Πόνος στην ιππουρίδα

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
To ψαξα λιγάκι στο ίντερνετ αλλά δε βρήκα τίποτα. Το σκυλί μου έχει πρόβλημα στη λεγόμενη "ιππουρίδα", μια λέξη που μόλις έμαθα. Μετά από τηλεφωνική συνενόηση και τηλεφωνική διάγνωση (όσο αυτό μπορεί να γίνει) με τρεις γιατρούς τον έχω με παυσίπονο (rimadil) και αύριο θα πάμε να τον δει και ο γιατρός του. (Όλες οι μ@@κίες Σαββατοκύριακο συμβαίνουν).
Ο πόνος στην περιοχή αυτή (στην ουρά και γύρω απ' αυτή), όπως έμαθα, είναι συχνός στα μικρόσωμα σκυλιά. Προκαλείται με την κίνηση και είναι οξύς. Στην ακινησία το σκυλί δεν υποφέρει. Θα ήθελα όποιος ξέρει κάτι για το πρόβλημα αυτό - καθώς ο γιατρός μου είπε ότι είναι πολύ πιθανόν μια που τον έπιασε να τον ξαναπιάσει - ή έχει σχετική εμπειρία να μου πει.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το Cauda Equina Syndrome συνανταται παρα πολυ συχνα σε γερμανικους ποιμενικους- αλλα και σε ολες της αλλες φυλες.

Ο Γερμανικος μολοσσος μιας φιλης μου ( που ζει στην γερμανια) το εχει.
Επειδη εχει ομως και αλλα προβλημτα, δεν γινεται να κανει χειρουργειο και ο ορθοπεδικος χειρουργος σε συννενοηση με τον νευρολογο που παρακολουθουν τον σκυλο, του εχουν συστησει τωρα φυσιοθεραπεια, υποβριχιο διαδρομο και αναβολικα ( για να μην ατροφουν οι μυες).

Σε αλλες περιπτωσεις μπορει να γινει χειρουργιο- οπου ανοιγεται το πανω μερος των σπονδυλων( σαν να φευγει η σκεπη) που πιεζουν τα νευρα και ετσι απελευθερονονται και δεν πονουν πια.
Αλλα αυτο απαιτεται μεγαλες νευροχειρουργικες γνωσεις- και δεν ξερω, αν τις διαθετει εδω στην ελλαδα κανενας κτηνιατρος.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Επειδή ο γιατρός με καθησύχασε Αντριάννα πες μου με μια λέξη. Κινδυνεύει?
Ή μπορεί μια χαρά να τα πάει με παυσίπονα?
Αύριο βέβαια θα έχω σίγουρη διάγνωση, όμως οι γιατροί ήταν κατά 99% σίγουροι.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Δεν κινδινευει να πεθανει απο αυτο!
Ποναει τωρα, μπορει να εχει μια φλεγμονη- αλλα θα περασει με τα φαρμακα!
Δεν αποκλειεται ομος να τον ξαναπιασει και παλι αργοτερα.

Και στην Εσμεραλντα μου μου ειχαν πει εδω περα, οτι εχει CES! Με ακτινογραφια κλπ. Τελικα την εξετασε ενας ειδικος γιατρος στην γερμανια ( μαγνητικη) και αποδειχτηκε εντελος λαθος η πρωτη διαγνωση!!
Και εσενα την εβγαλαν απο το τηλεφωνο καιολας................

