Πόσες ώρες άσκηση?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το σκυλί όντως skylakos αν γυρίσει σπίτι μόλις φάει και πιεί το νεράκι του πέφτει τέζα... κοιμάται ήσυχα :)
Το ότι το ζορίζω δεν νομίζω να είναι έτσι, χθες για παράδειγμα ήρθαμε σπίτι και έπρεπε να ξαναβγώ να στείλω ένα fax. Μόλις με είδε με την αλυσίδα στο χέρι ξύπνησε και άρχισε πάλι τα χοροπηδηχτά της. Με τρέξιμο εννοώ jogging, θα κάνουμε κανα 200μ sprint στην αρχή να εκτόνωθει και μέτα ήρεμα και σταθερά. Εννοείται πως αν πέσει ο ρυθμός της περπατάμε νορμάλ και μπορεί να ήμουν λίγο υπερβολικός στα 8χλμ τα μισά τρέξιμο (2-3χλμ τρέξιμο καλο είναι)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν εχουμε την ιδια ρατσα(εμενα δε θα επεφτε τεζα,θα πεθαινε:D) και μπορει για το δικο σου να ειναι μια χαρα,αλλα θυμαμαι παλιοτερα που ειχα ρωτησει το ιδιο πραγμα,μου ειχαν πει εδω τα παιδια,να ασκειται τοσο,ωστε οταν γυρισει σπιτι να εχει ακομα καποια ενεργεια.Να μη πεφτει κουρασμενος.Ηταν κουταβος ομως.Εσενα,ποσο ειναι;

Ο δικος μου και σε αλλο νομο να παει και να γυρισει περπατωντας,ετσι και του πω για δευτερη βολτα,τιναζεται σαν ελατηριο να ερθει.Δεν εχω ομως αυτο ως ενδειξη.Θελει απλα και ο δικος σου να ειστε συνεχεια μαζι.

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
το χειμωνα και γω την πηγαινα μεχρι και 10χιλ τρξιμο αλλα τωρα με αυτη τη ζεστη 1-2 το πολυ και αυτα πρωι-πρωι
οσο για το εδαφος τι σημασια εχει?τα κυνηγοσκυλα ανεβοκατεβαινουν βουνα και δεν παθαινουν τιποτα.
απ οσο ξερω παντως το τρεξημο σε κατηφορα ειναι πιο ζημιογωνο για τα ποδια τους

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μμ...δε νομιζω να εχει προβλημα μην τραυματισει τα ποδια του σε αυτη την ηλικια.Οποτε καλο τζοκινγκ...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
856
Ξεσσαλονικη!!!
οντως η κατηφορα ζοριζει πιο πολυ τον σκυλο.επισης ,νερακι μονο οταν χαλαρωσει η αναπνοη κ μετα,ποτε οσο ειναι λαχανιασμενος απο τρεξιμο.υπαρχει κινδυνος να μεινει στον τοπο.τα χιλιομετρα παιδια οταν το τρεξιμο ειναι συστηματικο ανεβαινουν κατα πολυ χωρις να κουραζεται ο σκυλος.τον χειμωνα καποιες φορες με τον καπο φτασαμε τα 20 χιλιομετρα κ ηταν μια χαρα.ειναι υπερβολικο νουμερο για αυτο κ δεν γινεται συχνα,ομως το θεμα ειναι οτι οι αντοχες του ζωου αυξηθηκαν κατακορυφα με συστηματικη ασκηση κ τρεξιμο περιπου 35-40 χιλιομετρων την εβδομαδα συνολικα.με την ζεστη δεν το συζητω,δεν βλεπει την ωρα να παμε σπιτι....

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μα και τον άνθρωπο ζορίζει η κατηφόρα, γιατί να είναι διαφορετικό στο σκύλο. Προσωπικά στης κατηφόρες περπατάμε.
Νερό ΚΑΙ φαί καλό είναι μετά την βόλτα όντως. Ακόμα και να διψάει του σκοτωμού θα της δώσω μετά απο κανα 15λεπτο... να νιώσει την ανάγκη μου και ότι έρχεται απο μένα :)
Τώρα με της ζέστες lawrence-gr μόνο το βράδυ τρέξιμο (το μεσημεράκι αναλόγως την θερμοκρασία το πολύ 1/2χλμ). Πιστεύω αυτό που λες για την συστηματική άσκηση είναι το πιο λογικό και αποτελεσματικό

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Μα και τον άνθρωπο ζορίζει η κατηφόρα, γιατί να είναι διαφορετικό στο σκύλο. Προσωπικά στης κατηφόρες περπατάμε.
Νερό ΚΑΙ φαί καλό είναι μετά την βόλτα όντως. Ακόμα και να διψάει του σκοτωμού θα της δώσω μετά απο κανα 15λεπτο... να νιώσει την ανάγκη μου και ότι έρχεται απο μένα :)
Τώρα με της ζέστες lawrence-gr μόνο το βράδυ τρέξιμο (το μεσημεράκι αναλόγως την θερμοκρασία το πολύ 1/2χλμ). Πιστεύω αυτό που λες για την συστηματική άσκηση είναι το πιο λογικό και αποτελεσματικό

Αυτό το λες σαν αστειάκι φαντάζομαι. Εννοώ, ξέρεις ότι πολύ νερό και κυρίως φαγητό, αμέσως μετά από άσκηση, απαγορεύονται δια ροπάλου, γιατί υπάρχει κίνδυνος για συστροφή έτσι;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αυτό είπα mareco
Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοούσα έτσι όπως το έγραψα. Ήθελα να πω ότι έτσι κι αλλιώς το νερό και το φαί της θα αργήσει να της έρθει μετά απο την βόλτα. Θεωρώ το τάισμα και πότισμα ιεροτελεστία ("να νιώσει την ανάγκη μου και ότι έρχεται απο μένα"), οπότε καταλαβαίνεις ότι μέχρι να της τα δώσω έχει περάσει αρκετή ώρα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Κατάλαβα τι είπες. Αυτό ακριβώς που επανέλαβες. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι το ίδιο, αφού έτσι κι αλλιώς καθυστερεί να φάει (για το νερό έχω ένσταση-δεν είναι δυνατόν κατ' εμέ, μετά από πολύ τρεχάλα και κυρίως με την ζέστη, να μην την αφήνεις να πιεί έστω λίγο), αλλά δεν μου λες ξεκάθαρα αν ο λόγος είναι αυτή η "ιεροτελεστία" που λες (που επίσης δεν καταλαβαίνω) ή ο κίνδυνος για την υγεία της. Πέρα από οτιδήποτε άλλο έχεις εσύ στο μυαλό σου, τελικά ξέρεις ότι είναι επικίνδυνο;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Επικίνδυνο δεν θεωρώ το να περιμένει ο σκύλος 5-10λεπτά μέχρι να του βάλω νερό.
Ο λόγος και βέβαια είναι για την υγεία της αλλά ταυτόχρονα βρίσκω αφορμή να ενισχύσω την "δύναμη" μου. Δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό στο να ζητάω το σκύλο να κάτσει σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος, να μη με πλησιάζει, να μη με ενοχλεί όταν ετοιμάζω το γεύμα της και να περιμένει μέχρι να φάω εγώ πρώτα.
Νερό όπως είπα θα της δώσω το πολύ μετα απο 10λεπτά, μαζί με βρέξιμο μουσούδας και πατούσες

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Κι εγω μετα απο τρεξιμο,οσο ζεστη και αν κανει,δε δινω νερο.Του βρεχω με το χερι μου τη μουσουδα για να τον ξεγελασω.Προτιμω να καθισει για λιγο στο κλιματιστικο και να ζησει,παρα να ξεδιψασει και να τρεχω στην κτηνιατρο για συστροφη...

Να ρωτησω κατι;Αν ο σκυλος δεν εχει κανει ασκηση,απλα λαχανιαζει απο τη ζεστη(πχ στη θαλασσα) του δινουμε νερο;Του δινω λιγο,μιας και δεν ασκηθηκε,αλλα κι αυτο το λαχανιασμα δε δημιουργει ενταση στο σωμα του που μπορει να προκαλεσει συστροφη;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Που ακριβώς είπα ότι είναι κακό; Αντιθέτως τόνισα και ξανατόνισα το θέμα υγείας (συστροφής). Σ' αυτό επέμενα να είναι ξεκάθαρος, για να καταλάβω αν έχει γνώση του προβλήματος. Στα περί "ιεροτελεστιών" κόλλησα λίγο, αλλά περί ορέξεως... Ο καθένας έχει δικαίωμα να τα χειρίζεται όπως θέλει τα πράγματα... Κατά τα λοιπά και ουσιώδη δεν διαφωνούμε.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
856
Ξεσσαλονικη!!!
γενικα οπωτε το σκυλι ειναι λαχανιασμενο αποφευγουμε το νερο.ειτε απο ζεστη ,ειτε απο αγχος.καλυτερα να βοηθαμε με νερο στις πατουσες κτλ να δροσιστει πρωτα,οπως απο οτι βλεπω κανουμε πολλοι.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Καλή σας μέρα! :)
Θα ήθελα την συμβουλή σας, γιατί έχω στίψει το μυαλό μου κι άλλες ιδέες δε βρήκα!

