφέα και μάλιστα καρατσεκαρισμένο. Δεν υπάρχει εναλλακτική.

french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Εμένα δεν είναι κόπρος αν υπονοείς αυτό!!!! Και για να μιλάς έτσι δεν είσαι καθόλου φιλόζωος! Τι φτένε αυτά τα καημένα? Δεν ήθελαν να είναι εκεί! Δεν το πιστέυω ότι κάπιοι μιλάνε έτσι για τα αθώα σκυλλάκια! Έ-Λ-Ε-Ο-Σ.!.!.!.!:eek:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
φιλε μου French Bulldog σε καταλαβαινω και εχεις δικιο οταν λες οτι ΟΛΑ τα σκυλια αυτου του κοσμου ειναι ψυχουλες απ'οπου και αν προερχονται και σιγουρα δεν φταινε αυτα για τις ανθρωπινες πραξεις.Ομως πιστευω οτι ο Kopritis ουτε ειπε οτι το αξιαγαπητο μπουλντογκακι σου ειναι κοπρος ουτε οτι τα κουταβια των puppy mills δεν ειναι ψυχουλες που χρειαζονται την αγαπη μας.Αλλο ειπε...οτι οσο διαιωνιζεται αυτη η κατασταση θα "ματωνουμε" αθωες κουταβισιες ψυχες και θα συνεχιζουμε να ειμαστε συνεργοι σε ενα εγλημα που διαπραττεται εδω και χρονια!

"Οποιος σπερνει ανεμους,θεριζει θυελλες"!...Ας μην συνεχισουμε λοιπον να ανεχομαστε ή ακομα χειροτερα να "θεριζουμε" θυελλες...ειναι κριμα γι'αυτο που ολοι εδω μεσα αγαπαμε...τα σκυλια!

φιλικα,Θοδωρης:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εμένα δεν είναι κόπρος αν υπονοείς αυτό!!!! Και για να μιλάς έτσι δεν είσαι καθόλου φιλόζωος! Τι φτένε αυτά τα καημένα? Δεν ήθελαν να είναι εκεί! Δεν το πιστέυω ότι κάπιοι μιλάνε έτσι για τα αθώα σκυλλάκια! Έ-Λ-Ε-Ο-Σ.!.!.!.!:eek:
Φίλε , είσαι τελείως λάθος. Τελείως όμως... Για μένα το "κόπρος" = "ημίαιμο αδέσποτο" είναι φόρος τιμής για ενα σκύλο. Οχι προσβολή. Απόδειξη της βλακείας του ανθρώπινου είδους. Τέτοιος είναι και ο σκύλος ο δικός μου (δεν περιμένω να ξέρεις τις απόψεις μου επι του θέματος επειδή είσαι καινούριος, αλλά σου λέει κάτι το nickname και η φωτογραφία του σκύλου μου στο avatar?). Γενική συζήτηση κάνουμε. Που είδες να αναφέρομαι στο σκυλο σου??

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ενα γαλλικό BULLDOG από pet-shop κοστίζει πχ 600 ευρώ

+ 150 ευρώ περίπου για να έχεις αναγνωρισμένο και ισχύον pedigree στον ΚΟΕ αλλιώς ο σκύλος είναι για πάντα στην ιδιοκτησία του puppy mill ή κανενός. Αυτό ισχύει για όλες τις φυλές και όλους τους σκύλους εισαγωγής.

Σύνολο 750 (ενδεικτική τιμή)

Προτείνετε σας παρακαλώ τιμή κουταβιού από ένα καλό ελληνικό εκτροφείο με τα χαρτιά - εμβόλια - αποπαρασιτώσεις - εξετάσεις υγείας - πιστοποιήσεις μορφολογίας γονέων, τροφές υψηλής ποιότητας, κλπ κλπ κλπ

Θέλω μόνο ένα νούμερο από το μέλος που λέει ότι οι τιμές είναι εξωφρενικές. Ασε πόσα είναι τα έξοδα, πόσο κοστίζουν ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς, οι εκθέσεις και οι κτηνίατροί τους. Δεν ρωτάω αν βγαίνει ή κερδίζει ο εκτροφέας ή την αξία (ποιοτική ή εκτροφική) του ίδιου του σκύλου κλπ κλπ . Αναζητώ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ με βάση μόνο τους κανόνες της αγοράς.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Εγώ και τη δικιά μου κοπρόσκυλο την φωνάζω πάντως και δε δείχνει να προσβάλλεται. :)
Και εγώ κόπρο, κοπρίτη, μούργο και μούργαρο.

Ούτε εμένα δείχνει να ενοχλείται :D

Και εννοείται ότι είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ;)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Denis, δε διαφωνώ μαζί σου. Πιστεύω ότι ο εκτροφέας οφείλει σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς να έχει μεγαλύτερες τιμές. Επίσης, πιστεύω ότι ο εκτροφέας πρέπει να βγάζει λεφτά από αυτό που κάνει. Και όχι να κάνει κάτι άλλο για τα προς το ζειν και να τα σπρώχνει στην εκτροφή :)

Αυτό που δε μπορώ όμως να καταλάβω (και αυτό πάει και στους εκτροφείς των γαλλικών μπουλντογκ αλλά και στα πετ σοπ) είναι το γιατί ένα καλό ροτ, λαμπ, γ/π κάνει 600-1000 ευρώ από εκτροφέα ενώ ένα γαλλικό μπουλντόγκ κάνει από 1200 στο πετ σοπ και 1500 και βάλε στον εκτροφέα. Τι έχει παραπάνω αυτό το σκυλί; Μήπως επειδή πιάνει τον ταύρο από τη μύτη; :confused:

edit: τα 1200 από πετ σοπ είναι και σε... online ελληνικό πετ σοπ

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης