Πόσο συχνά κάνει εμετό ο σκύλος σας?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ο δικός μου τρώει χόρτα για διάφορους λόγους. Άλλες φορές επειδή τον ενοχλεί το στομάχι του, άλλες επειδή προσπαθεί να μεγαλώσει τη διάρκεια της βόλτας, άλλος γιατί πεινάει κι άλλες απλά γιατί του αρέσει. Κάποιες από τις φορές που τρώει για το στομάχι του κάνει και εμετό. Κάποιες άλλες ανακουφίζεται χωρίς να κάνει εμετό και μετά ανεβαίνει η διάθεσή του. Στον δικό μου καταλαβαίνω ποτέ τρώει από ενόχληση(κι ανάλογα την συχνότητα της ενόχληση επισκεπτομαστε κτηνίατρο ή όχι) και πότε τρώει έτσι, να'χαμε να λέγαμε.

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
@Gandalf καλησπέρα και καλώς όρισες!

Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη το πόσες φορές είναι φυσιολογικό να κάνει εμετό ένας σκύλος και ας δούμε λίγο ποιες είναι ή θα πρέπει οι σωστές διατροφικές συνήθειες ενός σκύλου και γιατί.

Ο σκύλος ΔΕΝ πρέπει να έχει πάντα φαγητό διαθέσιμο. Ένας από τους λόγους είναι διότι δεν μας δίνεται έτσι η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την όρεξη του σκύλου (δεν βλέπουμε πόση ποσότητα καταναλώνει και σε πόσο χρόνο, δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο σταματά, πότε και πολλά άλλα).

Άλλος ένας λόγος είναι πως όποιο είδος τροφής και αν χρησιμοποιούμε (ιδιαίτερα αν αυτό δεν είναι το ωμό κρέας), με την παραμονή του στο πιάτο του σκύλου μπορεί να χαλάσει και να δημιουργήσει από απλές δυσανεξίες, δυσπεψίες και διαταραχές, μέχρι και πολύ σοβαρές δηλητηριάσεις (ιδιαίτερα οι κροκέτες των ξηρών τροφών που μπορούν να αναπτύξουν αφλατοξίνες).

Τέλος, ο σκύλος δεν φτιάχνει σωστή συμπεριφορά και δεν διαμορφώνει σωστές συνήθειες σε σχέση με την τροφή του. Αυτό μπορεί να έχει τόσο "ψυχολογικά" (συμπεριφορικά), όσο και σωματικά συμπτώματα.

Οι σκύλοι και γενικότερα όλα τα ζώα (ακόμα κι εμείς) δεν είναι φτιαγμένα για να έχουν τροφή στην διάθεση τους 24/7. Η τροφή βρίσκεται και καταναλώνεται συγκεκριμένες ώρες και όχι πάντα. Πολύ ευεργετικές για την υγεία είναι και οι μέρες νηστείας, day off από την πρόσληψη τροφής.

Πιο συγκεκριμένα τώρα και για την δική σου περίπτωση, θα ακολουθούσα τα παρακάτω βήματα:

1. Για 12 ώρες ούτε φαγητό, ούτε νερό.
2. Για τις επόμενες 12 ώρες μόνο νερό.
3. Για τις επόμενες 10 μέρες (μετά το 24ωρο της νηστείας που περιέγραψα πιο πάνω) φαγητό σε 2 γεύματα (την ποσότητα που θα πρέπει να τρώει ο σκύλος σου, χωρισμένη στα 2).

Όχι "λιχουδιές" και φαγητό "Δες πως με κοιτάει... Λίγο του έδωσα... Κρίμα είναι μωρέ...". Όχι μαύρο ψωμί.

Μετά από αυτές τις 11 μέρες και παρακολουθώντας την εξέλιξη και την πορεία του, έλα να μας γράψεις τι έγινε και να δούμε τι και πως... :)

Gandalf

New Member
10 Νοεμβρίου 2016
2
0
35
Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας.
Κρέας τρώει 1-2 φορές το μήνα, συνήθως μπιφτέκι χωρίς αλάτι, μπαχαρικά κτλ. Αλλά το τρώει αμέσως, δεν μένει στο πιάτο του. Παρακολουθώ πόσο τρώει καθημερινά αφού είμαι πολλές ώρες στο σπίτι. Τα κόπρανά του φαίνονται καλά, δεν κάνει διάρροια και το τρίχωμά του είναι μπερδεμένο :p . Ούτε πολλές λιχουδιές του δίνω. Οι κτηνίατροι μου είπαν ότι γενικά οι ράτσες τύπου κανίς, επειδή είναι υπερκινητικές έχουν αυτό το θέμα με τον εμετό.
Δεν το ήξερα αυτό με τις κροκέτες, στο petshop τη δίνουν από τσουβάλι, υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει; Καλή ιδέα η μικρή νηστεία, θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο να μου πει τη γνώμη του.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μην παίρνεις από ανοιχτό τσουβάλι, καλύτερα είναι κλειστή συσκευασία ολόκληρη δική σου. Η ανοιχτή ούτε ξέρεις πόσο καιρό είναι ανοικτή , ούτε ημερομηνία λήξης ούτε κι αν είχε πιάσει μυρμήγκια και την ψέκασαν (καλά, αυτό το τελευταίο, τραβηγμένο, ναι, αλλά το διακινδυνεύεις; )

Last edited: