Πόσα αφεντικά ?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η Ηρα μου είναι φανερα μονο Ηρα ΜΟΥ.
Η γυναικα μου και η κορη μου είναι αγαπητα της προσωπα που απλα τυχαινει να υπαρχουν.

Σπανιως πηγαινει όταν την φωναζουν, δεν ακουει το ΜΗ, το ΚΑΤΩ και αλλα.
Πηδαει για παραδειγμα με χαρά πανω στη γυναικα μου αλλα μονο όταν της πω εγω ΚΑΤΩ κατεβαινει.

Αρκετοι φιλοι εδω την γνωριζουν ηδη. Είναι βελγογερμανις ποιμην 7 μηνων και την πηρα πριν ένα μηνα.

Την εχω ολη μερα μαζι μου. Οπου παω παει. Βολτα μονο εγω. Τάισμα μονο εγω.
Παιχνιδι και η κορη μου και η γυναικα μου.

Είναι φυσικο να κολλαει πανω μου και να αναγνωριζει εμενα αλλα είναι αυτό το σωστο?
Εχω ακουσει ότι τα ποιμενικα αναγνωριζουν ένα μονο αφεντικο.
Υπαρχει όμως και κλιμακωση στην ιεραρχια.

Πρεπει να ακουει και τα αλλα μελη της οικογενειας?
Μαλλον καλο θα ηταν. Εξαλλου θα τυχει περιπτωση που δεν θα μπορω να την εχω μαζι μου.
Μηπως θεωρει τον εαυτο της ισο με αυτά, κατι οπωσδηποτε ανεπιθυμητο?

Αν αναγνωρισει και τα αλλα μελη ως ανωτερα, θα επηρεαστει η σχεση της μαζι μου?
Θα κλονιστει η θεση μου ως αρχηγος της?

Η Ζηνα η πινσερινα μας δειχνει μεν σαφη προτιμηση στην κορη μου αλλα ανταποκρινεται σε ολους και δεν αγνοει κανεναν.

Ευχαριστω
Αρης

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κάθε σκυλί πρέπει να γνωρίζει καλά πως είναι τελευταίο στην ιεραρχία της αγέλης (ή προτελευταίο σε περίπτωση που υπάρχει άλλος σκύλος). Καταλαβαίνει, φυσικά, πως ένας είναι ο αρχηγός. Το θέμα, όμως, είναι αν αντιλαμβάνεται ότι μετά τον αρχηγό ακολουθούν ΟΛΟΙ οι άλλοι ως ανώτεροί του - ΚΑΙ τα παιδιά της οικογένειας φυσικά.

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Θα πρέπει να είναι η τελευταία στην ιεραρχία. Το ίδιο έχω πάθει κι εγώ. Ειναι από δίπλα μου, μέχρι έξω από το w.c. την στήνει. Οι υπόλοιποι (σύζυγος και κόρη) απλώς συμπληρώνουν το ντεκόρ. Ειναι κακό αυτό, γιατί έτυχε και έλειψα 2-3 μέρες και ο διάολος δεν έτρωγε.

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
εμένα αυτό μου το έκανε και μου το κάνει η Σίμπα, παντού από πίσω μου, βέβαια στα χαρακτηριστικά της φυλής της λένε ότι έχουν το γνωστό "shadowing" ως ελλάτωμα (που δεν το θεωρώ ελλάτωμα)
Την πρώτη φορά που την άφησα με τον αρραβωνιαστικό μου γιατί εγώ δούλευα στο ναυτικό σαλόνι δεν έτρωγε, μέχρι το βράδυ που της πήγαινα πάλι το ίδιο μπωλ με φαγητό και το εξαφάνιζε κυριολεκτικά, φυσικά ο αρραβωνιαστικός μου ήταν καλός για μαξιλάρι κτλ κτλ.
Ο Μπιγκ Μακ έχει ξεκινήσει κι αυτός να γίνεται η σκιά μου, είμαστε σαν την πάπια με τα παπάκια, εχθές που έκανε την πρώτη του βόλτα μαζί με την Σίμπα τον κρατούσε ο καλός μου αρχικά και αυτός τα είχε στυλώσει, σέρνοντας τον πήγαμε μέχρι την γωνία, όταν τον πήρα εγώ το πεζοδρόμιο το κατέβαινε λες και ήταν ο ίδιος ΒΜΧ ποδήλατο και έκανε κόλπα!!!!! :p

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
να κανω και εγω μια ερωτηση,οταν εχουμε ενα κουταβι 2,5μηνων,και το πηγαινοφαιρνουμε καθε σαββατοκυριακο,τη μια σε ενα σπιτι,την αλλη στο αλλο και εχει 2ατομα να το διαταζουν,ο σκυλος θα μπορεσει να μαθει καποια πραγαματα η απλα θα κανει του κεφαλιου του και δεν θα μαθει ουτε τα βασικα?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
2,5 μηνών κουτάβι ούτε το πηγαινοφέρνουμε, ούτε το ταλαιπωρούμε, ούτε το διατάζουμε!
Έλεος! :(

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν όλοι διατηρούν την ίδια στάση απέναντί του, θα μάθει μια χαρά!Αν ομως ο ένας του δίνει μεζεδάκια απο το τραπέζι κι ο άλλος όχι, ο ένας το αφήνει στον καναπέ κι ο άλλος όχι, κι άλλα τέτοια το σκυλάκι θα είναι μονίμως σε μια σύγχυση για το τι είναι καλό και τι όχι!

Rottie, να μην το διατάζουμε και το ταλαιπωρούμε, το καταλαβαίνω αλλά γιατί να μην το πηγαινοφέρνουμε;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Γιατί δεν έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικο του πρόγραμμα και τα πηγαιν’ έλα είναι επίφοβα.

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Γιατί δεν έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικο του πρόγραμμα και τα πηγαιν’ έλα είναι επίφοβα.
σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες,γιατι εγω τα λεω ολα αυτα αλλα δεν με ακουει ο γνωστος μου,ξερω οτι ο σκυλος ψηλοχανεται οταν ο ενας το παραχαϊδευει και ο αλλος του φωναζει,δεν ξερει τι να κανει και το πηγαιν-ελα συνεχεια και η αλλαγη περιβαλλοντος δεν το επηρεαζει?πως θα μαθει να κανει την αναγκη του και το χωρο του?αν αλλαζει συνεχεια

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ναι...Δεν το σκέφτηκα έτσι...θεώρησα ότι ο σκύλος θα πηγαίνει από προστατευμένο περιβάλλον σε προστετευμένο περιβάλλον!:rolleyes:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Rottie, την εκανα την χαζομαρα μου δηλαδη?

Η Ηρα ολη μερα ειναι εξω μαζι μου (ειμαι συνεχεια σε κινηση λογω δουλειας και κτήματος) και την φερνω και σε επαφη με μερικα σκυλια ενω το προγραμμα εμβολιασμου ειναι ακομα σε εξελιξη.

Σε τρεις μερες εχουμε ραντεβου για το επαναληπτικο.

Ομολογω οτι δεν εκατσα να διαβασω λεπτομερως τα του εμβολιασμου.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ο κτηνίατρος μου την Παρασκευή που μας πέρασε μου περίεγραφε περιστατικό με σκυλί 9 μηνών που πέθανε από τύφο. Οι ιδιοκτήτες του θεωρούσαν ότι ο εμβολιασμός είναι περιττός και πεταμένα λεφτά. Αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο το ζώο.

Εγώ σκυλί που δεν έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια του (το αντιλυσσικό δεν με ενδιαφέρει. Αναφέρομαι στα υπόλοιπα) δεν θα το έβγαζα έξω και αν αναγκαζόμουν να το βγάλω, θα ήμουν εξαιρετικά προσεχτική.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ σκυλί που δεν έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια του (το αντιλυσσικό δεν με ενδιαφέρει. Αναφέρομαι στα υπόλοιπα) δεν θα το έβγαζα έξω και αν αναγκαζόμουν να το βγάλω, θα ήμουν εξαιρετικά προσεχτική.
Συμφωνώ απόλυτα..
Παρα πολλοί δεν δίνουν προσοχή σε αυτά, ρισκάροντας πολλά..

Αλλα και εδώ νομίζω πως είναι τελικά προσωπικό θέμα..
Εδώ τα παιδιά τους και 2 μηνών και τα βάζουν πάνω στο ποδήλατο και πάνε για ποδηλασία σε βουνά και λίμνες με βροχη..
Είναι τελικά θέμα εντελώς προσωπικό πως θα κινηθεί ο κάθε ένας στα πάντα, το φορουμ αν μη τι άλλο το εχει αποδειξη..

Σωστό η λάθος..
Παντού μπορείς να βρείς τον αντίλογο..
η "κατάληξη" όμως πάντα έχει μια διάγνωση..

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Είναι αλήθεια πως η κοινωνικοποίηση έρχεται πάντα σε αντίθεση με τα εμβόλια....

Πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός..
Αν το κανεις, το κανεις με επίβλεψη χώρου και ζωων..

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
οταν ξεκινησει σωστα φτανει περιπου λιγο πανω-κατω 4 μηνων

και αυτους τους μηνες που μενει μεσα στο σπιτι ο ιδιοκτητης του μπορει να του μαθει πολλα χρησιμα -απαραιτητα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τωρα που ειμαι σπιτι εχω μπροστα μου το βιβλιαριο.

Στις 29/5 εχουμε ραντεβου για το τριτο μας εμβολιο.
Το πρωτο «τριπλό» το ειχε κανει ο «εκτροφεας» της Ηρας όπως ειχα πει όταν γραφτηκα αλλα ο γιατρος το θεωρησε αμφιβολο επειδη δεν συνοδευοταν από βιβλιαριο και το ξαναεκανε.

Στις 9/5 λοιπον εγιναν τα Hexadog DHP, L, R.
Για τις 29/5 γραφει DHP, L.

Ο γιατρος ειχε πει ότι μια και ο «εκτροφεας» εκανε ένα εστω και αμφιβολο και καναμε και το τριπλό στις 9/5, μπορουμε να βγαινουμε εξω αποφευγοντας αδεσποτα χωρις καδενα, χωρους βρωμικους όπως αποθηκες με ποντικια κλπ.

Πρεπει να βρω λιγο χρονο να διαβασω λεπτομερως τα περι εμβολιων στο φορουμ.