Ο κοπρίτης μας (σκουπιδοκούταβο "γείτονα" από Ιρλανδικό setter και βέλγο ποιμενικό) έχει τον ακούραστο, καλά να είναι !!!

Τους 2 τελευταίους μήνες, που έχω χτυπήσει τα γόνατά μου κι απαγορεύεται να τον πηγαίνω βόλτα... οι τρεις 50λεπτες βόλτες του, έγιναν δύο 2ωρες... πρωί + βράδυ κι η απογευματινή αντικαταστάθηκε από μία ώρα παιχνίδι στον κήπο και στην ταράτσα (για τρέξιμο χωρίς εμπόδια).
Α! κι οι βόλτες είναι με φλέξι όχι με κανονικό λουρί, όπως βολεύει τον πατέρα μου, που το έχει αναλάβει... κι άρα 1 χλμ ο πατέρας μου 3 ο Ορφέας....

Προσπαθώντας να του κουράσω το μυαλό... τι κρυφτό παίζουμε με μπάλες και λιχουδιές... (μέχρι κι εγώ κρύβομαι) τι ξανά και ξανά συνδυάζουμε τις εντολές που ξέρει, τι διελκινστίδα, τι κυνηγητό... τίποτα!

μπαταρίες ντούρασελ! όπως βγαίνει από το σπίτι έτσι επιστρέφει... ](*,)

κατά τις 00.30 το βράδυ εντάξει νυστάζει... αλλά στη διάρκεια της μέρας.... πάνω κάτω πάνω κάτω... τι κάνει ο ένας, τι ο άλλος κτλ κτλ
κι υποψιάζομαι ότι βαριέται πολύ μα πάρα πολύ γι' αυτό θέλει να κάνει κάτι συνέχεια...

Ήταν πάντα ένα νευρικό σκυλί με πολλή ενέργεια, αλλά λίγο που ήταν κουτάβι, λίγο η εφηβεία... το δέχομαι... άλλες άμεσες λύσεις εντός σπιτιού δεν έχω όμως!

Ο μόνος τρόπος για να "κάθεται στα αυγά του" είναι αυτά τα ψεύτικα κόκκαλα του πετ σοπ, που του προκαλούν ακόμα πιο μαλακά κόπρανα κι από την Acana :) .

Αν έχετε καμιά καλή ιδέα... ή αν όλα αυτά σας ακούγονται φυσιολογικά... πείτε μου κι εμένα... να ξέρω τουλάχιστον πού πάω!!!!

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για την πολυλογία μου!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πόσο χρονών είναι?
Εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με την σκύλα μου αλλά βρήκα λύση. Παρακολούθησε να δεις πότε κοιμάται και βγαλε πρόγραμμα που να του χαλάς το ύπνο. Γιαυτό είμαι της άποψεις πως καλύτερα πολλές μικρές βόλτες παρά 1-2μεγάλες γιατί δεν το αφήνεις να ξεκουράζεται :)

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Είναι περίπου 16 μηνών...
Κοιμάται σπαστά 15λεπτα, πχ. όταν τρώμε. Που τότε βρίσκουμε και την "ησυχία" μας! Και να τον ξυπνήσω; χεχε :)
(Δε λένε ότι το σκυλάκι όταν κοιμάται, το αφήνουμε στην ησυχία του... ούτε όταν βλέπει άσχημο όνειρο δεν το ξυπνάμε. Ή ισχύει μόνο για κούταβους; )

Παλιότερα, είχα δοκιμάσει τις μικρές βόλτες... απλά του ανοίγει η όρεξη για παιχνίδι και με το που γυρίσουμε φέρνει τα παιχνίδια του και στα ακουμπάει στα πόδια, μέχρι να σε αναγκάσει να παίξεις μαζί του. Βαριέται πολύ φαίνεται! φφφφφφφ

Λιχούδης είναι... και μάλιστα απελπιστικά! Θα το δοκιμάσω κι αυτό! Μπας και πιάσει!

Ευχαριστώ πολύ και τους τρεις σας! :)