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Χε σε δρεσδη ειμαι αλλα αν θες να φερεις το Παιδι για κουρα στο εξωτερικο και βολευει το σπιτικο μου ειναι πετ φρεντλι!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Περάσαμε άγριο βράδυ. Αν και συνήλθε με το φάρμακο, κατά τις 3 επιδεινώθηκε. Κουνιέται και κλαίει. Έπρεπε να τον πάω χθες στο γιατρό, αντί να κλείσω για σήμερα. Το πρωί είπαμε να πάμε μέχρι κάτω για τσίσα, αλλά πόναγε και τι να κάνουμε, μας κατούρησε όπως όταν ήταν μωρό. Είναι καλό παιδί. Παρ'ότι πονάει τόσο δεν αρνείται τα χάδια μας, δε μας δαγκώνει.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Σοβαρα τα λεω. Δε θα εκανα πλακα για αυτο. Αν δε γινει τπτα ελλαδα και η φρεντσι ξερει να σου συστησει καποιον καλο γερμανια και η δρεσδη βολευει ΕΝΝΟΕΙΤΕ πως μπορειτε να ρθειτε. Περιμενουμε νεα σου.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Καλημέρα, ναι. Πήγαμε στο γιατρό χθες το απόγευμα και μόνο με βάση τη συμπτωματολογία μου είπε "ιππουρίδα". Του λέω "οκ έχει σχέση με το σύνδρομο CES?" και δε μου εξηγούσε, μου έλεγε "Είναι δίσκος. Εγώ ξέρω τη δουλειά μου, γι' αυτό είμαι εδώ κ.λπ κ.λπ".
Βέβαια είναι καλός γιατρός, αλλά δεν του παίρνεις κουβέντα γαμώτο.
Του έκανε ένεση Medrol (κορτικοστεροειδές αντιφλεγμονώδες) και του έδωσε αντίστοιχη αγωγή (λέτε να μου παχύνει?).
Θέλει να τον ξαναδεί την Τετάρτη οπωσδήποτε. Μου είπε "όχι σκάλες, όχι χοροπηδητά, να μην αλλάζει επίπεδα" (δηλαδή να μην ανεβοκατεβαίνει σε καναπέδες και τέτοια). Καλύτερα στο πάτωμα, αν και ο ίδιος ο σκύλος αυτό θέλει - όλο κάτω απ' το κρεβάτι μου είναι.
Τέλος πάντων το σκυλί χθες το βράδυ συνήλθε αρκετά, έφαγε και έκανε και κακά (να με συγχωρείτε κιόλας). Αυτή τη φορά όχι στο υπνοδωμάτιό μου, που είναι το "σπίτι" του, αλλά στο μπαλκόνι. Κατά τα άλλα δεν περπάτησε καθόλου.
Το βράδυ ησύχασε, αλλά κατά τις 5 το πρωί έβαλε πάλι τα κλάμματα και δεν μπορούσα καν να τον αγγίξω (όχι ότι δάγκωνε, ούτε καν, αλλά του προκαλούσα πόνο :( ). Μέχρι που έφυγα είχε τα χάλια του.
Είχα πει στο γιατρό ότι θα του δώσω παυσίπονο, αλλά μου το απαγόρεψε μέχρι την Τετάρτη τουλάχιστον, για να μην καλυφθούν τα συμπτώματα :(
Πονάει! Δεν κάνει χαρούλες ούτε για πλάκα, μάλλον κατάλαβε ότι του προκαλούν πόνο. Μπορεί ένας γιατρός να "μπερδευτεί" στη διάγνωση λόγω του παυσίπονου?
Τέλος πάντων δυστυχώς πρέπει να μείνω στη δουλειά λίγες μέρες ακόμα για να "κλείσουμε τεύχος". Μετά σκοπεύω να ξεκινήσω νωρίτερα την άδεια, χωρίς αποδοχές φυσικά για να μείνω μαζί του. Προς το παρόν ανεβάσαμε στο σπίτι τη γιαγιά μου, γιατί κι η μάνα μου έχει τρελαθεί στη δουλειά. Ευτυχώς το σπίτι ξεμύρισε απ' το βάψιμο αρκετά. Η άλλη ατυχία είναι ότι θα είχαμε τελειώσει από την Παρασκευή με το τεύχος και θα είχα ήδη πάρει την άδεια (άλλο που δε θέλει το αφεντικό να γλιτώσει τα μεροκάματα όταν δεν υπάρχει δουλειά) αλλά πέθανε την περασμένη εβδομάδα ο πατέρας της γραφίστριας και πήγαμε πίσω - έχει η γυναίκα τον πόνο της, πού να τολμήσω να μιλήσω εγώ για το σκύλο! Άσχετο.
Αυτάαααααααα.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Nαι να μιλησεις
Ακτινογραφιες εκανε?
Δισκοπαθεια. ειναι οτι ειχε η Ριτα μου μονο που της δικιας μου ηταν πιο μπροστα -πολυ πιο επικινδυνο- και πολυ σοβαρο. Εσενα εχει μετακινηση δισκου που κραταει τους σπονδυλους και πιεζει τα νευρα. Εμενα ηταν σκατα ασε μην το συζηταω. Ακινησια. Προσοχη στην κορτιζολη. κανει γαστροραγια σε ευαισθητα σκυλια. Αν δεν παρεις τηλεφωνο τους δικους μου θα ερθω και θα σε δειρω. :mad:Πηγαινε μια επισκεψη και θα καταλαβεις.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ωραια γιατι αλλιως θα σε τραβαγα απο αυτι! Τωρα ακινησια και Προσοχη μην κανει μαυρα κακα. ειναι μικροσωμος και η κορτιζολη μπορει να του πεσει βαρια. Εμας μας εδινε ενα σα λαδακι νομιζω ηταν..ειχαν γινει τα κακα της κατραμι και για μια βδομαδα κανεις απο τους 3000 γιατρους-που παντα απο φοβο τους εχεζε το τραπεζι- δεν το πηρε πρεφα:mad:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εχω ψηλοφρικαρει τωρα!
Επειδη και στα γαλλικα συμβαινει πολυ συχνα να εχουν προπτοση δισκου και γενικος προβληματα με την σπονδυλικη, εχω ασχοληθει αρκετα με το θεμα:
Αν ειναι κατι με τους δισκους (προπτοση π.χ), επρεπε να διαπιστοθει αμεσος.
Αυτα δεν σηκωνουν καθηστερησεις!!!
Γιατι δεν εβγαλε ακτινογραφια τουλαχιστον???

Κανονικα πρεπει να γινεται μυελογραφια για να αξιολογηθει και το ακριβος μεγεθος της βλαβης.
Καλυτερα ακομα αξονικη!

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
αν οχι μυελογραφια μαγνητικη. Η αξονικη ειναι αυτη? Ειναι λιγο ακριβη, αλλα αν ενδεικνυται. Η μυελογραφια θελει νομιζω ναρκωση? Αλλα σιγουρα εχει ενα 0.01% περιπτωση αλλεργικης αντιδρασης και μπορει να μην πιασει ολο το μηκος της στηλης. Αυτο συναιβει στη δικια μας και μας πηραν οι ανθρωποι τηλεφωνο στη μεση της εγχειρησης να δωσουμε το οκ να προχωρησουν η να περιμενουν αλλες τοσες ωρες. Τοση ειλικρινεια. θεωρητικα με κορτιζολη θα καθυστερησει την οποια εξελιξη, αλλα επρεπε ακτινογραφια. Εγω λεω να παρεις ΣΗΜΕΡΑ τους δικους μου. Ειναι σχεδον αποκλειστικα ορθοπεδολογοι. Λιγο μακρια απο εμας αλλα κλεισε ενα ραντεβου..
Αντε γιατι θα με κατηγορησουν για ποσοστα:p:p

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Περιμένω να μου κλείσει ραντεβού γιατί ακόμα δεν ξέρει πότε μπορεί ο γιατρός που μου σύστησαν η Άννα και η Κατερίνα. Δεν νομίζει ότι μπορεί σήμερα. Παιδιά φοβάμαι. :(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr